Biomassacentrales: het Grote Groene Bedrog

Onduidelijk waarom we “van het aardgas af” moeten

Titelfoto: Biomassacentrale Diemen door Evert Kuiken, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Eén van de hoekstenen van het Kabinet Rutte-III is het klimaatbeleid. In het Regeerakkoord en het daarna gepresenteerde Klimaatakkoord wordt zwaar ingezet op het terugdringen van de uitstoot van CO2. De doelstelling is het terugdringen van deze uitstoot in Nederland met 49% ten opzichte van 1990, en met 95% in 2050. Ook wil het kabinet zo snel mogelijk van het aardgas af.

Ronald Dijksterhuis heeft hier in zijn bijdrage op OpinieZ van 5 juni jl. uitgebreid aandacht aan besteed. Hij kwam tot de conclusie dat deze doelstelling onrealistisch en onbetaalbaar is.

Van het gas af

Er is nooit uitgelegd waarom Nederland, als enige land in de wereld, zo nodig van het aardgas af moet, laat staan dat dit aan de bevolking is voorgelegd.

 

In het VVD-verkiezingsprogramma van 2017 staat:De overheid moet zo min mogelijk proberen ons leven te beïnvloeden zonder dat het klimaat daarmee daadwerkelijk wordt geholpen. In plaats daarvan moet de overheid problemen bij de bron aanpakken, door werk te maken van het verminderen van de uitstoot van CO2. Zo profiteert het klimaat het meest. Daarbij willen wij ruim baan voor innovatie en de garantie dat iedereen zijn of haar eigen keuzes kan blijven maken.”

 

Geen vrije keuze

”Ruim baan voor innovatie” geeft het Klimaatakkoord niet. Het is opgesteld door een aantal organisaties, die de voorstanders van innovatie –  zoals met kernenergie – zorgvuldig buiten de deur hebben gehouden. En het Klimaatakkoord wordt de bevolking gewoonweg door de strot geduwd. Een vrije keuze is er ook niet. We móéten van het gas af. In het Klimaatakkoord staat zelfs dat het vervallen van de gasaansluitplicht in de Energiewet wordt opgenomen en de netbeheerder zo nodig met de sterke arm de mogelijkheid en instrumenten krijgt om de gasafsluiting uit te voeren.”

Akkoord bevonden door de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

 

Biomassacentrales

Minstens zo erg is dat het kabinet als ‘oplossing’ voor het halen van de klimaatdoelstellingen zwaar heeft ingezet op biomassacentrales. De bedoeling van biomassacentrales was dat er resthout in wordt verstookt. Maar nu blijkt dat dat nauwelijks gebeurt. Volgens de Federatie tegen Biomassacentrales gaat de nieuwe biomassacentrale in Diemen per dag maar liefst 18.000 voetbalvelden (!) bos verbranden. Het hout wordt gekocht van eigenaars van bossen, die zich onder meer in Zuid-Amerika en de Baltische staten bevinden.

Na de kap worden de bomen naar Nederland verscheept en daar worden ze gewoonweg afgefakkeld en verdwijnen door de schoorsteen. En dat terwijl bomen juist dat vermaledijde CO2 opnemen! Je zou zeggen dat er dus juist méér bomen moeten komen. Maar deze gekapte exemplaren bevinden zich in andere landen, dus dat is niet ons probleem.

 

Meer CO2-uitstoot

Uit een recent onderzoek van Adviesbureau DNV GL in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gebleken dat biomassacentrales meer CO2 uitstoten dan kolencentrales. Ronald Plasterk besteedde hier uitgebreid aandacht aan in zijn column in De Telegraaf van vrijdag 5 juni jl. Plasterk wijst er ook op dat uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat om dezelfde energieopbrengst te krijgen, de CO2-uitstoot groter is bij biomassa dan bij steenkool! De uitstoot neemt dus toe!

 

Commotie

Begin dit jaar ontstond er commotie rondom de drie biomassacentrales in Ede. Er waren klachten over overlast. Er was sprake van rook in slaapkamers, roetdeeltjes op auto’s en stinkende uitstoot. Het Mobilisation for the Environment (MOB), waar de bekende milieu-activist Johan Vollenbroek voorzitter van is, concludeerde aan de hand van de emissierapporten dat de centrales in Ede meer (fijn)stof uitstoten dan wettelijk mag. Warmtebedrijf Ede zag de bui al hangen en probeerde Vollenbroek op een zijspoor te zetten. In ruil voor informatie zou hij voor geheimhouding moeten tekenen. Vollenbroek bedankte voor de ‘eer’.

 

Nederland geeft 11,4 miljard euro subsidie aan het ombouwen van kolencentrales naar centrales voor biomassa. Dat is gemiddeld 671 euro per persoon. Krankzinnig beleid, niet uit te leggen.

De argumenten van Ronald Plasterk komen, behalve in De Telegraaf, nauwelijks aan bod in media zoals de NPO. En binnen diens eigen partij, de PvdA, zou steun aan de afgestudeerde bioloog Plasterk in conflict komen met de in Franse Literatuur afgestudeerde klimaatpaus Frans Timmermans.

 

Waanzin

De vraag rijst natuurlijk hoe het mogelijk is dat deze vernietiging van gezonde natuur en het in bedrijf nemen van vervuilende biomassacentrales gewoon doorgaat. De verklaring is vrij simpel maar wel onthutsend. De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn onhaalbaar met alleen het aanleggen van zonneweiden en het plaatsen van windmolens! Op dit moment is van alle energie in Nederland slechts 6% ’groen’, daarvan is maar liefst 70% biomassa. Zonder biomassa zou je dus ongeveer 2% overhouden. Maar het kabinet had daarvoor een oplossing. Voor de uitstoot van CO2 telt de verbranding van biomassa gewoon niet mee! Je zou het bijna niet geloven, dit is gewoon fraude, sjoemelen met cijfers.

 

Urgenda

Het Longfonds heeft inmiddels aan de bel getrokken. Johan Vollenbroek zei onlangs op Radio 1 de subsidie voor biomassacentrales weggegooid geld te vinden. Urgenda-directeur Marjan Minnesma zei zondag jl. op Radio 1 dat het kabinet moet stoppen met investeren in biomassacentrales en de gaskraan weer moet openzetten.

 

Ook in het recente Kamerdebat over het klimaat klonken er steeds meer kritische geluiden over biomassa. Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie hebben laten weten dat er wat hen betreft een einde komt aan de subsidies voor nieuwe biomassacentrales. Zelfs binnen GroenLinks klinken er kritische geluiden. Maar de Statenfractie in Noord-Holland stemde wel voor een vergunning voor de biomassacentrale in Diemen.

 

Wiebes

Minister Wiebes erkende dat hij ‘zoekende’ is in de discussie over de geplande bouw van nieuwe biomassacentrales. Maar helemaal stoppen zou betekenen dat de klimaatdoelen niet worden gehaald.Ik ga niet op een woensdagmiddag even een belangrijk onderdeel van het Klimaatakkoord door de plee spoelen”, zei Wiebes. En hij komt ermee weg.

Nog wel.

Bij de verkiezingen zal het klimaat hoog op de agenda staan. Dan zal blijken of de kiezer het eens is met dit beleid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In 4 jaar tijd wordt er zoveel vernietigd dat het de komende 50 jaar een probleem wordt om de puihoop op te ruimen ,en allemaal door een kabinet wat door rechts gestemd is ,maar zelf een compleet linkse koers vaart ,zo de afgrond in .

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een oorlog gaande tussen ontoerekeningsvatbaren en betreurenswaardigen. Het destructieve werk van de ontoerekeningsvatbaren hebben we de afgelopen maanden kunnen zien in EU, Tweede Kamer, VS. Het zijn de betreurenswaardigen die de redelijkheid vertegenwoordigen. De ontoerekeningsvatbaren zullen blijven ronddraaien in hun narratieven tot ze een ons wegen, maar ze zullen nooit toegeven dat ze onredelijk zijn. Ze zijn openlijk ontoerekeningsvatbaar. Met de MSM aan hun zijde komen ze een eind en kunnen ze veel kapot maken. We weten wie de ontoerekeningsvatbaren zijn: VVD, CDA, D66, CU, GL, PvdA. Wie daar op stemt is eveneens ontoerekeningsvatbaar. Je helpt dan wel de gevestigde partijen aan de touwtjes te trekken, maar de wereld gaat steeds sneller bergafwaarts. Het wordt tijd dat de meest betreurenswaardigen en minst ontoerekeningsvatbaren onder de ontoerekeningsvatbaren overlopen naar het kamp der meest redelijken. Dan kan het nog goedkomen. Kijk naar Denemarken, Zwitserland, en Oostenrijk. Kijk niet naar Duitsland en Frankrijk.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ontoerekeningsvatbaarheid is de kernwaarde van Rutte III (maar ook van Rutte II). Normaal wordt ontoerekeningsvatbaarheid gebruikt bij criminelen als strafuitsluitingsgrond wegens een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van hun geestvermogens. Bij Rutte gaat het om een gebrekkige ontwikkeling van het besef van democratische beginselen. We zien dit bij de bonnetjesaffaire, bij de toeslagenaffaire (‘witheet’ is Omtzigt, één van de weinigen die dat besef nog wel heeft) en bij de beleidsvorming op een groot aantal dossierswaaronder die op het gebied van de stikstof- en klimaatproblematiek met als één van de pregnante voorbeelden de biomassaverbranding. Het kost tientallen miljarden, levert alleen schade op, maar het gaat gewoon door. De manier waarop politieke ontoerekeningsvatbaarheid werkt is vrij simpel. Men ontwikkelt narratieven die cruciale feiten en inzichten negeren. De narratieven zijn politiek wenselijk voor parlementaire meerderheden, eh voila: ondeugdelijke besluitvorming waar niemand verantwoordelijk voor kan worden gehouden, ofwel politieke ontoerekeningsvatbaarheid. QED.Baudet beschrijft het in zijn nieuwe boek over onhoudbare immigratie, transferunie en energietransitie, maar dit is het simpele onderliggende mechanisme. Iedere keer in een ander jasje. Een teflonjasje. Dat wel. Maar op inhoud ten diepste onverantwoord.Uit het stemgedrag kun je aflezen welke partijen nog wel bij zinnen zijn: https://is.gd/IbyqYO, dus niet stemmen op PvdA, GL, DENK, CDA, SGP, VVD, D66, CU, maar wel op SP, PvdD, PVV, 50Plus, FvD (en eventueel vKA en Van Haga).

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

In de communistische analyse moet heel de Westerse cultuur vernietigd worden voor het op de aldus gegenereerde chaos kunnen stichten van de absolute heilstaat en dit idee heeft nu in allerlei vorm de mars door de instituties voltooid en grijnst je tegemoet vanuit praktisch alle politieke partijen en kwaliteitskranten en universiteiten en filosofische discussieclubjes en leesgroepen en vakbonden en tv- en radio-praatprogramma’s enzovoort. Bovendien zijn brede lagen van de bevolking ervan afhankelijk geworden wat betreft bescherming, veiligheid en verzorgingsstaat. Dus mensen zullen er op blijven stemmen. En zo zullen de Afghanen en Pakistanen en Nigerianen enzovoort blijven binnenstromen, en zullen we verarmen door de honderden miljarden besteed aan windmolens en warmtepompen enzovoort, en zullen we steeds minder te zeggen hebben omdat alles beslist wordt in het politburo van Brussel. PVV en FVD hebben dit nog niet goed begrepen en hebben daarom electoraal het nakijken. En dat steeds meer.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

PVV en FVD zijn juiste de enigen die het heel goed begrijpen, maar worden stelselmatig tegengewerkt door het kartel en de media.
Het probleem is het stemvee dat ziende blind en horende doof is. Zij laten zich dom houden en leiden door het criminele politieke gediscrimineer van de linkse kerk, dat ons wil doen geloven dat een stem op rechts een stem op de dictatuur is. Ironisch genoeg zijn zij zelf al in een verregaand stadium van het vormen van een dictatuur, maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden

Rien
Rien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Mooie vergelijking. Het lijkt er steeds meer op, dat de linkse gekkies, waarachter inmiddels ook een rechtse partij als de VVD zich heeft geschaard, het leven in Nederland gaan bepalen. Een figuur als Timmermans lijkt ons de duimschroeven (financieel) te gaan aandraaien. Als het geen idioot is, wat ik ook niet geloof, dan is het een gevaarlijke narcist.
Hoe is het mogelijk, dat ze hier allemaal mee weg komen. Op school leerden we, dat bomen zorgen voor opname van CO2 in ruil voor teruggave van zuurstof.
Hoe gek (of wellicht corrupt) kun je zijn om dit principe vanwege de “vrindjes”, die je kunt helpen met giga-subsidies stomweg de nek om te draaien?

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De oorzaak van alle ellende is dat er al sinds jaar en dag geen inhoudelijk debat meer wordt gevoerd in de Tweede Kamer! Alleen schijndebatten om ‘in the picture’ te zijn met leuke ‘one liners’. Deze feestdebatten zijn ook zinloos want alles is al ‘achter gesloten deuren beklonken’. Zoals direct duidelijk was, bevond zich aan geen enkele ‘klimaattafel’ een technicus. Deze technicus had direct de boel wakker kunnen maken, maar dat mocht niet. Al die ‘milieu regelneven’ weten het verschil niet tussen een naaimachine en een stoomketel! Ze snappen niet dat je alleen met ‘stoom van zeer hoge druk en zeer hoge temperatuur’ in staat bent om de vermogens aan stroom te genereren die nodig zijn voor dit land. Verschillen in verbrandingswaarden tussen (nat)hout, kolen, olie en gas is hen volkomen vreemd! Bij kolencentrales denken zij nog steeds aan de plaatjes uit opoe’s tijd van walmende schepen en locomotieven. Hoe anders werkt het nu met al die moderne reinigingsinstallaties voor rookgassen. Nooit in verdiept maar ons wel de les lezen! NPO maar walmende schoorstenen tonen om ons bang te maken terwijl het hoofdbestanddeel, dat uit die schoorstenen komt, stoom betreft, dus ‘water’. Ja helemaal zuivere koffie is het ook niet maar de techniek komt steeds verder en mogelijk kan het straks nog beter! Kijk maar eens naar de behaalde rendementen!
Politiek, ga je diep schamen, verdwijn en ga je lesje ‘calorische werktuigen’ eens leren voordat je een heel land en een heel volk te gronde richt met de meest onzinnige maatregelen die je je maar kunt bedenken!!

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Als je geen verstand hebt van techniek,exacte vakken in combinatie met een totaal gebrek aan een historisch besef dan is alles maakbaar.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is altijd roomser dan de paus. Kennelijk zit er steeds de drive in om als kleine land toch groot te zijn. Het land van boekhouders en dominees, hoorde ik vaak in het begin hier. Dat kan ik inmiddels bevestigen.
In Nederland weet men het altijd beter en dat zou bepalend voor de wereld moeten zijn. Zo met aardgas. Waar de meeste landen op over gaan om schoner te zijn gaat Nederland er af en gaat hout branden, na papier het minst energieopwekkend brandbare stof. En ook onlogisch als je groener wil worden want je ontdoet je van de bossen.
Nederland piept het hardst als de Amazone ontbost wordt maar kijk naar eigen land hoeveel bossen wij nog hebben.
Om mee te tellen moet een land veel inwoners hebben en daar wordt al lang aan gewerkt. Wij gaan in 2030 naar de 18 miljoen en daar zijn vele woningen voor nodig. Ik denk dat de debiele idee van D66 toch opgevoerd wordt, Nederland wordt een stad, misschien de grootste van de wereld. Daar heb je het weer. Hoe je door dom denken toch de grootste kan worden. Alleen liggen andere hele grote steden in veel grotere landen waar nog genoeg natuur overblijft. Men is hier blij dat de wolf terug komt in Nederland althans tot de eerste ontmoeting. Met de terugdringende natuur komt de wolf bij gebrek aan natuur in de grote stad en uiteindelijk verdwijnt hij weer wat op zich geen slecht idee zou zijn. Maar misschien gaat intussen
Urgenda opnieuw naar de rechter, deze keer om het aardgas met spoed terug in te voeren want het eerste idee was fout. Het is beter om het verstand van begin af aan te gebruiken en niet blind aanhollen achter gesjeesde activisten.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“de nieuwe biomassacentrale in Diemen per dag maar liefst 18.000 voetbalvelden (!) bos verbranden.”
Dat is 9000 hectare. Zweden heeft 28.000.000 hectare bos
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bosareaal), dus deze ene centrale kan Zweden opstoken in 8 jaar tijd…
De Europeanen zijn na de Industriele Revolutie overgegaan van hout op andere brandstoffen omdat het hout begon op te raken en niet genoeg energie leverde voor bepaalde activiteiten. Het gebruik van biomassa is dan ook letterlijk een achterwaartse activiteit.
En dan te bedenken dat de bijdragen van CO2 aan klimaatverandering verwaarloosbaar is, en de bijdrage van antropogene CO2 niet eens meetbaar.
Wij zijn in de greep van bezetenen.

Emile
Emile
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als we de tegenstander van misleiding beschuldigen, dan is het handig om zelf wel de juiste getallen gebruiken. Als iemand beweert dat centrale Diemen 18.000 voetbalvelden bos nodig heeft, dan moet er een lampje branden van ‘hé, dit kan niet kloppen‘. En inderdaad het klopt niet. Het is 18.000 voetbalvelden per jaar. Scheelt toch een factor 365 x.
Dit doet overigens niets af aan de waanzin van de Groenen om met biomassa, wind en zon fossiele brandstoffen te willen uitbannen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Emile

Bedankt voor de correctie. Ik vond het ook al een beetje vreemd. Overwegend dat er makkelijk 365 centrales in Europa gevoed zouden kunnen worden met biomassa en onze groene vrienden gek genoeg zijn om dat echt te zien als een oplossing, maakt het uiteindelijk niet zoveel uit.

Kees Rooke
Kees Rooke
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Emile

Ronald Plasterk had het toch echt over 18.000 voetbalvelden per dag. Bron: Federatie tegen Biomassacentrales. https://www.the-fab.org/

Rien
Rien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Rooke

Ja, dat heb ik ook zo begrepen. Ik hoop, dat Emile gelijk heeft, maar de gekkies zijn gek genoeg.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Emile

Complimenten aan Emile dat je de feiten juist wil weergeven. Als je uitgaat van de verkeerde veronderstelling dat complete bossen worden verstookt, dan heeft de centrale in Diemen op basis van 230 kuub per hectare zo’n 1625 hectare per jaar nodig. Maar dit is in strijd met de duurzaamheidseisen dus dan krijgt de eigenaar 0 subsidie. Het maximale wat gebruikt mag worden is de aangroei, zeg 7 kuub per hectare. Dus dan spreken we over de exploitatie, niet de kaalkap, van 53.000 hectare tot in lengte van jaren. In werkelijkheid hebben we het waarschijnlijk over een gebied dat 3 tot 10 keer zo groot is, aangezien al het hoogwaardige stamhout veel te duur is om te verbranden en alleen de slechte stammen en alles wat de houtzagerij niet kan gebruiken tot biomassa wordt verwerkt. Vergeleken met de honderden miljoenen tonnen hout voor papier, bouw en meubels is biomassa een kleinere gebruiker van houtvezel en helemaal onderaan in de prijsopbouw.

Rien
Rien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Maar dan wel met de kanttekening, dat papier, bouwmateriaal en meubels recyclebaar zijn. Biomassa is einde oefening.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is: wie is en was hier te dom en wie is en was hier crimineel frauduleus. E.e.a. doet denken aan het ontfutselen van de pincode aan een kwetsbare oudere voor het plunderen van zijn rekening.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Het is hetzelfde Jan de Jong en Linkse Rutte Kliek gaat verder, er moet meer ruimte worden vrijgemaakt voor de aanstormende gelukszoekers en daarom gaan ze de opschoning van de oudjes versnellen.
Geen IC bed voor 70+ als er een jongere ook een claim op kan leggen.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En de Linkse leugenclub ook wel genoemd Rutte 3, gaat gewoon door met list en bedrog.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De persoon die hier een minnetje voor geeft, een vraagje wat klopt er niet aan mijn ca 17 woorden.??

Kom op Rutte, vertel het eens in je eigen woorden.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Niet gemotiveerde minnetjes tellen niet mee.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er gebeuren zo extreem veel kromme zaken ook met het klimaatakkoord dat je er maar van wordt.

De klimaatwaanzin is jaren geleden begonnen met wetenschappers die beweerden dat we een crisis hadden.
Wetenschappers betaald door overheden. De mallen van links stonden meteen op hun achterste poten en alle Groenen in Nederland en Europa draaiden door. Tegengeluid van wetenschappers niet betaald door de overheid (terwijl dit aantal wetenschappers vele malen hoger is) wordt niet naar geluisterd.

Smerige lelijke herrie molens worden geplaatst en de boeren verdienen er dik aan terwijl burgers enorme overlast ervaren. Onze landschappen zien er niet meer uit, mede ook door alle zonneparken. Opeens wordt er door de Groenen niet meet om diëten gegeven want ja de dieren in de natuur hebben toch echt last van de molens en zonneparken.

Biomassa het grote plan dikke subsidie wordt er gegeven tot gezondheid van bewoners maar ach wat maakt het uit.

Klimaatwaanzin dat is het allemaal en u en ik betalen de rekening. Ik zou zeggen kijk de hofnar van gisteren terug en u zult zich nog meer verbazen.

logisch_denken
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nu nog de warmte pompen , windmolens en zonnepanelen

Pank Vale
Pank Vale
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf 1959 moest heel Nederland aan het gas. Er was een onuitputtelijke bel gas gevonden. En ja, daar hadden we inderdaad nog lang profijt kunnen hebben indien de regering het gouden ei niet voor meer dan de helft aan het buitenland had verkocht. (60 jaar hebben we ervan genoten).
Nu dat de grond onder de provincie Groningen wegzakt is de optie van Biomassa een welkome oplossing om gezichtsverlies te voorkomen. Ben benieuwd hoelang er nog bomen in de wereld zijn om de centrales van brandstof te voorzien. 60 jaar? Ik betwijfel het.
Windmolens? zonnepanelen? Biomassa?
Er is slechts 1 alternatief: Kernenergie.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Teveel mensen zonder enige kennis van de materie of verstand van zaken die de knoppen bedienen.

Er worden zeer ingrijpende beslissingen genomen op een fundering van onkunde in een drijfzand van eigenbelang. Dit kan nooit goed gaan…

Zij die het worden kunnen het niet en zij die het kunnen worden het niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nou, gisteren zaten Renske Leyten en Pieter Omtzigt bij Op1 en legden bloot welke dictatoriale, bijna criminele houding de overheid/het kabinet heeft t.o.v de Kamer in het achterhouden van belangrijke feiten en hoeveel misstanden er dus zijn in die toeslagen affaire (ik hoop in elk geval dat ze goed controleren of er niet echt fraude is gepleegd) en dat de belastingdienst met hen nog niet klaar zou zijn.
Maar zo te zien mogen ze ook gelijk doorgaan met het gedrag van de overheid op het dossier van de klimaatreligie en de leugens die hiermee over de burgers wordt uitgestort en hoeveel geld het ons gaat kosten om te voldoen aan de dwang van de dictatoriale overheid.
En zo zal er nog wel veel meer fout zijn aan de overheid. Vroeger dacht ik altijd dat de overheid ons beschermde en goed leidde, maar tegenwoordig weet ik wel beter. Vreselijk toch, dat je zo weinig vertrouwen kan hebben in je eigen regering, koningshuis en groot deel van de volksvertegenwoordigers. Dat vind ik echt HEEL erg.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD moet duidelijk nodig z’n naam herzien. NDP Nederlandse Dictatoriale Partij of zoiets.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach en weer het zoveelste artikel over de energietransitie die o zo duidelijk gedoemd is te mislukken maar door onwetende uitvoerders van onzinbeleid (klimaatakkoord) tegen alle logica in wordt doorgedrukt.
Het wordt tijd dat we deze lieden door de plee gaan spoelen. NEXIT dus en tot dan inzetten op burgerprotest met mi slogan “Tot hier en niet verder”.

Rien
Rien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kom op minnetjes, leg dan eens uit waar je het niet mee eens bent!

Pank Vale
Pank Vale
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wacht op goedkeuring. Het handmatig moderen van reacties kan enige (soms langere) tijd in beslag nemen.
Vrijheid van meningsuiting kan ook bij OpinieZ enige tijd in beslag nemen.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x