Moria: kabinet zwicht voor morele chantage

Deugen op kosten van de belastingbetaler

Op het Griekse eiland Lesbos is het opvangkamp Moria afgebrand. Onmiddellijk riepen barmhartige stemmen weer op om de gedupeerde ‘vluchtelingen’ naar Nederland te halen. En het kabinet zwichtte, want we zijn toch niet harteloos, Vluchtelingenverdrag, enzovoort. Maar dat verdrag is nooit voor de accommodatie van landverhuizers bedoeld. Moet de goedertierenheid van deugdzame medeburgers door de belastingbetaler worden gefinancierd, vraagt Freek van Beetz zich af.

Morele chantage

Ik erger me al lang aan de pathetische oproepen van die minder of meer bekende Nederlanders en Twitteraars om ‘de kinderen’ uit het overbevolkte opvangkamp Moria voor migranten op het Griekse eiland Lesbos naar Nederland te halen. Al die oproepen begonnen steeds sterker op morele chantage te lijken. Hoe halen wij, rijke Westerlingen, het in ons hoofd om deze arme sloebers aan hun lot over te laten? Waarom zou de Nederlandse samenleving niet een paar honderd van die ‘vluchtelingen’ uit dit desolate oord kunnen ophalen, huisvesten en opvangen? En natuurlijk werden degenen die daar vragen bij stelden meteen gebrandmerkt als harteloze rechtse egoïsten.

 

Verdienmodel

Natuurlijk kan Nederland dat. Maar waarom zouden we dat moeten? Uit mededogen? Zeker, maar waar trek je dan een grens? De wereld zit vol mensen die onder vaak erbarmelijke omstandigheden leven en toch leggen die hun lot niet in handen van vaak meedogenloze mensensmokkelaars die hun verdienmodel baseren op de barmhartigheid en de schuldgevoelens van de bewoners van (West-) Europa.

Maar daar gaat het eigenlijk niet om, want wat gebeurt er de volgende keer, als weer een ander tijdelijk opvangkamp op een Grieks eiland, of op een andere plek aan de rand van Europa, overbevolkt raakt met mensen die vanuit verre landen naar Europa komen omdat ze denken en hopen hier een nieuw bestaan op te kunnen bouwen?

 

Grenzen

Waarom mogen we eigenlijk niet beslissen wie we met welke capaciteiten en wanneer tot ons land toelaten? Waarom zijn er eigenlijk grenzen? Toch omdat binnen dat geografisch bepaalde gebied overheden belastingen heffen van hun burgers en als tegenprestatie daarvoor diensten aan de bevolking leveren? De arrangementen van de verzorgingsstaat waarvoor burgers ‘contributie’ betalen. Toegang tot een land kan om die reden niet onbeperkt zijn.

En hoe komen al die zogenaamde vluchtelingen daar aan de rand van Europa terecht? Hoezo zijn krachtige jonge mannen uit landen als Afghanistan en Pakistan (en uit Noord-Afrika) zielig, op de vlucht voor oorlog en geweld? Natuurlijk zijn de omstandigheden daar voor veel bewoners weinig benijdenswaardig, maar de wereld is helaas vol met landen die in soortgelijke situaties verkeren. Sinds wanneer zijn dat redenen om dan maar in Europa de grenzen te openen?

 

Gaza

De meest recente absurditeit in dit rijtje is de Amsterdamse rechtbank die oordeelde dat bewoners van Gaza aanspraak kunnen maken op asiel in Nederland. Zelden is het failliet van de regelgeving zo schrijnend aan het licht gekomen.

Waarom trekken die ‘vluchtelingen’ eigenlijk niet naar meer nabijgelegen landen, landen die zij op hun tocht naar de Europese kusten aan de Middellandse Zee passeren? En waarom trekken ze eigenlijk niet oostwaarts? Ook in Oost-Azië liggen landen met een groeiend welvaartspeil: het islamitische Maleisië, bijvoorbeeld. Zouden die islamitische jonge mannen uit Afghanistan en Pakistan zich daar niet meer thuis kunnen voelen dan in het verderfelijke christelijke Europa? Wat is er mis met landen op het Arabisch schiereiland?

 

Kinderen

En waarom vraagt niemand zich af hoe het mogelijk is dat kinderen zonder ouders op een Grieks eiland belanden? Lopend? Op de fiets?

Ook dat is zo’n onuitgesproken gevolg van onze barmhartigheid: al decennialang worden minderjarige kinderen op weg gestuurd met mensensmokkelaars om als ‘kwartiermaker’ te dienen voor de overkomst van hele families (gezinshereniging) naar de landen waar die ‘weeskinderen’ uiteindelijk met zoveel mededogen zijn binnengehaald.

Natuurlijk: echte oorlogsvluchtelingen verdienen steun, maar asiel is toch eigenlijk bedoeld als een tijdelijke beschutte veilige plaats tegen oorlogsgeweld, meestal in de buurt, zodat de mensen na het beëindigen van de krijgshandelingen terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke woongebied. In 1914, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, zochten meer dan een miljoen Belgen een veilig heenkomen in Nederland. De meesten van hen keerden al na enkele maanden terug naar hun dorpen en steden, waar de oorlog nog tot november 1918 zou duren.

 

Opgerekt

Het Vluchtelingenverdrag van 1951 is inmiddels zover opgerekt dat mensen uit oorlogsgebieden hier ver vandaan, toch hier een beroep op asiel kunnen doen. Dat is een verregaande afwijking van de oorspronkelijke bedoelingen. Toen werd Midden-Europa overstroomd met miljoenen ontheemden, overlevenden uit de concentratiekampen, uit de gebieden die door de Duitsers bezet waren, waar die op weerzinwekkende wijze huis hadden gehouden en die daarna door de Sovjetlegers werden bevrijd en bezet. Voor het hervestigen van die miljoenen displaced persons moest een internationale oplossing worden gevonden. Dat Vluchtelingenverdrag bood daarvoor een kader, maar is nooit bedoeld geweest voor het accommoderen van landverhuizers, op zoek naar een beter economisch bestaan.

 

Brand

Terwijl ik dit schreef brandde het opvangkamp Moria af. Uit tal van berichten blijkt dat er overduidelijke indicaties zijn dat de brand – op verschillende plekken – moet zijn aangestoken. Als drukmiddel?

Hier in Oostenrijk, waar ik nu verblijf, verklaarde minister Nehammer van Binnenlandse Zaken gisteren: “Gewaltbereite Migranten haben kein Recht auf Asyl in Europa”. Het Nederlandse kabinet is nu blijkbaar toch door de knieën gegaan voor de morele druk en voor de brandstichting. Er is kennelijk afgesproken dat Nederland vijftig kinderen en vijftig ‘kwetsbare’ mensen zal overnemen. “Dat aantal zal verrekend worden met de vijfhonderd kwetsbare vluchtingen die Nederland elk jaar verplicht opneemt.”

Opnieuw een staaltje van ‘alchemie’ dat tegenwoordig moet doorgaan voor weldoordacht beleid. Zoals de snelheidsbeperking op de autowegen, waardoor we opeens wel weer huizen konden gaan bouwen, het kappen van bossen om het klimaat te redden, is er nu weer een formule bedacht waarmee een politiek compromis in de gedaante van rationele besluitvorming wordt gegoten.

 

Deugdzaam

Nogmaals, ik snap best dat Europa voor velen in verre landen een paradijselijk oord is. Maar wat me ergert is de vanzelfsprekendheid waarmee de deugdzame medeburgers, die ons voortdurend voorhouden hoe moreel hoogstaand zij zijn, denken dat hun goedertierenheid op kosten van de belastingbetaler kan worden gefinancierd.

Want nergens las ik dat zij ook bereid zijn om die ‘vluchtelingen’ in hun eigen woning op te vangen en hen voor eigen rekening van kost en inwoning te voorzien.

Dat kan best. Ik deed dat wel.

Over de auteur

Freek van Beetz
Freek van Beetz
Freek van Beetz, studeerde Planologie en Politicologie, was van 2001-2010 adviseur van de MP van de Ned.Antillen. Auteur van Uitzicht op Zee (roman, 2015) en van Het laatste Kabinet (2010) en Het einde van de Antillen (2013).

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
63 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Leeuwekuil
Leeuwekuil
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben altijd blij met de bijdragen van Freek.
Ook nu weer de spijker op zijn kop.
Lieden die de ‘moral high ground’ opeisen moeten dat maar voor eigen rekening doen.
Sowieso is de wijze waarop er met ons belastinggeld wordt omgesprongen onverteerbaar geworden.
Amsterdam lazert fysiek in elkaar, infrastructurele werken hebben gevaarlijk achterstallig onderhoud, de hulp aan zuid Europa, het energie-drama en ga zo maar door.
Het moet stoppen.
Massaal FvD en PVV stemmen in maart straks is denk ik de enige optie.
Er moet aan de noodrem getrokken worden.
Klaar met het “kijk mij eens hoe lief en correct ik ben” op kosten van een ander!

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Leeuwekuil

Massaal FvD en PVV stemmen is écht de enige geweldloze optie. Maar dat gaat écht niet gebeuren. Dat hoopten we bijna 4 jaar geleden ook al. De normen en waarden van linkse deugers rekken zich namelijk steeds verder op richtng grenzeloosheid en normloosheid, dus blijven zij in hun verzaligde gutmensch bubbel hangen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Leeuwekuil

FvD en PVV stemmen is de enige optie, dat is waar. Althans in echte democratische verkiezingen waar de stem van de kiezer echt telt. En daar beschikken wij juist niet over. Alleen als beide partijen meer dan 50% halen omstaat een kans. Dat verwacht ik niet want veel mensen hebben het altijd “nog goed”.

Leeuwekuil
Leeuwekuil
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat zal zo zijn, maar ik verwacht – als erg een vierde termijn rutte komt- dat het nieuwe kabinet dan valt.
Alle vierde termijnen ( Lubbers, kok ) zijn ontbonden gedurende die laatste regeerperiode.
Vanaf dat moment, weer verkiezingen dus, zal het tij keren.
VVD haalt dan bakzeil, ik denk dat rutte dan wat anders gaat doen, en een andere VVD er ( ik vermoed klaas dijkhof ) zal via de katalysator FvD een coalitie kunnen samenstellen van FvD PVV en VVD.

misschien zelfs al in maart as.
Stemmen dus, het is de enige optie.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Leeuwekuil

Wij zullen hopen.

logisch denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Leeuwekuil

Zolang het rode potlood regeert zal er niets veranderen

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij vooral stoort aan al die BN’ers en politici die roepen dat Nederland die mensen moet opnemen is dat ze na die oproep weer verder gaan met hun (luxe) leven. Even in de picture, hun menselijke kant tonen….

