Veronica Inside moet in de Canon!

Politiek moet verbinden en niet uitsluiten

Titelfoto: Voetbal Inside door Mickisoke, gepubliceerd onder CC BY-SA 4.0.

Niet Covid-19 dat nog steeds doden eist, niet de uit de hand gelopen demonstratie in Den Haag, niet het nieuwste boek van Baudet en ook niet de opkomst van nieuwe politieke leiders trokken de afgelopen week de meeste aandacht. Dat deed het TV-programma Veronica Inside. Henk Strating was één van de 1,7 miljoen kijkers. Hij gunt Veronica Inside een plaats in de Canon van Nederland.

Geschiedenislessen

Ik denk terug aan de geschiedenislessen op school. Daarvan zijn mij Floris de Vijfde en Willem Drees bijgebleven. Mijn Haagse vader vertelde me als kind dat het Binnenhof door de vader van Floris de Vijfde gebouwd was. Waaraan mijn Friese moeder toevoegde dat die tijdens een expeditie tegen de Friezen was gedood voordat hij er kon gaan wonen. Zoon Floris was dus de eerste bewoner. Jaloerse edelen noemden hem ‘Der Keerlen God’, god van de gewone man. Willem Drees kwam pas op mijn netvlies toen ik als opgroeiende puber verhuisde naar het centrum van Den Haag. Vadertje Drees, die Nederland aan de AOW hielp, woonde op slechts een steenworp afstand van ons huis. “We zijn bijna buren”, zei mijn vader. “Maar hij kan ons niet zien”, antwoordde mijn moeder, “hij is vrijwel blind”.

 

Canon van Nederland

Der Keerlen God Floris V en Vadertje ‘AOW’ Drees zijn beide representanten van de sociale geschiedenis van ons land. Floris als een soort vakbondsbestuurder avant la lettre in de 13e eeuw, Drees spreekt voor zichzelf. Ze stonden beiden sinds 2006 in de Canon van Nederland. Tot afgelopen week, toen ze op advies van de Commissie Herijking Canon van Nederland werden verwijderd. Hun plaats is ingenomen door Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland op het in 1956 onbetekenende Ministerie van Maatschappelijk Werk…

De Canon van de Bijbel bevat sinds het begin van onze jaartelling de verzameling van erkende bijbelboeken, die ‘voor heilig en canoniek gehouden worden, omdat ze God als Auteur hebben’, las ik in een column in het Reformatorisch Dagblad. Maar uit de Canon van Nederland kun je blijkbaar zomaar personen verwijderen en nieuwe toevoegen.

 

Veronica Inside

Maandagavond zag ik met tenminste nog 1,7 miljoen Nederlanders de uitzending van Veronica Inside. Dit keer geen hilarische gesprekken van Genee, De Gijp en natuurlijk Johan Derksen over voetbal, maar een heftige discussie over racisme en antiracisme. Ik laat de aanleiding, een al dan niet verkeerde grap van Derksen, waarover alles wat denkbaar en ondenkbaar is al is gezegd, voor wat die is.

Strafpleiter Natacha Harlequin was speciaal voor deze discussie ingevlogen. Zij sprak over intentie en empathie. Met welke intentie had Derksen zijn grap gemaakt, wilde ze weten en had hij empathie gehad met de emoties van mensen die zich aan zijn grap hadden geërgerd? Ik denk niet dat deze ‘procesleeuwin, die voor geen tijger opzij gaat’, zoals Harlequin zich op haar eigen website presenteert, besefte dat zij met die twee termen, intentie en empathie, precies aangaf wat het racisme-debat in Nederland nodig heeft, maar helaas node mist.

 

Racistische intenties

Iemand kan alleen een racist zijn als hij of zij racistische intenties heeft. Het VN-verdrag inzake uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie spreekt duidelijk van handelingen die (rassen)discriminatie ten doel hebben. Met het doel, de bedoeling, de wil om te discrimineren, intentioneel. Maar in het racisme-debat in Nederland worden mensen voor racist uitgemaakt die nog nóóit ook maar énige intentie tot (rassen)discriminatie hebben gehad! Onterecht. Professor Leo Lucassen is er op Twitter als de kippen bij om ons voor te houden dat racisme niét zozeer om intenties, maar om gevolgen gaat.

Maar zoals vaker presenteert deze activistische wetenschapper daarmee een hálve waarheid. Het VN-verdrag stelt éérst de racistische intentie aan de orde, om daarna vast te stellen dat er ook sprake kan zijn van een discriminerend gevolg zónder racistische intenties. Natuurlijk mag ook dat niet. Maar dat rechtvaardigt niét om iemand die géén racistische intenties heeft voor racist uit te maken!

 

Wederzijdse empathie

Wat nodig is om racistische gevolgen zónder racistische intenties aan te pakken is – u raadt het misschien al – empathie. Maar dan empathie zoals de Australische filosoof Roman Krznaric in zijn boek Empathie bedoelt. Ontleend aan de vraag van Henry David Thoreau, Amerikaanse activist, tegenstander van slavernij en voorstander van geweldloos verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid: “Zou er een groter wonder kunnen gebeuren dan wanneer we voor even door elkaars ogen zouden kijken?” Even door elkáárs ogen kijken. Wederzijds en wederkerig.

Wat ziet iemand die zonder racistische bedoelingen toch een discriminerend gevolg veroorzaakt? Wat ziet iemand die daardoor gediscrimineerd wordt? Op de arbeidsmarkt, op de woningmarkt, op school en op de universiteit, op het voetbalveld. Krznaric geeft in zijn boek talloze prachtige voorbeelden van mensen die daarover met elkaar praten en samen oplossingen vinden. Mensen die verbinden in plaats van uitsluiten.

 

Uitsluiting

Met elkaar praten en samen oplossingen vinden is óók de weg waarlangs politieke partijen in Nederland hun werk zouden kunnen en móeten doen. Maar in plaats daarvan kiezen kersverse aankomende politiek leiders van D66 en CDA opnieuw voor uitsluiting.

 

Zelfs de poging van Mona Keijzer om de keuze tussen verbinding met en uitsluiting van PVV en Forum voor Democratie nog even uit te stellen werd in de kiem gesmoord. Terwijl deze partijen samen zo’n 20% van de bevolking vertegenwoordigen, één op elke vijf Nederlanders! Waarvan ongetwijfeld een deel behoort tot de zwijgende meerderheid van de veelgelezen Open Brief aan premier Mark Rutte van Ines van Bokhoven afgelopen week op OpinieZ.com.

Thierry Baudet kondigde – in navolging van veel andere politici – een boek aan. De inhoud ken ik nog niet, de titel wel. Politiek van het Gezond Verstand. Verbinden in plaats van uitsluiten zou voor élke partij van gezond verstand getuigen!

 

Nederlaag voor de vrijheid

Afgaande op uitspraken van Johan Derksen en René van der Gijp zal Veronica Inside de racisme-discussie van afgelopen week waarschijnlijk niet overleven. Dat is betreurenswaardig en een nederlaag voor onze vrijheid om meningen ongeclausuleerd en ongecensureerd te mogen uiten. Dat is de enige basis voor een vrije niet-racistische samenleving.

Als we de Canon van Nederland blijkbaar naar believen kunnen villen en vullen doe ik voor de volgende aanpassing een voordracht: Veronica Inside.

In plaats van de Oranjeleeuwinnen die, net als hun collega-voetbalinternationals, ervoor kozen om het programma uit te sluiten…

Over de auteur

Henk Strating
Henk Strating
Henk Strating is oprichter van HS ARBEIDSVOORWAARDEN CAO-advies & onderhandelingen en schreef het boek 10 JAAR PUZZELEN over de Nederlandse arbeidsverhoudingen in de periode 2007-2017.
Te bestellen op https://www.bol.com

