Overheid slaat door in dictatoriale corona-bemoeidrift

Waar is het gezonde verstand gebleven?

Foto:

Het lijkt steeds erger te worden met onze overheid. Wat dankzij ons poldermodel ooit een redelijk efficiënt werkend overheidsapparaat was dat evenwichtig rekening hield met de hele bevolking, is nu een doorgeslagen bureaucratisch gedrocht waarin ambtenaren, politici en enkele belangengroepen hun wil opleggen aan de rest. Juist bij de coronacrisis merken we hoe ver die overheidsbemoeienis gaat, maar ook hoe inefficiënt deze is geworden.

Gezond verstand verbannen

Het lijkt wel of iedere vorm van gezond verstand is verbannen. In mijn ogen hebben we te maken met een overheid die zo’n beetje alles nalaat wat ze wél zouden moeten doen, maar bruut vrijheden afpakt waar dat nu juist volslagen zinloos is of zelfs averechts werkt. Een mooi voorbeeld is burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die eind april en begin mei burgers opriep om thuis te blijven, terwijl zelfs de bureaucratische Wereldgezondheidsorganisatie er toen al achter was gekomen dat er buiten minder kans was op coronavirus-besmettingen dan binnen.

 

Wat moet de overheid wél doen?

Zo heel moeilijk is dat niet. Op de eerste plaats, superspread events voorkomen, want die zijn verantwoordelijk voor 80% van de besmettingen. Niet voor niets heeft sociaal geograaf Maurice de Hond vermoedelijk al iets van honderd paar schoenen naar zijn tv gegooid vanwege alle domheden die daar verkondigd worden over de “anderhalve meter samenleving”, terwijl de werkelijke gevaren (slechte ventilatie in binnenruimtes) steevast onbesproken blijven. Dus: als de bliksem een Deltaplan Ventilatie uitrollen!

 

Behandelprotocol

Op de tweede plaats, zoals ik al maanden betoog, moet de overheid zorgen voor een strak behandelprotocol voor patiënten met (serieuze vormen van) Covid19, zoals prof. Raoult dat al sinds eind maart succesvol toepast in Marseille: vroeg testen, isoleren en behandelen met antivirale middelen (HCQ/AZI/Zink of andere aantoonbaar werkzame combinatie). Keer op keer blijkt dat daarmee de mortaliteit sterk verminderd wordt en de druk op IC’s verlicht. Maar in Nederland komen de meeste medici niet verder dan het toepassen van Dexamethason, een traditioneel IC-geneesmiddel dat geen enkele preventieve (antivirale) werking heeft bij Covid19, integendeel!

 

Mondkapjes

Op de derde plaats kun je denken aan mondkapjes. De wetenschappelijke bevindingen zijn tegenstrijdig en ergens begrijp ik de scepsis van RIVM-baas Van Dissel wel. Maar, op grond van gezond verstand, lijkt me dat in openbare binnenruimtes waar mensen kort zijn en geen controle hebben op wie er binnenkomt, zoals in een winkel of in het OV, een mondkapje verstandig is. De overheid moet het dan wel voor iedereen verplichten tijdens het hoogtepunt van de epidemie, want anders is het zinloos.

Ik ben ertegen mondkapjes te verplichten op kantoren of scholen, vanwege de averechtse effecten op gezondheid en verstoring van de normale immuniteitsopbouw bij jongeren. Maar voor een kort bezoek aan de winkel of in het OV (waar dit al verplicht is) zie ik geen grote bezwaren. Juist op dit punt was de laatste persconferentie van Rutte en De Jonge dusdanig vaag, dat we in de meeste winkels nog steeds weinig mondkapjes zien. Knulligheid troef!

 

Wat de overheid niet moet doen

Wat de overheid niet moet doen (maar juist wel doet, in steeds heviger mate) is ingrijpen in het persoonlijke leven van de burgers en het frustreren van bedrijven. Terwijl er maar een heel geringe stijging is op de IC’s, die goed tegengegaan zou kunnen door bovengenoemde maatregelen.