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kom ik het snelst in het Westerse paradijs zonder in een kamp te wachten? Ik steek het kamp in vuur aan en dwing daarmee mijn komst af. Want ik moet dak boven mijn hoofd hebben. Wie trapt er in? Raak, het is weer Nederland, de favoriete bestemming. Met krappe 17 miljoen mensen passen wij er nog makkelijk in. Je moet solidair zijn net als onze verpleegkundigen ook al gemerkt hebben. Het is schandalig dat de politiek zich op deze criminele wijze laat zo makkelijk chanteren. Straks gaan de AZC’s ook in vlammen op om sneller aan de woningen te komen. Zij gaan toch niet zo lang wachten als de Nederlanders toch? En het blijft niet bij de 100 verweesde kinderen dat mag duidelijk zijn. Na een jaar zullen de ouders zich melden met de rest van de familie en in die zin van hereniging zal de aantal snel stijgen tot een andere cijfer. Deze honderd zouden afgetrokken van de verplichte(VN!)aantal van 500. Wie zal het tellen en hoeveel illegalen komen er nog bij tussendoor? De regelgeving in Nederland is hopeloos failliet en een opmaat naar een socialistische maatschappij. Ik hoorde Seegers geiteren op de radio oreren over een nieuwe maatschappij waarbij het socialisme opnieuw uitgevonden werd. De VVD prepareert zich om na de verkiezingen nog linkser te worden in een coalitie met linkse partijen daar de PVV en FvD verboden blijven. Nederland wordt steeds meer onleefbaar en gaat aan de migratie kapot. Resultaat van een leider met een brilletje maar zonder visie. En de derde wereld lacht zich rot. Hier loopt het Dam vol voor een gedode zwarte misdadiger maar wordt met geen woord gerept over de honderd duizend gedode christenen in Nigeria in de laatste twintig jaar. Wat een hypocriete maatschappij is dit, niet te geloven!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Met dank voor deze artikel, heer van Beetz.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Ni28
Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Goede analyse van de situatie onder Mark Rutte’s bewind. Als er niets verandert, zijn we over tig jaar een 3e wereldland met 3e wereldland achtige oorlogen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Bestuurd door de islam. De humor en satire vergaat ons dan vanzelf.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze eeuw verdrievoudigd de Afrikaanse bevolking , van 1 miljard naar tussen de 3 of 4 miljard. De meesten zijn arme islamitische sloebers. Hoeveel mensen denkt meneer Klaver op te gaan vangen.
Links gaat volkomen voorbij aan een realistische politieke keuze.
Als je onze cultuur en verzorgingsstaat in stand wil houden, kan dat niet zonder gezond verstand.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

“Links gaat volkomen voorbij aan een realistische politieke keuze.”

Rechts ook, uitgezonderd de populisten.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Klopt, de VVD is verraden door globalisten als Mark Rutte. Van het CDA kun je niets verwachten, die denken dat je door de barmhartige Samaritaan te spelen in een goed blaadje bij de schepper komt.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Populisme is een betoogtrant (weliswaar met een doorgaans negatieve bijklank) maar kan dus door iedere ideologie gebruikt worden…

Misschien een idee om “ons” niet in dat verdomhoekje te laten wegzetten… het woord populist laten vallen.

We zijn eerder Rechts(?)-Realisten, de Zelfdenkende Burger met Gezond Verstand of de Mensen van de Kouwe Grond… zegt u het maar.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Populist? Ik voel mij meer een Geus.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Ook een goeie… ik voel me tegenwoordig van alles… behalve Links!

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Drie minnetjes zie ik staan. Blijkbaar zijn er nog minimaal drie mensen die menen dat VVD + CDA eigenlijk anti-immigratie zijn en door de omstandigheden steeds weer gedwongen worden toch die immigratie vol te steunen. Tsja, wat moet je daar nu nog op zeggen.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is u misschien ontgaan maar de rechter heeft afgelopen week de staat van Plato bevestigd,de deskundigendictatuur (zaak van viruswaarheid). Laten we dus vaststellen dat we voor de politiek allemaal gepeupel zijn. Dat doet het woord populisme ook weer recht aan, in beginsel zijn alle politici populisten. Waar moet je anders je stemmen vandaan halen? De socialist is bij uitstek een populist, van oudsher is de gewone man het gepeupel. Kunnen we met de woorden de wereld objectief afbeelden? Ik denk het niet. Kunnen we iets verhelderen over de macht achter de woorden? Ja, dat wel.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als het volgende kabinet de asielzoekers verplicht om te werken, of anders het land uit, zijn we 80 % van de asielzoekers kwijt.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U heeft gelijk mijnheer van Beetz. Maar u begrijpt toch ook dat het veel deugdzamer oogt, wanneer u empathie toont. Daar draait alles om bij veel mensen. Jezelf een goed mens vinden. Liedjes zingen: “Welkom in mijn land”. Dat verrekenen van de VVD is slechts verkiezings retoriek. Gaat niemand controleren. Hoe dit nieuwe geloof te stoppen? Ik heb werkelijk geen idee. Realisme is een wegkwijnend begrip.
Fijn verblijf in Oostenrijk gewenst.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een van de beste artikelen op Opienez. Alle argumenten zijn raak.
Inderdaad, het is weer zover. Zielige beelden van de NPO over ‘vluchtelingen’ in Moria op Lesbos. Vluchtelingen? Jonge veelal mannelijke Afghanen en Pakistanen. Was er bij hen dan ook een president Assad die hen uit hun huizen bombardeerde??
Gewoon gelukszoekers dus.

Ja, er zijn ook vrouwen met jonge kinderen bij. Platgeneukte ongeschoolde vrouwen die godbetere het op sleeptouw zijn genomen. Ik zag een Pakistaan van nog geen 30 die vier kinderen had. Het toppunt van onverantwoordelijkheid.
Bram van Ojik van GroenLinks zit hier in een enorme spagaat. Haal ze maar hierheen, naar dit dichtst bevolkte land van Europa, en laat ze fokken, tegenover zorg voor milieu en klimaat. Het klopt ergens niet.

De brandstichters willen zo hun toegang tot het vaste land bewerkstelligen, en vervolgens illegaal West-Europa proberen te bereiken. Bij voorkeur Nederland, Duitsland of Engeland. Er liggen nota bene tig veilige landen tussen!

Drie keer raaien waarom. Door politiek-correcte idioten hier die doen alsof er in NL geen nieuwe woningnood is. Alsof er hier geen integratieproblemen zijn, en nooit files. Alsof er hier geen coronacrisis is.
Slechts de doven, blinden en geretardeerden komen bij de NPO aan het woord.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Het klimaat moet van links met alle middelen worden gered.
De beste remedie is een stop op de immigratie en afschaffing van de kinderbijslag..
Links is zwaar hypocriet.
De bevolking gaat naar 22 miljoen in 2050.
5 miljoen vervuilers er bij.
Stop met die immigratie onzin.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Links maakt ALLES kapot. Willem Drees zou zich aansluiten bij Wilders of Baudet als hij nog had geleefd. DAT waren staatslieden. Die wisten wat belangrijk was en hoe je in een land een balans houdt. Wat er nu gebeurt is dat de balans naar 2 zijden kantelt en de mensen in het midden krijgen de rekening en betalen het gelag.
De uitvreters van binnenlandse- en dus ook nu steeds meer van buitenlandse origine doen de balans kantelen en de graaiers voornamelijk van binnenlandse origine (ambtenaren en bestuurders) aangevuld met de zware criminelen m.n uit buitenlanden (cocaine en andere smokkel en produceren IN NL van allerlei bedwelmende troep die door nazaten van de elite ook met graagte wordt gebruikt) doen de balans naar de andere kant uitbreken. En de mensen die ECHT deugen zoals deugen bedoelt is, krijgen de rekening en worden voor extreem rechts uitgemaakt als ze proberen de zaak in evenwicht te krijgen.
ZEER goed stuk weer van dhr van Beetz.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik snap best dat partijen van GL/D66-achtigen (inclusief CU en linkervleugel CDA) moord en brand schreeuwen als zich de gelegenheid voordoet. Dat het symboolpolitiek is op kosten van de belanstingbetaler en in de afweging compleet nutteloos is lijkt me ook duidelijk. Dus dat de VVD erin meegaat is ook LOGISCH. Want het kabinet Rutte III is gebaseerd op nutteloos door de belastingbetaler gefinancierd beleid. Democratie is gebaseerd op het principe dat dit soort ernstige, structurele fouten gecorrigeerd worden. De vraag is dus: waarom functioneert de democratie niet? Is het de schuld van de kiezer? (zeker) Is het de schuld van Rutte en Buma? (zeker) Is het de schuld van de media? (zeker, ook al moet ik zeggen dat OP1 door het uitnodigen van Sywert van Linden en het vuur aan de schenen leggen van Gert-Jan Segers door Jort Kelder (ter vervanging van Flapdrol Schimmelpenninck het roer enigszins lijkt te hebben omgegooid, nu maar afwachten of Kelder doorbijt). Is het de schuld van de EU? (zeker) Is het de schuld van Obama? (zeker) Is het de schuld van de moslimbroederschap?(zeker). Is het de schuld van Erdogan en zijn doorgedraaide turkse volgers? (zeker) Had de VVD dit moeten tegenhouden? (zeker) Is de VVD dus een waardeloze partij, althans op de hoofdpunten migratie, EU, en klimaat? (zeker, zeer zeker). Komt het nog goed? Dat hangt van Duitsland af. We mogen hopen dat de volkstribunen Wilders en Baudet dat in de gaten hebben. Helaas worden ze in Duitsland weggezet als ultrarechts (ofwel nazisitisch of zoiets), dus dat maakt het lastig voor ze om gehoor te krijgen. Dan maar via de buurlanden van Duitsland (Belgie, Denemarken, Zweden, Finland, Baltische staten, Polen, Tsjechie, Slovenie, Hongarije, Oostenrijk). Een hele klus.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Zou fijn zijn als Jort Kelder Mark Rutte, die hij goed schijnt te kennen, eens uitlegt waarom een maatschappij succesvol is en waarom en hoe je die in stand moet houden.
En dat is NIET het geval als die stomme VVD ers doorgaan met het pleasen van linkse mensen.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat iemand zich nog hierover verbaast. Maar goed, ik begrijp dat steeds meer Nederlanders en andere Europeanen vertrekken, het zinkende continent verlaten. Waarna de omvolkers ook wel een ander plekje zullen gaan zoeken. Uitgezonderd natuurlijk de armen die zulke mogelijkheden niet hebben. Maar wat kan links vuil dat nu schelen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