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Mijn punt alleen is en blijft dat ook dit goede artikel niet zal bijdragen aan een oplossing. Het gaat mijn inziens namelijk helemaal niet echt om racisme of slavernij. Het gaat om het affiche. Waarmee kun je direct laten zien dat je aan de goede kant van de geschiedenis staat. Gemunt meen ik door Obama. Obama, slim, welbespraakt en verslaafd aan zichzelf. Anti Trump? Prima, kom binnen. Anti Wilders en Baudet? Nou, jij deugt echt . Anti racisme? Natuurlijk. Allemaal vinkjes op jouw persoonlijke maar oh zo publiekelijke conduitestaat. Conclusie, jij deugt. Duidelijk en voor iedereen zichtbaar. Dit soort mensen is helaas in het geheel niet bezig met voor hen niet welgevallige meningen. Die worden terstond afgebroken en zo gaat het noodzakelijke proces van hoor en wederhoor nooit een aanvang nemen. Het inmiddels al veel genoemde feit (!!!) dat er vele zwarte slavenhandelaren zijn geweest, zelfs zwarte ex slaven die zelf slaven gingen houden. Dat onze fijne en vooral vredelievende moslimbroeders toch echt de grootste aller slavenhandelaren zijn geweest. Dat er meer blanken door de Amerikaanse politie worden gedood dan zwarten ondanks het feit dat de groep zwarte jonge mannen over vertegenwoordigt zijn in de criminaliteitsstatistieken. Dat het overgrote deel van de gedode zwarte mannen een evenzo zwarte dader kennen. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar het doet er niet toe. En zolang veel politici, artiesten en weel ik veel wie nog meer zwichten voor de druk om publiekelijk toch vooral te deugen gaat dit niet opgelost worden. De tegenstellingen zullen alleen maar groter worden.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ik ben het helemaal met u eens. Steekhoudende en bewezen argumenten hebben geen zin, omdat het daar al lang niet meer over gaat.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Volledig mee eens.. De zelfbenoemde goodies willen niet horen dat de slavenverkopers zwarte mensen van andere stammen waren die hun vijanden verkochten en dat ZO weer zouden doen hede ten dage.
En ze willen OOK niet horen dat er nu nog slavernij is in Afrika en Arabische landen en dat het Westen het enige deel van de wereld is waar slavernij officieel is afgeschaft en verboden.
En zoek maar eens uit van welke landen de huidige vrouwen en kinder handelaren stammen. DAAR willen de goodies hier OOK niks over horen. Doen ze hun ogen dicht of kijken de andere kant op.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Publieke figuren zullen niet ophouden te zwichten, omdat ze er persoonlijk belang bij denken te hebben en er geen negatieve consequenties aan zitten voor henzelf.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Henk.

Ik was op zoek naar je geboorte jaar, maar niet kunnen vinden.
Ik persoonlijk, heb de gehele tweede wereldoorlog meegemaakt.
En ik ga mij steeds meer ergeren, aan die betweters die de Nederlanders van mijn generatie, een schuldcomplex proberen aan te praten.
Nederland is overgenomen, door personen die Nederland aan het leegzuigen zijn en onderdeel uitmaken van de geforceerde Linkse Leugen Hysterie.
De personen die na de oorlog van Nederland een machtig mooi land hebben gemaakt, worden door deze groepering als melaatsen bij het stort geplaatst.
Ik bezit nog een paar oude Guldens en die wil ik er om verwedden, dat zonder een harde strijd, geen eerlijke democratie meer mogelijk is in mijn Nederland.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

H..J.@ Ik ben het met u helemaal eens.

