Ook na Trump vervliegt de droom niet

Het gevecht tegen de elites gaat door

Titelfoto: Donald Trump door Gage Skidmore, gepubliceerd onder CC BY-SA 2.0.

Mogelijk krijgt Amerika straks Biden als nieuwe president. Maar Trump, die als miljardair de stem van het volk veel beter vertolkt dan links, heeft met zijn vreedzame opstand tegen de elites heel wat losgemaakt. Wereldwijd. De deplorables van Hillary Clinton zijn de unconquerables van nu: het verzet van gewone werkende mensen tegen alle linkse experimenten. Niet meer te stoppen, stelt Gerard Koning.

De droom lijkt vervlogen. Zo schijnt het, hoewel op dit moment niets nog zeker is. Donald Trump is de eerste president sinds 1992 die niet herkozen wordt. Een orgastische explosie van vreugde was het gevolg bij alles wat zich links noemt of waant: op sociale media, in de gewone media, bij politici en de hele batterij zogenaamde deskundigen. Alsof de aarde in haar omloop rond de zon een sprongetje maakte.

 

Battle Cry

Vier jaar Trump. Het moeras ligt er nog steeds en de komende jaren zullen de Democraten proberen het land hard linksaf te laten slaan. Maar we hoeven niet te treuren en bij de pakken neer te gaan zitten! In de Verenigde Staten zullen miljoenen mensen verder gaan op de weg die Trump is ingeslagen. Zijn Drain the swamp is de Battle Cry die veel Amerikanen blijvend heeft geïnspireerd. Zijn visie stopt niet bij de kusten van de Atlantische en Stille Oceaan. Ook buiten de Verenigde Staten zijn tallozen wakker geschud en bezield geraakt door The Donald.

De Trump-aanhangers – in de Verenigde Staten en daarbuiten – moeten verder gaan met het verstevigen en uitbouwen van hun infrastructuur. De opstand tegen de elites gaat daar en elders onverdroten voort. Linkse politici en linkse media kunnen wel denken dat het tij met de verkiezing van Biden en Harris is gekeerd – en reken maar dat de afgelopen dagen nog maar het begin tonen van allerlei hagiografische, sentimentele en hysterische verhalen in de media (met Erik Mouthaan in pole-position). Maar de geest is uit de fles.

 

Veenbrand

Het jaar 2016 is en blijft het kanteljaar. “The times they are a-changing”, zong Bob Dylan bij de studentenopstand in de jaren zestig. Maar voor die generatie luiden de klokken nu echt. Daarin maakt de verkiezing van een bijna 78-jarige (!) president geen verschil. ‘Henk en Ingrid’ laten zich niet meer het bos in sturen. Minister Kaag vindt de verkiezing van Biden “geweldig” en een “belangrijk signaal” en Freek de Jonge schrijft een bizar Engelstalig gedicht over de ‘overwinning van de Ander’, maar de veenbrand valt niet meer te stoppen: vóór het volk, tégen de elites.

 

Deplorables

De methode-Trump heeft iets losgemaakt, alleen te vergelijken met het enthousiasme dat Fortuyn hier twintig jaar eerder wist op te roepen. In de Verenigde Staten en daarbuiten (Brexit 2016!) is er een nieuw elan dat links niet heeft zien aankomen. Ze hebben het genegeerd, bespot en onderdrukt (‘Henk en Ingrid’, ‘The Deplorables’). En alleen daarom al klinken al die zalvende woorden over ‘verzoening’, ‘heling’ en ‘verenigen’ zo hol en hypocriet. Na de Silent Majority onder Nixon en de Tea Party-patriotten onder Obama, zijn het nu de Trumpianen die het vuur brandende houden. Links zal dat nooit kunnen stoppen.

In de Verenigde Staten heeft links een Pyrrusoverwinning behaald. Al heeft Biden gewonnen, ze hadden nooit verwacht dat Trump zo dicht bij de overwinning zou komen. Nog meer Amerikanen zullen al snel genoeg krijgen van de linkse experimenten op sociaal en maatschappelijk gebied, helemaal als Kamala Harris straks het stokje gaat overnemen.

 

Nog meer ellende

Nog meer cultureel marxisme met haar gelijkheidsdwang, genderwaanzin, open grenzen-beleid, intolerantie en al die andere progressieve fratsen.

Nog meer identiteitspolitiek, dat meer dan al het andere een land versplintert.

Nog meer economisch wanbeleid, met als gevolg een torenhoge schuld en meer werklozen.

Nog meer confrontaties, boycotten en militaire interventies richting het buitenland.

 

Verzet tegen de elites

Er is een belangrijke katalysator weggevallen. De grassroots-beweging tegen de elites moet het – voorlopig – doen zonder een charismatisch leider. Zelden heeft links een persoon zo gehaat als Donald Trump. Daarom mogen we de hoed hoog oplichten voor wat deze man allemaal heeft bereikt, tegen alle verwachtingen in. Niks kloof tussen politiek en volk: Trump belichaamde het volk en sprak zijn stem. Een multimiljonair die de arbeider beter begreep dan welke linkse politicus dan ook. Wonderen bestaan echt!

Niet treuren, maar verder gaan. Die wereldwijde golf van verzet tegen de elites kracht geven en verder later rollen. Brendan O’Neill, redacteur van Spiked, noemt deze beweging The Unconquerables (in tegenstelling tot The Deplorables van Hillary). “Dit zijn de geesten en harten die niet gekoloniseerd zijn door de nieuwe orthodoxie. Zeventig miljoen mensen in een vreedzame opstand tegen het nieuwe establishment en haar excentrieke, autoritaire ideologieën.”

 

Tij is gekeerd

Meer zwarten, meer Latino’s, meer arbeiders dan ooit tevoren stemden op Trump, die met zijn zeventig miljoen kiezers een record vestigde. “Dit is het echte verzet,” schrijft O’Neill, dat door zal gaan, ondanks het verlies van Trump. “Niet de hogere middenklasse TikTok-revolutionairen, en antifa-fantasten van wie elke visie – over transgenderisme, Black Lives Matter, de slechtheid van Trump – exact overeenkomt met de kijk van Google en Nike en de New York Times. Het verzet zijn deze werkende mensen.”

Het tij is gekeerd, de droom valt niet meer te stoppen!

Over de auteur

Gerard Koning
“I refuse to join any club that would have me as a member." Groucho Marx

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Pank Vale
Pank Vale
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Amerikanen, een vreemd volk. Eerst het communisme om zeep helpen, om het zelf te omhelzen.
Trump is de eerste President die geen enkele oorlog begonnen is. Hij heeft ondanks de voortdurende aanvallen van de “Democraten” en corrupte FBI zeer veel bereikt. Vrede middenoosten, werkgelegenheid (ook voor de zwarte en Latinos bevolking), Bedrijven gestimuleerd om terug te komen uit China, Verenigde Staten de grootste olieproducent ter wereld gemaakt, etc.
De toekomst zal Amerika leren wat 4 jaar Kamala Devi Harris teweeg zal brengen. Voorlopig is China de enigste winnaar van de verkiezingen.

Donald
Donald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pank Vale

Nail in the head!! Trump, 4 more years and more!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil het graag eens zijn met de schrijver, maar een iets meer realistische kijk op de geschiedenis van na 1945 leert dat links overal de samenleving doordrenkt heeft met haar ideologie, op een manier die mensen belet zelf na te denken.
Daar zijn volgens mij twee hoofdoorzaken aan te wijzen:
1) economisch. In elke samenleving werkt het nu eenmaal zo dat de onderlaag talrijker is dan de bovenlaag. De bovenste 50 % van inkomens verzamelt meer centen dan de onderste 50 %. In een democratie waar ‘elke stem telt’ is er maar een effectieve manier om veel stemmen te verzamelen: beloven dat de centen van de 50 % daarboven worden herverdeeld over de 50 % daar beneden.
2) ideologisch. Links zegt eigenlijk dat mensen overal wezenlijk hetzelfde zijn en dat cultuur een laagje fineer is, dat je met wat geduld kunt overwinnen. Dit idee is uiterst aantrekkelijk voor mensen in een economisch goed ontwikkeld land, omdat het suggereert dat alle internationale problemen oplosbaar zijn met geduld, geld en techniek. En dat ingrijpende conflicten dus vermeden kunnen worden. Dit blijkt telkens weer onwaar, maar zolang mensen niet bereid zijn om zich te verdiepen in de achtergronden, worden ze zich daar niet echt bewust van.
Als Biden ondanks alles toch nog president wordt, zie ik dan ook veel donkere wolken aan de horizon: meer migratie, meer klimaatonzin. Ook in Europa.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad, Links wil geen nadenkende mensen en dat lukt ze aardig. De autocratische GL heeft grote resultaten geboekt dankzij de weinig denkende soort.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Helaas valt hier bitter weinig tegen in te brengen. Ook ik zie het zwaar in mocht Biden idd gewonnen hebben. Er zal dan opnieuw een extreemlinkse ‘band’ over de atlantische oceaan heen worden gesmeed, extremer en fanatieker dan ooit. Daar zit ik persoonlijk totaal niet op te wachten, integendeel.
Mijn hoop is dan ook gevestigd op de hoge hoed waaruit Guiliani en Sidney Powell een paar Vlaamse Reuzen zullen gaan toveren – en als de voortekenen waar zijn, dan wordt dat een schandaal van ongekende omvang. Het grootste risico zal dan zijn dat extreem-links (de Dems, Antifa en BLM) dit niet zal kunnen verkroppen en er daadwerkelijk burgeroorlog-achtige toestanden zullen ontstaan. Die zullen dan snel en hard de kop in moeten worden gedrukt. Waarop uiteraard de complete MSM in de rest van de wereld zal gaan schreeuwen dat Trump nu echt een dictator is geworden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

U schetst een zeer wel mogelijk senario.

PearlDragon
PearlDragon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

(Deel 1) Het klopt inderdaad dat de grote massa i.p.v. zelf na te denken klakkeloos volgt wat de omgeving en media hen voorkauwt. Hierdoor kon Biden (lees: het establishment) dankzij de massale campagne van de media en bigtech de macht nipt terugpakken. Zonder deze campagne had een 78 jarige met ouderdomskwalen, een op doom en gloom gebaseerde agenda, en daarbij ook nog voor de oog van de camera’s vrouwen betastte en kinderen besnuffelde nooit president kunnen worden. Maar goed, het establishment heeft de macht weer terug en de massa (vooral in West Europa) is blij met het resultaat en slaapt vrolijk verder.

Maar de massa welke wakker is wordt wel steeds groter dankzij de donkere wolken die aan de horizon zichtbaar beginnen te worden. En die donkere wolken kunnen wel eens tot de definitieve val van het establishment leiden. De VS en het Westen is failliet met torenhoge schulden, geen / verkeerde visie hoe hier uit te komen en een massa die moet blijven denken dat alles goed gaat en dat het establishment alles onder controle heeft.

De Biden overwinning kan dus wel eens van hele korte duur zijn. Naar verwachting gaat Biden met de de door u genoemde klimaatonzin, meer migrantie en meer reguleringen de toch al door de corona maatregelen gesloopte economie de laatste zetje richting de afgrond geven. Om dan nog de schulden te kunnen blijven onderhouden en sociale onrusten in toom te houden zal er geld geprint moeten worden alsof het WC papier is. Uiteindelijk resultaat: hyperinflatie en economische collaps welke de grote massa die het nog denkt goed te hebben ruw zal laten ontwaken.

PearlDragon
PearlDragon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PearlDragon

(Deel 2): De volgende video legt dit goed uit:

Ofwel, we mogen misschien wel blij zijn als Trump op dit moment geen 2e termijn krijgt door de geforceerde machtsofername van het establishment. Het establishment kan nu de vruchten gaan plukken van de decennia lange wanbeleid die zij gevoerd heeft en kan Trump er niet meer de schuld van geven. Vooral dat de geur van verkiezingsfraude van deze machtsovername zal de vruchten voor hen extra zuur maken. De kans is groot dat als dit alles voorbij is het Trumpisme niet meer te stoppen zal zijn en de richting voor de komende decennia gaat bepalen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door PearlDragon
Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PearlDragon

Volledig met je eens Pearl, maar ik vermoed dat de MSM het zo weet te draaien dat ze jaren nodig zullen hebben om de zogenaamde door DJT veroorzaakte schade te herstellen en de domme linkse schapen het nog geloven ook.

PearlDragon
PearlDragon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Mee eens, de MSM zal dat vast proberen te doen. Of ze zullen slagen om het de massa te laten geloven hangt er vanaf hoe bijv. FOX erover gaat berichten, en hoe de nieuwe mediakanaal welke Trump volgens de geruchten wil beginnen aan gaat slaan. Maar behalve dat wordt het voor de MSM een hele lastige taak om dit voor elkaar te gaan krijgen om o.a. de volgende redenen:

– De economie ging onder Trump als een rakket waar voor het eerst sinds lange tijd ook de minderheden van profiteerden (traditioneel de klanten van de democraten).
– Corona heeft de economie misschien wel een klap gegeven, maar de herstel die volgde was indrukwekkend, en het was onder Trump dat de vaccin er kwam. Als de economie onder Biden door het putje gaat zal het dus weldegelijk zichtbaar zijn waar het door komt.
– De Rebublikeinse staten hebben een veel kleinere klap gekregen dan de democratische. Die zullen het verschil Trump – Biden zeker wel gaan merken en moeilijk voor de gek te houden zijn door de MSM.
– Bijna 50% stemde ondanks de mediacampagne toch voor Trump wat meteen het vertrouwen in de MSM laat zien.
– De MSM bestaat net als de democraten uit verschillende stromingen en die zullen elkaar vast de tent uit gaan vechten nu hun verbindende factor “the mad orange man” weg is.
– Het is de vraag hoe populair de nieuwe reguleringen van Biden onder het volk zullen zijn. Ook iets wat niet weg te moffelen is door de MSM.

PearlDragon
PearlDragon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PearlDragon

Het grootste risico van de Biden regering is dat ze globalistisch zijn en dus bereid zullen zijn om de Great Reset van de WEF door te voeren nadat ze de economie vernietigd hebben. De bedoeling is om daarmee het fundament voor een nieuwe wereldorde vast te leggen, en dat is heel lastig ongedaan te maken nadat de oude economie vernietigd is. En dan zijn de rapen voor de gewone bevolking pas echt gaar!

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi hoe dit artikel hoop geeft. Ik hoop toch dat Trump wint, maar je hebt helemaal gelijk.

We moeten in Nederland ook hard aan de slag!

Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En nu maar hopen dat de unconquerables kunnen vasthouden aan die elan, want die was hier in NL snel verdwenen toen Pim werd geexecuteerd, maar misschien dat de amerikanen meer ruggegraat dan de nederlanders hebben.
We zullen het gaan zien de komende jaren, maar één ding is zeker als de democraten wegkomen met de massale verkiezingsfraude dan komt er nooit meer een normale president zonder linkse idealen en zal iedere volgende verkiezing net zo’n farce worden als de laatste

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De zowat fiftyfifty resultaat is duidelijk, de helf van de Amerikanen verwacht het vervolg op de ingeslagen weg. Netanyahu feliciteerde weliswaar Biden nogal vroeg maar dat kun je zien als het verzoek om door te gaan met het M.O. project. Dat er zoveel kleurlingen op Trump stemden laat zien dat ook zij begrepen dat de arrogantie van links nergens toe leidt. Biden zal noodgedwongen een vervolg aan moeten geven wil hij niet een burgeroorlog veroorzaken. Dat kan ook nog gebeuren met zijn steun aan de super linkse clubs zoals BLM en Antifa. Het is inderdaad een Pyrrhus overwinning die hij behaalde en niet meer dan dat. Ook de EU moet geen volledige draai verwachten. Wij zullen zien waar het op uitdraait. Nog veel erger is de toestand in Nederland waar de kiezer in wezen helemaal geen keuze heeft met de verkiesbare kleurloze partijen en waar de politiek geritsel in de achterkamertjes de wens van de kiezer volledig doet verdwijnen. In dat licht zijn de verkiezingen in de VS veel duidelijker.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In NL, Rutte zit nu op rozen, ruim 40 zetels in de peilingen! Echter hoe lang houdt dit beeld stand? Steeds meer mensen hebben hun bedenkingen over het COVID19 gedoe en de zwaar opgedrongen vaccinatie, op straffe van…… noem het maar! Maar als Rutte in de peilingen gaat zakken, wat dan? Een debat met opponenten begint hij niet aan, zoals hij zelf al aangaf want hij weet precies welke vragen hem zullen worden gesteld en die zal hij nooit willen beantwoorden. Dit weigert hij al jaren in de Tweede Kamer want elk debat wordt geweigerd of is een sukkelig toneelstukje met een overvloed aan ‘one liners’ van volgers. Ook heeft hij al jaren maling aan de WOB, zoals we meerdere malen zagen. Het grijs gedraaide ‘bonnetjes zoek’ lukt niet meer, dus weigert hij gewoon openheid te geven. Vraag maar aan Pieter Omtzigt. Maar wat dan in maart 2021? Wederom, Rutte zit op rozen! Zijn noodwet, gebaseerd op een gecreëerde noodsituatie, met name door een door hem zelf gesloopte zorg, stelt hem in staat de verkiezingen ‘tijdelijk uit te stellen’! Ollongren ‘ventileerde dit maanden geleden al’ en uit ervaring weten we hier al dat ‘tijdelijk’ wel eens permanent kan zijn, gezien het kwartje van Kok. Ergo, ik vrees dat de toekomst voor een democratisch NL er nu zeer somber uitziet! Te veel landgenoten lopen blind achter de politiek aan zonder te weten wat daarvan de gevolgen zijn. Een eenvoudige analyse van vele, overbekende feiten, die altijd door de MSM en politiek worden ontkend/genegeerd , zou zeer wenselijk zijn om te komen tot een totaal andere visie dan die onze elite ons voorkauwt. Moet helaas constateren dat er voor ons geen weg meer terug is want Rutte zit op rozen! Dit heeft de kiezer zichzelf aangedaan!!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Ik denk dat de meeste VVD kiezers voor Rutte kiezen bij gebrek aan een andere leider en het is overigens nooit handig om van leider te wisselen vlak voor de verkiezingen. Met andere woorden er wordt gekozen voor een kwaad om een nog grotere kwaad voor te zijn. Hoe lang dit zo blijft is de vraag nu Rutte nog verder naar links schuift en een stem voor VVD een grote linkse invloed gratis mee krijgt. En hoe lang zullen de linkse route tolereren? Er is een goede analyse hierover van Syp Wynia op zijn website vandaag verschenen.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja Ni 28, mee eens. Syp Wynia schreef een goed stuk en laat ook zien dat er vooralsnog geen enkele verandering valt te bespeuren! Zolang de ‘kartel partijen samen klitten’ is er niets mogelijk. Het zou wenselijk zijn dat men besefte dat het een keihard gegeven is dat onze hele politiek aan de touwtjes hangt van de EU en de Verenigde Naties en dat alle kartel partijen daar ook naar handelen. Kennelijk is onze Grondwet niets meer waard. De enige partijen die zich hier niet bij willen neerleggen zijn de PVV en het FvD en dat is daarom de enige reden dat zij overal buitengesloten worden. Het kartel weet heel goed dat bij de PVV en het FvD over dit EU- en VN punt onder geen enkele omstandigheid valt te onderhandelen, zij houden hun poot wél stijf! Zij komen op voor de NL burgers en het kartel beslist niet. Dus verandert er niets, wat het kartel ook belooft.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Dat was zeker een goed artikel van Syp Wynia, helaas staan wij met een rode potloodje voor aap in het stemhokje. Overigens die rode potlood krijgt steeds meer betekenis.

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mag zo zijn Gerard, maar voorlopig zitten “zij” achter de knoppen en trekken aan alle touwtjes en gaan derhalve heel veel bepalen en vastleggen dat (voorlopig) niet meer terug te draaien valt en waardoor nog meer afhankelijken gecreëerd worden naast de profiteurs die handenwrijvend dit proces gadeslaan …ik zie het somber in.
Houd de simpelen van geest en alle deugers een worst voor en ze zullen toehappen, altijd, daarnaast sturen de zich in de schaduw bevindende profiteurs hen zingend en juichend in een volle bus het ravijn in…

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik zie hoe braaf het merendeel van de bevolking wereldwijd de opdrachten van de regeringen volgt m.b.t. de neppandemie, zie ik het zwaar in dat de Trumpaanhang rechtstreeks tegen al het linksgespinsel in zal gaan. Covid21/22 is in de maak!

Hendrikus
Hendrikus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is zeker zo dat vooral na WWII het linkse gedachtegoed zich langzaam heeft genesteld in onze instituten. Het zijn daarom veelal de zogeheten intellectuelen die “het gelijk” aan hun zijde weten en het elitaire machtsmisbruik via mainstream en bigtech media is nu in volledige overdrive om hun linkse brainwashing te handhaven maar ze gaan nu te ver. Er is een grens.
.
Er is een zenuw geraakt en dat gaat niet even over, ook niet als Biden president zou worden. Hoewel de republikeinen overtuigd zijn van het stelen van de verkiezingen moet iedereen toegeven (ook de democraten) dat het hier gaat om de integriteit van het eens zo superieure toonbeeld van hoe het hoort te gaan in een moderne staat: De USA. Het gaat nu niet meer over rechts vs links maar over recht vs onrecht en oeps . . . dat gaat iets dieper. De onthullingen van fraude leiden vanzelf naar andere nog veel grotere onthullingen. Dat is hoe die ontwikkelingen nu eenmaal gaan.
.
Daarom lijkt deze periode (naar mijn beperkte inzicht) de voorloper van een grote verschuiving in het wereldbeeld van de “moderne mens” voor de komende tijd.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik hoop dat het gaat uitkomen en dat dit land toch in handen blijft van de werkers die er met hart en ziel voor zorgen dat het land economisch op de been blijft.
Bij de superrijken aan oost en westkust (inclusief al die miljarden schrapende filmsterren) kunnen daar niet voor zorgen. Die zorgen alleen voor zichzelf.

Rob Kern
Rob Kern
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hier past een reactie AMEN

Frans B
Frans B
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grappig. Toen er in 2016 mensen tegen Trump stonden te demonstreren, riepen de Republikeinen dat ze niet tegen hun verlies konden. En kijk nu eens naar Trump en z’n aanhangers… Wie kan er hier niet nou tegen z’n verlies?

Theo van der Schaaf
Theo van der Schaaf
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

De eerste reactie van een een logisch denkend mens, hulde!

Willie.D
Willie.D
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Wie kaats moet de bal verwachten. Daar hebben de democraten moeite mee

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x