ja, de linkse ‘elite’ zorgt wel voor zichzelf over de rug van gepeupel.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een tekort van 350.000 woningen, een in de toekomst onbetaalbaar zorgstelsel, de verduurzaming van Nederland. We hebben nu al geen ruimte om deze doelen te halen. Nederland is overvol en daar zouden ze eens meer aandacht aan moeten besteden.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De ongebreidelde bevolkingsgroei in Afrika en het M.O. gaat het Westen ernstig opbreken.
Over 20 jaar is de verhouding tussen de oorspronkelijke bevolking en de import 60-40.
Wat denkt u dat er in de volgende 20 jr gebeurt.
De ineenstorting van west Europa zal dan een feit zijn.
Met dank aan de kabinetten van de laatste 30/40 jr.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

zo is het.

Karel van der Lijnen
Karel van der Lijnen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Simpel gezegd heb je in Nederland 7 soorten “buitenlanders”:
-expats: hoog opgeleide Indiërs bijvoorbeeld, die hier in dienst zijn bij grote bedrijven. De enige overlast is: they took our jobs, en onze woningen. Blijkbaar kan iemand uit New-Delhi sneller een woning vinden en betalen dan Jan de loodgieter uit Uithoorn.
-de oude kolonie-bewoners: Indonesië, Suriname en Antillen. Doen moeilijk over slavernij.
-De gastarbeiders en hun nageslacht (3e generatie inmiddels), die het woord -gast- niet goed begrepen hebben: Ze hebben een reserveland achter de hand, en maken alles kapot, gewoon, omdat ze merken dat het kan. Marokkanen, Turken dus. Ook hebben ze een zeer tolerant, en zachtaardige religie, een totaalvisie op de Schepping en de Mensheid waar je U tegen MOET zeggen. ;-/
-de EU arbeidsmigranten: Polen, Roemenen, Ieren, Engelsen: ze werken hier, hebben vaak een BSN-nummer en weten inmiddels ook wat creatief boekhouden is, en wat een calculerende burger is.
-de illegalen: aangespoeld, aangedobberd, binnengewandeld, uitgewezen, gekomen en gebleven. Ook uit Zuid-Amerika. Ze weten te overleven. Onder de radar leven is ook een kunst.
-de huwelijks-immigranten:zeer strenge procedure, daarna verplicht inburgeren, alle kosten zijn voor u. Kan jaren duren tot u genaturaliseerd bent, en 10.000 Euro kosten.
-asielzoekers met legitieme redenen: politieke activisten uit bijvoorbeeld Iran, vroeger dissidenten uit het Oostblok, Vietnamezen, etc.
-economische vluchtelingen: ondernemende streetwise jongemannen, atletisch en daadkrachtig. Klimmen over hekken, nemen rubber bootjes, hangen onder een vrachtwagen, en dat alles om een flatje te krijgen in Amsterdam-Noord. Heel knap, eigenlijk.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor dit geweldig artikel hr. van Beetz, u slaat de spijker op z’n kop!

Inderdaad… waarom MOETEN wij altijd maar van alles… van wie en waarvoor??

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldig, verhelderend artikel! Dát zouden al die pamperende schreeuwers verplicht moeten lezen, inclusief de hele regering. Nu gaat er wéér een hele kudde demonstreren. Waarom? Het lijkt wel of je tegenwoordig voor elke onterechte zwerende vinger een demonstratie op poten mag zetten. Waarom? Ik ben niet tégen demonstraties, maar nu gaat het er steeds meer op lijken dat de demonstranten dit alléén maar doen om zichzelf over de bol te aaien: ‘kijk eens hoe góed wij zijn!’
En wat zijn de verdere gevolgen van deze onterechte stappen van de slappe regering? Ik voorspel dat er steeds meer kampen in brand gestoken worden door landverhuizers, dan krijg je tóch je zin! Ik kan het niet bewijzen, maar zouden de mensensmokkelaars die al deze testosteronbommen tegen veel geld in Europa droppen, ook geen bloed aan de handen hebben? Als de kampen niet geleegd worden, kunnen ze minder wrakke bootjes laten varen. En als ik dan zo’n kerel zie klagen omdat er mensen op straat moeten slapen, denk ik: ‘ja, dat is naar! Maar hoe sliep je thuis?’ Ik ben bang dat ze dermate vals zijn voorgelicht dat ze verwachten bij het aan land stappen gelijk in een mooi huis mogen wonen en niets hoeven te doen voor veel geld. Wanneer worden die linksen wakker en beseffen ze dat ons zuurverdiende geld in nog meer ellende voor Nederland wordt gestopt? Als je zo graag voor die zielepieten wilt zorgen, adopteer ze dan in hun eigen land en help hen dáár een toekomst op te bouwen. Maar niet ongevraagd van onze centen!

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er staat in het stukje, het Nederlandse kabinet is nu toch door de knieën gegaan.

Even voor de goede orde, dit kabinet Rutte 3, strompelt altijd met de knieën in de 90
graden stand.

Dit kabinet onder leiding van Rutte, is het slechtste naoorlogse kabinet met Rutte als absolute miskleun.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, hier sluit ik mij bij aan.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hopelijk is nú voor iedereen duidelijk wat het onzinnige geleuter van de VVD én het CDA van vóór de laatste verkiezingen betr. “vluchtelingen”, waard is ; n.l. helemaal niks. Ook begrepen , VVD- en CDA-stemmers ?

Eric
Eric
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Nee natuurlijk niet! Die stemmen gewoon weer hetzelfde maar iets meer rechts denken ze dan als CDA stemmer of rechtervleugel 🙁 VVD. Deze types laten zich gewoon wederom inpakken door mooie smoes net zoals de vorige keer met 1000 euro op de rekening. Hebt u het gezien als niet stemmer op deze partijen? Nou net als ik dus NIET!

ruth jacobus
ruth jacobus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ECHTE probleem is mi het zonder VN mandaat binnenvallen door vreemde mogendheden in landen waar problemen zijn bijv. in Syrie door de VS,Rusland,Turkije en ook de EU vaak gepaard gaande met groot militaire inzet bombardementen etc. Logisch dat de mensen dan op de vlucht slaan. Vraag is idd waarom veelal de EU terwijl de VS,Rusland,Turkije de problemen veroorzaken vaak ook nog verergeren. Stuitend is ook dat het MO,China en andere landen nooit in beeld zijn om vluchtelingen elders uit de wereld op te vangen. Vluchtelingen zijn een probleem voor de gehele wereld niet uitsluitend de EU.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ruth jacobus

Het zijn geen vluchtelingen en ze komen niet uit Syrie. Je moet niets geloven van wat de MSM je vertelt.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ruth Jacobus: mee eens. De oorzaak van dit probleem ligt bij de regeringen van de landen zelf (zie o.a. Syrië) en inderdaad bij de landen die zich militair mengen in de binnenlandse aangelegenheden van landen. Om welke redenen dan ook.
En natuurlijk is het humaan om vluchtelingen, die slachtoffer zijn van oorlog en vervolging in eigen land, tijdelijk op te vangen. Maar waarom zou alleen Europa moeten opdraaien voor de gevolgen van deze oorzaken?
En Youp: ja, wie zijn die vluchtelingen, in dit geval de 100 “kinderen”.
Ik zag gisteren foto’s die in Duitsland waren vertoond en het waren eerder jonge mannen dan kinderen. Ons wordt wijs gemaakt dat het kinderen zijn onder de 14 jaar. Net als ons in 2015 werd voorgelogen dat de vluchtelingen bestonden uit hoogopgeleide apothekers en tandartsen, terwijl de beelden van de Europa binnenstormende en in Griekenland particuliere huizen binnendringende meute toch een heel andere indruk gaven. De beelden staan nog op mijn netvlies gebrand. Je moet jezelf wel een héél goed mens voelen om deze werkelijkheid te ontkennen.
Dus de ellende (supermarktberovingen, verkrachtingen, messenstekerijen, intimideren (of erger) van christenen en homo’s) zal alleen nog maar verergeren, zolang wij gedwongen worden barmhartig te zijn en zolang deze regering zijn oor blijft laten hangen naar wat die linkse Gutmenschen bezig zijn af te dwingen.
Om nog maar niet te spreken over wat dit de Nederlandse belastingbetaler allemaal kost.

Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen mag hier komen en blijven, en ook hun talrijke familieleden en nazaten, die levenslang onderhouden moeten worden door ons.
De hele wereld redden ten koste van Nederland en de Nederlanders.
Stem PVV of FVD die tegen deze waanzin zijn maar door alle media en politici, bij gebrek aan argumenten, gedemoniseerd en gecriminaliseerd worden met halve waarheden, leugens, roddel en achterklap.
Dit deden ze ook bij Pim Fortuyn die vermoord werd door een Groen Linkser.
Wilders wordt bedreigd, niet de bedreigers worden opgepakt, nee Wilders krijgt twee politieke processen en wordt voor minder veroordeeld.
Met Baudet zijn ze al net zo bezig, uitschakelen, op wat voor manier dan ook.
Links gaat over lijken,
Om zijn doel te bereiken!

Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste illegale asielzoeker:
Uw asielverzoek is afgewezen, u komt niet uit het door u aangeduide gebied, u indentiteit klopt niet, u heeft zich in Nederland reeds schuldig gemaakt aan diefstal, geweld, homofobie en antisemitisme.
Vandaar dus deze afwijzing.
Maar, maakt u zich geen zorgen, we zetten u niet uit.
U mag echter niet werken in Nederland. Daarom krijgt u naast huisvesting en gratis gezondheidszorg, weekgeld en begleiding. U familie is trouwens ook van harte welkom.

Maenhout
Maenhout
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn geen vijftig zielige alleenreizende kindjes in Moria. De grote vraag is nu hoe de linkse deugerts de criteria gaan oprekken om toch maar vooral zoveel mogelijk mohammedaanse testosteronbommetjes binnen te halen.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wilders zegt terecht: we hebben crimineel gedrag beloond en het gaat daarom ook nog vaker gebeuren. Het zijn aardig slimme tactieken vanuit de economische vluchtelingen: kinderen vooruit sturen en kampen in de fik steken. Helaas zitten wij met een kabinet, dat bezig is een agenda uit te rollen en moeten we dus lijdzaam toezien hoe we ze met open armen gaan ontvangen. De documentaire van Laren Southern Bordeless geeft een goed beeld van de realiteit en de geld machine door NGO’s die achter immigratie zit.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Martine
erik
erik
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf voel ik me toch wel een beetje schuldig als ik vragen stel bij dit soort ‘reddingsoperaties’, maar toch….In Nigeria zijn de afgelopen 20 jaar ca 100.000 christenen vermoord, dan is het toch heel humaan om alle christenen uit Nigeria hierheen te halen? In N-Korea zitten duizenden en duizenden christenen in vreselijke strafkampen, dan is het toch heel humaan om alle christenen uit N-Korea hierheen te halen? In vrijwel alle islamitische landen worden christenen en andere ‘minderheden’ vervolgd en vermoord, dan is het toch heel humaan om alle christenen en minderheden daar vandaan te halen en hier op te vangen? etc. etc.
—————————————————————————————————————————
Verder vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat er in een vluchtelingenkamp in Griekenland, geschikt voor ca. 3000 mensen, maar waar 13000 mensen wonen, chaos dus, dat kan niet anders, totaal onverwachts brand kan uitbreken en dat er dan geen doden te betreuren vallen? Het lijkt wel of de mensen gewaarschuwd zijn en dus op tijd weg zijn gegaan.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie die brand in het kamp heeft aangestoken is van geen belang meer als we de trieste beelden zien van kinderen die nu op straat moeten leven.
De situatie in dat kamp was al uitzichtloos voor de bewoners maar ook voor de eilandbewoners.
Voor kinderen moet je echter over je politieke schaduw kunnen stappen. Kinderen zijn ook hier weer slachtoffers van een politieke en idiote wereldwijde machtsstrijd.

Ook ik ben tegenstander van immigratie vooral door de wijze waarop dat al lang gaat. Mensen die vluchten voor geweld moet je echter wel helpen. Stel je voor dat het jezelf ooit zou overkomen.

Echte vluchtelingen moet je helpen en onechte vluchtelingen moet je terugsturen. Beter is natuurlijk te zorgen dat mensen niet hoeven vluchten.

Hoe je dit probleem ook politiek gezien wil aanpakken kinderen zouden NOOIT slachtoffer mogen worden van de waanzin van de volwassenen. In die situatie moeten m.i. alle partijen de verschillen opzij zetten.

Eric
Eric
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Kinderen komen in dergelijke situaties terrecht door een foute keuze van hun ouders, die op zoek zijn naar geld en die zeker niet onze normen en waarden omarmen!

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Dus daar moeten die kinderen dan maar voor boeten?

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Helaas ja. Of moeten wij “boeten” voor de fouten van de ouders van die kinderen?

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

“Helaas ja. Of moeten wij “boeten” voor de fouten van de ouders van die kinderen?”

Maar ook jij Els zal ondanks een nat pak ( “boeten”) niet aarzelen een kind uit het water te redden omdat de ouders heel fout niet goed hadden opgelet, toch?

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Jouw voorbeeld is natuurlijk van een heel andere orde dan waar wij hier over praten. Maar inderdaad, als ik ertoe in staat zou zijn zou ik dat toch zeker proberen. Spartelen er echter zo’n 10 kinderen in het water, dan zou ik toch wel willen weten wat daar de oorzaak van is. Met andere woorden: is dit het gevolg van een ongelukkig onoplettend moment of zijn mensen bewust bezig deze kinderen te water te laten met de gedachte dat zij er toch wel weer worden uitgehaald.
Jouw medeleven met de “kinderen” is in je te prijzen, maar alleen op hen focussen is m.i. een gevolg van de “emo”politiek die links bedrijft. Het leidt namelijk af van de discussie over wie echte vluchtelingen zijn en wie gelukszoekers. En als ik het in de berichtgeving in de media tot nu toe goed begrepen heb is het aantal van deze laatste groep het grootst. Daaruit concludeer ik dat deze “kinderen”
min of meer willens en wetens door hun ouders in deze situatie terecht zijn gekomen.
En is dat dan automatisch ónze verantwoordelijkheid?

Bovendien, schrijf je hiervoor wel dat de onechte vluchtelingen teruggestuurd moeten worden, maar ook daar is tot nu toe weinig tot niets van terecht gekomen.
Dus opname en verdelen over Europa zal een aanzuigende werking hebben voor volgende groepen ouders en zal leiden tot een steeds voller wordend Europa en waar houdt het dan op?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Zo lang wij ‘kinderen’ (sommige zelfs met dik baardgroei en een ouwe kop maar wel allemaal met een paspoort met geboortedatum na 1 januari 2005) blijven opnemen, zullen ouders hun kinderen opofferen aan mensensmokkelaars, ruwe zee en ontberingen om zo kans te maken op een luxe, werkloze, zorgeloze toekomst in nederland. Deze kinderen zijn niet gevlucht maar op transport gezet. Hen steeds opnemen stimuleert dit gedrag. Hen direct naar het (veilige) land van herkomst terugsturen ontmoedigt en is voor alle partijen beter.
In mijn regio is een zogenaamde ama van 16 toegelaten. Na status kwamen zijn vrouw en kinderen (oudste was 11) over. Toch een wonder dat deze ‘kinderen’ zich al op 5-jarige leeftijd weten voort te planten.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Inderdaad, het zijn geen kinderen. Sommige mensen kun je werkelijk alles wijsmaken.

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het holle land, op weg naar de ondergang

No action , no nothing, but submission

‘De Nederlander is een meelzak, u kunt erop slaan hij gaat toch niet staan

you stand for NOTHING, you fall for ANYTHING

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Beschaving lees je af aan de manier waarop men met de zwaksten omgaat.

Ron Heekelaar
Ron Heekelaar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Dag mijnheer Galjee,
Ik heb net ‘duimpje op’, geplaatst bij uw eerste reactie, eerder plaatste ik die bij de reactie van Leeuwekuil. Leeuwekuil gaf 5 sterren aan het stuk van de heer Beetz. ‘Klaar met het “kijk mij eens hoe lief en correct ik ben” op kosten van een ander!’ zei de heer Leeuwekuil’.
Uw argumenten in uw eerste reactie vind ik echter ook stand houden.
Met men, in uw laatste reactie, bedoelt u waarschijnlijk de overheid?
Omdat ik, met de heer Leeuwekuil te spreken, geen socialist ben in de zin van ‘lief en correct op andermans kosten’, ik ook geen kinderen in huis op wil nemen, maar wel sociaal wil zijn, wil ik €100 doneren om voor kinderen op Moria het leven weer dragelijk te maken.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron Heekelaar

Hallo Ron,
Dank maar ik doe nooit aan duimpjes.

“……maar wel sociaal wil zijn…..”

Vervang sociaal door humaan. Sociaal en links liggen te dicht bij elkaar en zijn niet per definitie humaan ook al wordt dat volkomen onterecht wel geclaimd.

Met ‘men’ bedoel ik de samenleving en bij een goede vertegenwoordiging daarvan dus ook de overheid

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Ik neem aan dat u deze mening niet tot Nederland beperkt. Een beschaafde land moet dus alles oplossen voor een onbeschaafd land. Ik zou kiezen voor de optie: Maak een onbeschaafd land beschaafd. Dan is het beter opgelost.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

“Het holle land, op weg naar de ondergang
No action , no nothing, but submission”

Nee juist geen onderwerping maar een duidelijk beleid tav immigranten.
Harde eis voor toelating en integratie is aanpassen aan onze samenleving met haar waarden en maatregelen om deze te beschermen.

Voor wie wil weten hoe ik over immigratie en links denk moet volgende link maar eens gaan lezen. Ik heb daar meer geschreven maar dat verdwijnt nu door het censuur duiveltje.

Neemt niet weg dus dat je als rechts ook gewoon humaan mag zijn. Misschien moet dat laatste wat meer worden uitgedragen. Kan helpen bij komende verkiezingen.

http://stukroodvlees.nl/dit-land-is-van-ons-eigendomsgevoelens-en-rechts-populistische-themas/

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het spijt me zeer, maar niemand kan het wat schelen hoe jij ergens over denkt. Wat betreft immigratie worden de besluiten in Brussel genomen en heeft ook de Nederlandse regering daar weinig over te vertellen. Maar ook als de beslissing wel door de Nederlandse regering genomen zou worden, komen ze jou, of mij, echt niks vragen. Wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn aangaande immigratie in het algemeen, of kinderen op Moria, die geen kinderen zijn en evenmin vluchteling zijn – er is geen oorlog waar ze voor weggerend zijn – die voorkeuren zijn volkomen irrelevant. Die voorkeuren worden pas relevant zodra jij de nieuwe dictator wordt, maar dat zal nog wel even duren. Tot die tijd kun je eenmaal in de vier jaar op FvD of PVV stemmen en in de tussentijd knarsentandend accepteren wat jouw heersers voor je bedacht hebben en de bijbehorende rekening betalen. Dat komt ervan als je bestuurd wilt worden. Nederland is niet van de burgers, maar van een klein, select groepje die bij voorkeur hun adviezen inwinnen bij globalistische organisaties. Voor sommige mensen wordt het toch echt de hoogste tijd om de realiteit eens onder ogen te zien.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

“Het spijt me zeer, maar niemand kan het wat schelen hoe jij ergens over denkt.”

Knap wel dat jij dit voor al die mensen weet.

Het is echter niet waar gezien toch de reacties op mijn hersenspinsels.
Wat de gevolgen zijn van mijn ‘denken’ cq wat de anderen daarmee doen daar heb ik geen invloed op. Ik gooi het als voer over de schutting en daar kijkt men maar of het te vreten is.

“Voor sommige mensen wordt het toch echt de hoogste tijd om de realiteit eens onder ogen te zien.”

Ik neem aan dat ik nu val in de categorie ‘sommige mensen’.

Weer knap dat jij die realiteit kent.

Verder krijg ik sterk de indruk dat je weinig weet over hoe ik die realiteit zie of mogelijk interesseert het je ook niet en wil je slechts je briljante visie tonen.
Wel veel succes verder.

63
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen