MSM pamperen oorlogsmisdadigers

Publieke omroep maakt IS-terroristen salonfähig

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal Margriet van der Linden. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Op het internationale toneel spaart Nederland graag de kool en de geit. Dat doen we van oudsher, vooral om de internationale handel niet in gevaar te brengen. Niet te veel stelling nemen. Zoals de wind waait, waait ons jasje. Partij kiezen is immers slecht voor de zaken.

Met principes kun je geen winst maken, zeggen we. Beetje van dit, beetje van dat – neutraal. Geen extremen. Het heeft ons in de loop der eeuwen veel welvaart gebracht.

Partij kiezen doet Nederland dus liever niet. Maar wat nu als het oorlog is? In oorlogstijd is het zwart óf wit. Goed of fout. Winnen of verliezen. Vriend of vijand. In oorlogstijd kun je de kool en de geit niet meer sparen zonder zelf vuile handen te maken. Je móet kiezen: de bezetter of het verzet. De vijand of de bondgenoot. Wie zich niet verzet, steunt automatisch de bezetter. Oorlog zet de boel op scherp. Het is geen 1914. There is no such thing as neutrality. It’s a myth.

Oorlog

Maar ons land bevindt zich toch helemaal niet in oorlog? Nederland wordt ook nog niet bezet door een vreemde mogendheid. Toch? Dat is in principe waar. Maar tegelijkertijd liet Nederland de afgelopen vijf jaar wel vele tienduizenden mensen binnen die rechtstreeks vanuit een oorlogsgebied hier naartoe kwamen. En door deze mensen binnen te halen, haalden we ook hun oorlog binnen. Je kunt de mensen uit de oorlog halen, maar de oorlog niet uit mensen. Die oorlog is niet zomaar verdampt. Die komt met je mee.

De oorlog is nu dus ook hier. Daarom wordt Nederland – politiek en media- nu gedwongen om te kiezen. Wat zal het zijn, Nederland? Vijand of Verzet? Slachtoffers of daders? Als je slachtoffers een veilige haven wilt bieden, zul je moeten zorgen dat je hen beschermt tegen hun vervolgers. Je zult hun beulen buiten de deur moeten houden. Garanties bieden.

Maar als je juist liever de daders een veilige haven wilt bieden, dan zul je moeten zorgen dat de slachtoffers elders een goed heenkomen kunnen vinden. Niet temidden van hun beulen. We zagen het al gebeuren met conflicten in de AZC’s, tussen moslims en christenen en de problemen die homoseksuelen er ondervonden: Het kan niet allebei. Kies! Anders vloeit ook hier het bloed door de straten.

Keuze voor daders

En ja hoor. Nederland heeft gekozen. De Nederlandse publieke omroep kiest voor de daders. De vijand. Want wat media en politiek de afgelopen maanden aan het doen zijn is juist de oorlogsmisdadigers een prettig onderkomen bieden. Daartoe moeten radio, tv en schrijvende pers de daders tot menselijke proporties terugbrengen, ze tot slachtoffer kneden, met loze kreten als eerlijke berechting en moeilijke jeugd. Appelleren aan emoties door over de onschuldige IS-kinderen te praten.

Salonfähig maken

Daders salonfähig maken, iets waar de publieke omroep met Holleeder en andere criminelen trouwens al veel ervaring heeft. Nu kunnen ze aan de slag met de zgn. ‘Syriëgangers’ (let op de ontwapenende term). De media zetten ze graag in het zonnetje. Ze refereren zelden aan de gruwelijke oorlogsmisdaden waar deze mensen mede verantwoordelijk voor zijn, ze doen alsof het om kleine jeugdzondes gaat, om winkeldiefstalletjes of een klapje in het gezicht van een vriendje.

Hun vaders en moeders komen ook aan het woord, om te vertellen dat ze nooit een vlieg kwaad deden. Alsof het om kalverliefde ging toen ze naar Syrië vertrokken. Alsof ze alleen maar de bebloede kleren van de mannen wasten of hun kindertjes baarden, terwijl ze er zelf ook nog eens lustig op los martelden. De media gebruiken graag woorden als Jihadbruidje. Kalifaatmeisje. Syriëganger. Ontwapenende termen die de angel eruit moeten halen. Laat de kijkcijfers maar stijgen. Interessante lui, zeg, die kalifaters! Die maken tenminste wat mee in hun leven!

Vertroeteld

De oorlog is niet voorbij. Er zijn slachtoffers die de gevolgen van de gruwelijke IS-wandaden nooit meer kwijt zullen raken. Die oorlog is nu ook hier in Nederland in het bewustzijn terechtgekomen. Meegekomen met slachtoffers die erin slaagden te vluchten. Op tv zien ze hun beulen vertroeteld worden. Op de radio horen ze de leugens. In de krant zien ze de namen van de monsters die hun kinderen hebben vermoord en hun dochters hebben verkracht, alsof het om BN’ers gaat. En zelf komen ze helemaal niet eens aan het woord.

Margriet van der Linden

Op Eerste Kerstdag kwam het tot een bedenkelijk dieptepunt, met Margriet van der Linden die de veroordeelde Laura Hansen onder de kerstboom nogal fluwelig interviewde zonder zelfs over de oorlogsmisdaden te spreken. Er kwam kritiek. De programmamakers waren zich van geen kwaad bewust. Pieter Omtzigt noemde dit stadium 10 van genocide: Slachtoffers doden en dan verzwijgen: “Ontkennen, het wegdrukken, niet praten over de slachtoffers, geen tribunaal opzetten, bewijs niet verzamelen. “ En het is nog niet gedaan. Er gaat nog véél meer daderverering komen.

Nederland heeft gekozen. Nederland heeft voor de kant van de vijand gekozen. De kant van de oorlogsmisdadigers. De kant van de verzwegen gruwelen. De foute kant. Nederland is fout in deze oorlog. En de gevluchte slachtoffers zullen zo snel mogelijk elders een goed heenkomen moeten zoeken. Zo ver mogelijk hier vandaan.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er één les is uit de Tweede Wereldoorlog is dan is het wel deze: genocidaal gedrag in elke vorm dient te worden uitgebannen. Dat kan alleen door het te erkennen en te bestrijden. Die erkenning en bestrijding dient ook te gelden voor het verdoezelen ervan en aanzetten ertoe. De geschiedenis en de teksten van de islam zijn eenduidig. Het feit dat de islam niet verboden wordt in het tolerante Westen mag nooit en te nimmer betekenen dat de uitwassen ervan met de mantel van liefde worden bedekt. Helaas is een groot deel van de politiek met deze uiterst ernstige stoornis besmet. Spreken over de meest gruwelijke ‘rode lijnen’ en bij het overschrijden ervan de ogen en oren dichthouden alsook het zwijgen ertoe doen is verraad aan de slachtoffers en aan de waarden en idealen waar het tolerante westen voor staat of zou moeten staan. Het taboe op het spreken en denken over het kwaad in de islam moet worden opgeheven. Indien niet dan zal de schaal van de gruwelen alleen maar toenemen, zeker op de lange termijn. Er zijn momenten dat de kortetermijnangst van politici niet langer te verdedigen is. Omtzigt heeft gesproken. Dat ‘wellicht onbedoeld’ had hij moeten weglaten. Politici en journalisten weten best waaraan ze meewerken. Dat kun je niet ‘onbedoeld’ noemen en ook niet ‘ongewild’. Laat ze daar even over nadenken.

Ruud
Ruud
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het Nederlandse journaille is grotendeels verrot.
Verrot door politieke beïnvloeding, linkse indoctrinatie op scholen en universiteiten, door naïviteit en pure domheid.

Godzijdank zijn er nog wel journalisten buiten de MSM die hun werk nog zuiver en eerlijk uitoefenen, zoals de schrijfster van dit artikel.
Opdat we nimmer meer kunnen zeggen “Dat we het niet hebben geweten”.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud

ooit was er een tijd dat bijvoorbeeld Theo van Gogh tegen de Islam mocht aanschoppen, waarbij die regelmatig de term ‘geitenneukers’ gebruikte, geen taalkundig hoogstandje maar nu zou dat volstrekt onmogelijk zijn, terwijl er nog wel probleemloos tegen het Christendom mag worden aangeschopt. Hoe is het mogelijk dat een publieke omroep die zichzelf censureert nog doodleuk mag roepen ‘het hele verhaal te vertellen’ terwijl dat aantoonbaar niet zo is? Er is dankzij internet plaats voor een ander geluid, maar onderschat niet de kracht van propaganda zoals die nu dagelijks via de treurbuis over het kijkvolk wordt uitgestort. In al die huiskamers wordt de kijker dagelijks opgevoed met de door deugvolk bedachte waarheid, het bereik van bijv. OpinieZ is daarbij vergeleken klein bier.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Socialisten zijn altijd op zoek naar mensen die een slachtofferrol goed kunnen uitbeelden of ze het ook echt zijn maakt ze niet uit, het gaat hen alleen om hun goede gevoel. Dat ze daarmee anderen die de monsters juist ontvlucht zijn bij wijze van spreken in hun woonkamer zet daar hebben de socialisten dan weer geen gevoel voor.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ondanks de vele reacties op dit artikel is mij één ding al enige tijd duidelijk : Nederland is door en door verziekt, wát de oorzaak ook moge zijn……het land is ziek, doodziek !! Het zoeken naar de vele oorzaken en het verwijderen van die oorzaken duurt véél te lang, als men iets in dit landje wil veranderen, ten goede komend aan de échte Nederlanders, dan is er maar één, legale, weg……..verkiezingen ! De huidige dictators in Nederland hebben het door hun “regeren” mogelijk gemaakt dat dit landje is verworden tot wat het nú is ; denk daar eens aan bij de komende verkiezingen en trap niet wéér in het onzinnige geleuter van partijen als PvdA, VVD, CU, D66 , 50Plus of Groen Links. Stem op één van de twee partijen die vóór Nederland zijn.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Uw conclusie : de bevolking van de Kamer wenst zich niet te verdiepen in complexe problemen en kan tot diep in de nacht zich profileren met luchtige onderwerpen ?!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Eens. Niks aan toe te voegen. De normvervaging viert hier hoogtij. En maar afgeven op ‘Baudet’. Maar diens opvoeding is van hoogstaande kwaliteit geweest. En ik zou graag willen dat zo iemand hier de norm stelt van wat normaal is.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, zo voel ik het ook. En als Nederlandse schaam ik mij plaatsvervangend voor onze overheid. Vreselijk idee dat die mensen hier zijn of nog komen en dan van ons (dus ook mijn) belastinggeld worden onderhouden, gereintegreerd zogenaamd. Zeer kwalijk. Hoe diep kan onze overheid NOG zakken. Zeker al die linkse wegkijkers. Die zijn ZO FOUT.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om het even in perspectief te zetten; Nederland heeft zelf deze smerige oorlog in Syrië / Irak ondersteund. Saddam Hoessein moest weg en vooral Assad van Syrië moest weg.
Dus werden vanaf het begin zgn. ‘rebellengroepen’ van uitrusting en geld voorzien. Dat het met de opstanding van ISSIS enigszins uit de hand liep is een niet voorzien gevolg van de domme onwetendheid van de Nederlandse politici omtrent de Arabisch-islamitische cultuur.
Het is een cultuur van stammenstrijd in een middeleeuws waardesysteem.

De jihad terroristen werden nooit hard aangepakt. En zullen over 10 jaar weer gezellig in Nederland rondlopen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Het tolereren van de jihad loopt als een rode draad door de geschiedenis van de afgelopen 1400 jaar. Het is als onkruid. Het uitroeien ervan is vrijwel onbegonnen werk, al helemaal als de buurman een monocultuur van datzelfde onkruid prefereert. Kolonialisme en uitschakeling van het Midden-Oosten als tussenstation voor de handel door het omzeilen van Afrika door Vasco da Gama in 1498 hebben de situatie eeuwenlang hanteerbaar gemaakt. Helaas kwam het te laat om Byzantium te redden uit de klauwen van de islamitische jihad. De Tweede Wereldoorlog heeft geleid tot een stroomversnelling in de geschiedenis (dekolonisatie), die al ruim ervoor in gang was gezet, vooral onder steeds sterker wordende invloed van de VS, maar ook doordat communisme en islam een graantje dachten te kunnen meepikken. De eerste 30 jaar na WO2 liet enorme economische groei zien (communisme verslagen, maar jihad versterk, olie). De strijd tegen het communisme heeft nog wel tot enkele idiote ontwikkelingen geleid, zoals islamitische arbeidsmigratie in Europa en de toelating van China tot de wereldhandel door de VS. Na de val van het communisme werd Rusland een ongeleid projectiel dat nog steeds zoekt naar een normale verankering van de economie (misschien is grootschalige hernieuwbare energie een optie? H2 productie uit wind? Andere H2 technologie?). Rusland heeft ook al zeker sinds de 16e/17e eeuw een jihadprobleem (de zachte onderbuik van de beer), dus tijd voor meer samenwerking. De beste oplossing van de jihad loopt via het inwerkingstellen van het normale menselijke immuunsysteem tegen totalitaire en cultusachtige overtuigingen. Ook moslims moeten daar gevoelig voor zijn. Ook al zullen ze daarbij wel een beetje geholpen moeten worden. Bijvoorbeeld door het opheffen van het taboe op islamkritiek.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

ja, die terreinauto’s en uniformen zijn van ons geld betaald.
En ook mw Kaag geeft geld, veel geld aan de Palestijnen, zodat ze Israel kunnen bestoken, want je wil me toch niet wijsmaken dat ze er voedsel voor de burgerbevolking voor aanschaffen, he?

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Mevrouw Kaag is blijven steken in de oude dogma’s. Zolang D66 bestaat zit ze daar goed. Dogma 66, dus. Toen volgens sommige linkse lieden de palestijnen zielepieten waren die niets te verwijten viel. Nederland als geheel wist toen wel beter. Helaas is Dogma 66 het land naar het hoofd gestegen. Tijd voor een stukje nationale lobotomie. Wel met chirurgische precisie graag. Anders komt het terug. Net als Pechtold. 🙁

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit soort wijven dient in Syrië of Irak voor een tribunaal gebracht te worden om zich aldaar te verantwoorden voor de oorlogsmisdaden gepleegd door de leden van de “Islamitische Staat” waar zij vrijwillig onderdeel van uitgemaakt hebben.
Deze werkelijk walgelijke vertoning op de NPO vertegenwoordigt collaboratie met oorlogsmisdadigers en genocide plegers.
Het is werkelijk ongelofelijk tot welk niveau partijkartel en NPO bereid zijn zichzelf, ter bevordering van hun linkse politieke agenda, te verlagen.
Het hele criminele zooitje zou minimaal opgepakt en in pek en veren gehuld het land uit gejaagd moeten worden.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

NPO drijft op ons belastinggeld!
En kan dit straf loos uitzenden??
Het is van de gekke! Ik wil niet dat mijn belasting geld daar voor gebruikt kan worden!
Waar kan aangiften doen?

Hein
Hein
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas ontpoppen de slachtoffers van daar zich te vaak tot daders hier. Deze massamigratie leidt niet tot vermindering van problemen daar maar tot vermeerdering van problemen hier. Emotioneel, onderbuik mededogen leidt daar niet tot verbetering. Rationeel denkende mensen criminaliseren ook niet. Beide leidt echter wel tot aantasting van veiligheid en welzijn in Nederland. Het wordt tijd dat het gezonde verstand voorrang krijgt boven onderbuik gebaseerde gutmensch denken.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien even om over door te denken, maar naar mijn vaste overtuiging ligt de oorzaak van de rotzooi die over Nederland wordt uitgestrooid en onbeheersbaar is geworden voor een groot deel aan de ‘professionals’, zoals vele lieden die ‘ervoor gestudeerd hebben’ zich noemen. Zij weten alles alles pamperen.
Voorbeelden te over. Kinderen opvoeden moet door professionals, want ouders hebben ‘geen ervaring en zijn niet gekwalificeerd’. Toen we daartegen in stelling brachten, dat we toch wel succes boekten, in tegenstelling tot de professionals, was het antwoord, dat er dus niks aan mankeerde.
Politie-chefs klagen, dat de criminaliteit op steeds jeugdiger leeftijd gebeurd, waarvoor zij geen verklaring hebben, halen hun kennis bij professionals ipv bij ouders, die hun kinderen opvoeden, want daar hebben opvoedende ouders immers geen verstand van. Die hebben gewoon handelbare kinderen, dus het vergelijk is niet eerlijk.
De overheid spiegelt de jeugd voor, dat zij een ‘verschroeide aarde’ als toekomst hebben en hakken dus alvast alle bomen om, planten de weiden vol met niet afbreekbare zonnepanelen en windmolens voeren intussen het energieverbruik steeds verder op door het gebruik van meer en meer supercomputers, bedonderen de bevolking door onze zelfstandigheid te verkwanselen en ga zo maar door.
En verder natuurlijk angst aanjagen. Het aantal keren dat code oranje werd gegeven wordt breeduit gemeten, maar de keren onnodig wordt verzwegen. De professionals gaan op nieuwjaarsdag oproepen tot handhaving afsteken vuurwerk, terwijl je met oudjaar geen hand voor ogen zag en er dus logischer wijs enige tijdsverplaatsing is. Dat er zo ongeveer het hele jaar door vuurwerk wordt afgeknald vooral bij allochtone bruiloften, daar hoor je de professionals niet over. Enzovoort.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik dacht dat wij door de gektes heen waren maar van oorlogsmisdadigers slachtoffers maken is er een die je doet denken aan een complete gekkenhuis waar geen ontkomen aan is. Het Asylum EU, afd.NL.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde! Dan maar door “minister” Ollongren weggezet worden als hyper partizan junknews.
De MSM is heel vies, goor en fout bezig in deze. Om te janken.

Nico Broekema
Nico Broekema
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze lijn is het waard door te trekken naar de mensenrechtenschendingen overal ter wereld, zoals door de Chinese Volksrepubliek. Waarover Kees de Lange recent een ronkend Hoofdartikel in Opiniez had. Waarin hij wegkeek van de mensenrechtenschendingen, vervolgingen en totalitaire dictatuur en de doordrukmacht ervan roemde in zijn kritiek op de EU.
Zie mijn geplaatste reactie daarop. ✌️Goed aan deze lijn vast te houden.😉

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Margriet van der Linden is het trieste dieptepunt van de NPO. Ooit de slechtste presentator van Zomergasten, maar vrouw -en er komt alleen maar politiek correct gekwaak uit- dus een talkshow, waar opnieuw de hele deugkliek mag opdraven om voorspelbare antwoorden te geven op even voorspelbare vragen. Vanzelfsprekend voldoende getinte gasten -die vaak niets te zeggen hebben maar dat zijn de details- en vertegenwoordigers van groepen die het in onze kennelijk boosaardige maatschappij allemaal erg moeilijk hebben, zoals vertegenwoordigers van de LGBT, inmiddels alweer uitgebreid met nog een paar letters van groepen die vooral één ding gemeen hebben; ze vinden vooral zichzelf erg interessant en worden heeeel erg gediscrimineerd, en Margriet jammert mee dat je d’r compleet niet goed van wordt.. Dat knuffelen en zelfs als slachtoffer neerzetten van Jihadbruiden is het zoveelste voorbeeld van gebrek aan objectiviteit bij de MSM. Als Derksen bij VI een grap maakt zorgen de media voor een ophef alsof die z’n vrouw de hersens heeft ingeslagen, als weggooier van de Linden oorlogsmisdadigers knuffelt, is er relatief weinig ophef.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x