Dolpin
Dolpin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik heb ook nog oude zilveren guldens en verwacht dat die binnenkort weer nuttig kunnen worden als betaalmiddel. Er worden veel teveel euro’s bijgedrukt.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Goed gesproken.
Mijn ouders zijn ook van ver voor de laatste oorlog. Ze maakten het mee.
Mijn schoonouders maakten het nog een graadje erger mee.
Alles wat nu gedaan en gezegd wordt door de linkse wegkijkers is een schoffering voor DIE generatie. En ook voor ons als kinderen van de mensen die de oorlog aan den lijve meemaakten.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als 73jarige kan ik slechts mijn levenservaring toelichten. Op de MULO voetbalden we samen met 2 Indonesische jongens in het schoolteam. Het viel mij niet eens op dat ze een donkere huidskleur hadden. We waren gewoon schoolvriendjes. Zij voelden zich ook thuis tussen de blanke Nederlanderlanders. Geen onvertogen woord van hen over de manier van samen leven. Later werkte ik met gevluchte Hongaren in de Horeca. Ook met Spanjaarden en Italianen. Zij zochten en vonden in de Horeca hun weg.
Het woord discriminatie was nutteloos voor de MSM om te gebruiken. Bestond niet!
En wat zwarte Piet betreft. Als onze donker Medelanders op een normale, niet agressieve, manier hun verdriet en pijn hadden uitgelegd, dan hadden we die Piet toch gewoon groen gemaakt. Maar we worden eerst en vooral voor racist uitgemaakt en dan gaan bij velen de hakken in het zand: Piet blijft zwart. Maar die kleine kinderen zou het niets hebben uitgemaakt: groen, paars, blauw: wat maakt het hen uit!?. Waarom denk ik toch steeds, dat, als morgen alle Pieten een alternatieve kleur hebben, de BLM activisten, wel weer iets anders vinden om zich te laten horen.
Het gaat hier niet om zwarte Piet. Er is iets volkomen anders aan de gang.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

ja, het is nooit een probleem geweest. De Surinaamse leerlinge de op de HAVO bij ons in de klas kwam was een gezellig lachebekje. Zo herinner ik me haar. Niet haar kleur. En ook een paar Molukse meisjes later, maar die waren erg op zichzelf.
Mijn Aziatische collega’s later, ook allemaal leuk en niks mis mee. Ook nooit op kleur gelet en een gezellige collega die voor de catering zorgde op het werk, goedlachs en leuk en principieel , lieve vrouw niks mis mee. Ik weet alleen niet of ze Surinaams om Curacaose was. Maar niet belangrijk.
Wat nu door die aktivisten wordt opgeblazen werpt echter nu ook twijfel of een ander beeld op de mensen van kleur die zich NIET aktivistisch op stelden of op stellen. Die aktivisten zorgen nu voor een kloof tussen blank en gekleurd, die er eerst NIET was of alleen bij degenen die zichzelf er mee wilden promoten of bevoordelen, misschien. Het is gewoon misdadig wat er gebeurt en ook de blanke verraders vind ik een ZEER kwalijke rol spelen……… Ze helpen niemand met dat heulen op kleur en afkomst. Kijk liever naar gedrag en uitspraken…….

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

@ Ben Steijn. Ik herken álles uit uw reactie; wij hadden twee Indonesische meisjes en een jongen uit Ivoorkust in de klas. Nóóit iets gehoord of gemerkt van discriminatie, er was ook nooit enig onderscheid tussen deze gekleurde jongelui en de
overigen. Gisteren op tv liepen een zwarte zanger én een blank meisje door A’dam, zij oerden een gesprek en zij vroeg hem naar discriminatie. De zwarte jongen voelde zich zichtbaar erg ongemakkelijk en begon te hakkelen en moest heel diep denken…….. er kwam geen antwoord van hem waarop de blanke interviewster hem de woorden in de mond legde. Beschamend !! We worden opgescheept met een piepklein probleem dat door de media héél groot is/wordt gemaakt.
A

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit een tweet van Leo Lucassen

“Racisme gaat niet zozeer om intenties, maar om gevolgen”

Lulkoek. Gevolgen bij lieden die kampen met een probleem over hun kleur of ras? Daar zijn zielenknijpers voor en met een beetje geluk worden behandelingen vergoed.

Nu en als dat niet helpt dan ben ik maar een racist. Ik kan mij er helemaal niet meer druk om maken welk stempel ik opgedrukt krijg.

Aan al die waanzin moet echter wel eens een eind komen!

Ondertekend door zeer boos lid van de (nog) zwijgende meerderheid.

