Deze tijd draait om ingebeelde angsten

Stop met bangmakerij en blijf zelf nadenken

Foto: “De Schreeuw” van Edvard Munch.

Je kan tegenwoordig geen krant meer openslaan of je wordt geconfronteerd met pure angst. Er is angst voor een explosie van migranten naar Nederland, het Corona-virus gaat zorgen voor een wereldwijde pandemie en de aarde gaat eraan omdat we het klimaat vernielen. De EU waarschuwt voor apocalyptische chaos als gevolg van de Brexit en Handelsland Nederland gaat ten onder als we uit de EU treden.

Dag in, dag uit worden we bewerkt met allerlei angstbeelden. Het lijkt een methode om de aandacht van de publieke opinie af te dwingen en de zendende partij te volgen. Hoe meer angst je oproept, hoe groter de aandacht.

 

Volwassen

Bijna nooit is de emotie die opgeroepen wordt terecht en de feitelijke werkelijkheid wordt voortdurend genegeerd. Zo is Nederland voller dan 25 jaar geleden, maar bevolkingsdichtheid op zichzelf is helemaal geen probleem. Buiten de steden is er ruimte genoeg en er zijn nog voldoende krimpregio’s in Nederland. De gevolgen van een gebrek aan integratie worden veelal genegeerd. Een volwassen discussie rondom uitgestelde toegang tot de verzorgingsstaat is in onze ophef-tijdgeest onmogelijk.

We worden bang gemaakt voor bevolkingsgroei, terwijl de discussie moet gaan over het ontwikkelen van een duurzaam migratiebeleid zonder emotie of policor geneuzel. Van het Corona-virus horen we over drie maanden waarschijnlijk niets meer en de aarde zal over 1000 jaar nog gewoon bestaan, waarbij de mensheid zich heeft aangepast aan de nieuwe leefomstandigheden.

 

Geen paniek

Waar er voortdurend wordt gewezen op de negatieve gevolgen van klimaatverandering, zijn er ook landen waarbij deze verandering juist betere omstandigheden voor de bevolking oplevert. Afgelopen week was ik in Kenia en in plaats van enorme droogte hebben ze nu al enkele jaren op rij voldoende regen in de droge periode, waardoor het land erg groen is. De agri- en foodsectoren profiteren hiervan, leidend tot minder armoede en hongersnood. Het klimaat verandert en de mensheid verandert mee, waarbij we ondertussen kunnen werken aan een verduurzaming van onze energievoorziening. Reden tot paniek is er absoluut niet.

 

Florerende natiestaten

Eenzelfde paniek wordt er geprojecteerd als de globalisten praten over populisme en nationalisme. De wereld zal vergaan als de natiestaten in Europa terugkeren. Er zullen oorlogen ontstaan en de handel zal onmogelijk worden. We gaan terug in de tijd door grenscontroles en de kosten van alles zullen omhoog gaan. Dat er voldoende landen bestaan die zelfstandige staten zijn, waarbij de grens streng bewaakt wordt en waarbij handel floreert (zoals Singapore of Israël) wordt dan gemakshalve vergeten.

Feiten worden genegeerd. Emotie regeert.

 

Zonder argumenten

Bij mij komt dus de vraag op: waar komt toch die angst vandaan? Waarom zijn politici en journalisten zo bang? Waarom proberen de gevestigde partijen uit alle macht Thierry Baudet te besmeuren? Is het dan echt zo dat, wanneer alle argumenten op zijn en de waarheid meer gezichten heeft, de machthebbers alleen maar op de ‘angstknop’ kunnen drukken? Om daarmee golven van angst door de bevolking te jagen om ze op die manier met hun neuzen dezelfde kant op te krijgen?

