Het volgende kabinet-Rutte komt er gewoon weer aan

Vooruitblik op de verkiezingen van 2021

We leven in turbulente tijden. Begin volgend jaar zal het wellicht wat rustiger zijn dan nu, maar toch zal de nasleep van de coronacrisis voelbaar zijn. Er zullen veel mensen zonder werk zitten en de staatsschuld zal fors zijn opgelopen. ‘Oude dossiers’ gaan de politieke agenda straks weer bepalen. Financieel jurist Kees Rooke blikt vooruit op de verkiezingen van 17 maart 2021.

Thema’s

Wat zijn naar mijn idee de belangrijkste thema’s voor de verkiezingen?

  1. Koopkracht: Wie draait er op voor de gevolgen van de coronacrisis?
  2. Klimaat: Eindelijk kunnen de kiezers zich uitspreken over het klimaatakkoord waarin zij nooit gekend zijn;
  3. Europa: minder of meer EU?
  4. Immigratie: Hoe moeten we (voor zover mogelijk) omgaan met de aanhoudende stroom asielzoekers?

 

Koopkracht

De coronacrisis heeft voor een enorme economische krimp en vele faillissementen gezorgd. Het begrotingstekort van de overheid is door het dak gegaan. De kabinetten-Rutte hebben de afgelopen jaren de lasten verhoogd en de staatsschuld voor een deel afgelost. Door de coronacrisis is deze aflossing in één keer verdampt. Het begrotingstekort voor het jaar 2020 zal tussen de 60 en 80 miljard uitkomen en de staatsschuld zal stijgen boven de 400 miljard euro. Een lastenverlichting lijkt onmogelijk. Wel kan er geld ‘gevonden’ worden bij andere dossiers.

 

Klimaat

Het kabinet kwam in 2019 met een Klimaatakkoord en een Klimaatwet waarin een groot aantal maatregelen werd afgesproken, die van begin af aan omstreden waren (“van het gas af”) of dat later werden (biomassa). Daarnaast werden innovatieve energiebronnen zoals thorium en kernenergie buiten de discussie gehouden. Het kabinet heeft tot dusver krampachtig vastgehouden aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord, maar zonder biomassacentrales is dit onhaalbaar. En die biomassacentrales wil echt niemand meer. Dit kan een groot probleem worden voor de regeringspartijen die het gevoerde beleid moeten uitleggen en aangeven hoe nu verder.

 

Europa

Op 21 juli jl. heeft Nederland ingestemd met het Europese herstelfonds van 750 miljard met slechts een, volgens econoom Jean Wanningen, boterzachte noodrem.  Volgens een berekening van de Nexit Denktank staat Nederland hierbij voor € 22,7 miljard op de lat. De linkse partijen, met steun van de media, doen het voorkomen of premier Rutte veel heeft bereikt. Graag verwijs ik voor een bespreking van dit onderwerp naar het OpinieZ-artikel van George van Bergen van 21 juli 2020.

 

Het is niet te verwachten dat de Nederlandse belastingbetaler begin 2021 de mogelijke financiële gevolgen van dit akkoord al ondervindt. Eigenlijk is dit voor de discussie jammer, want de EU gaat ons de komende jaren NOG veel meer geld kosten. Maar feit is dat Europa ter discussie zal staan. De stelling dat de Brexit het Verenigd Koninkrijk slechts ellende zou brengen is gelukkig grotendeels ontkracht, nu Unilever ervoor gekozen heeft naar Londen te verhuizen en Shell niet uitsluit hetzelfde te doen.

  

Immigratie

Recentelijk kwam de NOS met het statement dat de vergrijzing de oorzaak is van de woningnood. Een schandelijke uitspraak, omdat onder de kabinetten-Rutte de immigratierecords jaarlijks werden gebroken en statushouders duizenden woningen ‘opeisen’. In 2019 kwamen er per saldo 119.000 inwoners bij, een nieuw record. In de campagne zal dit onderwerp zeker een hoofdrol spelen, vooral nu er studies rondgaan waarin berekend wordt dat de Nederlandse bevolking de komende jaren sterk blijft groeien door een immigratie-overschot.

 

Kabinet Rutte-IV

De regeringspartijen zullen gezamenlijk licht verliezen. Maar ik denk dat het Kabinet-Rutte-IV straks uit vijf partijen zal bestaan. De PvdA en GroenLinks staan te trappelen om te regeren. De VVD, die naar mijn idee ondanks licht verlies verreweg de grootste partij zal blijven, zal met alle plezier deze partijen bij de kabinetsformatie uit elkaar spelen en als grootste partij samen met het CDA van Hugo de Jonge en D66 het anker vormen van een nieuwe vijfpartijencoalitie.

 

Ook al heeft de oppositie meer dan ooit goud in handen (toch giften aan Zuid-Europa, beloften lastenverlichting wéér gebroken, een ondoordacht en volledig uit de rails gelopen Klimaatakkoord, de creatie en de aanpak van de ‘stikstofcrisis’, nieuwe immigratierecords en veel fouten tijdens de coronacrisis) ben ik bang dat de rechtse oppositie er niet in zal slagen om de revival van de ‘oude politiek’ te blokkeren.

 

Rechts staat buitenspel

De partijen die het meest fanatiek het kabinet bestrijden zullen onvoldoende steun van de kiezer krijgen. De PVV wordt door velen gezien als extreem-rechts, een etiket dat de media ook maar wat al te graag op de partij van Geert Wilders plakken. Forum voor Democratie is er niet in geslaagd om als gematigd rechtse partij het gat te vullen tussen de PVV en de rest. De partij heeft te vroeg gepiekt.

En er was daarna teveel ‘gedoe’, dat met verve tot de laatste druppel door de media werd uitgemolken. De uitspraak van partijleider Thierry Baudet dat VVD en CDA er als onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ op uit zijn om Nederland te vernietigen, heeft bij velen het beeld van een extreem-rechtse partij versterkt en ontlokte Pieter Omtzigt de uitspraak dat het CDA Forum niet uitsluit maar Forum zichzelf.

De SP kwakkelt al jaren en ziet de linkse kiezers terugkeren naar de PvdA of bij GroenLinks blijven. Van laatstgenoemde partij verwacht ik niet veel. Het Klaver-effect lijkt uitgewerkt en de coalitie is er met het kroonjuweel ‘klimaat’ vandoor gegaan.

 

MSM

Niet onbelangrijk is de rol van de mainstream media. De NPO en RTL lopen weg met Rutte cs. Geert Wilders en Thierry Baudet hebben daar geen vrienden. Je ziet bij programma’s als Op1, Buitenhof en EenVandaag vooral politici van D66, CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie. En de berichtgeving is eenzijdig. Premier Rutte heeft de afgelopen maanden zoveel veren in zijn broek gekregen dat, mocht er een markt voor veren zijn, de vraag daarnaar voor jaren is geborgd. Een mijns inziens onterecht beeld, maar als een leugen telkens wordt herhaald wordt die op een gegeven moment als waarheid gezien.

Kortom, ik vrees dat 2021 niet de verandering zal brengen waarop velen hopen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas, ook ik verwacht nog geen ommekeer de komende verkiezingen. Teveel mensen nemen de belachelijke propaganda van onder andere de NPO te serieus, ook in mijn omgeving.

Het enige dat ons rest is toch gewoon de boodschap te blijven herhalen. Blijf iedereen wijzen op de onvoorstelbare en onmogelijke kosten van de energietransitie en van de EU. De onmogelijkheid om hier nog miljoenen mensen uit te nodigen in dit kleine land. Tenzij we onze boeren afschaffen, wat op korte termijn tot inkomstenverlies en uiteindelijk zelfs tot hongersnood zal leiden.
Want iedereen moet eten; en voedsel importeren is nou eenmaal duurder dan zelf voedsel verbouwen (en daar nog veel winst op maken ook).

Ook islamisering en de opmars naar meer raciaal geweld door de blm/kozp gekte gaan ons land onherstelbaar beschadigen. En armoede en geweld zijn echt niet alleen linkse hobbys; VVD en CDA doen daar net zo hard aan mee.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen een totale omwenteling, in het denken van het gros van de Linkse stemmers, kan Nederland nog redden van Rutte 4.
Deze Rutte, de loopjongen van de club van Opa Bernhard, heeft het democratische Nederland totaal vernietigd.

Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
Hij heeft met zijn kompanen, de oudere Nederlanders vogelvrij verklaard.

RUTTUP en NEXIT.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Rutte zit er niet voor Nederland, maar is het ‘Paard-van-Troje’ van de EU ! Geen enkele handeling is ook maar in de verte uit te leggen als nuttig voor Nederland. Daarom snap ik niet dat oud-VVD-ers er nog op stemmen. Die zien toch dat deze verzameling idioten NIETS doet voor het MKB en zelfs de multinationals vertrekken !

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Inderdaad Veluwemeer.
In de wandelgangen van de soos gaat het gerucht, dat Shell de vestiging Moerdijk down gaat gooien, affakkelen en vaarwel Moerdijk en is Pernis dan het volgende slachtoffer en daarna Exxon-Mobil enz enz.?

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat de auteur 100% gelijk heeft tav zijn verwachtingen. Indien PVV en FVD samen niet de meerderheid krijgen, zullen ze te allen tijde door het corrupte establishment worden uitgesloten. Dus de enige kans die de mars richting de afgrond kan stoppen is een meerderheid (76 zetels dus) van bovengenoemde 2 partijen.

Maar dit gezamenlijke aantal zetels zal waarschijnlijk blijven steken op iets van 25%, dus rond de 38 zetels.
En dat gaat dus nergens toe leiden.

Waar ik persoonlijk erg bang voor ben is dat de komende verkiezing de laatste kans voor ons is om zonder burgeroorlog, oorlog of een grote revolutie voor een omwenteling in Nederland te zorgen.

Indien bij de komende verkiezingen het corrupte establishment weer aan de macht blijft, hebben ze weer 4 jaar de tijd om onze democratie zodanig verder uit te hollen, dat er eigenlijk geen realistische volgende verkiezingen meer komen.
Kijk maar hoe hard het gaat, hoe het establishment zich steeds meer en steeds sneller op afstand van de burger zet.. het gaat maar door; het is een glijdende schaal.

Het corrupte establishment haat het dat de burger elke 4 jaar de mogelijkheid heeft om ze weg te sturen en/of hun plannetjes te dwarsbomen.
Daar willen ze voor eens en voor altijd vanaf.
En ik moet zeggen, ze zijn lekker op weg.

In mijn beleving is het bij de volgende verkiezingen erop of eronder, en naar mijn verwachting eronder.
Maar goed, kennelijk is dit dan wat de meeste Nederlanders voor ons land willen.
They have made their bed and now lie in it.

Dus een ieder die daar de mogelijkheid voor heeft, maak bijtijds plannen voor een emigratie.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Bart, het is al zeer de vraag of de komende verkiezingen zullen doorgaan. Stel dat door allerlei ‘géén MSM’ publicaties onomstotelijk komt vast te staan hoe we met Corona worden bedonderd en hoe dit door de politiek werd opgetuigd en misbruikt dan zal er gewoon besloten worden door het Kartel: Noodsituatie, Noodwet, dus geen verkiezingen, tijdelijk (dus permanent, uitgesteld. Probleem opgelost!

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees dat dit artikel een realistische voorspelling geeft voor komend jaar inclusief met het resultaat van de verkiezingen.
Blijkbaar ervaart de burger nog steeds onvoldoende schade door wanbeleid van eigen regering en die regering gezeteld in Brussel.
Het vanuit rechts aangeboden alternatief is naar effect bijna net zo afschrikwekkend als doorgaan op huidige trend richting afgrond. Het laatste echter daar raken we aan gewend blijkbaar.
Uiteindelijk zal de chaos nog extremer moeten worden alvorens er echt wat gaat veranderen. Dit kan m.i.nog wel wat jaren duren.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het wordt nog veel erger. Samen worden Groen Links, D66 en CDA sterk genoeg om alleen te regeren. De ‘groene maffia / EU ‘ krijgt de losse teugel. De volgende verkiezingen worden elektronisch en we komen nooit meer van de EU af. Als dit gebeurt en de USA heeft geen burgeroorlog, dan vertrekt Baudet naar de USA en Wilders naar Israël : tijd voor een eigen leven, einde ‘paarlen-voor-den-zwijnen’. En ik geef hen geen ongelijk !!!

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk ook niet dat de verkiezingen wat gaan veranderen. Dezelfde issues spelen al sinds Pim Fortuyn; er zijn er alleen maar meer bijgekomen, en de meesten blijven al die tijd op systeempartijen stemmen. Dat is aangenomen dat verkiezingen netjes verlopen. Zelfs wanneer de twee populistische partijen de meerderheid zouden winnen moet je verwachten dat links een burgeroorlogssituatie gelijk nu in de VS gaat ontketenen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, ook ik denk dat er geen politieke aardverschuiving zal plaatsvinden.

Teveel mensen die zichzelf vinden deugen en policor stemmen, constante MSM indoctrinatie, meelopers die hun eigen hersens niet weten te gebruiken, alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen richting Links en werkelijk iedereen moet dezelfde gedachten hebben, natuurlijk aan de “goede” kant van de streep…

Als we allemaal hetzelfde moeten denken dan denkt er toch niemand meer… of mis ik hier iets?

In order to join a flock of sheep, first you have to become a sheep.

Mw.Rommen van der Kroft
Mw.Rommen van der Kroft
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk ook dat Rutte4 er gaat komen helaas, ben benieuwd of de verkiezingen voor dat aangaat nog doorgaan. Tja de armoede wordt alleen maar meer en meer. En er zullen duizenden daklozen bijkomen dankzij Rutte4. Wellicht tentenkampen, dankzij de plannen van Rutte, die voornemens is de uitkeringen te verlagen met 20-25%, de pensioenen te korten, en de anw-uitkering te stoppen wanneer men een uitk. ernaast heeft. Tja dat je alleen nog maar een anw-uitkering krijgt wanneer je tenminste voor 60% arbeidsongeschikt bent. Geeft al aan waar het heen gaat. Nog eens 20-25% voor degene met kostendelernorm is gewoon de nekslag. (Bron Soc.Web)Men vergeet dat een groot deel van de uitkeringsgerechtigden echt niet meer kunnen en zwaar arbeidsongeschikt zijn, chronisch ziek of ouderen en helemaal op. Maar gewoon gedropt zijn in de anw/wwb om de arbeidsongeschiktheidcijfers te betomen. Als deze mensen waren geplaatst in de wao waar ze thuishoorden hadden ze nog een kans. Nu ze vastzitten in de participatiewet niet, ja ze kunnen hun kind op straat schoppen, maar welke ouder doet dit…. bovendien vervullen onze kinderen vaak de rol van mantelzorger. De woningnood wordt alleen maar erger dankzij de domme ondoordachte plannen van dit kabinet. Ik hou mijn hart vast huren omhoog, zorgkosten omhoog, energiekosten omhoog en ga zo maar door. PVV/FVD zullen nooit aan de macht komen. Evenals de SP…. Wellicht kan D66 nog even de wet voltooid leven aanpassen, voor mensen onder de 60 die financieel dankzij Rutte kapot gaan. Zodat hun kinderen tenminste nog een kans hebben.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer realistische benadering. Er valt niets te kiezen want de PVV en FVD zijn uitgesloten en de rest zoekt elkaar in gesprekken na de verkiezingen zodat de resultaat de wensen omarmt. Er veranderd dus niets, wij gaan richting 18 miljoen mensen door migratie, betalen ons blauw aan de EU en de wereld en gaan wij de ijsberen redden door de mensen financieel op te offeren. Identiteit profilering wordt opgeschaald zodat er een uniforme kleurloze en geslachtsloze levensvorm ontstaat. De Maya cultuur is blijkbaar door gif in het water verwoest en de onze zal door eigen menselijke gif dezelfde lot ondergaan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verkiezingen zoals de laatste jaren plaats vinden hebben geen nut en zijn een vloek voor de democratie en een fopspeen voor de burger.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Pinokkio rutte heeft elke Nederlander in elk genoemd dossier verraden. Hij heeft voor de toekomstige generaties Nederland opgezadeld met een ongekende schuldenlast in de EU. Hij heeft de Nederlander opgezadeld met een onmogelijke en onbetaalbare energietransitie. Door bovenstaande kostenposten komt de koopkracht geweldig onder druk te staan en als klap op de vuurpijl wil Europa de grenzen verder openstellen voor gelukszoekers.

Zijn de Nederlanders nu echt zo dom en/of naief dat men wederom pinokkio rutte aan het roer laat staan van de BV Nederland ?

stem sociaal , stem PVV

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we maar even afwachten met “voorspellen”. Trump zal herkozen worden, hij staat er goed voor. En engeland is uit de EU.
Niemand had deze gebeurtenissen voorzien.

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wordt er dan eens werk van gemaakt dat al die miljarden die uit de pensioen pot zijn gehaald eens terug gestort gaan worden. Leuk dat zijn voorgangers het gebruiken maar de burger is de pineut

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zou willen dat het anders wordt in 2021, maar helaas moet ik de heer Rooke gelijk geven. Om uit de Europese Uni te stappen is met dit besluit haast niet meer mogelijk.
Hervormingen binnen deze bureaucratie zijn niet uitvoerbaar en deze EU zal steeds verder als een molensteen om onze nek hangen.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Partijen die op voorhand andere partijen uitsluiten zou men moeten mijden,trekken een grote broek aan ,maar zijn er niet voor ons de Nederlander,de leugen dat ze democraten zijn straalt er van af,een kiesdrempel instellen zou ook goed zijn,minder dan 10 zetels ,weg ermee. Mochten er politici zijn die denken op dezelfde voet door te kunnen gaan ,met zakkenvullen en potverteren ,honderden miljarden weggeven,klimaatnonsens en het binnenhalen van asielzoekers , de corona angst verspreiden zodat alles buiten schot blijft en onbesproken ,maar ondertussen gewoon door gaat ,konden na de verkiezingen wel eens raar opkijken van de uitslag .

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heb vertrouwen Rutte IV gaat het niet worden, die heeft zijn ramen ingegooid door zijn laatste belofte niet na te komen de EU. Het wantrouwen in de media neemt toe alsmede de onduidelijkheid over C-19, het klimaat en de immigratie met daar aan verbonden de woningnood.
Voldoende munitie voor Wilders en Baudet om de Nederlanders te overtuigen.
Als ze maar willen luisteren.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Moeten ze wel een podium krijgen. De sheeple hier hoor ik alleen maar klagen dat je Geert en Thierry niet hoort. Die hebben alleen de msm op zich op te baseren…

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja Rutte IV zal er wel komen ben ik bang voor. Dat komt omdat Thierry zich ongelukkig uitdrukt in nogal dure gestudeerde woorden, en Wilders zal nog wel een stel moties van wantrouwen indienen. Niet dat die moties het gaan halen natuurlijk. Naar mijn idee zou Bosman (PVV) een goede bruggenbouwer zijn tussen FvD en PVV. Wilders loopt nog de kans op een veroordeling, niet dat iemand die normaal denkt dat steunt, maar de uitspraak wordt natuurlijk allang voorgekookt en uitgewerkt met CDAér Grapperhaus. Hugo de Jonge zal voor het CDA de kar gaan trekken, maar dat zien heel veel CDA”ers ook niet zitten gezien de uitslag van de verkiezing, die naar mijn idee ook is gekaapt om het spannend te houden voor de kiezers. Wil de VDD meedoen, dan maakt een ruk naar rechts wel degelijk deel uit van de besprekingen na de verkiezingen. En met die ruk naar recht, zal wel menig VVDér overstappen naar het clubje van PLO madam Kaag. Voorhoeve Joris kan daarover uitstekend vertellen na zijn vertrek bij de VVD en het drama wat zich in Sebrenica afspeelde.

Siep
Siep
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees ook met grote vreze dat dit scenario zal plaatsvinden. De strategie dat het met de andere partijen nog slechter voor hen gaat uitzien, dus accepteren ze de leugens en de niet-ingeloste beloften.
De kikkers die langzamerhand levend gekookt worden, maar niet meer bij machte zijn uit de pan te springen, het tij te keren.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is en wordt lamgeslagen door opgedrongen angst. Het corona virus wordt volkomen misbruikt om het evenwicht verstoren. Voorbeeld van gisteren: Rotterdam wil extra beperkende maatregelen, want er zijn nu 4,8 besmettingen per 100.000 inwoners volgens een bericht op NOS. Wilt u even uitrekenen hoeveel procent dat is?? Minder dan de kans op een mooie prijs in een loterij. En daarvoor moet de bevolking haar vrijheid opgeven? Dat heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het komende suikerfeest, waarvan bewezen de aanhangers ervan, zich het slechtste houden aan alle maatregelen.
De bevolking wordt gewoon het zwijgen opgelegd en draait voor alle kosten op. Neem nu zo’n corona gezant. Een leugenaar pur sang, met zijn beweringen over besmettingen en overlijden van 40-45 jarige werknemers bij bedrijven, waarvan de namen niet te achterhalen zijn. Een gezant van de duivel, zal de overheid bedoelen.
Waarom wordt Nederland niet wakker? Men durft niet. En de angst zal nog vele malen groter worden komende tijd. Politiek is het zo ingericht dat de overheid altijd vrijuit gaat. Zorginstellingen nemen het zekere voor het onzekere. Gebeurt er niets en hebben bewoners onterecht opgesloten gezeten, dan zegt de minister, het was maar een advies, maar als er wel slachtoffers vallen, dan zegt dezelfde minister, dat zij zich niet aan de regels hebben gehouden.
Laten we die puinzooi eerst eens opruimen, dan pas kun je iets over de komende verkiezingen voorspellen.
Maar dat zal wel een utopie zijn, vrees ik.

Valkenburgh
Valkenburgh
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte lV moet niet de kans krijgen, anders is het met Nederland afgelopen!!
Rutte lll moet voor die tijd verdwenen zijn, want tijdens de Verkiezingen is het al te laat!!

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen redelijk alternatief voor Rutte. Alle punten waar naar verwezen wordt als “gefaald” kan de oppositie niet gebruiken omdat dit punten zijn waar ze zelf op voor staan te bereiken.

tijd voor revolutie
tijd voor revolutie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ben bang dat de meerderheid nog steeds gelooft in sprookjes, als rutte aka vvd weer aan het roer komt te staan dan kies ik eieren voormijn geld en vertrek ik waarheen is mij ook maar een vraag als ik uberhaupt kan vertrekken is ook nog maar een vraag.
Maar als rutte weer de macht in handen krijgt dan steven we af op een burger oorlog en helaas zijn wij de burgers die systeematisch zijn uitgezogen door rutte en maten kansloos om ook maar te vertrekken of te vluchten.
Maar denk niet dat rutte en companen hier blijven als er stond aan de kniker komt die zullen als eerste het land ontvluchten en alles en iedereen aan hun lot over laten.
Maar dan in het buitenland zogenaamd nl in balingsschap gaat leiden en met hangende pootjes terug komt als alles voorbij is.
Neen zie het somber in dat de meerderheid nog steeds slaapt en niet inziet dat we ten onder gaan door een inside job polietiek bedrijverij die nl aan het vernielen is op alle vlakken, maar de armsten en laag betaalden het nakijken hebben.

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gaat hij dan ook eens, wat uit de pensioenpot is gestolen, door zijn voorgangers, terug betalen. Lijkt wel een communisties land. Alles voor de multinationals en weinig voor de kleine man. De moderne slavernij. Hij doet eigenlijk hetzelfde als Poetin, maar dan op de moderne manier. Hij wordt rijker en alleen hij.

Patricia
Patricia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer realistisch stuk exact mijn gedachten. Wat de PVV betreft zijn zij minder extreem geworden waar de FVD juist extremer wordt ook gezien hun banden met alt-right. Vele FVD-ers waaronder ook ik zijn juist daarom afgehaakt. Op de bijeenkomsten zijn Erkeband en andere echt rechts extremisten graag geziene gasten zoals ook Ben van der Kooij die de aanslag in new Zeeland verheerlijkt.
Alt Right zeer antisemitisch, dat pikken mensen niet. Als Thierry daar geen afstand van neemt zijn ze een verloren partij.

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x