Sea-Watch 3 en het illegale opzetje van Links Italië

Kapitein Rackete lapt de wet aan haar laars

Titelfoto bij artikel Eric Jan Knap op OpinieZ.com “Sea Watch 3 en het illegale opzetje van Links Italië”

Titelfoto: Sea-Watch 3. Screenshot YouTube-video, kanaal TG2000

Volgeladen met zwart Afrikaans goud gleed het slavenschip langzaam over rimpelloos glashelder water richting het zonnige haventje van Lampedusa. Met haar witvertrokken vuistjes stevig vastgeklampt aan het roer, als een mossel aan een rots, voer Carola Rackete dwars door blokkades en juridische belemmeringen heen.

Hierbij lapte kapitein Gutmensch letterlijk geheel Italië aan haar laars, tot grote verontwaardiging van menige inboorling, onder wie ook de heer Salvini. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken dankt immers zijn politieke succes deels aan het feit dat hij – in amper een jaar tijd – erin is geslaagd om de illegale immigratie vanuit Afrika naar Italië met 90% te verminderen en zo een flinke dreun uit te delen aan de lucratieve mensensmokkel in de Middellandse zee.

Slopend schaakspel

Het Nederlandse schip Sea-Watch 3, toebehorend aan de Duitse gelijknamige NGO, had haar ruim ruim gevuld met 53 Afrikanen, op 12 juni opgevist uit hun gammele rubberbootje ergens vlak voor de Libische kust. Je zou dus verwachten dat na deze o zo nobele humanitaire reddingsactie de kapitein koers zou zetten richting een der dichtsbijzijnde havens, Tripoli of Djerba of Gabes of La Valletta. Maar nee hoor, het schip voer regelrecht naar Lampedusa, tegen wet en beter weten in.

In de nabijheid van het eilandje aangekomen vroeg kapitein Rackete vergunning haar lading in Italië te mogen lossen, maar dit werd haar uiteraard geweigerd op basis van de nieuwe Italiaanse wetgeving omtrent immigratie. Kinderen en zieken kregen wel toestemming om het schip te verlaten. En zo ontstond er een slopend schaakspel, in afwachting van rechterlijke uitspraken. De Sea-Watch 3 hield zich hierbij zigzaggend op, nog net even buiten Italiaanse territoriale wateren. Al die ziggetjes en zaggetjes hadden dus makkelijk een rechte koers kunnen worden richting Amsterdam, ofwel Ajaccio, Nice en Marseille, sinds de Franse regering verklaard had haar havens te willen openstellen.

Zigzag-koers Sea Watch 3 tussen Libië en Lampedusa

Uitspraak Europees Hof

“Wat mij betreft mogen ze daarginds blijven dobberen tot Kerst en Oudejaarsavond”, mopperde Salvini geïrriteerd, en hij voegde er aan toe “Wat ook de uitspraak moge zijn van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, wij veranderen niet van gedachten”. En ziedaar: de Straatsburgse uitspraak pakte toch even iets anders uit dan de hooggespannen verwachtingen van de bemanning op het piratenschip en hun teleurgestelde linkse hysterische aanhang aan wal hadden gehoopt.

Op 26 juni zag het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) vooralsnog geen reden om de recente Italiaanse wetgeving betreffend immigratie te ontkrachten. Ook had een prominente rechtbank in Rome (Tar) een dergelijk verzoek van Sea-Watch al eerder afgewezen. Wel liet de UNHCR via woordvoerder Babar Baloch weten dat “deze wanhopige mensen snel door Italië moeten worden ontvangen, daar deze verplichting vastgelegd is in de internationale regelgeving”.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de VN graag zouden toezien dat half Afrika Europa onder de voet loopt. Helaas voor hen heeft Italië tot dusver nog geen aanstalten gemaakt om een handtekening te zetten onder het Global Compact for Migration.

Gekrakeel

“Wanhopige mensen…”, aldus de VN.
“De situatie aan boord is onhoudbaar geworden…”, aldus kapitein Rackete en haar handlangers.
“We moeten de rechten van laatsten en zwaksten waarborgen…“, aldus het oorverdovende gekrakeel van huppelende Sea-Watchsupporters aan de linkse wal.

De vraag die bij dergelijke uitspattingen spontaan naar boven borrelt, luidt als volgt: reizen op deze NGO-schepen nu echt de meest wanhopige, zwakke en laatste burgers van Afrika? Het antwoord is direct en simpel: neen! De echte talloze armen van Afrika blijven zitten waar ze zijn, bovenop hun hoopje ellende waarvan ze niet weg kunnen lopen, omdat ze daarvoor eenvoudig noch de middelen noch het geld bezitten. Als je daarentegen 5000 euro op zak hebt om naar Europa te reizen, ben je in Afrika echt niet arm. De mensensmokkelaars lokken de jeugdige middenklasse uit de steden, zeker niet het Lumpenproletariat.

Uitbuiting

Tweede vraag: wat gebeurt er met deze Afrikaanse jeugd, eenmaal aangekomen in Italië, waar de werkloosheid onder eigen jeugd op 30% ligt, en waar wie wel werkt een zeer lage loon verdient? De deuren van uitbuiting, criminaliteit, drugshandel en prostitutie staan voor hen wagenwijd open. Maar wat er na hun oversteek met deze jonge Afrikanen in Italië verder gaat gebeuren, zal het rumoerige progressive volk en de vele humanitaire bleeding hearts echter een rotzorg zijn.

Brief Salvini

Daar de Sea-Watch 3 een Nederlands schip bleek te zijn, schreef Matteo Salvini een brief naar collega Kajsa Ollongren met het verzoek enige verantwoording af te leggen. Het antwoord liet echter lang op zich wachten.

“De Nederlanders doen alsof er niets aan de hand is. Ongelooflijk!” zei Salvini.
“Een van hun schepen heeft iedere waarschuwing en ieder verbod brutaal genegeerd. Dit is provocatie en vijandig gedrag. Italië verdient respect. We verwachten dan ook dat Nederland de migranten die aan boord zijn zal overnemen”.

Klus

Uiteindelijk kwam toch Ankie Broekers-Knol aan met de volgende mededeling:

“Nederland acht zich niet verantwoordelijk voor de mensen aan boord. Ze hadden teruggebracht kunnen worden naar Libië, ze hadden naar Tunesië kunnen gaan. De bemanning wilde per se naar Lampedusa, bewust van het feit daar grote problemen te veroorzaken. We delen de Italiaanse bezorgdheid omtrent de Sea-Watch 3, maar dit betekent nog niet dat wij die migranten zullen opvangen. We hebben immers al het mogelijke gedaan opdat ze een veilige haven zouden vinden. We hebben vanuit dat schip enkel afwijzingen gekregen, of helemaal geen antwoord. Dus helaas moet nu Italië deze klus maar gaan klaren, hoe vervelend het ook is”.

Opzetje van Links Italië

Het is duidelijk dat kapitein Rackete de haven van Lampedusa gekozen heeft, omdat iemand voor haar de route had uitgestippeld. De contacten tussen de Sea-Watch 3 en de Italiaanse progressieven aan wal waren dan ook de laatste tijd veelvuldig. En de 1400 zeemijlen heen en weer varen in zicht van Lampedusa, blijken dan ook sterk een politieke strategie geweest te zijn, die in samenspraak met verschillende Italiaanse linkse parlementariërs tot stand kwam.

Het forceren van de door Salvini bevolen zeeblokkade moet ook in dit kader worden gezien. Voor de bovengenoemde kameraden is Salvini hét gehate politieke doelwit en zelfs een slavenschip mag als wapen gebruikt worden in hun verbitterde strijd. Heel de Partito Democratico heeft overigens de wetovertredende actie van de Sea-Watch 3 goedgekeurd en vol verve aangemoedigd. Voormalige ministers onder Renzi en Gentiloni en andere extreem-linkse parlementariërs waren aan boord toen kapitein Rackete besloot de haven van Lampedusa met geweld binnen te varen.

Volgens links mogen we dus voortaan gewoon doorrijden als het stoplicht op rood staat.

Verklaring Salvini

“Een Nederlands schip van een Duitse NGO die Afrikaanse burgers afkomstig uit vele landen voor de Libische kust aan boord hijst, en ze niet terugbrengt of afzet in Tunesië of Malta, mag geen Italiaanse haven meer binnenkomen. Wat heeft Italië hier eigenlijk mee te maken?” vroeg Salvini zich af, en vervolgde: “Zelfs de koningin van Zweden mag hier binnen willen komen, maar mijn inziens is en blijft dit schip illegaal, het is gewoon een piratenschip. Laten ze het probleem alsjeblieft oplossen tussen Amsterdam, Brussel en Berlijn. We hebben uitvoerig de kwestie met de Nederlandse ambassade in Rome besproken. Ze hebben daar een nogal bizar standpunt. Ze geven toe dat wij gelijk hebben, maar zeggen er ook bij dat het niet echt hun probleem is! Maar het probleem blijft wel bestaan. Vlaggetjes worden toch niet zomaar willekeurig over schepen uitgedeeld? Wij hebben blijkgegeven van humaniteit, door de zieken, minderjarigen en zwangeren van boord te halen. Maar wij zetten onze visie wel om in daden, want het Italiaanse volk heeft ons immers ook gekozen om mensensmokkel en illegale immigratie aan banden te leggen. Door onze maatregelen hebben wij het afgelopen jaar talloze Afrikaanse levens van een verdrinkingsdood weten te redden”.

Gearresteerd

Carola Rackete is ondertussen gearresteerd en op Lampedusa weggevoerd door de Carabinieri, op de achterbank van een Alfa Romeo. Tijdens haar poging in de kleine haven van Lampedusa aan te leggen, probeerde ze ook nog een Italiaanse militaire boot, die zich tussen wal en piratenschip had opgesteld, te rammen. Dit zou haar 10 jaar celstraf kunnen opleveren, plus nog twee jaar voor poging tot schipbreuk. En daar bovenop komen nog eens 15 jaar gevangenis wegens bevordering van illegale immigratie, en nog eens twee jaar wegens ongehoorzaamheid aan het bevel van een Italiaans oorlogsschip. Om nog maar even niet te spreken over kidnapping van migranten ten behoeve van de zgn No-Border ideologie, gericht tegen een souverein land.

En wat gaat er nu gebeuren met de 43 Afrikanen ? Ze blijven rustig op Lampedusa wachten tot ze overgebracht zullen worden richting de vijf Europese landen die zich bereid hadden verklaard om ze op te nemen: Frankrijk, Duitsland, Finland, Luxemburg en Portugal.

Nederland schittert hier door afwezigheid” merkte Salvini op “maar staat wel altijd op de eerste rij te trappelen als het gaat om ons beleid te bekritiseren

Over de auteur

Eric Jan Kamp
Woont en werkt als arts in Italië. Eigenaar van lindecentecritico.blogspot.it met Maria Clelia Mollica

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om het deugende verhaal extra bizar te maken: In Duitsland en Italië hebben medestanders van deze mensensmokkelaars 1.3 miljoen € bij elkaar gecollecteerd.

1.3 miljoen voor een andere boot en juridische bijstand van de kapitein.
Terwijl men met datzelfde geld heel wat negers in Afrika serieus een verbetering van hun bestaan had kunnen geven.

Die deugers gaan voor hun gedram. Niet voor een betere wereld.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

ja, HEEL goed gezegd. Het gaat die ‘deugers’ ook helemaal niet om die Afrikanen. Ze geven er vast geen jota om. ECHT niet. Mensen die zulke handelingen doen, hebben geen humanitair geweten, het gaat hen om henzelf. Om de strijd tegen de ‘gevestigde orde’.
precies als dhr Kamp in zijn column aangeeft, ze halen als mensensmokkelaars de middenklasse uit Afrika weg. Dus alleen de allerarmsten en de corrupte leiders blijven op den duur over. En wat moeten WIJ met die mensen hier? Het gaat er alleen maar om, om ONS als maatschappij te verzwakken. Dat wij veel geld kwijt zijn om die mensen te verzorgen en te huisvesten.

Elvi
Elvi
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Erg mooie reacties hier. Je vraagt je toch af hoe ontzettend graag links verstoorders van zwembaden, verkrachters, aanranders, ongedocumenteerden, dieven, etcetera, etc., naar Europa willen halen. Ze zien ondertussen dat die lui per definitie niet gaan werken, dus goedkope lonen via die weg zit er niet in. Wat is dan de reden? Niemand gaat mij wijsmaken dat dit puur goedertieren is. Voor alles wat de mens doet is er een eigen belang. Van goed gevoel (die fijne vakantie op de Malediven), tot aan geldbelang (goedkope arbeidskrachten). Van politiek belang (onenigheid onder burgers maakt dat ze sneller kiezen voor wat ze kennen) tot burgers die zich steeds meer afgeknepen en niet gewaardeerd en gehoord voelen.
ps, Heb deze reactie ook op EW geplaatst.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Nederland nu eens zou beginnen met te stoppen het Italiaanse beleid te bekritiseren. Dat hier sprake is van hulp aan mensensmokkel (15 jaar celstraf) lijkt me overduidelijk. Dat hier geen sprake is van een menselijke tragedie lijkt me ook overduidelijk. Als hier geen rechtzaak van komt dan vraag ik me wel af waarom. De grondreden, niet de smoesjes.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Precies. Ik hoop dat ze 25 jaar gevangenisstraf krijgt.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn inziens wordt er véél te lankmoedig opgetreden tegen mensensmokkelaars.
Het schip ondanks verboden een haven binnen gevaren, al voor de -tigste keer?
Schip aan de ketting en vervolgens verbeurd verklaren, de dienstdoende kapitein z’n vaarbewijzen e.d. afnemen, “vluchtelingen” terug naar land van herkomst.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Voor wat het waard is pikte ik dit berichtje op uit het AD. https://www.ad.nl/binnenland/vvd-wil-celstraf-voor-oppikken-migranten-op-zee~a3bb89ef/

Voorstellen van de VVD moet je altijd met een kilo zout nemen, zeker als het rechtse voorstellen zijn. Maar het snijdt wel hout.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ja, dat is het enige juiste antwoord. Anders komt er nooit een einde aan.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zeerecht kent een regel die kapiteins verplicht drenkelingen op te pikken, en deze vervolgens in de dichtstbijzijnde haven af te zetten, tenzij er zwaarwegende economisch redenen zijn dit niet te doen, en geen van de drenkelingen spoedeisende medische hulp nodig heeft die aan boord niet kan worden verleend, in dat geval mogen ze ook op de eindbestemming van het schip afgezet worden.
Dit is de zeerecht regel waarachter mensensmokkelaars zoals deze Carola Rackete zich verschuilen.
Maar het zijn geen drenkelingen die ze oppikken, het zijn immigranten die hun taxi-bootje moedwillig tot zinken brengen voordat ze op de wachtende veerboot stappen.
En deze veerboot brengt ze vervolgens niet naar de de dichtstbijzijnde haven, en ook niet naar de commerciële eindbestemming van het schip, deze veerboot brengt de opgepikte lading illegale immigranten naar de dichtstbijzijnde Europese haven.
Dat hier uit hun verband getrokken regels uit het zeerecht misbruikt worden om mensenlevens in gevaar te brengen, mensen te smokkelen, en een bepaalde linkse agenda te pushen, is zo klaar als een klontje.
En ook hier geldt weer hetzelfde als wat voor het hele “vluchtelingen” probleem geldt; het is een gecreëerd probleem waarvan de oplossing enkel het handhaven van de bestaande wetgeving benodigd.
En ook nu veegt de EU, behalve Italië, weer zijn achterkant af met alle regels en afspraken, enkel en alleen om de door hen gewenste omvolking te faciliteren

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
U mag in deze tijd de EU niets verwijten Frans.
Daar zijn ze vreselijk druk met het benoemen van de diverse baantjesjagers en graaiers op posten waarvan die graaiers vinden dat ZIJ de allerbeste zijn. Omdat ongeveer iedereen in dat circus hetzelfde van zichzelf vindt duurt zo’n benoeming natuurlijk wel enige tijd.
Met enige blijdschap vernam ik gisteren dat de kansen van ons aller Franske T. ernstig zijn geslonken; wat doe je dan als Franske ? Juist, verstoppen en geen vragen beantwoorden. Vóór de benoemingen begonnen wist de dwaas niet hoe snel hij van de ene naar de andere camera moest rennen maar hij lijkt nu wel verdwenen. Pinokkio Rutte doet al nét zo raar. Hij verkondigde : “Franske T. gaat een hele mooie funktie bekleden binnen de EU, hij blijft n.l. op de plaats zitten waar hij al járen zit !”
Ben je gek of niet goed bij je hoofd als je zulke waanzin uitkraamt ? En dat noemt zich de mp van NL., je schaamt je als NL’er toch kapot om te worden vertegenwoordigd door zo’n wereldvreemd figuurtje ?

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Frans Timmermans is PvdA, dat was vroeger een afkorting, maar is tegenwoordig een begrip.
Dat begrip staat dan voor zaken als; incompetentie, corruptie, oplichterij, zelfverrijking, machtswellust, etc.
Het is dus geen wonder dat Frenske naar het Brusselse getogen is, in de EU bureaucratie zijn dat namelijk allemaal punten in je voordeel.
Nadeel is natuurlijk wel dat je daar dan ook weer een hoop concurrentie hebt van andere landverraders en opportunisten met diezelfde bovenvermelde vaardigheden.
En als je dan ook nog afhankelijk bent van een rubberen Markje, met eigen EU aspiraties, om je over de eindstreep te duwen, dan kon het toch allemaal nog wel eens in een teleurstelling eindigen.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De media heeft weer een grote muil over het beleid van Salvini ,en links schreeuwt dat niet de redders moeten worden veroordeeld maar de lui die de redders tegenhouden ,gek,dat ze met geen woord reppen over het terug brengen naar Libie, en zou er ook maar een verslaggever zijn die een vluchteling zou willen opnemen in zijn huis,echt niet. Ze moeten er niet aan denken .

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
De media heeft alleen een grote muil naar de mensen die tégen het opnemen van die “vluchtelingen/drenkelingen” zijn. Natuurlijk neemt één van die verslaggevers nóóit zo’n “vluchteling” in huis op.
Bij de eerste golf van die parasieten stonden de BN’ers zich te verdringen en boden bijna tegen elkaar op als het ging om de hoeveelheid “vluchtelingen” die zij in hun huis zouden opnemen.
Toen dat na enige tijd eens werd bekeken, bleek dat er één of twee van die nietsnutten iemand hadden opgenomen maar ook weer zo snel mogelijk hadden “ingeleverd”, omdat zij totaal niet pasten in de NL-samenleving. Dat wisten/weten bijna álle NL’ers wel, maar die BN’ers niet !!
Álles voor de Bühne en aandacht !

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan Salvini alleen maar gelijk geven. Waarom moet Italie illegale Afrikanen, getransporteerd door een Duits staatsburger op een schip onder Nederlandse vlag inderdaad accepteren? Hij doet z’n best om aan te geven dat ze NIET mogen komen en mevrouw vaart gewoon door richting Lampedusa terwijl er op Afrikaanse kust haven steden zat zijn om ‘drenkelingen’ naar toe te brengen. Ik zie dit ook wel als een vijandige, zelfs bijna een oorglogsactie van deze vrouw en ook van de slechte Italiaanse linkse politici

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland moet onmiddellijk de vergunning intrekken dat schip en NGOs moeten tot ongewenste buitenlandse inmenging worden betiteld en beboet.
Iedereen is vrij om te doen en te vinden wat men wil, maar zodra je daarmee het recht van anderen om vrij te zijn hindert, is de grens bereikt. Mensen die migranten europa binnensluizen, doen dit ten koste van onze samenleving en onze welvaart en veiligheid. Dat is geen liberalisme, maar radicaal progressivisme en socialisme.
Die mensen en organisaties moeten juridisch worden vervolgd.

Ik kan bijv veel om zwerfhonden in spanje geven, maar dat geeft mij niet het recht om duizenden van die honden te redden en los te laten in mijn dorp, waardoor het dorp ineens volloopt met zwerfhonden. De intentie is goed, maar ik zou niet met mijn goede bedoelingen de lasten bij anderen kunnen wegleggen. Als mensen hier niet uit eigen beweging mee ophouden dan moet de rechtsstaat en de politiek ingrijpen. En dat verzuimen ze tot nog toe. Sterker nog, ze tekenen verdragen waardoor juist de radicalen gesterkt worden in hun autoritaire gedragingen.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linkse wereld praat alle illegale acties goed. Zo ook deze partners van de mensensmokkelaars die door de mazen van de wet varen en Europa helpen te destabiliseren. Voor kortzichtige linkse lieden zijn het helden maar in werkelijkheid de verlengde arm van de misdaad.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
De door genoemde “helden” zijn in werkelijkheid de échte criminelen , maar NIET “de verlengde arm van de misdaad”.
Zij voeren n.l, de criminele daad uit : het onder valse voorwendselen binnenbrengen van “vluchtelingen” in de EU.
Een zéér zware straf voor dat linkse gespuis zou zeer op z’n plats zijn en óók nog eens helend werken.

Arend Warmels
Arend Warmels
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heeft Italië geen marine dan. Illegale landingen van schepen van een andere mogendheid noemden we vroeger ‘invasie’. Een passend antwoord daarop was twee salvos kanonschoten, een als waarschuwing, de tweede om de boot te stoppen. Wat is er van territoriale integriteit overgebleven. De Europese overheden zijn echt hun verstand kwijt, door Europa zo over te leveren aan Afrikaanse wereldveroveraars, en aan ondersteunende linkse landverraders. Schande, en moge de Italië de moed hebben om deze dwaasheid te bevechten

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen