De linkse rechtszaak tegen Matteo Salvini

Politiek proces vanwege immigratiebeleid

Titelfoto: Matteo Salvini in de Italiaanse Senaat (12 februari 2020). Screenshot YouTube-video, kanaal Matteo Salvini. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

De kogel is eindelijk door de kerk. De Italiaanse Senaat heeft op 12 februari 2020 toestemming gegeven aan een rechtbank om een oordeel uit te spreken over het handelen van oud-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. De uitspraak zal wel eventjes op zich laten wachten, gezien de relevantie van de zaak en de bekende trage Italiaanse rechtsgang.

Dreun

Maar inmiddels wrijft de machthebbende elite van het land zich vergenoegd in de handen, in de hoop hiermee Salvini dé genadeloze en definitieve politieke dreun uit te delen. Hun linkse loopjongens en -meisjes mogen intussen vrolijk de Italiaanse pleinen vullen in georganiseerde schoolformaties, die dan ook de toepasselijke naam Sardine dragen (sardientjes). Allemaal visjes van dezelfde soort, dicht op elkaar zwemmend in starre ideologische patronen, die zich nooit keren tegen de zittende regering, maar wel tegen de oppositie, en die in hun afgerichte breintjes het vonnis allang uitgesproken hebben: hun gezworen vijand Salvini moet minstens twaalf jaar achter slot en grendel!

 

Feiten

De feiten: eind juli vorig jaar vroeg Malta aan buurland Italië om te helpen bij het redden van 135 drenkelingen in de Maltese wateren. Het schip Gregoretti van de Italiaanse kustwacht snelde te hulp, wist alle 135 migranten veilig aan boord te hijsen en voer vervolgens richting Sicilië. Vier zwangere vrouwen en zestien minderjarigen mochten hier direct uitstappen, de rest van het gezelschap moest nog vijf dagen blijven dobberen in de militaire haven van Augusta. Minister Salvini wilde eerst van Europa weten wie zich bereid verklaarde de migranten op te nemen. Toen Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Ierland en het Vaticaan zich hadden gemeld, mochten de resterende 115 schipbreukelingen alsnog voet aan wal zetten.

 

Aanklacht: “gijzeling”

Eind goed, al goed, zou je denken. Welnee, Siciliaanse milieuactivisten stapten naar de rechter om aangifte te doen tegen Salvini wegens ‘gijzeling’ van vluchtelingen (artikel 605 Italiaanse strafrecht). Het mag enigszins bizar lijken dat milieuactivisten zich überhaupt bezighouden met illegale immigratie, maar zo geschiedde het. Was het misschien bezorgdheid omdat sommige fysiologische behoeften rechtstreeks in de Middellandse zee geplonsd werden? Er was namelijk maar één wc te vinden op de Gregoretti, en dus was het – behalve onhygiënisch – ook nog ‘onmenselijk wreed’ om al die migranten op een kluitje op een schip te stouwen en van hun vrijheid te beroven, aldus woordvoerders van verschillende mensenrechtenorganisaties.

Gijzeling van migranten…van hun vrijheid beroven… Als onder ‘gijzeling’ een paar dagen aanhouding verstaan wordt, nodig om illegale migranten te identificeren, mag ik dan voortaan iedere politieagent die mij om een of andere reden een tijdje aanhoudt, aangeven wegens gijzeling?

 

Vrijheidsberoving

En over welke vrijheid wordt hier eigenlijk gerept? Dat zou misschien een goede vraag voor de rechter kunnen zijn. Was het de vrijheid die deze migranten hadden toen ze overgeleverd werden aan meedogenloze mensensmokkelaars? Was het de vrijheid om een vrijwel zekere verdrinkingsdood tegemoet te gaan na het kapseizen van hun gammele vaartuigje?

Of is het de politiek-correcte vrijheid waarbij eenieder die elders zijn heil zoekt vandaag de dag het recht schijnt te hebben aan de andere kant van de grens zijn tentje te mogen opslaan, waarbij hem geen strobreed in de weg gelegd wordt en hij ook nog eens genereus geholpen wordt? Vreemd genoeg moet ik nog steeds een visum aanvragen als ik naar Sint Petersburg of New York wil. En zonder visum word ik bij de eerste de beste controle gearresteerd.

 

Verklaring

Tijdens bovengenoemde zitting van de Senaat zei Salvini het volgende:

Ik wist wat me te wachten stond. Ik voel mij dan ook helemaal gerust en ben tevens trots op wat ik gedaan heb, zeker voor herhaling vatbaar zo gauw ik terugkeer in de regering. Het is surrealistisch om vandaag mijzelf hier in deze Senaat te moeten rechtvaardigen. Maar ik heb gezworen op onze Grondwet, waarin staat dat de verdediging van het vaderland plicht van iedere burger zou moeten zijn. Ik heb Italië dan ook proberen te verdedigen. Boven een rustig baantje heb ik daarom verkozen om in een rechtszaal te verschijnen. Ik ben trots dat ik duizenden levens heb gered.

Vertaling: “Vandaag in de Senaat sprak ik met mijn hoofd maar ook met mijn hart, het is tijd voor moed en duidelijkheid.”

 

Havens

Het snijdt hout wat Salvini zegt. In de jaren 2015-2017, toen Renzi en Gentiloni met hun linkse regeringen de scepter zwaaiden, stonden de Italiaanse havens open. Klaar om zo veel mogelijk migranten binnen te laten. Die aantrekkingskracht lokte duizenden merendeels Afrikanen om de oversteek te wagen, waardoor meer dan twaalfduizend mensen in de Middellandse zee verdronken. Tussen 2018 en 2019, toen Salvini enige zeggenschap had en probeerde de havens te sluiten voor schepen van mensensmokkelaars, werd er plots een drastische vermindering van aankomsten via zee waargenomen. Hierdoor nam ook het aantal doden af tot zevenhonderd.

 

Mooie woorden

Maar met deze feiten willen de Italiaanse Gutmenschen liever niet worden geconfronteerd. Ze houden niet van zulke aantallen die hun ideologie niet onderbouwen. Ze houden wel van steeds meer immigratie en gebruiken hierbij graag mooie woorden zoals Inclusief, Zonder Grenzen, Gastvrijheid en Global Village. Vooral als er met deze woorden ook nog geld kan worden verdiend. Nu Luciana Lamorgese minister van Binnenlandse Zaken is geworden en de havens overal open staan, draait ook de mensenhandel tussen Afrika en Italië weer op volle toeren.

Immigratie is immers volgens het linkse lexicon onontbeerlijk en onontkoombaar. En inderdaad, in januari 2020 zijn onder Lamorgese 700% meer migranten binnengekomen dan in januari 2019 onder Salvini. Laatstgenoemde had ook nog het 35€-budget per migrant per dag teruggebracht naar 19 tot 26€, het Europese gemiddelde, maar Lamorgese is bezig om die 35€ weer in ere te herstellen. Immigratie moet immers onontkoombaar lijken, met alle gevolgen van dien: wildgroei van prostitutie, uitbuiting, drugshandel en criminaliteit.

 

Verblijfsvergunning

Bovendien wordt door Lamorgese het probleem van de geschatte 700.000 buitenlanders die illegaal in het land verblijven grondig aangepakt. Hoe? Middels uitzettingen? Luchtbrug naar Afrika? Veerdienst tussen Sicilië en Libië? Naar Duitsland of Frankrijk waar de illegalen graag naartoe zouden willen gaan? Geen van alle. Lamorgese is druk aan het werk om zoveel mogelijk illegalen gewoon een verblijfsvergunning te geven! Op die manier wordt er tevens een duidelijk signaal afgegeven aan duizenden wannabees op het Afrikaanse continent om heel snel hun koffertjes te pakken voor een enkeltje richting Italië.

Intussen gaat de voorbereiding van het Salvini-proces gewoon door. In welk ander land ter wereld, behalve in een dictatuur, loopt de leider van de politieke oppositie gevaar om een gevangenisstraf opgelegd te krijgen wegens aanpak van illegale immigratie?

 

Conte

Salvini zegt dat de beslissing om de migranten tijdelijk aan boord van de Gregoretti te houden gedeeld werd met regeringspartners van de Vijfsterrenbeweging én met toenmalig minister-president Giuseppe Conte, die nu leiding geeft aan de huidige ‘geelrode’ regering. Deze bewering stoelt op voldoende bewijsmateriaal. Conte zal niet aan zijn verantwoordelijkheid kunnen ontsnappen, ongeacht zijn draaikonterij en dat hij nu als een Judas alles ontkent. Bovendien staat in artikel 95 van de Italiaanse Grondwet dat de regeringsleider ook verantwoording draagt voor het handelen van zijn ministers.

Vertaling: “Hoe men door het pluche verandert…”

 

Links rechtswezen

Hoe de zaak zal verlopen is moeilijk te voorspellen. Gezond verstand zegt dat Salvini gewoon gelijk heeft, maar gezien het feit dat een groot gedeelte van het Italiaanse rechtswezen naar links kijkt, kan het politiek slecht aflopen met hem. Het gezonde verstand van de rechtbank in Agrigento had Frau Carola Rackete, die vorig jaar met haar lading Afrikanen aan boord van de Sea Watch dwars door blokkades heenvoer en hierbij in de haven van Lampedusa ook nog een militair marineschip ramde, gewoon een aantal jaren moeten laten opsluiten. Ze werd integendeel van iedere blaam gezuiverd, met alle eer ontvangen door het Europese Parlement en verkoopt nu haar heldendaden in een op de Italiaanse markt verschenen boekje.

De redenen die Salvini naar de rechtbank voeren, zouden eigenlijk ook voor mevrouw Lamorgese moeten gelden. Vlak voor de regionale verkiezingen in Emilia Romagna weerhield zij immers vier dagen lang een schip vol met migranten de haven van Taranto aan te doen, om de regeringspartij PD niet te benadelen. Geen enkele humanitaire organisatie kwam echter hiertegen in opstand, noch werden er protesterende linkse parlementariërs waargenomen, noch spartelende sardientjes. Ook in de buurt van het Vaticaan bleef het opvallend stil. Niemand deed aangifte.

 

Prodi

Toen voormalig minister-president en oud-voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi in 1997 opdracht gaf aan militaire marineschepen om de immigratiegolf uit het failliete Albanië te keren, ramde een van deze schepen de Katër i Radës met 120 opvarenden. Het Albanese schip zonk naar de bodem van de Adriatische zee en 83 mensen verdronken daarbij. Prodi verklaarde: “Het tegengaan van illegale immigratie via zee behoort tot de waarborging van onze veiligheid en tot de handhaving van de wet. De Italiaanse regering heeft als plicht dit na te komen.

Salvini moet voor de rechter verschijnen omdat hij vijf dagen lang 115 migranten heeft tegengehouden. Prodi wordt getipt als opvolger van president Mattarella.

Salvini meent dat in deze rechtszaak “niet enkel een man beoordeeld wordt, maar ook de visie van een vrij, mooi en veilig Italië. Tijdens mijn periode als minister heb ik 22 schepen tegengehouden, waaronder de Diciotti en de Gregoretti. Er moet gekeken worden of Salvini een gevaarlijke misdadiger is die van het politieke toneel geveegd moet worden of dat hij iemand is die als minister zijn plicht gedaan heeft. De rechter zal niet alleen een man moeten beoordelen, maar tevens miljoenen Italianen die het met mij eens zijn.

Over de auteur

Eric Jan Kamp
Woont en werkt als arts in Italië. Eigenaar van lindecentecritico.blogspot.it met Maria Clelia Mollica

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Naast de maffia NGO’s die mensen smokkelen en hier miljoenen aan verdienen is de corrupte elite maffia de tweede grootste georganiseerde misdaadbende vanuit Brussel georkestreerd. Stop deze voortgang.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Salvini wordt aangepakt omdat hij de transnationale ambitie van de linkse partijen dwarsboomt. De rechtszaak tegen Salvini net als die tegen Wilders is een politiek proces: het is een wereldbeeld dat veroordeeld wordt, de aanleiding is bijzaak. Links wil een wereld zonder grenzen en een bijpassend recht. Dit betekent ‘gelijkheid’ voor Afrikanen en Europeanen als het aankomt op vestiging. Het recht van Europeanen op bescherming van grenzen en nationale belangen wordt ondergeschikt gemaakt aan het recht van Afrikanen op ‘een beter leven'( lees migratie naar een rijker land). Men vraagt zich nooit af: wat kunnen deze mensen mogelijk bijdragen aan een Europees land?
Overigens wil Lamborgese de minimale verblijfsduur voor naturalisatie verkorten van 4 naar 2 jaar. Zo verdwijnen de migranten uit de statistieken, want over uiterlijk 4 jaar zijn ze allemaal Italiaan. En kunnen ze dankzij Schengen door heel Europa reizen.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links faciliteert al 40 jaar immigratie. Dit zijn dus elementen die de Europese cultuur en welvaart willen kapotmaken.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

ja, geen speld tussen te krijgen.

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een opmerking van een oudere Nederlander.

Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fluitje

Ik ben het helemaal met u eens. Een slechtere premier en slechtere en onverschilliger bestuurder hebben wij na WOII niet gehad. Rutte is funest voor Nederland.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fluitje

ja, daar moet ik het helaas wel mee eens zijn. Erg toch?

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt Nederland wel.
Pim Fortuyn is vermoord door een Groen Linkser toen hij dreigde met de LPF de grootste partij te worden.
Wilders wordt ook gedemoniseerd met leugens, roddel en achterklap, wordt bedreigd, niet de bedreigers komen voor de rechter, nee, Wilders krijgt twee valse, politieke processen.
Met Baudet doen ze al net zo.
Links en allochtonen mogen hier straffeloos alles zeggen en doen.
De rest is vogelvrij!
Dit geldt voor de gehele EU.
Helaas heeft links alle media mee!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onrecht, haat en wraakacties zijn in deze tijden van linkse overheersing een nieuwe normaal geworden. Ik zou liever Merkel als beklaagde in de rechtbank zien voor het vernietigen van Europa door onverantwoorde groei van immigratie uit landen die de Europese cultuur schaden en onze veiligheid in gevaar brengen. Voor het importeren van misdaad en godsdienstige oorlogvoerders. Voor de schending van Dublin afspraken. Wij zien nu dat de Spanjaarden de muren in hun enclaves verhogen en de politiek is stil. Maar wat een herrie was het toen Orban de muren heeft gebouwd en Europa heeft behoed van de eindeloze stroom immigranten. Meten met twee maten is de maatstaf van huidige politiek. Nu moet Salvini het ontgelden omdat hij de ngo’s als mensensmokkelaars uit hun havens weerde. De zoveelste politiek proces door de linkse Kerk georganiseerd om hun tegenstanders monddood te maken. De beschrijving van de Sardines is enig.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik snap nog steeds wat de EU toch met al die analfabeten moet. Je kunt het land wel volstoppen, maar dan? Gewoon laten rotten?
Misschien denkt zo’n idealist: goed te doen en gelijk geld te verdienen maar uiteindelijk gaat zoiets je tegenwerken. De economie gaat kapot, nadelig voor jezelf en als de islam hier heerst is het “einde democratie”.
Conclusie: wordt iedereen hier slechter van.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

@ Hesa.
Het einde der democratie is reeds enige tijd onderweg, referendum betr. Oekraïne werd genegeerd, de z.g. Sleepwet ingevoerd, referendum hélemaal afgeschaft ! Nederland wás óóit een democratie !!

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Nederland is nooit een democratie geweest. Maar een elitocratie. Dat Nederlanders door en door gehersenspoeld zijn, blijkt ook hier.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

@ Jan.
Nederlanders die leefden in de 17de, 18de of 19de eeuw vonden zélf waarschijnlijk dat zij wél in een democratie woonden, dat kunnen wij niet beoordelen. Wij kunnen alleen maar lezen wat er staat geschreven over die tijd en dat is, naar ónze maatstaven niet allemaal even fraai, maar dat is eenzelfde “discussie” als over de slavernij; in DIE tijd héél normaal maar wij verafschuwen die “handel”. Iedere tijd heeft z’n eigen dingetjes die door de tóen levenden mogelijk als “prettig of democratisch” werden ervaren.
(mogelijk was uw reactie niet voor mij bedoeld, misschien wat duidelijker om dát te vermelden ?)

Jay
Jay
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Een van de motivaties die uit te leggen valt is dat de EU de grootst mogelijke moeite heeft om zoveel landen samen te voegen tot 1 federale staat onder hen. Omdat er zoveel historie, traditie en cultuurverschillen zijn. Daarom zijn ze bezig om de natiestaten af te schaffen, nationalisten te verketeren alsof het nazis zouden zijn en onze landen dmv massaimmigratie van hun identiteit te beroven. De nieuwe bevolkingsmix die er op termijn door ontstaat zal wellicht minder gebonden zijn aan lokale culturele nationale identiteit en geen weerstand meer bieden tegen het gezag van de EU.

Dat is 1 motivatie, er zijn er meer.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het aanmoedigen van immigratie leidde niet alleen aantoonbaar tot veel meer verdrinkingen. Het leidde ook tot heropleving van de slavernij in Noord Afrika, daar zijn schokkende foto’s van verschenen. Veel gelukzoekers krijgen nooit de kans om in een lekke boot op de Middellandse zee te dobberen, die zitten aan de ketting in vooral Libië.

En naast de slavenhandel in Noord Afrika is er natuurlijk ook de slavenhandel op zee en in Europa. Als de door de EU gesteunde mensenhandelaren duizenden euro’s per persoon per overtocht vragen, hoe betaalt de gemiddelde Somaliër dat dan?
Door criminaliteit, of door anderen (bijvoorbeeld zijn vrouw en / of kinderen) te verkopen, natuurlijk. Dat soort logica is net zo basaal als het feit dat die mensenhandelaren ZELF die boten laten zinken. Niemand gelooft toch dat er per dag meer boten vergaan in de Middellandse zee, dan jaarlijks in de rest van de wereld?

Dat heeft te maken met zeevaartregels; ongewenste boten kan je terugsturen, maar drenkelingen moeten worden opgepikt. Maar dat hoor je niet op de NPO. Net zo min als de logische relatie tussen het aantal overtochten en verdrinkingen; en dus wat het effect van mensen lokken daarop is.

De immigratielobby is verantwoordelijk voor herinvoering van de slavernij, en grootschalige verdrinkingen.
Punt.
Nog los van de criminaliteit en het terrorisme in Europa.
Om die reden heb ik mijn donorschap van Artsen zonder Grenzen stopgezet; hoewel die ook goed werk doen. Dit soort excessen doen dat teniet.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Netjes hoor, om steeds te refereren aan “links”. Als je kijkt maar hun handelen, gaat het om onverfalst fascisme.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Jan, fascisme was, is en blijft altijd links. Nadat ik vanwege de zoveelste rutte leugen in 2015 mijn VVD lidmaatschap heb opgezegd, ben ik door DDR Honecker kloon merkel (notabene stazi-agent) ‘wir schaffen dass’ aan het denken gezet. AH heeft VW opgericht en de autobahnen laten bouwen om de simpele reden dat de record werkloosheid opgelost moest worden. Daarnaast was het mannetje diep jaloers op een kleine maar zeer succesvolle groep in de samenleving, de joden. Daarom heeft hij de joden-vervolging versterkt voortgezet.
Mijn enige verbijstering is hoe Europa het in vredesnaam voor elkaar heeft gekregen de nazis rechts te noemen.
GL en D66 zijn de meest schaamteloze partijen ooit, de een met aanhangers van regimes waarbij vergeleken AH een kruimel crimineel was, de ander met aanhangers die blind en doof zijn dat hun partij alle idealen die de basis vormden, overboord heeft gezet. Enige troost, ondanks nu al 2 jaar non-stop demonisering zijn PVV en FvD ongeveer evengroot als VVD en PvdA.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat daar waar de linkse overmacht regeert, steeds meer op de voormalige DDR lijken. Salvini komt echt wel weer aan de macht, een boel ervaringen rijker geworden!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

@ Netty.
Ik verwacht hetzelfde betr. Salvini en z’n partij.
Heel langzaam, maar óók héél zeker, wordt het linkse machtsblok afgebroken en dat is een zéér prettig vooruitzicht : links veroorzaakt overal ellende en armoede, zoals blijkt uit het EU-gebeuren.
Als de “elite” zich maar kan volvreten en -zuipen, de bevolking betaalt wel, dat is het credo van links.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik snap nog steeds Niet, moet het zijn

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, vinger op de europese wonde. Over Salvini ben ik zeer ongerust. In alle europese landen hebben OM en rechters besloten dat links goed is en rechts slecht, OOK in Italie. De Italiaanse rechter heeft Salvini al veroordeeld, alleen de straf die zij willen, zou te hoog gegrepen kunnen zijn.
Salvini heeft wel 1 voordeel, hij heeft al bewezen een grote groep Italiaanse burgers goed te vertegenwoordigen en heeft tussen 28 en 36 % kiezers weten te overtuigen. Die groep is gebleven, de Emilia-Romagna ‘overwinning’ door links was een Pyrrhus overwinning. Bovendien was het nooit eerder voorgekomen dat rechts 43 % van de kiezers wist te veroveren.
Mijn enige hoop is dat links het niet redt er EN een celstraf uit te slepen EN de kiezer weg te laten lopen bij de LEGA.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

het is ziekelijk wat er in Europa gebeurt. En belachelijk dat ze het zelfs maar mogen proberen, die linkse criminele politici (in mijn ogen zijn ze dat namelijk)

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De regel dat de Senaat moet toestaan dat een strafvervolging plaats vindt, is om te voorkomen dat poltieke overwegingen een rol spelen bij de strafzaak. Dus je zou zeggen dat toestemming alleen wordt gegeven als duidelijk is dat de politiek geen rol speelt in die strafzaak, bijvoorbeeld als iemand zijn vrouw vermoord of een inbraak pleegt. In dit geval is het over duidelijk dat het gedrag te maken had met politieke overwegingen in het besturen, dan moet het gedrag via het staatsrecht worden behandeld. Wat heeft de regel nog zin als de senaat in dit geval zo oordeelt en de plitiek toelaat in de strafzaak.

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x