 

Fear

Wat zegt het over een overheid als management by fear het type leiderschap is? Volgens een interessant artikel The Five Characteristics Of Fear-Based Leaders in Forbes het volgende:
“The reason so many managers treat their employees as badly as they do and keep them in line with unnecessary rules, policies and punishments is that the managers themselves are in a state of fear. They don’t know who they are behind the business card.
En als ik dan Carola Schouten en Mark Rutte op het stikstofdossier hun angst zie uitstralen of de Democraten over President Trump hoor praten, dan begrijp ik ze opeens. De angst die ons wordt aangepraat over de biodiversiteit die eraan gaat of over de toekomst van Amerika is hun eigen angst. Het is de projectie van het feit dat ze zelf ontzettend bang zijn. Ze weten niet meer wie ze zelf zijn.

 

Trump

Bij de keuze voor een Democratische kandidaat bij de voorverkiezingen is er een aantal thema’s, maar het allerbelangrijkste is: “Wie kan Trump verslaan?”. De angst van nog vier jaar Trump is de angst van henzelf. De angst voor hun ontbrekende politieke verhaal. Vier jaar lang heeft de Pelosi-clan stilgestaan in ideologische ontwikkeling. De Democraten hebben geen antwoord op Iran of op China. Ze kunnen de economie niet beter krijgen dan nu onder Trump.

 

Projectie

De angst die de machthebbers op ons droppen is de geprojecteerde angst van henzelf. De denderende trein van de veranderende tijdgeest kijkt in de koplampen van de leegheid van het globalisme. Paniek zaaien is hun antwoord. De middenpartijen voelen dat de macht tussen hun vingers wegglipt.

En daarom heb ik me voorgenomen geen angst meer toe te laten. Op geen enkel thema. Angst is een slechte raadgever en moet worden uitgedaagd. Waar zelf nadenken stopt, begint angst. Zou het communisme waarbij voor je gedacht wordt ook de verklaring zijn voor het feit dat zoveel Chinezen een mondkapje dragen?

Iedereen die angst probeert aan te jagen moet de vraag krijgen: “Wie ben je echt en waarom diskwalificeer je je zo inhoudelijk? Waarom mogen we niet zelf onze keuzes maken?”

Angst komt voort uit inhoudelijke leegte. Pik het niet, denk zelf na en leef vrij!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Redactie: jullie hebben weer een goed artikel. Kunnen jullie niet overwegen om, samen met ON, een deel van het nieuws op tv te verzorgen. De bevolking snakt naar een ander geluid.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Een pracht plan! Ik ben voor.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De angst van deze mensen is de angst van narcisten: ze leven in een subjectieve schijnwereld, die ze gerationaliseerd hebben tot een heilstaat, om de echte wereld op afstand te houden. Het is een leugen en leugens hebben een groot probleem: je moet ze onthouden en steeds weer nieuwe leugens verzinnen om de gaten in de oude leugens te ‘repareren’. Want de waarheid is gebaseerd op de waarneming. Oftewel Newton en Galilei versus Ptolemeus. Socialisme is altijd gebaseerd geweest op leugens. Vandaar dat de Sovjet-Unie instortte en bijna overal de planeconomie is verlaten. Waar het zich heeft weten te handhaven, is dat door een machtige partner (Nd-Korea), olie (Venezuela) of kwijnen in armoede (Cuba).
De angst van deze narcisten is dat hun schijnwereld wordt doorgeprikt door mensen die wel zelf kunnen analyseren en nadenken en dat ze daarmee hun macht over de samenleving verliezen. In Nederland houden de narcisten hun macht vast door de bevolking voor te houden dat rijkdom slecht is en dat we daarom geen nee mogen zeggen tegen immigratie. Afrika zou heel wat rijker kunnen zijn dan nu het geval is, als de bevolking het UN-advies had gevolgd en 2 kinderen per gezin had gekregen ipv nog steeds 6 of meer. Maar dat hebben de Afrikaanse leiders bewust afgewezen, omdat ze toen al het scenario in gedachten hadden dat zich nu ontvouwt. Kijk maar terug in de UN bevolkingsconferenties. De commentaren zijn ondubbelzinnig.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel simpel.
De emotie wint het van de rede, omdat er geen rede is.

Dat gezegd hebbend, maak ik een uitzondering voor het argument immigratie. Ik raak niet in paniek van wat echte vluchtelingen of hardwerkende gastarbeiders. Er is niks tegen gecontroleerde immigratie, maar de huidige immigratiegolven zijn volkomen ongecontroleerd. En ruimte is misschien niet het grootste probleem, maar wat dacht je van onbetaalbaarheid van de verzorgingsstaat; stijgende criminaliteit; extremisme, islamisering en (seksueel) geweld?
Zelfs terroristen en oorlogsmisdadigers kunnen momenteel niet uitgezet worden (we halen ze zelfs op).

Het huidige wanbeleid op immigratiegebied is dus wel degelijk een reden tot zorg.
En ruimte is dus niet het grootste probleem; maar wel een probleem. Er is bijvoorbeeld al een flink tekort aan huizen, en de randstad kampt met een behoorlijk fileprobleem. Naast woonruimte en economische ruimte hebben we ook landbouwgebieden nodig, en natuurgebieden. Of de grens nu bij 15, 20 of 25 miljoen Nederlanders ligt daar kan men over discussiëren. Maar elk weldenkend mens beseft stiekem wel dat er een grens is. En zolang we geen enkele moeite doen om die bespreken, vast te leggen en te handhaven zal die grens ver overschreden worden. Met alle gevolgen van dien.

Fluitje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Inderdaad Arie, Nederland is eind vorige eeuw en in deze nieuwe eeuw compleet naar de gallemiezen geholpen door incompetente regeringen.
Deze regeringen voerden en voeren nog steeds een beleid uit, wat uit een bepaalde hoek, de Oude Bernhard hoek werdt/wordt gedicteerd.

Pim Fortuyn was het hiermee niet eens en is dan ook niet meer onder ons.

Nederland was zo’n mooi land.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van den Noort stelt een zichzelf beantwoordende vraag. Verhindert irrationele angst: 1. een duurzaam migratiebeleid, 2. een effectief klimaatbeleid, en 3. een gedepolariseerd politiek landschap? Daar lijkt het wel op. Ten dele, althans. Want dat is niet het hele antwoord. Er zijn ook linkse, eurofiele, neomarxistische, cultuurrelativistische, godsdienstwaanzinnige, identiteitspolitieke klimaattokkies waar te veel lieden in het midden de oren naar laten hangen. Vanwege de angst, dat dan weer wel. En een open, eerlijk gesprek met dat soort lieden is bij definitie onmogelijk. Ook al hullen ze zich in een wolk van redelijkheid. Schijnbare redelijkheid. In Duitsland wordt het ingegeven door een angst voor het eigen verleden. En dan hebben we het niet alleen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over de politieke chaos van de Weimar Republiek en de trigger van de economische crisis. De Frans-Duitse as is door het gekoeieneer van Macron het grootste probleem van de EU. Daar zit geen enkele controle op. Het is de directe aanleiding voor het verlies van Groot-Brittanie. En nu zitten we met de gebakken peren. Tijd om de poot stijf te houden. Er zijn grenzen. En dat is niet voor niets. Dat geldt ook voor de angst.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik geloof niet dat “angst voor het verleden” de kern is van het cultuurmarxisme dat het Westen nu zo extreem ondermijnt. Dan had links ook wat moeten leren van de DDR, Noord Korea en de rode khmer.

Het nationalisme van Stalin, Mao en Castro was trouwens ook niet mals. Veel in de jaren ’70 populaire linkse terreurclubjes als IRA, ETA, PLFP en PLO zijn gefundeerd op nationalisme. Het “Panarabisme” of ook wel Arabisch Socialisme is nationaalsocialisme zoals Hitler dat bedoeld had; bejubeld door onze linkse kerk.

Cultuurmarxisme draait echt alleen maar om het kapot maken van het Westen. Het kwam op in de koude oorlog, om het Westen te ondermijnen. Wij moesten eenzijdig ontwapenen; dat riepen diverse pacifistenclubjes die door het Oostblok werden betaald. En dat Oostblok ontwapende zelf uiteraard niet, pacifisme was daar verboden.

Links riep hier op drugs te legaliseren, (gewelds-) misdrijven te gedogen en massa-immigratie te stimuleren; in het Oostblok was dat allemaal ondenkbaar.
Toeval?
Ik denk het niet.
De meeste mensen zijn meelopers, maar aan de top moet de linkse clerus hier over hebben nagedacht.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Doe je huiswerk met betrekking tot migranten en wat dat op de lange termijn betekend nog maar eens over, want daar klopt echt niets van. Duurzame migratie dat is al complete onzin. Je moet naar de demografische verhoudingen kijken en dan zie je dat Nederland over 30 jaar behoorlijk aan het islamiseren is en daarmee de invoering van de sharia dichterbij komt. Ga naar http://www.demo-demo.nl/

Sola Scriptura
Sola Scriptura
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Over 30 jaar?????

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sola Scriptura

Over 30 jaar zitten we denk ik op een kantelpunt waarop de islamisering niet meer te stoppen is. Dan zitten we op 15% moslims en als het aan GroenLinks ligt is dat zelfs 25%. https://www.geenstijl.nl/5139670/gaat-best-hard/

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

10 jaar. meer niet.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Rob Esveldt, zijn u en ik het tenminste eens dat u en ik beiden hopen dat ik gelijk krijg en we binnen 2 kabinetten van nu een mp hebben die zelf denkt, niet bij het kruisje tekent en idiote rechterlijke uitspraken negeert?

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk Albarda, ik help het je hopen.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoewel ik meestal met Rutger eens ben, nu toch een hard woord van kritiek. Nederland IS OVERbevolkt. In heel Nederland zijn GEEN streken meer over waar je zelfs nog maar de ruimte hebt (mijn criterium voor ruimte is 6 uur stevig in de natuur wandelen en vrijwel geen mens tegen komen) die je zelfs NA de import van 2 miljoen afrikaanse wilden in 2015 in Duitsland hebt!
Heel misschien vind je in de kop van Friesland nog een gebiedje waar je die 6 uur vindt, in de rest van Nederland nergens meer. DAT vind ik ruimte en ik constateer dat er iedere dag meer Nederlanders dat met mij eens zijn. Nederland kan max 10 miljoen, voorkeur 8 miljoen inwoners herbergen.
De grenzen van Europa moeten dicht en dat kan. Jammer echter dat ook op rechts (PVV heeft standpunten om de partij rechts te noemen) velen niet verder denken dan Morgen en niet meer geloven in verbetering.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk Albarda@ ik stond ook versteld van de stelling dat overbevolking niet het probleem is. Het is toch een simpele optelsom. Nederland is de tel al kwijtgeraakt toen er 10 miljoen bewoners waren. Stel dat je i.p.v. met twee of vier mensen in een woning leeft ineens net pak weg 8 of 12 mensen ruimte moet delen. Maar zoveel woningen extra moeten er wel komen en dat ten koste van de natuur. En het blijft niet bij woningen maar hele infrastructuur moet aangepast worden aan nog meer mensen. Afgezien van de culturele problemen. Meester Frank Visser krijgt het druk.

Rutger van den noort
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Ik zou zeggen: ga eens naar Stiens in Friesland en kijk om je heen. Natuurlijk is het makkelijk om met minder mensen te willen zijn en zorgen veel migranten voor problemen, maar als je de juiste type migranten binnenkrijgt die zich gedragen, dan kan dit prima.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rutger van den noort

Rutger van den Noort@ ik ben een der immigranten die zich hier al meer dan vijftig jaar gedraagt. In mijn beoordelingen baseer ik dan mijn gedachten ook puur op gedrag van mijzelf en mijn vrouw. Wij zien de gebeurtenissen van nu ook als een klap in ons gezicht en die klap komt van de overheid zelf die deze toestanden toelaat. De overheid maakt geen verschil tussen mensen als wij en de tuig die hier nu binnenkomt. Ik zou ook nooit een politieke vluchteling willen verbieden om hier te blijven maar dat soort is kennelijk al met ons uitgestorven. En natuurlijk zijn plekken in Nederland nog leeg maar de vraag is juist of die plekken vol moeten komen. Veel mensen trekken naar Friesland als zij gepensioneerd zijn maar tijdens de werkzame leven gaat men niet te afgelegen wonen om uren te moeten reizen. In Nederland ervaren wij al lang niet meer wat echte natuur is, de hele land is gecultiveerd. Wij raken al in paniek als wij in andere landen op sommige plaatsen uren lang geen mens tegenkomen. Zo ver zijn wij al van de natuur geraakt, wij zijn het niet meer gewend. Nederland is een mierenhoop geworden alleen zijn mensen geen mieren.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rutger van den noort

rutger van den Noort, mijn hele familie van moederskant, alle groen links of pvda, woont in Friesland, Groningen, Drenthe. In 1975 kon ik in de gehele regio (buiten toeristen seizoen) uren en uren fietsen in vrije natuur. NU? In enkele hoekjes misschien nog 2 uur. 4 jaar geleden kwam ik na 10 jaar op de Veluwe terug… wat een ergernis. Overal mensen en daardoor kroegen. Tot op de rand van de parken staan woonwijken.
Nee, Rutger, ik sluit me bij veel van je politieke ideen aan, maar wat betreft OVERbevolking ben je een Groen Links wegkijker en dat bedoel ik als zeer zware kritiek. Je hebt geen flauw benul waar je het over hebt. Gelukkig is mijn omgeving (enkelen WONEN in bossen) het tussen 10 jaar geleden en nu geheel met me eens geworden.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens,ga op je gevoel af,en luister niet naar al dat gekweel op televisie,daar zitten elke avond een stelletje profeten die een maandloon ontvangen voor een half uurtje,en overal zogenaamd wel iets vanaf weten ,laat je niks wijs maken,miljoenen worden uitgegeven voor de hoogste kijkcijfers ,en dat geld wordt opgehoest uit de belastingpot ,zouden ze daar eens mee stoppen ,komen ze in de realiteit ,en die is heel anders dan dat ze ons door de strot willen duwen .

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat: “terwijl de discussie moet gaan over het ontwikkelen van een duurzaam migratiebeleid zonder emotie of policor geneuzel. ”
Die discussie zou m.i. niet alleen moeten gaan over de aantallen. Maar ook over het soort migratie. Er zijn namelijk twee soorten migranten: zij die onder democratie wetten van mensen verstaan en zijn die onder democratie wetten van god (sharia) verstaan. Met de eerste groep is een sociaal contract mogelijk, met de tweede niet. Vandaar dat er overal ter wereld strijd is tussen die twee groepen.
Linkse partijen weigeren dit feit te onderkennen. En juist die tweede groep is de aanjager van de aantallen migranten. Dit heeft tot gevolg dat, omdat links weigert over het soort migrant te praten, het ook geen zin meer heeft om over de aantallen te praten.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij worden voor van alles bang gemaakt behalve voor de bevolkingsgroei en dat is juist de basis van alle andere hedendaagse problematiek. Bepaalde mensen willen de planeet redden door maatregelen die een vermogen kosten maar de bevolking laten zij groeien wat elke logica tart. Er is nog plek op aarde dat is waar maar moet elke plek door mensen gevuld worden?
Schouten en Rutte zijn zelf niet bang maar zaaien de angst om deze te misbruiken voor hun eigen doelen of die van andere belangen groepen. Die angst voor hunzelf en vele andere is hoogstens de angst voor hun eigen positie. Als er plotseling iemand opstaat die het beter doet door beloftes niet te breken maar vervullen, die persoon mag je vrezen maar nog beter moet je die juist als voorbeeld nemen en niet kapot maken. Dat is een bewijs van eigen onvermogen. Zelf nadenken is toch kennelijk te veel gevraagd.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Noort: ‘Zo is Nederland voller dan 25 jaar geleden, maar bevolkingsdichtheid op zichzelf is helemaal geen probleem.’

Een oud Nederlands probleem – teveel mensen op een kluitje – wordt door Noort ‘en passant’ de grond in geboord. Dan nog die trouvaille van ‘duurzame immigratie’! Heel knap, maar corrupt. Het is het idioom overgenomen van de partijen van de wanhoop die N beweert te bestrijden, maar in hem op 2 hoofdpunten een medestander vinden. Hoe noem je zo’n iemand?