Frans Galjee

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Canon van Nederland is het bewijs hoe de geschiedenis gemanipuleerd wordt naar de wensen van de tijd. Vadertje Drees die zorgde voor de AOW mag weg nu de toekomst van de ouderen steeds meer onder de druk komt te staan. De democratische gehalte in de samenleving wordt minder door de diversiteit en individualisme geroep. Daarvoor dient de dagelijkse hersenspoeling door de staatsomroep. De laatste aflevering van VI was een voorbeeld een Taliban televisie waar een slachtoffer openlijk voor miljoenen kijkers aan de schandpaal genageld werd. Humor kent vele categorieën en veel minderheden hebben helemaal geen gevoel voor humor. Ook de humor is afhankelijk van de mate van vrijheid en van het niveau. Daarom hebben de Belgen Nederland niet platgebrand maar slopen minderheden de standbeelden of gaan voor moorden. En de Bekende Nederlanders voelen zich geroepen om mee te doen in de stille coronatijd . En om van werk verzekerd te blijven. “Discriminatie” a la Derksen heeft ieder in zich en vooral de gekleurde minderheden moeten in de spiegel gaan kijken. Want wat zij de blanken willen verbieden mogen zij ook niet doen. De politiek discrimineert ook als zij de ene vervolgen en de ander niet. De wetgevers bepalen wat wenselijk is en meten met twee maten. De politiek van uitsluiting door quota’s helpt daarbij en is veelal racistisch. De politiek veranderd ook de cultuur al zegt Rutte dat het niet aan de politiek is maar zijn statement is toch een signaal die averechts werkt in de samenleving. Veronica Inside was de laatste programma waar men vrij kon spreken. Onze democratie zelf zou een vaste plek in de Canon moeten hebben maar die zijn wij toch aan het afschaffen.

Piltdown
Piltdown
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die hele Canon moet maar afgeschaft worden. Ik vond het altijd maar een onding. En nu wordt is het gekaapt voor politieke en activistische doeleinden inplaats van educatie.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik las pas geleden nog een gezegde, dat voortreffelijk in onze tijd past. ‘Het maakt niet uit, wat er gezegd wordt, maar door wie het wordt gezegd’.
De nogal zwijgende meerderheid, wordt niet alleen volkomen genegeerd, maar zelfs gedegenereerd door hen die boven ons staan. Mag ik het eens in gewone taal uitspreken? Ook lieden die boven ons staan, zijn naakt geboren, schijten in een plee van de Gamma en dragen ondergoed van de Hema… of moet ik zeggen, dat deden ze, totdat ze meenden belangrijker te zijn dan u of ik. Nee niet de afwijkende mening is mijn moeite, maar het afgeven op gewone mensen, die de kost in dit land verdienen, om over hun ruggen eer en glorie te vergaren, dat steekt mij. Het schuwt deze leiders niet om top criminelen in hun achterste te kruipen en graaiers te bevoordelen, zodat ze zelf ook een graantje kunnen meepikken. Bah.
Rasisme? Ik had er nog nooit mee te maken gehad, zal dat ook nooit hebben en wens er ook niet mee geassocieerd te worden. Ik heb niks met voetbal en niks met carnaval en niks met nog veel meer, maar heb veel met waar anderen niks mee hebben. Dat gun je elkaar in dit land en ik sta niet toe, dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet zou mogen zien of andere verwanten. Zo moet iedereen helemaal zelf bepalen, dat hij het fijn vindt om in het achterste van een ander, de poep te mixen, maar verlang niet van mij, dat ik dat normaal moet vinden en dat dus als normaal aan mijn kinderen en kleinkinderen moet opleggen. Dat weiger ik en ik weiger eveneens, dat wij zulk gedrag moeten accepteren binnen onze geloofsgemeenschap. Er zijn voldoende mogelijkheden om in dit vrije land om dat uit te oefenen, dus val me er niet lastig mee en richt een eigen club op. Ik hou niemand tegen.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De geschiedenis canon is óók al niets anders dan een trendy, hyperig verschijnsel zonder enige betekenis noch waarde.
Goed verhaal!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

@ Netty. Zou er serieus een normaal denkend mens enthousiast zijn geworden van die z.g. canon ? Een canon zónder ónze Zwarte Piet, Pietje Bel, Dik Trom, Hansje Brinkers én Pipi Langkous ?

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gedrocht canon is weer iets wat mensen ter linker zijde graag opdringen aan anderen. Komt ook ruimschoots aan bod in de main stream media die ook graag hun uitverkorenen nog eens voor het voetlicht laten komen. En als klap op de vuurpijl, vernietigt de deug mens zijn eigen helden zoals Drees. VI is nooit bedoeld als serieus programma, het onderwerp voetbal zoals besproken wordt in de voetbal kantine. Grap die een rel werd waar menig voetballer met aardig wat nullen op de rekening zich uiterst hypocriet liet kennen. Wel steen en been klagen over het R woord, maar zich niet uitlaten over het gedrag van Fifa en UEFA bonden, laat staan om aan de kaak te stellen wat iedereen wel weet dat er duizenden als slaven tot wanhoop worden gedreven dat er doden vallen voor hun WK. Het nieuwste in de media is om je te uiten dat je spijt hebt dat je bent wezen vliegen voor je werk of TV programma. Pieter Omtzight is denk ik de splijtzwam van het CDA, van de vier is hij het meest oprecht en bij de top van het CDA zeker niet geliefd. Dat liet Omtzight vallen als een baksteen, door geruchten de wereld in te helpen zodat hij zich maar amper kon verweren, en zelfs niets meer mocht doen met het dossier MH-17. In plaats daarvan kon hij enkel en alleen maar de partij discipline volgen, met als gevolg ben het niet eens maar moet die lijn volgen. In Europa doet Omtzicht het ook goed, dus hij heeft wereldkennis, iets wat Clown Hugo dus niet heeft, en door partijen als FvD en PVV uit te sluiten kan een Hugo de Jonge erop rekenen dat hij een hele zware dobber zal hebben aan de Nederlandse kiezers die zich wederom niet gehoord voelen en overgaan tot andere mogelijkheden om het politiek bestel te hervormen. Zomer 2021 wordt een heel warme zomer!

Rien
Rien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Frans Timmermans – bijgenaamd “knipmes” – is toch groot geworden door MH-17? Dan gun je een ander die eer toch niet?

Netty
Netty
3 jaren geleden

Hartstikke goed gezegd. Vooral die laatste zin ga ik onthouden.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Racisme een halt toeroepen door empathie ? Onze maatschappij mag zeker empathischer worden maar de realiteit is dat ieder mens zijn trauma’s en moeilijkheden heeft en dat sommige mensen gewoonweg niet in staat zijn tot empathie. Met psychopaten en narcisten als extremen.

Mensen die tegen racisme strijden kiezen voor de makkelijke weg van het slachtofferschap. Er zijn tal van zwarte mensen te benoemen die erg succesvol zijn geworden. Hadden ze de racisme kaart getrokken dan stonden ze daar niet. En dat vinden ze zelf denk ik ook.

Vrouwen worden ook nog achtergesteld in andere landen maar in Nederland is het een farce om vandaag de dag als feministe te strijden. Denk je dat ambitieuze vrouwen zielig en ongelukkig gaan doen? Nee die verzetten bergen door stug door te gaan, andere vrouwen ter inspiratie te nemen en kansen te zien die er ook volop zijn.

Het debat is niet meer zuiver.

Marien
Marien
3 jaren geleden

ja, ik snap werkelijk niet dat al die BLM figuren niet meteen de kuierlatten nemen naar Afrika. Het is daar immers stukken beter gesteld met de mensen rechten……………
Wat denk je hoe ook blanke mensen gediscrimineerd worden. Om hun uiterlijk of om hun mening. Whatever…..
dikke mensen, of brildragers of mensen die door anderen als ‘dom’ of ‘simpel’ worden bestempeld. Ik hoor mijn collega’s (van die arrogante 20-30 ers) heel vaak denigrerende opmerkingen maken over patienten die ze moeten verzorgen. Heel vaak zuchtend worden ze dom of simpel genoemd. Door van die linksige gevallen van arrogantie wat zich mijn collega’s noemen……. (ik verlang toch zo naar mijn pensioen dat ik tussen die linkse luxe poppetjes die het alleen maar over vakantie en leuke dingetjes hebben tussen een beetje werken door, weg zou kunnen komen)

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien . Ik begrijp dat u nog een poos(je) moet werken (was ‘t niet in de verpleging ?) ik ben gelukkig al een paar jaar gepensioneerd, maar ik weet waarover u ‘t heeft. Jongelui hoor je dezer dagen hoofdzakelijk klagen over “het niet kunnen feesten” na hun leer-periode een jaar op wereldreis kan ook (nog) niet, enz. Zij denken alleen aan zichzelf; “ouderen hebben een veel te hoog pensioen, pikken hun baantjes in, enz.” Ik wens u sterkte in uw baan en probeer gezond met pensioen te gaan !

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ja, Marien. Mijn echtgenote is gepensioneerd dokters assistente. Een ex-collega van jou dus. Zij kwam jaren geleden al thuis met verhalen van jonge collega’s die dit vak niet als een roeping zagen, maar gewoon een baantje , met lastige patienten. Overigens kreeg mijn vrouw eens geen hand van een meneer met baard en jurk. Over discriminatie gesproken!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze omstandigheid doet sterk denken aan de ondergang van de Weimarrpubliek, waarna Adolf Hitler de macht overnam.
Er is een kleine minderheid van zwarten, waaronder de onruststoker Sylvana, die werkelijk door de duivel bezeten is. Gesteund door wat kwaadaardige linkse blanken en een hoop BN’ers die nu uit de kast komen; ze blijken stuk voor stuk leeghoofd te zijn.
En lege hoofden klinken het hardst.
Deze groep zal het Nederlandse volk wel eens vertellen wat ze nog mogen doen en wat ze moeten laten.
Criminelen hebben het in ons land voor het zeggen en de politie richt zich op kleine overtredingen van burgers en bizarre maatschappelijke hobby’s; als je een agent nodig hebt, kan je nog het best in een moskee zoeken. Dat zit er altijd wel een op zijn knietjes.
Over de politiek, wat ooit onze volksvertegenwoordiging was, zal ik het niet hebben.

En de grote meerderheid van Nederlanders laat gelaten alle shit over zich heenkomen.
Totdat er een kerel komt (m/v) die de samenleving toespreekt en die stelt dat hij/zij wel eens een einde aan deze wanvertoning zal maken als het volk op hem/haar stemt.
En de rest is 1932.
Als PVV of FvD niet snel genoeg een factor in de politiek kan worden is dat wat er komen gaat.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nou ja, dan moet weldenkend NL NIET naar de kampioenschappen voetbal in Quatar kijken, maar ja, DAT zal wel weer teveel gevraagd zijn.
IK zet mijn TV vanavond in elk geval op zwart, zeker op het tijdstip dat VI stond geprogrammeerd. Als protest. en als steunbetuiging voor Johan Derksen. (hoewel ik hem zijn mening over Baudet moeilijk kan vergeven, maar toch.)

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Henk Strating.

elsemieke
elsemieke
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

VI (2.0) heeft zeker wel toekomst, alleen is de tijd aangebroken voor een teamchange. Dit trio vervangen voor een kwartet met de hoognodige diversiteit (man/ vrouw – blank/donker) is een gezonde oplossing en zal de achterban verbreden en bovendien het belangrijkste: het zorgt voor onderlinge verbinding. Het kan nog zo’n mooi programma worden.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  elsemieke

Inderdaad elsemieke.

René en Johan doen gewoon wat zij zeggen en ze zeggen wat zij doen.
Voetbal , humor en muziek.

De combinaties die jij voorstelt zijn niet van dat niveau.
In welk land zorgt deze diversiteit voor een onderlinge verbinding.?

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@H.J.
In LaLa-land… een overstap maken in Narnia en je bent er!

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  elsemieke

alsof je nog niet genoeg aan je trekken komt voor de politiek correcte boodschap bij de NPO en de commerciëlen? Alsof er nog niet genoeg Margriet van der Linden Jinek en OP1 is? VI inside moest kapot omdat het nog het enige tv-programma was dat ruimte gaf aan een geluid dat niet vooraf door het deugfilter van de Gutmensch gehaald werd. Alleen ruimte voor jouw waarheid dus, andersdenkenden moet de mond worden gesnoerd, dat maakt jou tot een anti-democraat, en dat gehuichel over ‘diversiteit’ en ‘onderlinge verbinding’ is zo goedkoop.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen