Terreuraanslagen Frankrijk: wat was de ‘blasfemie’?

Laffe commentatoren en politici

Je bent een leraar in een voorstadje van Parijs. In je lessen als leraar geschiedenis probeer je aandacht te besteden aan het ontstaan van bepaalde westerse vrijheden, zoals bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting. Op een dinsdag in oktober wil je aandacht geven aan het verschijnsel censuur. Je laat, vanuit de geschiedenis en het denken over censuur, onder meer twee cartoons van de profeet Mohammed zien, die het weekblad ‘Charlie Hebdo’ ooit publiceerde.

Je had ook kunnen kiezen voor de ‘De duivelsverzen’ van Salman Rushdie. En je stelt leerlingen, die mogelijk moeite hebben met het zien van deze spotprenten, voor het klaslokaal te verlaten. Tien dagen later, op vrijdag 16 oktober, snijdt een radicale moslim van Tsjetsjeense afkomst de hals van de leraar door en onthoofdt hem. De naam van de docent, Samuel Paty, is nu wereldwijd bekend.

Je bent een koster van de Notre Dame de l’Assomption-basiliek in Nice. Iedere dag zorg je ervoor dat de deuren van de kerk open gaan, de kaarsen op het altaar branden en de stoelen keurig op een rij staan. “Hij was de Notre Dame,” zegt een parochiaan. “De kerk was zijn woonkamer.” En hij zorgde ervoor dat die op orde was. Al was het alleen maar voor die ene, bejaarde vrouw, die iedere dag in de kapel van de kerk een kaarsje opsteekt.

Totdat een 21-jarige Tunesiër, die een maand eerder via Lampedusa Europa had bereikt, op een doodgewone dinsdag je keel doorsnijdt, de oude vrouw onthoofdt en een andere kerkganger doodsteekt. Vincent Loquès is een van de meer dan driehonderd Fransen die deze eeuw vermoord zijn door moslimterroristen.

 

Lerares

Je bent een lerares in een andere Franse stad of dorp. Met het besef dat een collega van je is vermoord, moet je proberen de ‘waarden van de Republiek’, waar iedere Franse president op hamert, aan je leerlingen zien over te brengen. Zo’n lerares als Lise, die Martin Sommer in zijn column in de Volkskrant citeert: “Als je in de nieuwe klas voor het eerst een kleine Oussama ziet verschijnen, dan weet je meteen met welk type moslimfamilie je te maken hebt – geradicaliseerden.”

 

Stel nu dat Lise, die dag in dag uit de confrontatie moet aangaan met zulke leerlingen, via een Nederlandse vriendin de column van Wim Dekker uit het Nederlands Dagblad van zaterdag 24 oktober onder ogen krijgt. Wat zal Lise hiervan denken? Zal ze zich gesteund weten in haar dagelijkse worsteling, net als al die duizenden andere docenten op Franse, maar ook andere Europese scholen?

 

Blasfemie

Dekker, docent sociologie aan de Christelijke Hogeschool Ede, begint zijn column met zijn eigen woede (zijn zoon werd door een groep medeleerlingen bedreigd en getreiterd). En hij verbindt die woede, waar hij moeite mee heeft – “Nederigheid en edelmoedigheid zijn deugden die ik moet oefenen” – met de woede van moslims vanwege de cartoons van de profeet Mohammed. En hij concludeert dat de cartoons niet deugen, dat ze een uiting van blasfemie zijn: “Blasfemie is geen uiting van de vrijheid van meningsuiting maar een gebrek aan respect voor heiligheid”.

 

Humorpolitie

De columnist vindt de cartoons niet leuk. Ze zijn nauwelijks humoristisch, ze zijn plat, “uitingen van verveeld westers secularisme”. We moeten ze maar niet meer vertonen, want de gevolgen daarvan zijn geweld en moord. Daarmee kan lerares Lise het doen. Het is niet alleen hoogst irritant dat Dekker een soort humorpolitie lijkt voor te staan; wellicht kan hij daarvoor beter naar Afghanistan verhuizen. Hij lijkt, geheel in de lijn van de Taliban en de vroege Calvinisten, een soort van beeldverbod (storm?) te bepleiten!

 

Naïef

Maar nog irritanter, en naïever, is die typische christelijk-westerse reflex om te buigen voor de dreiging en geweld van een woestijnreligie die zich de afgelopen decennia in het hart van het seculiere verstedelijkte Westen heeft genesteld. Christenen, en joden met hen, zijn wat dat betreft al wat gewend. Dekker verwijst daar nota bene in zijn column naar. Dekker vindt het een bevrijdende gedachte dat “God niet overgevoelig is en zijn mannetje wel staat. En God heeft humor”.

Maar hebben wij in het recente verleden christelijke of joodse moordcommando’s in Europa of elders in actie zien komen? Tegen al die mensen die cartoons, boeken, schilderijen of films maakten die zo het Dekkeriaanse label ‘blasfemie’ kunnen krijgen?

 

Ayaan Hirsi Ali

Door zijn eigen woede met die van moslims te verbinden speelt Dekker het slim. Hij vermijdt hiermee de val die Ayaan Hirsi Ali ooit zo treffend beschreef in de Volkskrant: “Fitna heeft blootgelegd welk verontrustend beeld dit socio-christelijke kabinet heeft van moslims. Het beschouwt moslims als half-wilde beesten, een soort Bokito’s die bij de geringste provocatie over het hek van de rede springen en wellustig de openbare orde verstoren… Het is net als bij die gorilla, hij wordt achter hoge tralies in een dierentuin gezet en tevens over zijn kop geaaid.

Respect heet dat dan, tegenover moslims. Wat zouden die daar zelf van vinden?”

 

Laffe politici

Dekker schrijft niet alleen een foute column op een fout moment (één week na de moordaanslag), hij is ook nog eens laf. Op de dag van de Franse nationale herdenking van Paty gooiden alle Franse tv- en radiozenders hun programmering om. Nederlandse politici grossierden in nietszeggende sociale media-berichten waarin het woord ‘islam’ angstvallig werd vermeden.

 

Op TV5 Monde vertelde een islam-onderzoekster in één van de vele discussies dat sinds zij onderzoek doet naar islamitisch terrorisme (2003) er ruim driehonderd mensen in Frankrijk zijn vermoord door radicale moslims (en niet de vijftien waar Dekker het over heeft). Politiemensen, journalisten, bezoekers van een concert, supermarktbezoekers, willekeurige voorbijgangers en nu dus ook leraren. Maar ook Jacques Hamel. Deze Franse priester werd in 2016 door moslims de keel doorgesneden. Als iemand heiligheid uitstraalde was hij het. Kan Wim Dekker uitleggen wat zijn blasfemie was?

 

Knielreflex

Wim van Rooy, schrijver van Waarover men niet spreekt zegt in een interview over deze knielreflex: “Onze denkkaders, die stammen uit een joods-christelijke en verlichte traditie, zijn blijkbaar niet in staat om vijanden, zoals het nazisme destijds en het islamisme vandaag, als dusdanig te detecteren. Ik beschouw mezelf nog altijd als iemand van links, ook al blijf ik fulmineren tegen diezelfde linkse kerk die vroeger wel de katholieke kerk onder vuur naam maar nu de islam zijn gang laat gaan.”

Filmmaakster en feministe Caroline Fourest is ook duidelijk: “Wie blijft volhouden dat jihadisten doden omdat ze worden geprovoceerd, begrijpt het niet. Zij doden ons om wat wij denken, om waar wij in geloven, om wie wij zijn. De haters bevinden zich aan hun kant, niet aan de onze.”

 

ND-columnist Dekker kan of wil dat niet zien. Uit angst om als christen niet serieus te worden genomen door zijn seculiere buren, of uit angst om echt te staan voor je eigen geloof? Met zijn column steekt hij Samuel Paty, en Vincent Loquès en de twee andere doden in Nice, nogmaals een mes in het lichaam.

Over de auteur

Gerard Koning
“I refuse to join any club that would have me as a member." Groucho Marx

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit de reacties van de regeringsleiders blijkt dat ze geruisloos de normen van de islam overnemen in hun daden, alleen hun woorden klinken iets anders. Het doel van de woorden is de kiezer gerust te stellen, zodat ze vervolgens zonder weerstand weer door kunnen gaan met hun eigen plannetjes.
Want wij, het volk, doen ons zelf dit aan. We blijven hardnekkig stemmen op linkse partijen die migranten massaal importeren. Het maakt niet uit in welke mate de migranten werkloos zijn, in welke mate ze ons sociaal stelsel overbelasten, in welke mate ze oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit – we blijven hardnekkig links en pro-migratie stemmen.
Terwijl de oplossing voor bijna al deze problemen heel simpel is: stem op de oppositie.
In de huidige situatie kunnen de regeringspartijen doen wat ze willen, het maakt allemaal niet uit, de kiezer stemt toch weer op hen. Voor mensen die in de praktijk geen gebruik maken van hun zelfbeschikkingsrecht, zal niemand respect hebben, dus ook niet de kartelelite, en zeker niet de migranten.
Iedereen ook zonder kennis van islam weet inmiddels dat deze aanslagen nooit gepleegd worden door boeddhisten, protestanten, baptisten, mennonieten, joden of atheïsten. Hoe moeilijk kan het zijn om te begrijpen wat hun einddoel is?
Ze haten ons om wat ze zijn, niet om wat we doen. Dit betekent dat we niets kunnen doen om hun streven te veranderen.
Hoe we ons ook uitsloven met geld, cursussen, mooie woorden – het zal geen enkel effect hebben anders dan dat ze doorgaan met wat ze al aan het doen waren.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Andre
Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uitstekende analyse!

Schreef jij ook al niet zo’n prima commentaar in TPO n.a.v. van de maatregelen door Macron?

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Hans Varkevisser
p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

“Ze haten ons om wat ze zijn, niet om wat we doen. Dit betekent dat we niets kunnen doen om hun streven te veranderen.”
Geheel juist. De islam wil maar éen ding en dat is iedereen onderwerpen aan allah. En iedereen die zich niet onderwerpt is minderwaardig, of beter nog, nietswaardig. Gelijk aan een dier. Kan hoogstens nog dienen als slachtoffer voor allah – zodat de executeur meer kans heeft om in allah’s hemel (wat ongeveer de hel moet zijn) te komen.
De hele islam is HET voorbeeld van ONgelijkheid. En de hele deugende goegemeente heeft dat NIET door.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel moeilijk om te reageren op dit goede en complete artikel. Ik kan er alleen maar aan toevoegen hoe ik na de moord op Samuel Paty heb zitten hopen. Zitten hopen op een massale demonstratie op de Dam, begeleid door burgemeester Halsema natuurlijk. Ik hoopte op een directe uitzending op tv, een onderbreking waarin de regering en masse haar afschuw uitsprak over deze laffe moslimmisdaad. Ik hoopte op een snelle, felle veroordeling vanuit de islamitische hoek, in plaats van het een of ander jonge broekie van een imam die meer dan een week later slechts (meer dan 20 keer!) kon zeuren over de ‘gebeurtenis’ en het woord MOORD niet één keer gebruikte. Ik hoopte op ….. ach, tegen beter weten in natuurlijk, op zóvéél! En wát heb ik gekregen? Een nog grotere wanhoop dan ik al voelde……

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Die grotere wanhoop voel ik ook en met mij steeds meer mensen.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Dat denk ik ook inmiddels, dit kan zo niet door blijven gaan dat die import die naar Europa komt hier aan de lopende band mensen kunnen blijven afslachten. Meestal heet het dan Wraak zal zoet zijn en de burgers in Europa komen in opstand geloof het maar, niemand laat zich nog langer door al die geimporteerde islamieten afslachten als een lam. Het zal inderdaad op een burgeroorlog gaan uitdraaien. Gebleken is toch inmiddels allang dat ze zich zowiezo niet aanpassen, niets met onze waarde en normen hebben en op een geraffineerde manier waar de politiek stekeblind voor blijft ,het over willen nemen in Europa. Het heet straks of je past je aan aan de islam of kop eraf. Ik vraag mij af of de Europese burger dit nog langer wil en zeker voor de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Islam hoort gewoon niet in Europa thuis. Ik ben eerlijk maar mocht hier een burger oorlog uitbreken, dan zal ik nog niet een islamiet helpen, heb dan ook liever dat ze snel oprotten waar ze thuis horen.

Pank Vale
Pank Vale
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden”. Het dagelijkse riedeltje van Rutte.
En daarna terug naar de orde van de dag.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Corona,alles wordt streng in de gaten gehoudendoor onze Boa,intussen staat de achterdeur wagenwijd open,stromen de gelukszoekers het land in,politiek ,media houd zijn waffel,klimaatwaanzin gaat tussen de bedrijven door ook steeds verder,MKB om zeep geholpen ,boeren ,vissers ,alles kapot,en aanslagen zoals dit zullen steeds meer voorkomen ,alles dankzij Rutte en Merkel,die er geen afgestudeerde hebben toegelaten,maar geestelijk gestoorden islamdebielen .
Bepaalde bloemen of planten gedijen hier niet,dat telt ook voor volken,die moet je daar houden ,bij hun eigen cultuur,lekker in de zandbak,kunnen ze elkaar afslachten,kinderen huwen van 11 jaar, want dat vind de huichelpolitiek hier ook allemaal prima, dan heet het plots geen pedofiel,maar cultuur.
Grenzen potdicht,en al het schorum,misdadigers het land uit,doet Trump ook ,alleen dan heet hij volgens links een racist .

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De moordenaar van Paty had een halfjaar een verblijfsvergunning. De Pakistaan die een maand eerder 4 mensen verwondde had een jaar een verblijfsvergunning. De Tunesiër was in september op Lampedusa aangekomen. Ze zijn alle 3 naar Europa gekomen om hier mensen af te slachten. En ondertussen staan de grenzen wijd open en heb ik nog niemand gehoord die het over het sluiten van grenzen heeft.
Europa werkt aan zijn eigen ondergang.

Job
Job
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Respect voor mensen als Gerard Koning die het probleem van islamitisch terrorisme helder bij de naam durven te noemen!

Kor van der Heiden
Kor van der Heiden
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal. Toch krijgen we weer de gebruikelijke riedels over ongelijkheid te horen, of de mededeling dat dit niet de ware islam is. De daders zouden ‘lone wolves’ zijn, die alleen opereren. Maar als de oud-premier van Maleisië dan een tweet de wereld inslingert waarin hij moslims toestaat de Fransen te vermoorden, als er op twitter talloze likes staan voor de terrorist, dan weet je dat het niet om enkele incidenten gaat. Een weliswaar klein, maar substantieel deel van de moslimgemeenschap staat in feite achter deze acties. Een verontrustende gedachte. Want wie zal de volgende zijn?

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als blasfemie nu ineens niet meer moet kunnen, dan wil ik ook dat de laatste 50 jaar aan kritiek en belachelijk maken van het christendom direct wordt teruggedraaid. Maar dat gaat niet, nu generaties mensen denken dat het christendom oubollig is en de bijbel een soort sprookjesboek.

Je kunt niet 1 maatstaf hanteren voor christenen en een andere voor moslims. Doe je dat wel dan zeg je impliciet dat moslims hoger geplaatst staan dan christenen, in een christelijk land op een christelijk continent. Ondanks dat de helft van de bevolking niet meer christen is, zitten de waarden en normen van dat geloof in onze cultuur verankerd.

Er bestaat niet zoiets als “het recht om niet gekwetst te worden”. Iedereen die dat roept is of niet goed bij haar verstand of wil de macht om mensen hun monden te snoeren.

Het blijkt nu dat progressief links niet zo zeer tegen het christendom was, maar het geloof aanviel omdat ze aan de macht wilden komen. Christendom insuleerde mensen tegen marxisme.
Nu links de gevestigde orde is, zijn ze ineens niet meer geinteresseerd in religie tegenwerken. Ja af en toe nog wat nasputteren op hun anti-christendom gewoonte, maar dat is tegenwoordig naar beneden trappen ipv naar boven.
Islam krijgt echter privileges van gevestigde orde, als een soort decadentie van de macht.. men kan het zich veroorloven, denkt men.

Maar we zullen het ons berouwen. Niet de mensen die het mogelijk maakten.. die wensen de gevolgen van hun acties te framen als onbedoeld en onverwacht, want hun hart zat op de goede plek. Ja ja, maar het is duidelijk welke kant we opgaan, we hebben immers al 40 jaar aan data over hoe het zich demografisch en sociaal ontwikkelt. Men kiest ervoor blind te zijn

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

“Christendom insuleerde mensen tegen marxisme.”
Misschien in sommige landen zoals Hongarije en Polen waar men het marxisme onverdund heeft mogen genieten.
In veel andere landen stonden en staan christenen vooraan in de rij om het marxisme te omhelzen. Jezus wordt soms uitgelegd als de eerste marxist, die het opname voor de armen.
In de jaren 1930 waren katholieke priesters in Latijns-Amerika volledig in de ban van de bevrijdingstheologie, een soort fusie van katholicisme en marxisme. De huidige paus is een voortbrengsel van deze bevrijdingstheologie.
Maar ook in Spanje was de kerk aanvankelijk een voorstander van de Tweede Republiek, totdat het Frente Popular op grote schaal kloosters en kerken begon te plunderen en de geestelijken systematisch vermoordde. In Baskenland zijn meteen na de inname door Franco een dertigtal priesters geëxecuteerd, omdat ze de propaganda van links fanatiek hadden ondersteund, wat toch echt niet behoorde tot hun geestelijke roeping.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dekker zit er naast. Cartoons zijn geen “uitingen van verveeld westers secularisme”, maar een humoristische spiegel die – in dit geval – de onredelijke islam voorgehouden wordt. Heeft Dekker nog nooit cartoons uit de 18e eeuw gezien? Ayaan heeft meer gelijk dan ze zich bewust is of toegeeft als ze stelt dat moslims beschouwd worden als “Bokito’s die bij de geringste provocatie over het hek van de rede springen.” Iedere sukkel kan zien dat het moeilijk is om redelijke kanten aan de islam te ontdekken. Ook is duidelijk dat de islam zo is geconstrueerd dat het onhervormbaar is. De islam verbieden gaat ons te ver, ook al zou dat wel kunnen zonder meteen de Spaanse Inquisitie of de Bloedraad er bij te halen. Dus moeten we de islam de spiegel van de rede voorhouden. Essentieel onderdeel van die rede is de vrijheid van meningsuiting. En -vorming, dat vergeet men wel eens. De rede is niet alles, maar zonder de rede is de mens reddeloos. Niemand verplicht moslims naar spotprenten van Mohammed (zo hij ooit bestaan mocht hebben) te kijken. Daarom bood Samuel Paty leerlingen de gelegenheid om zich even te verschonen van de vertoning. De islam staat gelijk aan geinstitutionaliseerde haat jegens niet-moslims (en islamitsche vrouwen) en het verwerpen van de rede om die haat in te tomen.

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Wim Dekker. Beatrice de Graaf. Stefan Paas. Gert-Jan Segers.
Allemaal horizontalistische christenen geworden. Dankzij horizontalistische preken. De kleine protestante kerken (Chr. Geref, Ned. Geref, Geref. Vrijgemaakt) liepen qua geloofsinhoud gewoon 25 jaar achter t.o.v. de boze buitenwereld. Maar inmiddels hebben ze die achterstand ingehaald, op een manier waarop een Tour-de-France renner jaloers zou zijn. Erop en erover!
Het bederf van het beste is vaak het slechtste…

kees Tummers
kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ook direct na deze aanslagen weer het hypocriete gejank van de links-liberale elite om ‘verbinding, juist nu!’, alsof het toegeven aan een achterlijke religie iets met verbinding te maken heeft. Aan menig deugtafel zitten de moslimkruipers weer braaf te luisteren naar de vooraf zorgvuldige geselecteerde ‘deskundigen’ of een gematigde moslim die het even komt vertellen en minutenlang z’n betoog mag houden zonder ook maar één islam-kritisch vraagje want daarvoor is de de blanke gespreksleider te laf, voor die rol is zowaar een gast uit het rechtse kamp -dat anders systematisch van tafel wordt geweerd- uitgenodigd, die -in tegenstelling tot de knuffelmoslim- kort wordt gehouden, is het niet door de gespreksleider dan wel door de horde immer aanwezige deugers. Laffe weg-met-ons journalistiek anno 2020

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  kees Tummers

Links kijkt altijd weg en bagataliseert, bovendien zijn zij de architecten van de massa immigratie.
Zij zijn medeplichtig aan deze narigheid en ook aan de afbraak van Europa.
Oudejaarsavond Keulen 2015 was exemplarisch voor het wegkijken van de Links.

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Links staat gelijk met werkelijkheidsontkenning. Ze prefereren een droombeeld. Daar zijn DSM-kwalificaties voor.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het leven in Europa wordt steeds gevaarlijker naarmate er meer moslims komen. Een Europese islam komt er niet zoals vele christenen naïef hebben gehoopt. Er is maar een islam en het is een godsdienst die tegelijk regeert en daarom niet verenigbaar met de christendom die geëvolueerd is tot een vorm waarbij de kerk en staat gescheiden zijn. Sinds de komst van het islam in Europa is deze concept aan het wankelen. Niet onze regeringsleiders worden geaccepteerd maar die van hun thuislanden die zij ontvlucht zijn. Een ondemocratische samenlevingsvorm kun je niet bestrijden met democratie want deze is hierin machteloos en wordt door islami(s)ten misbruikt. Met of zonder “s”, beiden verheerlijken hetzelfde alleen moord die ene soort wel en de ander niet. Wij gebruiken geen middeleeuwse methoden meer maar de islamieten wel. Niet lullen, kelen snoeien, terwijl wij met de mantel van liefde blijven machteloos slaan. Minuten stilte, witte marsen, mooie worden, niemand heeft er wat aan, de gevallen slachtoffers niet en die in de wachtkamer ook niet. Toch zijn er sympathisanten die dit allemaal mogelijk maken. Het zijn diegenen die graag over racisme roepen en de vrijheid van meningsuiting tegelijk proberen te beteugelen. Inheemse culturen kapot maken via wegen die alleen dictators nemen. Boeken verbrandingen omdat er zwarte Piet in voorkomt en dergelijke imbeciliteiten. Hitler deed het en hier doet men het na. Pleinen stromen vol als een zwarte crimineel gedood wordt maar als een Franse leraar onthoofd wordt hoor je niemand. Pas als het
te laat is. Silence of the lambs.

hesa
hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerst halen de europese leiders dit soort mensen binnen. Ondanks alle waarschuwingen. Als dan zo’n” akbar” roepende toeslaat -en dat moet volgens de koran- dan zijn ze verbaasd of geschokt???
Dit zoveelste vreselijke incident, laat maar weer eens zien, dat onze leiders dom zijn. Ze hadden de koran en andere giftige geschriften verplicht moeten lezen. en daar wetten op maken. En maar denken dat deze ideologie vredelievend is.
Daarnaast verdenk ik Macron ervan dat dit hem goed uitkomt. Want wanneer zijn er verkiezingen in Frankrijk?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het feit dat er uberhaupt ongelovigen, homo’s, christenen en joden in europa rondlopen is al blasfemie in de ogen van de islam. We hoeven niet eens iets te doen om te provoceren, ons bestaan is al genoeg. We worden (nog) getolereerd want de kip met gouden eieren slachten is ook voor een prijsbewuste moslim wat zonde. En waarom zou je werken als je de domme autochtonen voor je kunt laten sloven. Desondanks is het een kwestie van tijd voor de jonge moslimmannen hun steeds radicaler wordende gedachtengoed in de praktijk gaan brengen, ik schat ongeveer wanneer er genoeg binnen onze grenzen zijn om nederland te gijzelen. En gezien de ongebreidelde toestroom en vele geboorten in deze kringen, verwacht ik niet meer dat het lang duurt voor de oorlog begint en dat hij – gezien onze lapzwanzerigheid en een politie- en legermacht die nu al niet kunnen handhaven en op eieren lopen om moslims maar niet te provoceren, dan hebben we het nog niet eens over de daar geinfiltreerde moslims – net als in 1940 binnen 5 dagen is afgelopen en de ‘democratie’ alhier is omgezet naar het bewind van de sharia.
Is het tij nog te keren? Ik vrees van niet, gezien de grote betonnen platen die ik erg veel voor diverse koppen om mij heen zie. Voor zover ze niet in het zand zitten dan.

Hendrikus
Hendrikus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De onthoofding van Pati staat eigenlijk symbool voor de decapitatie van de ijzeren politieke progressieve overtuiging dat de radicale moslim zijn woestijnrechten gaat inleveren bij het oversteken van landsgrenzen. Hij gaat zich vast met hoofd en hart integreren en de judo-christelijke westerse waarden omhelzen. Waarom is hij anders hier? Nee, “wir schaffen das”, laat dat maar aan ons over . . .
.
De linkse blinden zijn echt de weg volledig kwijt en hun misplaatste intellectuele vermogens zoeken voortdurend naar nieuwe moralistisch stokpaardjes om aan te geven dat ze het zo goed weten. Het zicht op religieuze en mystieke beleving is al heel lang geleden opzij geschoven en dus is er ook geen realistisch beeld van wat de echte islam betekent.
.
Op het eerste gezicht moet het niet nog veel gekker worden want dan staat een Franse burgeroorlog voor de deur. Er is een grens . . of buigen we?

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Hendrikus
marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hendrikus

Als dat gebeurd zal in heel Europa waar overal die import zit een burgeroorlog uitbreken, dat is gewoon inmiddels wel een duidelijk feit.

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

wat ‘hun’ betreft is die al begonnen hoor. Al 1400 jaar geleden.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer ik emigreer naar een Islamitisch land en daar en kerk wil bouwen, dan zal dat niet toegestaan worden. Pedofilie is in ons land strafbaar, zodat kinderen beschermd worden en kind kunnen zijn. Islamitische kinderen, die in het land van herkomst getrouwd zijn, worden niet beschermd door onze wet, want dat is cultuur.
Moslims vinden dat zij gediscrimineerd worden en we hebben er zelfs een gesubsidieerde club voor om hun klachten in te dienen.
Alle vluchtelingenverdragen moeten worden aangepast en we moeten die corrupte VN zo spoedig mogelijk verlaten.
Laat Timmermans zich eens hierover druk maken ipv klimaat, want als dit zo doorgaat dan hebben we binnenkort al die inkomsten nodig om het leger paraat te houden.

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Twee jaar geleden plaatste het AD een grafiekje in de krant. Het was van de VN die van elk Europees land aangaf hoeveel inwoners erin paste. Bij Nederland stond, mind you, het getal 30 miljoen.
De doelstelling van de VN is Europa multicultureel te maken, daar doen ze niet geheimzinnig over. Niet voor niets is dat ook de agenda’ van de EU. Zeer opvallend ook dat Rutte met geen woord rept over immigratie, hij doet er niets tegen. Er zit gewoon een plan achter.

Van Timmermans en Urusala van der Leyen hoef je niets te verwachten. Die vinden dat Europa 1 tot anderhalf miljoen mensen per jaar moet importeren tegen de vergrijzing. Waar deze mensen moeten wonen en wat voor een werk ze moeten doen daar hebben ze niet over nagedacht. Het zegt wat over de naïeviteit en kwaadaardige domheid van deze lui.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

laf mannetje, die Dekker. DE grootste verradergroep van de Nederlandse normen en waarden moet je in die hoek zoeken.

Conscioso
Conscioso
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp, en respecteer in zekere zin, angst. Zeker bij de normale burger.

Wat ik niet respecteer is de eigen angst niet toegeven en – kennelijk uit bescherming van het eigen ego – in plaats de eigen collaboratie een morele en verheven draai geven. Goedkope punten scoren vanuit egodrang. Ik had niet verwacht dat zo veel prominente en geschoolde Europeanen zich op deze wijze zouden verlagen. Het is abject. De denktank van Forum heeft trouwens interessante ideeën over de westerse schuldcultuur (men vermoedt een pre-christelijke oorsprong) en een zekere professor MacDonald denkt dat de huidige westerse neiging zich op parmantige wijze te keren tegen de eigen gemeenschap een pervers bij-effect is van het Europese individualisme: waar individualisme oorspronkelijk betekende zich buiten de eigen clan in te zetten (militaire dienst, een bedrijf, overheid, koloniale dienst, zending) voor een breder, overstijgend, nationaal belang is het nu geperverteerd door een neiging het eigen nest niet zozeer te verlaten of te ontstijgen maar eerder te bevuilen.

trackback

[…] Eerder verschenen op Opiniez. […]

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x