Kern in zake het vraagstuk van de schaamtevolle Nederlandse bevolkingsdichtheid – cf. Denemarken – is te zoeken in onze cultuur. Die is kinderachtig gebleven. En ook weten wij ons tegenover vreemdelingen niet te gedragen. We laten ze ‘Zonder Kloppen Binnen’ (Lakeman,1999).

p.
p.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad wordt de angst van de westerse mens steeds groter. Niet alleen van ‘het gewone volk’, maar zéker ook van de elite. Immers, zij die toch al niet veel hebben, hebben ook niet veel te verliezen… Maar zij die menen véel te hebben (ook in immateriële zin!), ook wát zij hebben kan hen afgenomen worden.
De mens is bang aan het worden. En waar komt die angst vandaan? De elite speelt er op in, teneinde haar macht te behouden. Rutger meent dat de elite zelf ook bang is en dat dus ‘het volk’ bang wordt. Maar waar komt dan de angst van de elite vandaan? Daarop wordt geen antwoord gegeven in dit artikel.
Ik heb daar wel een idee over: de mens is bang, nu hij er daadwerkelijk alléén voor staat. God staat er niet meer tussen of boven, zelfs niet naast. De mens staat alléen. Nu hangt het van hem af. En de eerste pakweg 100 jaar sinds God dood verklaard werd, zien er per saldo niet echt geweldig uit: twee wereldoorlogen, complete hongersnoden en vernietiging van volken en culturen… miljoenen doden. Rampzalig.
De rookwolken daarvan zijn opgetrokken. De welvaart nam toe. Er is geen ‘maar…’ meer om je achter te verschuilen. Het móet nú gebeuren: mens, red jezelf!
Er is geen God meer, waarop je een beroep kunt doen. Er is geen wet meer, die de weg wijst. We moeten onszelf tot wet zijn. En dan móet het toch lukken! We kúnnen het! Als we allemaal samen erachter gaan staan, dan zál het slagen! We zijn van nature goed, we kúnnen niet mislukken. Als we maar willen, en samen knokken, dan kunnen we perféct zijn.
Of … toch niet?

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ik moet zeggen ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoed.
Heb er geen angst voor.
We zitten hier in Fryslân niet te wachten op meer mensen overigens.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  U.Hoekstra

U.Hoekstra@ Waarmee u het probleem ondertekent. Natuurlijk wilt u terecht geen overbevolkte Friesland.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De onder een deel van de bevolking veroorzaakte angsten, zoals in ’t artikel omschreven, zijn m.i. een onderdeel van de opzettelijke manipulatie van de bevolking door o.a. de EU en de diverse “regeringen” Rutte en vazallen. Door de bevolking angst in te boezemen zal zij,de bevolking dus, eerder onderdanig en minzaam luisteren naar “den Haag” en Brussel/Straatsburg; want veel mensen denken nóg steeds : “den Haag en Brussel zullen wel het beste met ons voor hebben”. Niets is minder waar !! We worden bedonderd, al járen lang door onze z.g. leiders. Kijk achterom en bezie wat zij o.a. van óns landje gemaakt hebben: één grote chaos, met 100-duizenden mensen ónder de armoedegrens levend, tekort aan álles, onderwijs naar de knoppen enz. enz.
Denk hier eens aan bij de komende verkiezingen en kies voor een partij die óók vóór échte Nederlanders opkomt !

Robert Becht
Robert Becht
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

goed verhaal

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeker, we worden gemanipuleerd met al die doemverhalen.
Maar om dan volledig je angsten af te zweren is dom. Je hebt ook terechte angsten.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Lijkt mij juist. Angst waarschuwt, maar is een slechte raadgever.

Jan Smelik
Jan Smelik
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lees het boek ‘State of Fear’ van Michael Crichton uit 2004 maar eens. Ook de appendices die hij er later aan toevoegde geven veel inzicht in deze materie. Nederlandse titel: ‘Staat van Angst’

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen