De verlichte, milde versie van de islam is onvindbaar

Politici en media vertonen struisvogelgedrag

Titelfoto bij artikel Katiana Kayvantash op OpinieZ.com “De verlichte, milde versie van de islam is onvindbaar”

Foto: Ka’abah te Mekka –

 

Ieder weldenkend persoon in Nederland die het lef heeft om verder te kijken dan zijn eigen neus lang is, kan de stelling van Ayaan Hirsi Ali over het Europese migratiebeleid onderschrijven. Ze daagt de politiek en de samenleving uit om, ten gunste van de vrijheid en de veiligheid van Europese vrouwen, waakzamer om te gaan met de traditie van ‘barmhartigheid’ en ’tolerantie’ ten aanzien van de minderbedeelden in de wereld.

Deze traditie wordt te pas en te onpas door de gevestigde orde als manipulatiemiddel ingezet om meer draagvlak te creëren voor het dwaze Europese migratie- en vluchtelingenbeleid. Een beleid dat groen licht geeft voor de import van migranten met hetzelfde anti-vrouw sentiment, waar CDA-leider Buma afgelopen zondag bij Rick Nieman zijn bezorgdheid over uitte.

 

Een beleid dat in mijn optiek overigens geïnspireerd is door de perverse drang van de gevestigde orde om van Europa een zogenaamde multiculturele natie te maken. Of het nu bewust of onbewust is, onze politici zijn inmiddels goed op weg om in plaats daarvan een monoculturele islamitische natie te creëren.

 

Iraanse sharia-cultuur

Islam is niet langer slechts een religie die een land domineert, maar een cultuur die vrijwel door iedereen – jong of oud, moslim of geen moslim, vrouw of man – ongemerkt en stilletjes wordt omhelsd. Iedere Iraanse Nederlander kan meepraten over hoe de positie van Iraanse vrouwen in een ooit zo modern, westers georiënteerd en daadwerkelijk multicultureel land, in een dramatisch tempo bergafwaarts is gegaan. Van die mooie, krachtige, 2500 jaar oude Perzische beschaving waarbij respect voor vrouwen centraal stond, is in de praktijk vrijwel niets meer overgebleven. Beetje bij beetje, stap voor stap en ieder jaar meer dan het voorgaande heeft de Perzische cultuur onder dwang van het islamitische geloof plaats gemaakt voor de islamitische cultuur.

Vandaag de dag worden vrouwen door hun echtgenoot ongestraft over heet asfalt meegesleept, publiekelijk aan hun haren getrokken, in elkaar geslagen en mishandeld omdat zij om de een of andere reden niet hebben toegegeven aan de heilige wil van de man. Vandaag de dag heeft iedere doorsnee man in Iran – moslim, ‘gematigde moslim’, of geen moslim – ongeacht achtergrond of opleidingsniveau, naast zijn eigen echtgenote nog vier of vijf scharrels die hij conform de sharia-cultuur tot zijn tijdelijke slavin heeft gemaakt.

Het uithuwelijken van een minderjarig meisje wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld. Het is vandaag de dag uit het straatbeeld van Iran niet meer weg te denken dat een Iraanse vrouw lastiggevallen wordt door mannen in een auto, die haar vervolgens geld aanbieden in ruil voor de meest uiteenlopende seksuele diensten. De zuuraanvallen tegen ‘ongehoorzame’ vrouwen worden juist toegejuicht en een man die geen wraak neemt op zijn ontrouwe echtgenote wordt gezien als een zwakkeling zonder eer.

 

Islam verward met multiculturalisme

Dezelfde trend zien wij gedurende de afgelopen tien tot vijftien jaar Nederland stukje bij beetje binnensluipen. We kijken niet meer verrast op als een moslimman met zijn vier vrouwen en ontelbare kinderen gekleed in een Arabisch gewaad op straat loopt. We zijn niet meer verbaasd als minderjarige meisjes in Nederland worden uitgehuwelijkt. We raken niet meer ontdaan als vrouwen en meisjes worden besneden in ons land. En we hebben het niet door dat de islamitische cultuur zich aan het normaliseren is en daarbij de Nederlandse normen en waarden langzamerhand heeft gegijzeld. We staan erbij, kijken ernaar en laten het gewoon gebeuren.

Dat onze kinderen verplicht meegenomen worden naar moskeeën om te bidden vindt onze regering geen issue. Dat onze politie zich zo ezelachtig aansluit bij een Ramadan-viering of islamitisch gebed (Azan) beschouwen wij als barmhartige daad van verbinding.

De politiek heeft vanaf het begin af aan een cruciale fout gemaakt door vanuit haar tunnelvisie de aanname te doen dat elke allochtoon automatisch moslim is. Met als gevolg dat islamisering in wezen is verward met multiculturalisme.

Het is de lezer inmiddels duidelijk dat ik, zoals vele vrouwen met een migratieachtergrond die helaas de stille meerderheid onder allochtone vrouwen vormen, het grondig eens ben met de stelling van Hirsi Ali.

Barmhartig-tolerante Buma

Afgelopen zondag was Buma bij Rick Nieman te gast bij het programma WNL Op Zondag. Met zijn bekende ‘barmhartig tolerante’ toon gaf hij het volgende aan: “De islam heeft verschillende kanten, we moeten de goede vorm van de islam stimuleren… Maar als het anti-vrouw of anti-homo wordt, dan moet je daar streng op zijn.

Ik betrapte mezelf op het feit dat ik via mijn beeldscherm Buma probeerde van repliek te voorzien, mede omdat mijn eigen dochter de nacht daarvoor door een dronken moslimjongen tot drie keer toe was aangerand tijdens het uitgaan. Toen mijn dochter hem vroeg waarom hij zich zo gedroeg antwoordde hij met een brutale lach op zijn gezicht “vanaf morgen is het Ramadan en dan kan ik dat een maand lang niet doen”.

Meneer Buma, het is een ideologie en cultuur geïmporteerd uit het Midden-Oosten die al eeuwen hetzelfde predikt en geen enkele hervorming of verlichtingsperiode kent.

Vervolgens voegt u het volgende toe: “Er is de hoop geweest dat er een soort Europese, verlichte islam zou ontstaan, die onze waarden en normen zou hebben. Dat is niet gebeurd.

 

Vertekend beeld

Ik had opeens plaatsvervangend medelijden met u. De naïviteit, simpelheid, oppervlakkigheid en hypocrisie druipt van uw uitspraken af. Want als ik u mag geloven, heeft u sinds begin 2000 als een braaf kind maar zitten hopen dat er op een dag uit zichzelf een soort Europese verlichting zou gaan ontstaan binnen de islam. Die maar geen enkele intentie heeft om te komen.

En ondertussen heeft u samen met uw coalitiemaatjes iedere criticus – moslim of geen moslim, allochtoon of autochtoon, westers of niet westers – die moedig genoeg was om kritiek te leveren op de onmenselijke aspecten van islam, als racist, islamofoob, xenofoob, extremist en moslimhater afgeschilderd en aan de kant geschoven. Terwijl u bezig was de vrijheid van het islamitische geloof te verdedigen, is het u ontgaan dat de klauwen van de islamitische cultuur langzaam maar zeker tot in de diepste vezels van onze samenleving aan het doordringen zijn.

Bovendien neem ik het u persoonlijk kwalijk dat u een vertekend beeld heeft gecreëerd van de gehele allochtonengemeenschap, die ervan uitgaat dat alle allochtonen moslims zijn. Daarmee doet u een immens onrecht aan de overige allochtonen die ondertussen in alle gesprekken over het hoofd worden gezien. Een doelgroep die ooit met volle overtuiging voor de waarden en normen van een land als Nederland heeft gekozen en zich vandaag de dag, evenmin als autochtonen, niet in het huidige straatbeeld van Nederland herkent.

 

Struisvogelgedrag

U heeft met uw hypocriete struisvogelgedrag en uw aanmatigende uitlatingen, uw eigen joods-christelijke waarden, normen en tradities ondergeschikt gemaakt aan die van de islam. Heeft u dat allemaal gedaan met de hoop om een verlichte Europese vorm van de islam uit uw mouwen tevoorschijn te kunnen halen?

Meneer Buma, u en uw coalitiemaatjes vormen de grootste reden dat die verlichting niet is gekomen!

Correct me if I’m wrong – er is tot op heden geen enkele geestelijke leider, Imam, mollah of islamitische profeet opgestaan die dacht: weet je wat, we leven niet meer in de zevende eeuw, dus laat ik maar met de tijd meegaan en de moslims proberen te emanciperen. Laat ik de islamitische cultuur maar hervormen en de moslims verlossen van dat barbaarse gedachtegoed die niet meer bij de moderne tijd past. Laat ik maar opstaan ter bestrijding van een vrouwonvriendelijke cultuur waarbij het ondermijnen en beperken van rechten van vrouwen en agressie tegen vrouwen, ongelimiteerd en ongefilterd in alle delen van deze wereld wordt uitgedragen.

 

 

“Gematigde islam”

Ik heb zowel u als onze regering, uw collega’s, journalisten en opiniemakers al vaker horen verwijzen naar de “gematigde Islam”, maar mag ik u voor een keer vragen wat u daar eigenlijk onder verstaat?

Als een “gematigde Islam” wel bestaat, mogen we alstublieft wel voor eens en altijd weten in welke kluis die gematigde moslims hun heilige herziene milde versie van islam hebben opgeborgen? Mogen we misschien een kopie daarvan in onze handen krijgen om dat te bestuderen? Kunt u de burgers doorverwijzen naar een website waar ze de moderne versie van de Koran zouden kunnen lezen?

Laten we elkaar niet langer voor de gek houden en toegeven dat er dus maar één Allah, één Koran en één islam bestaat. Er zijn wel verschillende stromingen die elkaar aan de hand van één en dezelfde islam bij sektarische gevechten afslachten. Maar een andere vorm van islam – een moderne islam, een Europese, Afrikaanse, Australische, Aziatische of Amerikaanse Islam – bestaat simpelweg niet.

 

Hoe moeilijk is het om gewoon het eerlijke verhaal te vertellen door toe te geven dat u en uw collega’s sinds de moord op Theo Van Gogh gewoon gebakken lucht aan het verkopen zijn aan de burgers van dit land over het bestaan van een “gematigde islam”?

Meneer Buma, bent u echt zo naïef, goedgelovig en blind dat u het islamiseren van Nederland en Europa niet ziet, of staat u gewoon te diep tot aan uw nek vast in het islamiseringsmoeras dat mede door uw persoonlijke bijdrage gecreëerd is in opdracht van de Europese partijkartels? Persoonlijk denk ik het tweede, maar wat denkt u zelf?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ergste is dat de politiek bewust islamiseert door hun multiculturele drang. De vrije Westerse wereld is al lang niet vrij maar wordt door de VN gedomineerd en gestuurd. Deze VN die gekaapt is door vele schurkenstaten die de afbraak van de westerse wereld op agenda hebben beroepen zich op democratische rechten die zij zelf niet hoog houden. Zij misbruiken onze democratie om de wereld naar hun perverse beelden te vormen. Het doel is om de wereld naar islamitische regels te converteren. De christendom is toch al op zijn retour nu steeds minder mensen naar de kerk gaan. Op zich een bewijs van een voortgaande civilisatie die zich niet laat leiden door het bovennatuurlijke maar naar realiteit leeft. Zo ver is de christendom geëvolueerd door verlichting dat ie zichzelf opheft. Islamisten zien dit vanuit hun primitive instelling als zwakheid die zij nu kunnen aanpakken. De vraag is hoe onze samenleving hiermee kan omgaan. Hoe pak je die eeuwige achterstand aan want een dialoog met de man met de knuppel is doorgaans onmogelijk. De christendom heeft zich overgegeven aan de islam en dat al in een beginnende fase. Onze leiders vinden moslimslachtoffers zieliger dan christenslachtoffers. Zij drinken thee met de moslims in Christchurch maar bij christelijke slachtoffers in Sri Lanka blijven zij stil. Is dat de andere wang toekeren of meten met twee maten? Die ene verdronken moslim jongetje deed de grenzen van Europa open maar de christelijke baby doet alle deuren in de westerse wereld dicht. De westerse civilisatie bevindt zich in een enorme crisis en neigt te verdwijnen door de globalisering en hypocriete struisvogelgedrag. Ook Katiana zal ervaren dat zij tegen dovemansoren praat. Men hoort het aan en gaat over tot de orde van de dag. Want wij hebben het toch nog goed? Hoe lang?

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Blijf schrijven, beste Katiana.

H Michael
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Misschien is er toch wel wat te zeggen voor het christelijk geloof, of tenminste een geloof dat de bijbel serieus neemt. Het feit alleen al, dat elk slachtoffer, vooral indien moslim, van de politiek (correcte goegemeente )op medeleven kan rekenen, behalve als het christenen of joden betreft, geeft te denken!

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H Michael

Opmerkelijk is dat de genocide op christenen wereldwijd nauwelijks aandacht krijgt van de christelijke partijen alhier.

Max
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

In de Koran is het steeds God/Allah die spreekt, in de Bijbel is het de mens die vertelt over God. Mensen die vertellen kunnen zich vergissen, God/Allah maakt daarentegen geen fouten.Dus,de inhoud van de Koran staat daardoor niet ter discussie en hervorming van de Koran/Islam is principieel onmogelijk!

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de islam verschijnt verdwijnt de vrijheid, vrede en veiligheid! Een keihard gegeven! Maar de volkomen naïviteit, de domheid, de dwaze politieke correctheid in dit land overheerst en manipuleert! Het lijkt of de jaren dertig vorige eeuw weer hun intrede hebben gedaan, maar dan de 2.0-versie, een paar graden erger!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En wat liepen ze allemaal weg met die ‘moderne’ moslim Tarik Ramadan in Rotterdam. Het bleek uiteindelijk een gevaarlijke islamitische charlatan te zijn. En een verkrachter. Maar onze politieke leiders leren er niks van.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch artikel! Ik vrees evenwel dat bij Buma het kwartje pas valt als hij ziet hoe zijn familie wordt verkracht en onthoofd door mensen die met Korancitaten uitleggen waar ze mee bezig zijn.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Neen, het kwartje valt niet. Hij citeert het volgende ‘vergeef het hen Vader, ze weten niet wat ze doen’.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser.
Het is de hoogste tijd dat Buma citeert :
“Vergeef het mij Vader, ik weet niet beter”

Bieke Dilis
Bieke Dilis
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“De politiek heeft vanaf het begin af aan een cruciale fout gemaakt door vanuit haar tunnelvisie de aanname te doen dat elke allochtoon automatisch moslim is. Met als gevolg dat islamisering in wezen is verward met multiculturalisme.” Daarom stel ik voor vanaf nu het woord “allahtoon” te gebruiken om een onderscheid te maken tussen moslims en niet-moslims.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een subliem artikel van Katyana! Blijf alstublieft schrijven mevrouw Kayvantash! Ik gebruik U en mevrouw als ik respect meen te moeten hebben voor een bijdrage op een site of een reactie op een site.
Bij dit stuk heb ik wederom geen inhoudelijk commentaar; Mevrouw Kayvantash kent dit onderwerp door en door en het is zeker niet aan mij kanttekeningen te plaatsen.
Ik vind het slechts dapper, toch haar verhaal te blijven doen!
Door alle linksen verguisd, die hardop beweren voor homo/lesbo rechten en voor vrouw en man gelijk te staan en stiekem, zoals mevr Kayvashan beschrijft, het tegenovergestelde uitvoeren.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het maar net. Mijn (ex)buurman is gevlucht voor de ayathollas in Iran. Heeft al vijendertig jaar een succesvol restaurant. Jaren geleden verzuchtte hij ‘vijfendertig jaar geleden ben ik gevlucht voor die keleremoslims, nu ziet het er naar uit dat ik weer moet vluchten’.

Zijn huis staat inmiddels te koop.

Mijn (ex)huisarts, Iranees, geweldige dokter, heeft het in Nederland niet meer naar zijn zin. Is bezig iets te zoeken op de ABC-eilanden.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn stelling “dat waar de islam verschijnt, de vrijheid, veiligheid en vrede verdwijnt” was reden om mijn reactie niet te plaatsen? Maar begeef ik mij met deze stelling dan zover van de waarheid, de onomstotelijke realiteit??

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn gematigde moslims met redelijk seculiere opvattingen. Die mensen blijven zoveel mogelijk onzichtbaar, want er is geen gematigde islam.
Het is aan de Nederlandse politiek om deze gematigde moslims binnen en de islam buiten te houden. Maar er worden geen eisen gesteld.

p.
p.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Dat kan ook helemaal niet meer, eisen stellen. Want eisen kunnen uitsluitend gesteld worden op basis van een fundament waarvan de eiser heeft besloten dat dat onomstotelijk waar is. Ofwel: een absolute overtuiging, een onaantastbare waarheid, een niet weerlegbaar gegeven.
Kom daar maar eens om bij de gemiddelde Nederlander. Er wordt hier en elders op sociale media wel ach en wee gekermd over de ‘D66-rechters’, over draaikont en leugenaar Rutte (en dat is terecht) maar ik daag een ieder uit om op het eerstkomende verjaardagspartijtje een gesprek met een willekeurige gast aan te knopen met als doel één absoluut gezamenlijke grondslag te vinden op basis waarvan ‘eisen kunnen worden gesteld’ aan ‘de islam’. Ik maak me sterk dat het heel moeilijk zal zijn daar uit te komen, en garandeer een verpeste sfeer op het feest.

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Als ik me niet vergis had FVD een voorstel met redelijk te stellen eisen. Staat en valt met de uitvoering en is voorlopig natuurlijk politiek kansloos.

H Michael
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is allang een capitulatie proces gaande geregistreerd vanuit de politiek, de media en het onderwijs. Zie de website!

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mevrouw Kayvantash,

Vergis ik mij of zijn het vooral vrouwen die op deze wijze over de Onderwerpingsdoctrine schrijven en of publiekelijk van zich laten horen: de Nieuwe Maan? -waar is Hafid Bouazza …?-
Kan de redactie van Opiniez de heer Buma om een reactie te vragen?

bedankt en groeten Ron Heekelaar

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t “Toetssteen”) […]

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid is een machine van bureaucratie en politiek.
Wanneer er eenmaal een programma in aangebracht wordt, of dat nou islampromotie/tolerantie is, of intersectionaliteit, of diversiteit.. maakt niet uit.. de machine zal zonder nadenken dagelijks de procedures afdraaien.
Activisten weten dit en maken handig gebruik van deze eigenschap.
Het duurt decennia voordat een politicus het lef heeft om de machine te resetten of minimaal het programma eruit te verwijderen, zelfs nadat gebleken is dat een programma averechtse effecten heeft.
Daarom moet een overheid ook niet te alles omvattend zijn, maar een minimaal takenpakket hebben.

Maar zo’n stomme fout maken, als islam uitnodigen om en masse hier te komen wonen en hun verplichting tot inburgering en assimilatie weg te wuiven, en alle fouten op fouten die daarna gemaakt zijn.. volgens mij dienen ze het doel van onkunde projecteren, terwijl er een agenda wordt uitgevoerd. En die agenda komt niet van onze eigen regering, die voert hem alleen maar uit.
Jammer genoeg kan ik het niet bewijzen. Ik kan alleen logica gebruiken. Zoveel incompetentie van 40 jaar nederlandse overheid lijkt me zeer ongeloofwaardig. Zo stom zijn onze bestuurders echt niet. Als ze dat wel waren dan waren we nog veel verder van huis.

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

True! En fantastisch geschreven.

Etienne
Etienne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel, helaas klopt het allemaal op dit moment.

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x