Het dodelijke monsterverbond tussen links en de islam

Alles komt door de “Verelendung”

 

Het ‘oude proletariaat’, de onderdrukte arbeidersklasse van vroeger die links altijd wilde verheffen en bevrijden, is eind vorige eeuw vervangen door een nieuwe slachtoffergroep: de allochtonen. Er is alleen een groot probleem: zij hangen een barbaarse woestijnreligie aan. Daarover zwijgt links het liefst en blijft hardnekkig Verelendung als oorzaak van problemen noemen. Door deze ontkenning zullen er nog veel meer slachtoffers gaan vallen, stelt Gerard Koning.

Er waart een spook door Europa. Het spook van moslimterreur, goedpraten en wegkijken. Een parafrase van de beroemde openingszin van het Communistisch Manifest, de geboorteakte van links. Voor de socialistische voormannen was het communisme dat spook, dat de gevestigde orde schrik aan moest jagen. En daar slaagden ze een tijdlang wonderwel in. De stakingen, de rellen, de revoluties in Duitsland, Rusland en China. Totdat de arbeiders in Europa, genietend van hun auto, vakantie en achturige werkdag, zich afkeerden van de gestaalde kaders. Waarom revolutie als je ‘s avonds televisie kunt kijken?

 

Nieuwe onderdrukten

De gefrustreerde marxisten zagen dit tot hun verbijstering gebeuren. En gingen op zoek naar een nieuwe groep die in hun ogen onderdrukt werd en bevrijd moest worden. Terwijl in de jaren zestig van de vorige eeuw de arbeiders in hun DAF richting strand tuften en in plaats van De Internationale “We gaan nog niet naar huis” aanhieven, landden de eerste gastarbeiders op Schiphol. De ene groep ‘verworpenen’ neemt in de tweede versnelling afscheid van het rode paradijs, een nieuwe groep proletariërs diende zich godzijdank aan voor de nieuwe activisten: de allochtonen.

Terzijde: veel van de voormannen van de klassieke arbeidersbeweging zagen dit tandenknarsend aan. Met name in sociaaldemocratische kring, waar het anticommunisme gaandeweg de vorige eeuw steeds sterker werd, zagen sommigen met afgrijzen deze ontwikkeling aan. Het waren juist hun kinderen, die dankzij de toegenomen welvaart konden studeren en nieuw-marxistische theorieën gingen verkondigen, die de nieuwe ‘verworpenen der aarde’ (volgens de post-koloniale filosoof Frantz Fanon) in de armen sloten.

 

Stemvee

De Partij van de Arbeid werd de Partij van de Allochtonen. Nuttig stemvee en goed voor het oppoetsen van de morele superioriteit, die zo kenmerkend is voor linkse mensen. Martin Bosma doet dit proces haarfijn uit de doeken in zijn ‘De schijn-elite van de valse munters‘. Nu links alleen nog met de allochtone stem parlementszetels weet binnen te slepen, zit ze met een groot probleem. Want in weerwil van de antireligieuze traditie van het marxisme, hangen de meeste van de binnengehaalde ‘verworpenen der aarde’ een barbaarse woestijnreligie aan.

Tegenwoordig sturen de socialisten tweets waarin ze hun stemvee Eid Mubarak toewensen en zijn de atheïstische traktaatjes van Marx, Engels en Lenin in een diepe la weggestopt. Want de nieuwe achterban van links is snel beledigd. Dat laten de afgelopen weken wel weer zien. Vandaar dat nagenoeg alle Nederlandse politici de kunst beheersen om in reacties op terreurdaden iedere verwijzing naar moslims of de islam weg te laten.

 

Verelendung

Links heeft een enorme u-bocht gemaakt en noemt nu niet ‘religie’ als motor van achterlijkheid en geweld, maar armoede, discriminatie en achterstelling. Een hele batterij deskundigen verschijnt op televisie en radio om de moslimterreur te duiden. Politici papegaaien hen driftig na. Rode draad in hun verklaringen: Verelendung. Want de rode bron waaruit je drinkt kun je moeilijk verloochenen; daarom het blijven hameren op het favoriete woord van Marx.

Zo schrijft Koen Visser, onderzoeksassistent radicalisering en terrorisme aan de Universiteit van Amsterdam in het Parool: “De banlieues van de grote Franse steden zijn gevuld met jonge moslims die zich willen afzetten tegen hun families. Dat doen ze terwijl ze voet aan de grond proberen te krijgen in een westerse maatschappij, die hen niet als gelijken behandelt en ze aanziet als terreurverdachten. De drang om ergens bij te horen en een zoektocht naar identiteit maakt deze jongeren gevoelig voor radicale bewegingen die in deze behoeften kunnen voorzien.”

 

Dodelijke combinatie

Dat deze jongeren in auto’s rondrijden die Koen in zijn hele leven nimmer zal kunnen betalen, doet er voor de onderzoeksassistent even niet toe. Zoals Arthur van Amerongen in ‘Brussel: Eurabia’ schrijft: “De kwetsbare islamitische minderheid van 1,6 miljard zielen wordt onderdrukt en heeft geen enkel aandeel in de bloedige conflicten waar dan ook op de aardkloot, maar is juist het slachtoffer.”

 

De combinatie jihadisme en criminaliteit, die kenmerkend is voor de home-grown terroristen, is een dodelijke. Islam-apologeten, zoals Leo Lucassen, die in zijn reacties niet verder komt dan de bezweringsformule dat “blanken ook geen verantwoording hoeven af te leggen voor extreemrechts terrorisme”, denken dat moslims geen eigen wil hebben. Wie is de racist? “Voor mij staat zogenaamd links in België gelijk aan wegkijken. Ik weet niet wat daar progressief aan is. Want als je wegkijkt van problemen, geef je eigenlijk niets om je medemens,” zegt criminologe Marion van San.

 

Truc

Het is een slimme truc die links heeft toegepast. We gaan onze nieuwe broeders en zusters niet lastig vallen met religiekritiek en ‘opium van het volk’. Maar we bestempelen hen als het nieuwe proletariaat, de onderdrukten en vervolgden. Maar als Verelendung de verklaring is voor moslimterrorisme, waarom zit dan niet half Bangladesh in het vliegtuig richting Europa, tot de tanden toe bewapend met slagersmessen?

Links, dat altijd geloofde in de kracht van ideologie (tot vervelens toe, weten al diegenen die de eindeloze discussiesessies in rokerige achterzaaltjes hebben meegemaakt) sluit nu de ogen voor een van de krachtigste ideologieën die de wereld de afgelopen decennia heeft gezien: de islam.

Erger nog, datzelfde links, die andere krachtige ideologie uit de vorige eeuw, heeft een monsterverbond gesloten met de mohammedanen. Een ontwikkeling die direct na de aanslagen van 11 september door de Amerikaanse conservatief David Horowitz in ‘Unholy Alliance: Radical Islam and the American Left’ werd verklaard. In het kort: moslims kunnen de revolutie bevorderen die het verderfelijke, racistische en imperialistische Westen ten val brengt; daarna gloort het marxistische paradijs.

 

Verovering

Vandaar dat links, gesteund door een paar in de politiek verdwaalde theologen, nu vooral spreekt over hoe Europeanen “de kracht van religie onderschatten” en hoe “gelovigen beledigd kunnen worden”. We horen al bijna een eeuw dat zij, die geloven in een Opperwezen, hun plaats moeten weten – ‘achter de voordeur’ – maar nu het om een woestijnideologie gaat zijn we verplicht op babouches door het land te sluipen!

Waar zijn de christelijke of joodse moordcommando’s, die de afgelopen decennia godslasteraars naar gene zijde hebben geholpen? Het mantra ‘de kracht van religie’ is de zoveelste poging van links om het volk Saharazand in de ogen te strooien.

Het gaat namelijk niet om de kracht van religie, het gaat om een ideologie die gericht is op verovering. Dat is het spook dat door de Westerse wereld waart. En zolang we daar bang voor blijven, van weg kijken en er de ogen voor sluiten, zullen er helaas nog veel meer slachtoffers gaan vallen.

Over de auteur

Gerard Koning
“I refuse to join any club that would have me as a member." Groucho Marx

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het verhaal klopt natuurlijk. De draai van de linkse intellectuelen is eigenlijk hilarisch. Een ultra conservatieve ideologie wordt als bondgenoot gepampert.
Ook het CDA zag met de komst van de islam mogelijke partners, door de zgn. Abrahamitische verbondenheid.
Wat ik echter interessant vind is waarom het liberale midden / rechts van de VVD nooit een stevig geluid heeft laten horen. Ook de ideologen van de VVD moeten de onmogelijke vereniging van levensvisie en maatschappij principes van het westen en de islam herkent hebben.
Waarom hoorden we nooit iets?

Of is de hele VVD net zo kleurloos als Rutte?

hogerhuis
hogerhuis
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Vreeland: ik vrees het wel. Rutte/VVD zit in de dodelijke wurggreep van Merkel’s Europa.
En zolang we nog ongure types als Timmermans en Von der Leyen in dit Eurabie hebben, zal Nederland braaf volgen, hoe klein het geitenpaadje ook zal zijn

Gunnar
Gunnar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hogerhuis

Merkel is de 3 e Duitser die Europa de afgrond in trekt.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

“Wat ik echter interessant vind is waarom het liberale midden / rechts van de VVD nooit een stevig geluid heeft laten horen. ”
Ik denk dat daar twee simpele redenen voor zijn.
1) De VVD is helemaal niet zo rechts als veel mensen denken, maar is uit opportunisme net zo links of rechts als de politieke situatie dat voorschrijft. Als er maar ministerposten binnengehaald kunnen worden, dan is de rest in orde.
2) De rest van de maatschappij is zo zeer doordrenkt van links denken – onderwijs, vakbonden, welzijnswerk – dat er niet zo veel alternatieven voor handen zijn. De hele machinerie is een eigen leven gaan leiden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk dat VVD-ers uit twee kwaden moeten kiezen. Tussen de naar links schuivende Rutte omdat hij perse wil regeren en echte rechts afgezworen heeft of een ander figuur die dan helemaal links is. De VVD is verlinkst al vanaf Dijkstal en de vertrouwde burger daarmee verlinkt.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Exact! De VVD trok vooral ondernemers wiens moreel kompas vooral geleid werd door eigen portemonnee en buik. Zolang die goed gevuld waren was alles ‘goed’, ook in ethische zin.
Vergeet ook niet dat bijv. een Ed Nijpels in de jaren tachtig voorstellen deed die we nu als ‘pedofiel-vriendelijk’ zouden bestempelen.
En waarom kruipt de VVD nu bij de overheid op schoot (klimaat) en is het gezonde verstand ver weg? Omdat er gewoon geld te verdienen valt, is de ‘kleine overheid’ opeens niet belangrijk meer. De enorme subsidie-tIeten van landelijke én EU overheden zijn te verleidelijk.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

“Waarom horen we nooit iets?” Omdat het destijds de VVD was natuurlijk die graag deze gastarbeiders ontving.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Echad

Het ging destijds over 4000 gast arbeiders, die na verloop van tijd terug zouden moeten naar hun eigen land. Den Uil was degene die met het idee van gezinshereniging kwam.

Gunnar
Gunnar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Vergeet Bolkestein niet !

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Toevallig heeft Syp Winia een leuk artikel over de VVD/Rutte: https://www.wyniasweek.nl/de-vvd-moest-maar-eens-een-opvolger-voor-rutte-zoeken/. Dat geeft ook de kleurloosheid aan en (gelukkig) het gebrek aan een opvolger. Na Rutte zijn we waarschijnlijk wel grotendeels van de VVD verlost.

Piet
Piet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het klopt idd, het is een gevaarlijk verbond maar gevaarlijker voor de links marxistische mafklappers dan voor rechts. Want wat domlinks vergeet is dat de Islam in feite een extreem rechts gedachte goed erop na houdt. Dat zagen we destijds toen Khomeiny in Iran allerlei linkse usefull idiots het land uit flikkerde omdat ze hun nut hadden gehad. Hij vond het prima om ze te gebruiken in de strijd tegen de Sjah maar de Islam heeft nu eenmaal niets met links of marxisme, integendeel zelfs.
Links is een beetje als de zwarten in de VS, die laten zich ook voor een karretje spannen (in dit geval voor het BLM/Dems karretje) om er na een tijdje achter te komen dat dit niet de vijand van hun vijand was maar in feite ook hun vijand.
Het erge is dat er nog een flink aantal van die marxistische mafklappers, ten tijde dat ze zelfs wapens smokkelden naar Iran in de strijd tegen de Sjah, nu tot onze politieke elite van o.a. Groen (s)Links behoren. Deze levensgevaarlijke lui zijn onderdeel van de volksvertegenwoordiging en schurken wederom tegen de extreme Islam aan omdat ze de rechterzijde, de PVV/FvD, als hun grootste vijanden zien. Alleen de prijs die ze uiteindelijk daarvoor zullen gaan betalen zal hoger zijn omdat ze nu niet kunnen vluchten daar ze de vijand in hun eigen land hebben binnen gelaten. Laat de sharia maar komen zeg ik, dan zijn we voor eens en voor altijd van een hoop marxisten verlost. Jammer dat we dan geen democratie meer hebben en we vijf keer per dag met onze reet naar het oosten moeten gaan liggen (of naar het westen, ook goed), als we dan al niet zijn onthoofd als kafars, ongelovige honden.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed. Links heeft hier de religie tot op de bodem afgebroken, beschimpt en valse grappen over gemaakt. Alles geridiculiseerd en achterlijk genoemd.
En nu? Nu het om een zeer gevaarlijke religie en politieke stroming gaat? Levensgevaarlijk zelfs en ondermijnend? NU omarmt links dat…………….. hoe kan dit, vraag ik mij al jaren af.

Hans
Hans
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik deel uw verwondering!

Gunnar
Gunnar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat heet, pure lafheid.

Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang we links niet kunnen stoppen gaat dit gewoon door.
Eigenlijk vind ik het wel jammer dat ik het eindresultaat nooit zal gaan meemaken, want ik had die smoelen van de linkse deugers wel willen zien wanneer hun zo geliefde moslims al koppensnellend door de straten gaan wanneer ze geen minderheid maar een meerderheid vormen.

Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Misschien de uwe, ik heb geen kinderen en had ik ze wel dan nog als ze links zijn en dezelfde ideeën hebben als die waar het artikel over gaat, so be it.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het helemaal eens met deze duiding, maar zij is niet compleet, er moet ook gesproken worden over hoe de wereld van banken en geld, laten we zeggen de Davos-wereld, uit is op goedkope arbeid, en meer consumenten, en verbreiding van de markt, en lucratieve contacten met bepaalde ultrarijke delen van de islamitische wereld, en ook handelt vanuit de idee dat een sterker Europa noodzakelijk is om mee te komen in een wereld van enkele heel grote economische blokken. Bovendien, het ongemak van de islam wordt nooit gevoeld door die rijken want die wonen niet in achterstandwijken maar in grote villa’s ver weg van alle multiculti-problemen. Deze mensen kunnen levens leiden waarin ze helemaal nooit een moslim tegen komen. Of het moet een of andere olieprins zijn, die heel beschaafde manieren heeft opgedaan in Harvard, Oxford of Cambridge. En die daar heeft kunnen rondlopen omdat z’n oom daar hele faculteiten financiert. De islam is tamelijk achteloos de Westerse cultuur binnen gerommeld, en heel langzaam, stapje voor stapje, onthoofding hier, macheteaanval daar, komen we er achter wat de islam eigenlijk is.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ik hoorde in 1996 voor het eerst van ‘de multiculturele samenleving’ en dacht dat ze een grap maakten. Maar nee, het was serieus. het werd eigenlijk een soort van religie. En kritiek erop was ten strengste verboden. Dat verklaart waarom het noemen van het woord ‘islam’ nog steeds uitblijft als er weer eens iemand allah akbar vermoord is. Het gaat in tegen de geloofsbelijdenis van de multiculti’s, dat alle naar binnen gehaalde cultuur per definitie goed is en een culturele verrijking is.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het onvermogen van de bestuurlijke elite wordt steeds meer zichtbaar. Helaas zijn er nog teveel mensen die dit niet zien.
Denk dat we de strijd al verloren hebben. Wanneer het niet meer in de hand is te houden, dan vluchten zij naar veilige gebieden met onze Royals voorop.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Voor mij staat zogenaamd links in België gelijk aan wegkijken.”
Dit is de kern van het betoog. Linkse mensen zijn bijna altijd mensen die narcistisch gedrag vertonen op basis van drie kenmerken:
1 ) ze komen uit de middenklasse
2) ze zijn zelf hoog opgeleid (meestal gamma studie, zoals sociologie of politicologie)
3) ze hebben naar eigen mening te weinig maatschappelijk succes geoogst
Uit deze drie factoren ontstaat de ‘rancunesocialist’. Deze mensen hebben eigenlijk niets met arbeiders, socialisme of onderklasse, maar zien zich door omstandigheden veroordeeld die rol op zich te nemen.
De rancunesocialist snakt naar succes, erkenning. Alles moet wijken daarvoor. het totalitaire socialisme heeft hij in het verleden omhelst, maar heeft sterk aan macht verloren. Dan komt islam in beeld, een andere totalitaire ideologie die ook fanatieke strijders kent. Een ideaal middel om dezelfde doelen met nieuwe middelen na te streven. Wegkijken bij deze operatie is noodzakelijk, maar dat is voor de echte narcist allerminst een beletsel. Zijn hele leven bestaat uit wegkijken van zijn eigen falen en het verantwoordelijk stellen van anderen: de ouders, de samenleving, ‘het’ systeem, enz. Islam is de wraak van de rancunesocialist.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het trieste van alles is, dat links wordt gebruikt als opstapje naar een moslimcultuur. Dan zal ook links overheest worden, zodat alleen hun allah heerst.
De bevolking zal de pineut zijn van alle machtsstrijd. Want mensenlevens tellen niet bij beide grootmachten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De doorgeschoten vrijheidsbeleving van Links levert onze vrijheid juist aan de vijanden van de democratie.
De democratie vernietigd hiermee zichzelf. Dat komt omdat Links zelf niet democratisch is maar een dictatuur die
haar levenswijze aan anderen oplegt vooral door stigmatiserende media die ons dagelijks zoveel procent van allerlei kleuren mensen door de strot duwen. Een totale hersenspoeling is al jarenlang gaande. Nederland is niet van Nederlanders maar van iedereen is het idee. Goed alleen maar voor het ontstaan van parallelle samenlevingen die alleen maar een kloof in de samenleving doen ontstaan of onheil en zelfs moord brengen.

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil hier graag aan toevoegen dat het niet alleen links is die de islam knuffelt. Ook rechts, voor zover VVD en CDA rechts genoemd kunnen worden, knuffelen de immigratie. Het gaat eerder om het onderscheid tussen univeralistische ideologiën, en zowel het socialisme als het liberalisme zijn dat, en meer nationalistische benaderingswijzen als het conservatisme. Zowel het socialisme als liberalisme menen dat mensen a priori gelijk zijn en dat in het eerste geval de staat mensen moet helpen om hun weg te vinden en in het tweede geval uit de weg moet gaan zodat mensen zich kunnen ontwikkelen. Geen van beide ideologiën beschouwt de poppetjes die bestuurd of niet bestuurd moeten worden als zijnde van belang. Het zijn haast onderling uitwisselbare resources en natuurlijk zijn ze dat niet. Er is een significant verschil in IQ en er is een significant verschil in morele benadering als gevolg van een christelijke of niet-christelijke moraliteit. De aanname dat iedereen zich aanpast aan een setting van arbeidsdeling met respect voor elkanders eigendom en de intentie om goed je best te doen eerst op school en later op je werk om zodoende langzaam maar zeker vooruit te komen is ronduit onjuist gebleken en daarmee moet het universalisme beperkt worden tot degene die zich daartoe akoord verklaren. Dat zal betekenen dat enkel christenen, hindoes en boedhisten mee kunnen doen en islam zal zich eerst moeten hervormen. Dat wil natuurlijk niemand uitspreken vanwege het stigmatiserende karakter wat daarmee gepaard gaat.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Helemaal mee eens, behalve het “stigmatiserende karakter”. Die beschrijving suggereert dat een eigenschap negatief wordt beoordeeld zonder dat daartoe een rationele onderbouwing bestaat.
Ik denk dat niemand het wil uitspreken vanwege de economische belangen die geschaad kunnen worden en de internationale conflicten die het kan veroorzaken. Want de onderliggende realiteit is vaak genoeg beschreven en heeft geen verdere stigmatisering nodig.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

“Niet alleen links die knuffelt”. Dat klopt. Eigenlijk iedereen knuffelt mee die de woorden “moslim” (zich overgevende) en/of “islam” (onderwerping) gebruikt. Dat is ook hoe de aanhangers van deze ideologie het graag horen. Waarom? Omdat je daarmee impliciet erkent dat hun ‘allah’ bestaat. Want het wezen van die ‘allah’ is dat iedereen daaraan onderworpen moet worden en zich daaraan overgeven. En als je die allah erkent, dan heb je op voorhand al veel verloren. In dit opzicht is het best apart dat in een samenleving met joods-christelijke wortels de notie van het eerste van de tien geboden zo snel is uitgerangeerd.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen reden voor Nederlanders om zich aan te passen aan islamitische nieuwkomers en al helemaal als ze zich hebben voorgedaan als vluchtelingen (90% van de vluchtelingen) om door de asielindustrie te worden witgewassen. De theologie van de islam is verwerpelijk en onhervormbaar. De enige weg tot verbetering voor moslims in Nederland is massale afvalligheid. Zowel vanuit het oogpunt van het wereldkalifaat dat de islam voorstaat, als vanuit het oogpunt van de Nederlander die normaal gesproken geen twijfels koestert over de verwerpelijkheid van de islam, als vanuit het oogpunt van de moslims zelf, die in deze onhervormbare laat-antieke aanfluiting van een godsdienst gevangen zitten. Het gaat hier niet om een onderwerping aan een willekeurige geloofsleer zoals Carel Brendel suggereert, maar om onderwerping aan de islam. Het bestaan van het islamitische opperwezen is afhankelijk van het geloof van moslims erin. De aard ervan is afhankelijk van het godsbeeld ervan. Dit godsbeeld wijkt sterk af van dat van god of goden in andere godsdiensten en is totalitair-autocratisch van aard, met alle gevolgen voor de bijbehorende godsdienst en het gedrag van de betreffende gelovigen. De gevoeligheden van moslims t.a.v. de mythische krijgsheer-annex-godsdienststichter zijn een uiting van tribalisme. Het zogenaamde strenge antiterreurbeleid van Macron moet het vooralsnog alleen hebben van wat aankondigingen en kan best bedoeld zijn om Marine Le Pen op afstand te houden. Moslims kunnen het beter omhelzen, want het beleid van Le Pen zal ze minder bevallen. Als sociaal handelen het doel is van links beleid om via moslims de islam te omarmen dan zou links beter het tegenovergestelde kunnen doen.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de mensheid in het zogenaamd vrije westen het bestaan van een liefhebbende God blijft ontkennen, zal zij zeker niet het bestaan van een kwade geestelijke macht herkennen, laat staan erkennen.
Mocht die kwade macht dan toch bestaan, wat naar mijn vaste overtuiging zeker het geval is, dan voert die dus een oorlog in het verborgene (guirilla) die bestaat uit het vernietigen van elke vorm van geweld en vernietiging van de menselijke beschaving. Als je nu de bron van links even opzoekt, dan wordt het snel duidelijk waarom we al deze ontwikkelingen nu waarnemen. Iedereen het bestaan van God doelbewust afwijst, merkt dit niet op, maar zal sterkt ageren tegen mijn standpunten. Het zij zo.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Je hoeft echt niet in een god te geloven om te zien in de Bijbelse verhalen dat de islam veel weg heeft van een satanistische constructie.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Goed verwoord! Zo denk ik er ook over.

eenbezoeker
eenbezoeker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vaak wordt er gezegd dat marxisten slechts een doel hebben de totale vernietiging van het kapitalisme. Ik dacht dat het wel meeviel en dat dit de ideologie was van vroeger en of slechts theorie. Misschien is het huidige bestel niet perfect maar het alternatief is ongewis of nog slechter. Waarom het kind met het badwater weggooien. Als ze met alles en iedereen willen samenwerken om dit heilloze doel te bereiken dan is het waar wat de sommigen zeggen en zijn ze het pure kwaad. En niet zomaar een groep idealisten met goede bedoelingen. Maar dit zal wel een façade zijn of omtrekbeweging.
Ik las ergens kapitalisme is de oneerlijke (niet perfecte) verdeling van rijkdom en marxisme de eerlijke verdeling van armoe (ellende). Niet mijn eigen woorden, maar wel duidelijk. Trouwens het huidige systeem is een vorm van kapitalisme met elementen van socialisme. Het is geen nachtwakersstaat. Maar dit is oud nieuws, men noemt het kapitalisme om een rechtvaardiging te hebben om het te ondermijnen. Propaganda.

Job
Job
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal.

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x