Feitenvrij fantaseren over een grenzenloze wereld

Hoe immigratie een ‘natuurverschijnsel’ werd

Titelfoto artikel Alma van Hees OpinieZ.com “Feitenvrij fantaseren over een grenzenloze wereld”

Foto: Turkse en Marokkaanse gastarbeiders (jaren ‘60).

Mijn schoonouders woonden in Transvaal, een Haagse volkswijk. Kale straten met veel steen en nauwelijks groen. De paar armetierige boompjes werden door de plaatselijke jeugd aangevallen onder het slaken van oorlogskreten over nare ziektes en ander ongemak: ze beschikten over een eindeloze scheldwoordenschat. Er stonden wel veel auto’s waaraan altijd werd geklust.

De olievlekken op de straat glommen in geheimzinnige regenboogtinten na een bui. ‘Pas op voor de zijstraten rechts,’ waarschuwde mijn zwager. ‘Gasten met oude auto’s wachten je op, met hun voet op het gaspedaal om je te rammen. En ja, dan draai jij, omdat je ze geen voorrang gaf, op voor de schade aan hun wrak’. Dat voor de aanrijding natuurlijk in prima staat verkeerde.

Gastarbeiders

Toen kwamen de gastarbeiders, zoals ze toen nog heetten. In rap tempo veranderde de straat. Totdat mijn schoonouders de laatste oorspronkelijke bewoners waren. Nee, dat vonden zij niet leuk. Voor een halfje wit, een pond halfom en een krop andijvie moesten ze verder lopen. De plaatselijke middenstand was overgenomen door de nieuwkomers met Turkse broden en Marokkaans lamsvlees.

Mijn schoonouders fungeerden als opvangouders voor de twee kinderen van de alleenstaande Surinaamse overbuurvrouw. Hun nieuwe Marokkaanse buurman stonden ze met raad en daad terzijde en hij mocht gebruik maken van hun telefoon zolang hij nog geen eigen aansluiting had. Ook al zei hij: ‘Je bent een hoer’ tegen mijn schoonmoeder toen ze in mouwloze zomerjurken op straat verscheen.

Op haar begrafenis zag ik hem voor het laatst, die tanige, tengere Akabi met zijn brede glimlach, en we omhelsden elkaar. Hij werkte zich nog altijd een slag in de rondte en bespaarde zoveel mogelijk op zijn huishouden en kinderen, om een eigen huis in Marokko te kunnen bouwen.

Janmaat

Tot onze schrik stemden ze vervolgens op Janmaat van de Centrumpartij. Want hij was, zeiden zij, de enige politicus die deze immigratie wilde stoppen en begrip had voor hun situatie: je een buitenlander voelen in je eigen straat. Met xenofobie, ‘islamofobie’ of racisme had dat niets te maken. Nieuwkomers prima, maar niet zo veel dat je uit je eigen leefomgeving wordt verjaagd omdat niemand meer Nederlands spreekt en je je zelf een vreemdeling voelt.

Tenslotte belden ze de woningbouwvereniging met de wens om te verhuizen. ‘Te veel buitenlanders zeker? We regelen wel een andere woning voor u.’ In hun nieuwe appartement kwamen ze tot rust, gingen weer wandelen en winkelen.

Een programmamaker wilde een documentaire maken over dit onderwerp. Waar zijn al de oorspronkelijke bewoners in die wijken naar toe gegaan en hoe hebben zij deze volksverhuizing ervaren? Hij vond geen beeldmateriaal, alleen maar reportages over hoe de nieuwkomers welkom werden geheten.

Een stukje Nederlandse geschiedenis, dat niet in beeld is gebracht. Doelde minister van Engelshoven hierop toen ze de canon van de Nederlandse geschiedenis aangepast wilde hebben – met meer oog voor de schaduwkanten?

Nederland Ontwikkelingsland

Shirin Musa van Femmes for Freedom, onze grootste feministe, is net een nieuwe campagne gestart om aandacht te vragen voor de honderden of misschien wel duizenden vrouwen die door hun islamitische echtgenoot in huis worden opgesloten. ‘Het was een hel.’ Ze maakt zich boos over de financiële steun aan ontwikkelingslanden voor het bestrijden van vrouwendiscriminatie, terwijl dit onderwerp door de politiek in ons land wordt genegeerd. ‘Wat dat betreft zijn we zelf ook een ontwikkelingsland.’

Nederland ontwikkelingsland. Het is even wennen. Maar het valt niet te ontkennen dat met de entree van veel mensen uit andere culturen ook hun eigenaardigheden en problemen zijn geïmporteerd. Had iemand hier voorheen ooit gehoord over vrouwenbesnijdenis en gedwongen huwelijken? Zou een deel van ons budget voor ontwikkelingshulp nu worden ingezet in eigen land?

Douglas Murray heeft in zijn boek The Strange Death of Europe’ (2017) stap voor stap beschreven hoe de massamigratie naar Europa plaats heeft gevonden. Eén ding staat vast: het is niet de bevolking van West-Europa zelf die heeft bedacht dat ons continent ‘te wit’ is en dringend verkleuring behoeft. Of die om nieuwe Europeanen vroeg vanwege de gevreesde vergrijzing. Integendeel. Uit alle onderzoeken blijkt steeds maar weer dat de meerderheid in Europa geen verdere immigratie van mensen uit moslimlanden wil.

Wereld zonder grenzen

Dat neemt niet weg dat er ook groepen Nederlanders zijn die dromen van een wereld zonder grenzen of paspoorten. Zoals Vrij Links-auteur Jan Bockma het uitdrukt: ‘In de wereld die ik wil zien, zou het (..) net zo’n groot of klein probleem moeten zijn dat iemand van Apeldoorn naar Utrecht verhuist als van Syrië naar Nederland. Elke barrière die we opwerpen om dat laatste te voorkomen, voelt wat mij betreft als een nederlaag.’

Het is de wereld die hij wil zien, maar die niet zo is. Misschien vindt iedereen het wel geweldig als hij, zij of het zich zonder enige hindernis kan vestigen in het land van zijn dromen. Maar een kind kan bedenken dat dan een enorme volksverhuizing op gang komt naar westerse landen, die hierdoor vervolgens ten onder gaan. Massa-migratie staat immers op gespannen voet met een verzorgingsstaat, die alleen maar kan bestaan als er door de inwoners ervan voldoende geld voor die verzorging wordt ingebracht.

Verzorgingsstaat kraakt

En dat is een probleem, zoals demograaf Jan van de Beek steeds aan de orde stelt. Voor het in stand houden van een verzorgingsstaat zoals die nu is, moet grosso modo het gemiddelde salaris van de Nederlander worden ingebracht. Sommigen verdienen minder, maar dat is geen punt zolang dat gecompenseerd wordt door anderen die meer verdienen, dus meer belasting betalen. Als echter de groep die minder dan het gemiddelde verdient aanmerkelijk toeneemt, krijg je een probleem. Ondertussen piept en kraakt onze verzorgingsstaat in al zijn voegen. Is er een sector te noemen waar geen geldgebrek is?

Enkele tientallen jaren geleden werd de hele wereld bang gemaakt met het rapport van de Club van Rome Grenzen aan de groei (1972). ‘De mensheid verwoest de wereld. Minder bevolkingsgroei graag.’ Veel mensen namen dat ter harte, vooral de groenen en de linksen. Maar nu hoor je hen niet meer over de bevolkingsgroei in het dichtbevolkte Nederland die met name wordt veroorzaakt door immigranten. Want iedereen is welkom. Ook al moet het Groene Hart worden volgebouwd.

Goedkope arbeidskrachten

De werkgevers heten ook graag iedereen welkom die als een goedkope arbeidskracht kan worden ingezet. Dat is heel goed voor onze economie en export: het groeit en bloeit. Maar op een of andere miraculeuze wijze belanden die verdiende euro’s niet in de zakken van de burgers.

Halleluja voor de globalisering en open grenzen, waarbij het groot-kapitaal en groen & links naadloos op hetzelfde spoor zitten. Alleen de etiketten zijn anders: welkom goedkope arbeidskrachten versus welkom iedereen. Hebben de linkse globalisten niet in de gaten dat ze voor het neo-liberale karretje van hun aartsvijand worden gespannen?

In een tijd dat de mens geacht wordt het klimaat te kunnen veranderen, zou het toch relatief eenvoudig moeten zijn om enige sturing aan te brengen bij immigratie en bevolkingsgroei. Maar zelfs een politieke discussie daarover wordt niet gevoerd: te gevaarlijk met het oog op allerlei verdragen en EU- of VN-verbintenissen. Dus ziet de politiek deze zaken liever als een natuurverschijnsel.

Gaan we daar niet een keer heel erg veel spijt van krijgen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet ook de tienduizenden Nederlanders niet die in de jaren ’50 mochten vertrekken naar Canada en Nieuw-Zeeland. Want er was voor hen geen landbouwgrond, geen huizen, geen geld en toekomst. Te vol. Mijn oma heeft haar twee broers 25 jaar niet gezien. Tot ze genoeg had gespaard voor een duur ticket. Daar bleef het bij. Migranten gaan nu vrolijk jaarlijks van onze centen op vakantie naar hun gevaarlijke moederlanden. Heb al veel jaren spijt.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat veel mensen wel zien dat we er grote spijt van gaan krijgen en niet alleen van het bovenstaande maar daarboven op ook van de opgelegde klimaathype. De klimaathype de ultieme melkkoe waar elke inwoner het slachtoffer van wordt, voorheen was voornamelijk de auto de melkkoe. Het schip Nederland zal daarbij een keer op de klippen lopen en de averij zal zeer groot zijn. Ik zie helaas niet de wal het schip keren, daarvoor is Nederland te socialistisch.

De overheid (EU) zal de touwtjes steeds strakker aan gaan trekken en dat zie je ook al gebeuren met politieke rechtspraak, intrekken van het referendum, steeds hogere belastingen, het inperken vrijheid van meningsuiting, kritiek op de islam zal ook sterk ingeperkt gaan worden.

Omdat te kunnen doen zal de overheid sterk gaan groeien zoals dat onder Rutte al in gang is gezet. De mensen moeten onder controle worden gehouden en dat gaan ze samen doen met de tech-bedrijven zoals Google, Facebook, etc. Daarnaast krijgen we natuurlijk nog een EU-leger niet voor de verdediging tegen bijvoorbeeld Rusland maar om intern de landen controle te houden.

De volgende stap is absolute macht van de NL-overheid en EU en dictatoriaal systeem. Welk soort dat wordt? Een soort communistisch systeem of gezien de grote groei van de islam in ons land een kalifaat.

De enige die het op dit moment goed ziet is Trump, echter als de Democraten het daar gaan overnemen gaan ze dezelfde kant op als de EU/NL.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Rob Esveldt, uw reactie zit vol goede punten. Toch heb ik een minnetje gezet omdat u op geen enkele manier VOOR Nederland staat. Grotendeels denk ik langs de zelfde lijn, maar heb met het aantreden en met enkele onverwachte uitslagen in Europa nog steeds behoorlijke hoop dat de nieuwe ontwikkelingen (LEGA, VB Belgie, Fidesz Hongarije, Polen, FvD Nederland) de komende 10 jaar een positief effect zullen hebben.
Een week voor de PS verkiezingen in Nederland was voor duidelijk dat er vanaf TK 2021 de eerste kleine stapjes naar een reeeeler Nederland zullen worden gezet.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Wat ik tot nu toe zie is dat partijen die opeens groeien toch genegeerd worden door partijen die voornamelijk voor globalisatie zijn. Als zij samen gaan heeft het FvD als nog het nakijken. Daarnaast zie je ook dat partijen die eerst rechts waren (VVD, D66 en CDA) naar links opschuiven. Deze drie wil de macht houden en zullen doordat FvD groot is geworden daarvoor zelfs met GroenLinks in zee gaan of de PvdA moet opeens weer groeien. Partijen zoals GroenLinks en PvdA zijn ook voor globalisatie. Voor de VVD, D66, CDA en GroenLinks is de EU heilig ook al liegt de VVD erop los dat het geen globalisatie wil.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Het zal toch een keer gebeuren dat de achterban van de VVD gaat morren.
En Rutte meer dan zat zijn.
Althans daar hoop ik op.
Syp Wynia heeft ook een artikel geschreven over hoe liberaal is de VVD nog

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Rob Esveldt, graag mijn reactie bij de reactie van ni28 lezen? ni28 is, naar ik begrijp, afkomstig uit een land wat tot 1989 achter het ijzeren gordijn lag, maar ik was voor 1989 aangenaam verrast over de politieke mening in wat toen Oostblok heette…….

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De club van Rome heeft 62 jaar geleden opgeroepen om de bevolkingsgroei te temperen met het totale aantal van drie miljard inwoners. De VN van vandaag houdt zich muisstil met zeven en half miljard inwoners. De aarde gaat kapot door overbevolking van de mens. Als je gelooft dat de mens klimaat beïnvloedt is de overbevolking de grootste reden voor zorg. Maar daarover hoor je ook niets. Mensen gaan desnoods elkaar te lijf om te overleven, wij zien dat in Europa door de stijgende migratiecijfers. Nieuwkomers verdrijven oorspronkelijke bevolking door in hele wijken met hun cultuur en geloof te overheersen totdat iedereen vertrekt en de overheid grijpt niet in want het is eenmaal verrijking en hun democratische recht. Democratie is inderdaad een tere vaasje die je moet beschermen en niet laten uitbuiten en vernielen door migranten uit ondemocratische culturen die onze sociale systeem in gevaar brengen door zonder eigen inbreng de pot leeg te halen. Zoals het nu gaat veranderen hele wijken in dezelfde plaatsen waar de nieuwkomers vandaan komen. Deze desastreuze ontwikkeling kost nog bakken met geld zodat de Nederlander steeds verder aan koopkracht moet inboeten. Rutte kan roepen dat men hoort beter te verdienen maar hij is de ware oorzaak van de verslechtering. Het idee van de globalisering zit vol prachtige wensen maar mist elke spoor van realisme. Dit kan nooit werken met zulke fundamentele verschillen in de wereld, hier worden maar een paar mensen van rijk en de rest blijft inleveren. Goedkope arbeidskrachten van elders maken een boel mensen hier werkloos of tenminste arm. En dat terwijl een feit is dat een grote middenklasse garant staat voor rust en vrede. Zeg niets want er is al besloten dat de immigrant altijd gelijk heeft en de schuld altijd bij de blanke Europeaan.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ni28, Mijn ouders woonden van 1978 – 1989 vlak Oost van Lubeck, 1 km van de DDR. In 1977 ging ik naar Polen op vakantie, geen flauw benul van Oost-Europa of Rusland. In Warschau leerde ik Polen, DDR’ers, Tsjechoslowaken en Hongaren kennen. In de jaren daarna heb ik hen vaak bezocht en in gesprek gekomen over…….Politiek! Ik was 22, net VVD’er. In achterkamertjes discussies bleken we allen Bolkesteijn liberalen te zijn, al kenden we Bolkesteijn nog niet.
In 1987 constateerde ik hardop in Nederland dat ik het niet bij leven zou meemaken dat het ijzeren gordijn zou vallen…… En 2 jaar later was het zover. DAAROM deel ik diepe pessimisme van Rob Esveldt niet. DAAROM blijf ik hoopvol en leef in de blijde verwachting dat op een moment de komende 10 jaar mijn categorie de omdraaiing zal realiseren.
Mijn vreedzame gedachten zijn aan het verdwijnen als sneeuw voor de zon………

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Beste Henk Albarda, ik herken volledig uw verhaal. Toen de Berlijnse muur viel dacht ik dat Tsjechoslowakije nooit die verandering mee zou maken(ik kom zelf uit Praag)en het kwam toch als laatste land weliswaar omdat de toenmalige regering met veel Slowaken erin erg pro-sovjet was. Het gevoel van de IJzeren gordijn heb ik lijfelijk meegemaakt, heel erg als je iets onzichtbaar voelt. Hoop is er altijd maar het kan vaak lang duren zodat je niet echt optimistisch van wordt. De huidige situatie daar is ook ver van de ideale met een pro-Russische en Chinese president en een premier die zijn positie misbruikt. Vandaag nog de vreedzame demonstratie gevolgd van een kwart miljoen mensen die de regering willen laten vallen. Maar de meerderheid vindt het prima zo, de ANO partij van Babis blijft de grootste net als de VVD hier ondanks alles. Beetje vergelijkbaar al is de situatie tikkeltje anders. Vroeger was ik optimistisch en tegenwoordig ben ik voorzichtiger met het optimisme. Nog dank voor uw compliment over mijn taalgebruik, ik doe mijn best en uw oordeel is te mooi.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Alles wat ik in mijn reactie heb gezegd is al daadwerkelijk gaande of het zit al in de pijplijn om gerealiseerd te worden. dat gezegd hebbende Facebook heeft echt dystopische plannen ze willen Libre introduceren. Facebook noemt het Libre in werkelijkheid is het een digitale gevangenis. Zie hier: https://youtu.be/0WpUeZSVCCc

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik lees in de krant dat “fucking gouden kalf” Nasrdin Dchar vrijdag 12 juli een “ode” gaat brengen aan 50 jaar Marokkaanse migratie. “Het wordt een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen.” In dit stuk van Alma van Hees wordt duidelijk dat die migratie veel dromen heeft vernietigd bij veel leden van de ontvangende samenleving, ook toen de aantallen nog beperkt waren. “Hoer” naar je hoofd geslingerd krijgen als je een zomerjurk draagt na jaren gastarbeiders met raad en daad te hebben bijgestaan. Of eindeloze oneerbare voorstellen aan onbehoofddoekte vrouwen, die #metoo doen verbleken. Huwelijksdwang. De onbeschoftheden van DENK. Vrouwenbesnijdenis. Onverdoofd slachten. Haatpredikers, IS. Een koran die je net zo goed van links naar rechts als van rechts naar links kunt lezen, want de onwelriekende boodschap is hetzelfde. Eindeloos veel naamgenoten van Mohammed, volgens de overlevering een wereldveroveraar door genocidale onderdrukking en migratie. De islamitische jaartelling begint niet voor niets met de hijra, waarna Mohammed hen onthoofdde die hem niet als profeet erkenden, met name de Joodse en Christelijke mannen, waarna hij hun vrouwen tot (seks)slaaf maakte. Mohammed, de ‘volmaakte mens’, het perfecte voorbeeld (allemaal ideeen gejat uit het Christendom). De (onsuccesvolle) islam van de vrede (Mecca) werd de Islam van het zwaard (Medina). De naam Narsrdin komt van Nasir al-Din, ofwel “verdediger van het geloof”, van dat inhumane geloof, dus. Ik denk niet dat Dchar veel aandacht gaat besteden aan die kant van de door hem bejubelde (“ode”) marokkaanse migratie. Het is een schande.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De acteur Dchar wordt bejubeld door links, maar voor mensen in het ‘redelijke midden’ (door velen vaak weggezet als ‘radicaal of populustische of extreem rechts’) is hij een exponent van de zieligheidsindustrie (oh, die arme moslims die niet begrepen en dus niet gewaardeerd worden!) en heeft hij niet meer gedaan dan een theatraal verdienmodel ervoor ontwikkeld. Het voordeel van theater (en voordrachten met ingestudeerde snikjes en stiltes op exact het juiste moment) is dat er geen ruimte is voor tegenspraak. Het is door mensen als Dchar (gesteld dat er werkelijk een mens achter de acteur schuil gaat en niet een grote oplichter en islam apologeet – nou ja, dat laatste sowieso) dat de kansen die de Nederlandse samenleving biedt voor emancipatie van dat beknellende religieuze keurslijf van de islam nooit aangegrepen zullen worden met alle gevolgen voor de Nederlandse samenleving en marokkanen vandien, zowel als groep als individueel. Tijd dat al die groenlinkse bejubelaars (en daar horen tegenwoordig VVD, D66, CDA en CU ook bij) om bij zich te rade gaan over wat ze nu werkelijk willen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
Ik heb geprobeerd om u 10 “plusjes” te geven, maar dat lukt helaas niet.
Het gelijk is volledig aan uw zijde !!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton: Dat is veel eer, maar ik ga niet ontkennen dat ik denk wel een punt te hebben. Overigens verzin ik het niet zelf. Het is slechts het resultaat van een kleine 18 jaar ‘studie’, sinds 9/11 om precies te zijn. Na die datum hebben de media – ook de toen nog neutrale, kwaliteits MSM – de nodige aandacht aan het verschijnsel islam besteed. Vanaf 2006 of daaromtrent kwam er een kentering in het MSM discours en nu zitten we ermee. Tijd voor een ’terugkentering’. Het kan niet zo zijn dat alle kritische vermogens bij de groenlinkse islambejubelaars (en daar horen VVD, D66, CDA en CU ook bij) volledig zijn opgedroogd of geamputeerd, ook al lijkt het daar soms wel op.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
Inderdaad : veel eer; maar u kent het spreekwoord : ere wie ere toekomt, toch wel ?
Ik ben het veelal met uw meningen én reacties eens en begrijp, vermoedelijk, nét als u niet dat zovele Nederlanders nog steeds met oogkleppen op lopen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton: Ja, inderdaad. Het raadsel van de groenlinks-islamitische oogkleppen. Het is een optelsom van: a. onwetendheid; deels veroorzaakt door b. eenzijdige MSM; mogelijk gemaakt door c. complexiteit van de materie, waar zowel MSM als politiek gebruik van maken; d. een kennelijk eindeloos oprekbaar geloof in de wijsheid van de boven ons gestelden; en e. de onwil of gebrek aan bereidheid om tot de kern van zaken door te dringen of de grenzen van de mogelijkheden van het eigen vernuft daartoe te verkennen. Het vreemde is dat het door oogkleppen afgeschermde zicht op de realiteit selectief is en geclusterd, maar toch niet in alle landen op dezelfde manier verdeeld over de bevolking. Dus in Denemarken en Oostenrijk ziet men gemiddeld meer dan in Nederland. Misschien zijn Nederlanders na het afwerpen van het juk van de verzuiling gemiddeld wat minder principieel en wat meer geneigd tot compromisvormend groepsdenken.

Fluitje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk de omvolking van Nederland, in opdracht van de club, van Opa, B van Lippe-Biesterfeld is bijna voltooid.
Hierna volgt het verdrijven, van de laatste Autochtonen en klaar is Hassan.
Dag Nederland, dag bloemen, dag vlinders, dag spruitjes.

Ruud Beijer
Ruud Beijer
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fluitje

Het is voorbij voor Nederland. Welkom islam en asielparasieten.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud Beijer

@ Ruud Beijer.
Ik geloof (nog) niet in het totaal verdwijnen van Nederland. Ik zou dan ook nú nog niet een “Welkom” aan de islam en andere parasieten willen toeroepen. Die troep is hier al wel, dat weel ik, maar door een heel groot deel der NL’ers beslist niet met een “welkom” begroet.
Ik ben dan ook niet van plan om mijzelf en/of mijn gezin over te geven aan de dwaasheid van “den Haag” én de EU, en zal me blijven verzetten tegen de totale teloorgang van dit eens zo mooie landje dat plm. totaal in de vernieling is gestort door z.g. politici die met droge ogen beweren “het beste met óns en ons landje vóór te hebben”.
Ik blijf mij verzetten en blijf stemmen op een andere partij dan die van het partij-kartel.
Overgeven aan die troep is ´t laatste waaraan ik denk, moet u óók doen, is goed voor u.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Graag sluit ik me volledig bij uw woorden aan. Dank voor uw opbeurende woorden!
Bovendien vind ik het ietwat kort door de bocht om nu Forum voor Democratie tussen eind feb 2019 en heden al heeft getoond WEL compromis bereid te zijn tijden PS onderhandelingen en een aantal partijen WEL met FvD heeft onderhandeld, nu al het hoofd te laten hangen. Wat hadden we dan verwacht, het kartel binnen 6 maand volledig open te breken en ‘effe’ de klimaat tafels van tafel te vegen?

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

karton, Ga ik toch weer in de fout. Uw reactie aan Ruud Beijer reageerde ik op. Sluit ik me dus volledig bij aan.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel eigenaardig dat monsterverbond van kapitalisten en communisten, dat men zo werkt aan de massa-import van de islam. De islam heeft namelijk een aantal eigenschappen die maken dat de islam uitermate destructief is voor een cultuur als die van Nederland. De islam bevordert bijvoorbeeld desinteresse voor de ontwikkeling van wetenschap en techniek, want de islam houdt niet van mensen die de natuur onderzoeken en haar wetmatigheden vaststellen, want dat is namelijk een belediging van Allah. De islam is ook uitermate destructief jegens de multiculturele samenleving, want de islam ziet in niet-moslims enkel mensen die zijn te onderwerpen en uit te buiten, en streeft aldus na een keiharde, racistische en discriminerende monocultuur, namelijk de criminele anti-cultuur van de islam. Verder houdt de islam niet van mensen die zelfstandig denken en vragen stellen. Vragen stellen mag niet van de islam, en als de islam eenmaal met vereende krachten aan de macht is geholpen, dan zal de islam eerst en vooral mensen die vragen stellen de kop afsnijden. Dit is dus de islam. De islam is slecht nieuws. En dit wordt tegenwoordig door tientallen experts uitgelegd in honderden boeken, lezingen en interviews. Maar het wordt allemaal strak en volhardend genegeerd door de politici en elites die ons regeren, dus al die kapitalisten en communisten die het zo druk hebben met het massa-importeren van de islam.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Feitelijk is vast te stellen: waar de islam verschijnt is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt! Talloze voorbeelden ten over!

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Welkom in de wereld van progressief neoliberalisme.

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x