Aangezet door een kennelijk op hol geslagen OMT, kondigden Rutte en De Jonge deze week tal van vrijheidsbeperkende en werkgelegenheid-vernietigende maatregelen aan. Werknemers moeten ineens weer vanuit huis werken, terwijl een groot onderzoek in Spanje (60.000 deelnemers) aantoonde dat de thuiswerkers juist vaker besmet werden dan degenen die wel naar hun werk gingen tijdens de lockdown daar.

Als er onverhoopt toch een besmetting plaatsvindt in een bedrijf, dreigen de woestelingen van het OMT het betreffende bedrijf twee weken te sluiten, ook al hebben ze allerlei preventieve maatregelen getroffen. Wat voor indruk denkt u dat dit maakt op buitenlandse investeerders?

Los van deze sociaal-economisch vernietigende maatregelen, kregen we een mêlee van andere vrijheidsbeperkende maatregelen over ons heen. De één nog zinlozer dan de andere. De maatregel om ouders (niet zijnde teambegeleiders) van sportende kinderen te verbieden om (op gepaste afstand) in de buitenlucht langs het veld te staan, vond ik wel de meest onverklaarbare en idiote maatregel.

 

Losgeslagen coronadictators

Het lijkt wel dat onze regering en hun OMT zijn veranderd in een bende losgeslagen coronadictators. Terwijl we van Rutte toch wel enige nuchterheid gewend zijn. Laat de premier zich ringeloren door de medici in het OMT, die eindelijk een kans zien om zich te laten gelden? Of is de hele kerstboom aan corona-vergaderclubs zo onoverzichtelijk geworden, dat ze maar wat doen? Van enige strategie lijkt ook geen sprake meer te zijn. Gaan we, net als Zweden, inzetten op groepsimmuniteit met bescherming van risicogroepen, zoals Hans van Tellingen en ik betoogden? Is het wachten op een (maar voor 50% efficiënt) vaccin? Of blijven ze nog jaren om zich heen slaan in blinde paniek?

 

Red Team

Er is een zogenaamd RedTeam gevormd dat voor tegenspraak moet zorgen. Maar dit team van initiatiefnemer de wiskundige modellenbouwer Bert Slagter lijkt verder volledig te bestaan uit containment-fanatici. Slagter is een aardige kerel, die onverdroten eind april een tweede golf voorspelde. Hieruit blijkt al dat hij weinig feeling heeft met medische aangelegenheden, want zoals mensen met enige medische kennis weten is een virus in onze contreien niet een computergetal, maar sterk onderhevig aan seizoensinvloeden.

 

Dwang

Kortom, OMT en RedTeam lijken gedomineerd te worden door sterk op onderdrukking en dwang gerichte geesten, niet gehinderd door veel verstand van het coronavirus. In de wandelgangen vernemen we dat dit bonte gezelschap nu openlijk filosofeert over een avondklok om het coronavirus te bestrijden! De absurditeit. Het coronavirus, dat volgens hoogleraren in Frankrijk die wél verstand van zaken hebben in heel Europa duidelijk bezig is genetisch te verzwakken en dus nu al minder slachtoffers veroorzaakt op het totaal aantal geïnfecteerden. Ook in Nederland lijkt dit het geval te zijn.

De burgers in ons land worden geteisterd door een steeds bureaucratischer wordende disfunctionele overheid, die zaken met betrekking tot Covid19 eerder verergert dan verbetert. Het vervelende is dat het tegengeluid tot nu toe vooral komt van bekende viruswappies zoals Willem Engel, die de geloofwaardigheid van dit tegengeluid eerder ondergraaft dan iets eraan toevoegt. Van Maurice de Hond horen we gelukkig wel verstandige dingen, maar hij staat nog teveel alleen.

Hoe vormen we een gezond-verstand-tegenbeweging die zinvolle maatregelen tegen het coronavirus steunt of initieert, maar voorkomt dat we in een dolle dictatuur terecht komen?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
rotterdam
rotterdam
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom is Willem Engel een wappie, volgens de schrijver? Engel is biochemicus, die twaalf jaar onderzoek heeft gedaan. Hij heeft een wetenschapoelijk rapport uitgebracht over PCR, dat zeer interessante vragen oproept. Zoals, hoe het zit met de validatie van de test, de validatie van de primers, de validatie van de afname van de monsters. (Steriel?), het vervoer van de monsters naar de laboratoria (tijd die mag bestaan tussen afname en vervoer naar lab.de temp.van het monster tijdens vervoer) en nog veel meer. De rechter heeft het KNMI in het gelijk gesteld mbt het niet hoeven te geven van essentiële informatie aan viruswaarheid, dus aan de burger, die de test dus niet kan controleren op validiteit. Terwijl er zoveel vanaf hangt voor die burger. En ook onze volksvertegenwoordigers vinden het niet nodig om de test onafhankelijk te laten onderzoeken, gezien hun afwijzing van de motie van Van Haga en Baudet over onafhankelijk onderzoek. Een test, die al het regeringsbeleid op dit gebied bepaalt en de burger diep raakt. Maar de validiteit van die test mag niet gecontroleerd worden???

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rotterdam

Hoi Rotterdam. Je bedoelt hier misschien het RIVM ?

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Verder een prima reactie. Ik had ook bedenkingen bij Engel, maar het klinkt toch doordacht wat hij beweert. Achter Maurice sta ik 100 %. Het lijkt er echt op dat ons kabinet inderdaad geen idee heeft wat ze doen. Overigens gedegen stuk van Gajentaan. Helemaal mee eens.

rotterdam
rotterdam
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

U heeft helemaal gelijk. Ik was in de war met het klimaat beleid

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De gezond verstand benadering, wat ook de wetenschappelijke benadering is, heet: herd immunity. Als het virus eenmaal in een samenleving is, hou je het niet meer tegen. De enige reden om te proberen de verspreiding te vertragen is om het medische stelsel niet te overbelasten. Wat gevolgmatig nodig was, is de IC capaciteit opschalen; dwz meer flexibiliteit inbouwen zodat piekbehoeftes hanteerbaar worden. Op dit moment is dat een gepasseerd station en niet langer noodzakelijk.

Verder is het duidelijk dat het sterftecijfer gelijke tred houdt met een stevige griep waarvoor nog nooit de economie is platgelegd. Ook de PCR test is onbetrouwbaar dus daar kun je geen beleid op formuleren. Zoveel stupiditeit is niet langer geloofwaardig. En niet alleen in Nederland is dat zo. In de gehele westerse wereld met uitzondering van Zweden, die hiervoor publiekelijk aangevallen zijn. Blijkbaar mogen de Zweden die keuze niet maken.

Dit is geen toeval meer. Zo dom is niemand. Hier wordt een agenda uitgerold. Zeker wanneer we het voortdurende gedram over een vaccin erbij nemen, een vaccin wat je DNA/RNA moet gaat aanpassen met griezelige risico’s als bijwerking. Ook wanneer we in ogenschouw nemen dat er nu toch wel wat veel specialisten hebben gezegd dat Covid19 door mensen gemaakt is.

Bart
Bart
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Helemaal eens. Hier wordt een agenda uitgerold, zo dom is niemand.
Ik heb zojuist ook zelf Cojona gehad. Erg moe en verlies van reuk en smaak. Heeft al met al 3 a 4 weken geduurd. Qua intensiteit oversteeg het een griepje niet, al zijn de symptomen wat verschillend. Vele mensen uit mijn omgeving die ook ziek zijn geweest, bevestigen dit beeld.

Ik heb sterk het idee dat alleen de extreme ziektegevallen (jonge mensen zonder onderliggende condities) door de media opgepikt worden.

Ik denk dat we momenteel met recht kunnen zeggen; “Het is maar een griepje”.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

als je verkouden wordt, is altijd je reuk en smaak weg, dus ik vind dit niet typisch iets voor corona.

Bart
Bart
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ja wel, het is anders. Ik heb verlies van reuk en smaak natuurlijk ook meegemaakt bij griep in het verleden. Maar dat was als ik snipverkouden was en mijn hele kno vol met slijm zat (sorry voor dit onsmakelijke praatje). En dan duurde dit 2 tot 3 dagen. Tijdens mijn Cojona was ik in het geheel niet verhouden, maar had toch 4 weken geen reuk en smaak.
Dus het is echt heel anders.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Even vooropgesteld ik ben een corona criticus en zie het ook als een zware griep.

Aangaande de PCR test die is vrij nauwkeurig, is er RNA van het virus aanwezig toont het dat aan, maar er kan geen conclusie worden getrokken dat iemand besmet is aan de hand van die test, dat kan alleen na een gedegen bloedonderzoek naar antistoffen.

Dus geheel onbetrouwbaar is die PCR niet, het doet wat het moet doen, aantonen dat er RNA van het virus aanwezig is. Dat een stel incapabele clowns dan maar meteen aannemen dat diegene besmet of drager is is stierenpoep, je kunt makkelijk rindlopen met RNA zonder besmet te zijn.

Alle besmettingen die gemeld worden zijn allen op basis van die ene test die dus eigenlijk alleen zegt dat er RNA aanwezig is.

Florida 10 miljoen positieve testen, waarvan er maar 22500 middels bloedonderzoek konden worden bevestigd, oftewel 98% van de mensen die het RNA bij zich droegen waren niet besmet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

interessante info. Maar die horen we niet in die sensatie beluste talk shows.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Dank voor je duidelijke reactie en ik zit ook op die lijn. Zeer interessant dat onderzoek uit Florida. Heb je daar misschien een link van?

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik probeer even een paar nuchtere constateringen te doen.
1. Op de verpakkingen van veel van de volop en overal te koop zijnde mondkapjes, staat op de gebruiksaanwijzing vermeld, dat ze niet helpen tegen het Covid-19 virus.
2. Nieuwe huizen worden dusdanig geïsoleerd, dat alle bacteriën volop blijven hangen, ondanks de afzuiging in de keuken en badkamer, terwijl je de meeste tijd in de woonkamer en slaapkamers doorbrengt. Daarom wordt volgens mij ook niets gedaan met de constateringen van Maurice de Hond.
3. Het is volop erkend door artsen, dat er heel veel corona gerelateerde sterfgevallen zijn gemeld, terwijl daar geen enkele aanwijzing voor was.
4. Heel veel sterfgevallen zijn niet door corona veroorzaakt, maar omdat het ook werd aangetroffen, als de veroorzaker aangewezen.
5. Negen besmette leden van een Leids koor waren na twee weken al weer genezen van corona, terwijl de quarantainetijd alleen al 10-14 dagen is.

Ik wil best een mondkapje dragen hoor, bij die gelegenheden, waar men daar om vraagt. Al draagt men een slipje om het hoofd (een herenslip, als je een grote neus hebt en anders volstaat een damesslip), ik vind het best.
O en mocht ik toch verkouden, of koortsig of grieperig worden, dan kom ik niet te dicht bij anderen in de buurt. Da’s geen nieuw normaal, want dat doe ik al, sinds ik kan lopen dus al ruim zeventig jaar.

Dan nog een slotopmerking voor de wat jongeren dan ikzelf: ook voor u geldt, dat het jong zijn met de dag minder wordt. Toch wens ik iedereen oprecht nog vele gezonde jaren toe.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een paar weken geleden, waren mensen met mondkapjes bij onze supermarkt schaars. Nu lopen ze BRAAF met kapje. Geen tegengeluid, niets. Ook in onze kerk doen ze netjes wat onze stomme overheid beveelt. De vloeren zijn van plakband voorzien om de looprichting aan te geven. Denkend dat het “killervirus” zich ook aan de looprichting houdt. Ongelofelijk.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank heer Gajentaan.
Ook voor de links; die verduidelijken veel. De conclusie kan slechts zijn dat u gelijk heeft.
Engel heeft natuurlijk de pech dat hij dansleraar is en belachelijk wordt gemaakt in de MSN. Op Weltschmerz zijn er door hem, samen met specialisten, toch hele geloofwaardige statements gemaakt.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we eerlijk zijn, deze overheid heeft een cadeautje gekregen, de lieden van viruswaarheid. Niet zo verwonderlijk dat ze best wel veel media aandacht krijgen, want elk gefundeerde kritiek schuif je gewoon aan de zijde van de viruswappies. Machiavelli’s verdeel en heers.

Hoe je het wendt of keert aan het eind van de rit moet er of een medicijn zijn of er moet immuniteit zijn opgebouwd waardoor het virus uitdooft. Je zou denken Nederlanders houden erg van geld en immuniteit is gratis. Alles afwegend kun je eigenlijk alleen maar toewerken aan immuniteit.

Ik kan alleen voor mijzelf spreken maar de kritiek op Hiddink dat de FvD geen rekenschap geen rekenschap geeft aan de gevolgen van Covid op gezonde mensen is kul. Dat Covid een aanslag op het lichaam is, dat kan kloppen voor een deel van de mensen, maar aangenomen wordt door de deskundigen zelf dat deze niet voor het leven zijn. Het punt is dat je deze strijd niet stopt zonder slachtoffers

We verliezen de strijd wel door onnodige slachtoffers. Als ik lees dat er nu problemen zijn in zorgcentra’s voor risicogroepen, dan is dit geen laks beleid, maar gewoon crimineel. We leven gewoon in een bureaucratische deskundigendictatuur, het is wachten tot de bom een keer barst. De burger prikt daar vroeg of later een keer doorheen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Sterker nog immuniteit is de enige oplossing, want een vaccin is hetzelfde als een virus, maar dan dood en geeft ook immuniteit.
Er is nog een andere reden dat alleen besmetting tot immuniteit zal leiden.
Gisteren waren er volgens het RIVM 3000 aangetoonde besmettingen corona (dus met infectie).
Het reproductiegetal zou liggen rond 1,3. Een eenvoudige tabel leert ons dat als inderdaad mensen elke dag 1,3 anderen zouden besmetten, al na 34 dagen de gehele Nederlandse bevolking een infectie zou hebben gehad, en dus weerstand zou hebben opgebouwd. Het reproductiegetal heeft dus geen betrekking op een dag, maar een langere periode, waarschijnlijk de veronderstelde incubatietijd, bijv. twee weken. Het rekensommetje wordt dan 14 x 34 dagen, dus na iets meer dan een jaar is iedereen geinfecteerd geweest. Aangezien het virus al 6 maanden onder ons is, moet al ongeveer de helft van de bevolking een infectie zonder symptomen hebben gehad. Hoe dan ook tegen de tijd dat er een vaccin is ontwikkeld, zal het hoe dan ook overbodig zijn geworden. Afgezien van mutaties in het virus uiteraard.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat hele R getal zegt me helemaal niets.
Zet een besmet persoon alleen in een ongeventileerde afgesloten ruimte (dus niemand om te besmetten) is R dus 0.
Zet er 1 persoon bij kan R 1 worden.
Zet er 100 man bij zou R 100 kunnen worden.
Dus wat zegt het??? R is afhankelijk van hoeveel mensen komt de besmette mee in contact en zegt geen dinder over het virus zelf. Weer cijfertjes om de mensen bang te maken.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Klopt. Heeft iemand ooit het tegendeel beweerd?

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja politici en wetenschappers die je continu met onzinnige cijfertjes om je oren slaan en het als een graad voor lockdown gebruiken

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Die politici en wetenschappers baseren zich op de contacten van mensen onderling in het algemeen, dus op straat enz. Staat dus los van de voorbeelden die jij noemt. De conclusie die jij trekt, volgt niet uit de argumenten, is dus niet valide. Uiteraard is de R afhankelijk van het aantal mensen waarmee een besmet persoon in aanraking komt, mensen hebben nu eenmaal elke dag contacten.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De feiten in het artikel kloppen, maar zoals het ook aangeeft, deze regering is niet bezig met feiten, maar met psychologie.
De huidige opleving van corona is de uitkomst van de vakantieperiode: meer reizende mensen, meer besmettingen. Gelet op de enorme stromen toeristen in die periode, kun je stellen dat het aantal zieken reuze meevalt. De gemiddelde tijd tussen besmetting en symptomen is ongeveer 3 weken. De vakantieperiode ligt nu 2 tot 3 weken achter ons. Het lijkt aannemelijk dat binnen een week de piek in het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zal worden bereikt en dat de curve daarna weer afvlakt tot het niveau dat het tijdens de zomerperiode had.
Wedden dat de regering deze uitkomst over een paar weken zal opeisen als een resultaat van de mondkapjes regel op 29 september?
Wedden dat het aantal zetels voor Blauwlinks (voorheen ook VVD genoemd) onmiddellijk naar de 40 of hoger vliegt?
Ik herhaal het nog eens: maar 1 op de 100 aangetoonde besmettingen komt in het ziekenhuis terecht. De rest merkt niets.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nog een paar getalletjes:
Volgens de RIVM dashboard komen er wekelijks (dus niet eens dagelijks) 23,6 patiënten per 100.000 inwoners met covid-19 achtige klachten bij de huisarts (covid-achtig, kan dus ook griep of rhino zijn).
Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit heeft de huisarts gemiddeld ongeveer 2000 patiënten.
Dat betekent dus dat er op die 100.000 inwoners 50 huisartsen zijn die wekelijks 23,6 patiënten krijgen met covid-19 achtige klachten. Als die gespreid zijn over de hele regio, betekent dat waarschijnlijk dat van de 50 huisartsen 23 een patiënt krijgen met covid-19 ‘achtige’ klachten en de andere 27 die hele week niet.
En dit noemen we een nationale epidemie?

Ad van Ekeren
Ad van Ekeren
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen mee eens met uw verhaal. Zeker het voetbalverhaal. Zaterdag was een feestdag voor ons : ik ging met mijn aan dementie lijdende vrouw drie wedstrijden langs van onze 3 voetballende kleinkinderen. We genoten volop zeker mijn vrouw die er iedere week naar uitkijkt. Ook andere opa s en oma s die we langs de lijn spraken keken allemaal uit naar de zaterdag. Bijkomend onbegrijpelijk gedram van de
regering omdat we bij dit soort wedstrijden met max 35-40 personen langs de lijn staan. Totaal onbegrip denk ik zo.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De woorden uit de leader zijn mij uit het hart (en hoofd) gegrepen. Een gezond-verstand-tegenbeweging juich ik ook van harte toe. Helaas heeft het GL/D66-achtige gedachtengoed zich vastgezet in de hoofden van de boven ons gestelden. Dat heeft als eigenaardig effect dat elke andere vorm van gedachtenvorming, ook van meer rationele aard, erdoor wordt onderdrukt. We hebben niet zozeer te maken met een corona pandemie, maar het alle normale politieke besluitvormingsprocessen dominerende GL/D66 meme. Dit soort memes zijn immuun voor redelijke argumenten. De tegenbeweging zal dus moeten streven naar een numerieke meerderheid, vooralsnog een stip aan de horizon. Ik herhaal toch nog even de belangrijkste maatregelen: voorkomen superspread events, mondkapje in alle winkels, behandeling volgens o.a. protocol Prof. Raoult, deltaplan ventilatiebeleid, geen draconische onzin.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Georganiseerde gezond verstand is schaars geworden. Waanzin regeert en zegeviert. Linkse vrijheid – blijheid beleid zorgt voor steeds grotere polarisatie in de samenleving resulterend in een verval. Wij zijn goed op weg.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zwalkende overheidsbeleid is weerzinwekkend. En doodeng. Horeca open maar sportkantines dicht. Om reizen tegen te gaan. Maar sportteams die uit spelen reizen toch ook vele kilometers? Maximaal 2 begeleiders maar de scheids- en grensrechters tellen ook mee. Verder is er sprake van een klein 2e golfje. Het aantal coronadoden is verwaarloosbaar. En Rutte liegt tegen de Kamer. Onaanvaardbaar.

Daniel Rose
Daniel Rose
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet medische mondkapjes zijn nutteloos en zelfs schadelijk. Wat blijkbaar niet tussen de oren komt is dat een virus (als het al bestaat en als het niet gewoon een exosoom is) zo klein is dat het vergelijkbaar is met een zandkorrel die door een tennisracket valt.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland deed het slecht en nu weer. De overheid moet vooral duidelijkheid scheppen en dat verzuimen zij het meest. Rutte wast in ieder geval zijn handen terwijl hij de OMT en de virologen eigen wens oplegt. Als je vanaf dag een blijft keihard zeggen dat de mondkapjes niet helpen dan is het een fikse gezichtsverlies als je opeens moet 180 graden draaien. Vanaf dag een was de hoofdreden om deze af te raden. Gelukkig zijn er ook virologen die niet aan deze politiek gebonden zijn en vertellen ons een ander verhaal. Ik ben het eens met Andreas Voss zoals die vergelijkt de toestand hier met die in Duitsland. Hier wordt gepolderd en gekibbeld terwijl in Duitsland het gewoon gedaan wordt. Er heerst net zoveel discipline als bij ons vrijheid-blijheid.
De regering zegt eigenlijk dat als wij elkaar niet tegenkomen door de 0.5 meter hebben wij de mondkapjes niet nodig. Makkelijk gezegd met 17 miljoen mensen op een stukje grond terwijl de invoer van nieuwe migranten onverminderd doorgaat. Een boerka zorgt niet voor zo vel ophef als een mondkapje. Een grote lab in Duitsland kan hele Nederland afwerken terwijl hier het niets mag kosten en word hulp in Abu Dhabi(?) gezocht. De visieloze Rutte wil ook niet al te streng zijn want de verkiezingen naderen met het gevaar van mogelijk overvolle IC’s welke risico hij hiermee onverantwoord neemt. Gelukkig steeds meer mensen wachten niet op de regering en nemen zelf maatregelen. Mondkapjes, een kleine plicht, die kan deels voor zorgen dat de samenleving niet op slot gaat en dat de privé vrijheid minder aangetast wordt dan nu het geval is door de anderhalve meter. Wel ben ik voor dat er geen massa acties plaats vinden want die lopen altijd op chaos uit.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik hoorde gisteren op Veronica (je zit in je auto en je moet toch wat..) dat bij -ik meen- de gewraakte wedstrijd van Feyenoord waar iedereen zijn bek had moeten houden van de 13.000 aanwezigen 5 mensen uiteindelijk positief getest werden. Een arts richt zich op dat onderzoek.

Afgelopen zondag meldde het RIVM 38 nieuwe sterfgevallen, waarvan later bleek dat 21 daarvan voor half april zijn overleden.

RIVM heeft in de verzonnen stikstofcrisis enorme hoeveelheden stikstof gemeten nabij boerenbedrijven. Waarvan later bleek dat men de meetapparatuur boven putten van riolering heeft gehangen.

Dat RIVM hangt aan elkaar van leugen en bedrog en over Rutte zullen we in dit opzicht dan geen woorden vuilmaken.

Er worden veel mondkapjes verkocht van een lapje katoenen textiel. Wat vooral schijnveiligheid creëert. Mijn echtgenote werkt in de zorg en nam medische mondkapjes mee. Ik het er een paar in de auto voor als ik in Duitsland winkel. Die medische mondkapjes zullen goed werken, maar zeker in goed verwarmde winkels steek je wel de moord met die mondkapjes.

In Duitsland hebben ze gewoon heel het land een paar maanden op slot gedaan. Met daarna toch telkens weer uitbraken. Uiteindelijk kom je toch bij die groepsimmuniteit.
Omdat er in het voorjaar niet gemeten is, hebben we werkelijk geen flauw idee waar we nu staan.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Alles staat of valt met correcte metingen. Dat is bij het klimaatprobleem net zo. Er worden formules gefabriceerd maar de metingen schieten te kort. Er schijnt nu ook dat de corona testen ook niet correct zijn. Alle werkende virologen roepen wat de RIVM wil horen wat mondkapjes betreft. Ik Dat allemaal werkt scepsis in de hand en terecht. Ik luister vooral naar se artsen en kijk naar de situatie in ziekenhuizen. Dat patiënten klanten zijn geworden bemoeilijkt de beoordeling. Ik roep niet dat wij helemaal belazerd zijn of ga niet de straat op voor vrijheid maar probeer de virus voor te zijn door maatregelen te nemen. Laatst was ik bijna besproeid door een huisval ambtenaar op de afvalstortplaats en sindsdien draag ik de mondkapje. Een verkleining van de kans om onder een corona douche te komen. En uiteraard zorgen voor voldoende vitaminen. En meer kan je niet doen maar als iedereen het doet wordt de kans om ziek te worden verkleind. Een maatregel die makkelijker vol te houden is dan de afstand van 1,5 meter. En op de hoede zijn dat de overheid niet ver gaat is altijd goed. Regen zei ooit : Wij zijn van de overheid en wij willen u helpen. 😂

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x