Wopke Hoekstra bejubelt Fort Europa

In strijd met verzet CDA tegen Ever Closer Union

Titelfoto bij artikel Johannes Vervloed “Wopke Hoekstra bejubelt Fort Europa”

Foto: Kantoor Europese Commissie te Brussel –

 

Terwijl zijn eigen Haagse fractie zich vorige week nog uitsprak tegen een Ever Closer Union steekt CDA-kroonprins Wopke Hoekstra (gesteund door het kabinet Rutte III) in zijn Humboldt lezing in Berlijn doodleuk de loftrompet over de EU. Hij spreekt zich uit voor een sterke Europese Unie met een eigen defensie, een eigen buitenlands beleid, een eigen klimaatbeleid en een gezamenlijke bewaking van de buitengrenzen. Kortom, Hoekstra bejubelt Fort Europa.

Alsof ik echo’s hoor van de Churchill-lezing van Mark Rutte in Zurich en de recente redevoeringen van Frans Timmermans, de Spitzenkandidat van de Europese Socialisten. De verschillen zijn in ieder geval nauwelijks meer zichtbaar.

 

Metamorfose

Met zijn Hanze-8 initiatief wekte Hoekstra nog de indruk dat hij de Nederlandse soevereiniteit verdedigde. Gesteund door zeven kleine lidstaten verzette hij zich lange tijd tegen een Eurozonebegroting. Een plan waardoor Noord-Europa de pinautomaat voor Zuid-Europa zou worden. Een geldmachine die het financiële wangedrag van de Zuidelijke lidstaten beloont en hun begrotingsgaten vult met geld van de Nederlandse belastingbetaler.

Wopke leek een minister van Financiën met lef die zich niet laat ringeloren door de Fransen en de Duitsers. Die Hoekstra is ineens verdwenen. De nieuwe Hoekstra wil dat de Frans-Duitse as zelfs de leiding neemt in de EU en ervoor te zorgen dat de EU net zo machtig wordt als andere grote spelers in deze wereld. Met name Duitsland roept hij op elke schroom op weg naar de macht te laten vallen en voluit te gaan voor een leidende rol in de EU. Nederland zal Duitsland daarin steunen, voegt hij eraan toe.

 

Schuld en boete

In goed Christelijke traditie verbindt Hoekstra hier meteen consequenties aan voor zondaars die zich verzetten tegen de door hem geschetste nieuwe, sterke Europese Unie. Lidstaten die niet gehoorzamen en bijvoorbeeld geen migranten willen opnemen worden uit Schengen gezet. Lidstaten die zich niet aan de regels van het Stabiliteitspact houden komen niet langer in aanmerking voor EU-subsidies. Ik vermoed dat de CDA minister zich hier sterk heeft laten inspireren door het Bijbelverhaal over Jezus die de Farizeeërs uit de Tempel joeg.

 

Superstaat

Het CDA kiest voor een vlucht naar voren en laat alle reserves tegen een steeds machtiger wordende EU varen. Ten koste van de Nederlandse soevereiniteit. Vergeten is het traditionele adagium ‘soevereiniteit in eigen kring’. Vergeten is de subsidiariteit van Lubbers: alleen die zaken op EU-niveau doen, die op nationaal niveau niet kunnen. Het CDA gaat voor de totale overgave.

Gelukkig staan er alternatieven op het stembiljet voor het Europees parlement. Er zijn politieke partijen (FvD, PVV, SP, SGP) die de Nederlandse soevereiniteit nog wel hoog in het vaandel hebben. Die geen uitverkoop houden en vertrouwen hebben in onze belangrijkste bondgenoot Amerika en in de NAVO als dé garantie voor onze veiligheid.

 

CDA-partijleider

Met zijn Humboldt-lezing heeft Hoekstra zijn ambitie om de nieuwe CDA-partijleider te worden duidelijk neergelegd. Dat hij daarbij koos voor Berlijn is ook niet toevallig. Hoekstra ziet een leidende rol voor Duitsland weggelegd in de EU en meent dat Nederland er verstandig aan doet Duitsland als belangrijkste bondgenoot te kiezen. Dat de Duitse inzet voor een Europees leger vervreemding betekent van de VS, onze echte bondgenoot, neemt hij blijkbaar op de koop toe.

Ik ben benieuwd hoe hier in de CDA-gelederen op gereageerd wordt. Hoekstra zal zijn lezing wel hebben afgestemd met Buma. Maar of de bekende CDA-dissidenten gelukkig zullen zijn met de tekst van zijn lezing is nog maar de vraag.

Hoekstra heeft de Nederlandse kiezer in ieder geval een dienst bewezen. Die weet nu waar het CDA voor staat.

Een stem op het CDA is een stem op Rutte en Timmermans.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelijk na het bezoek van Rutte bij Macron heeft Hoekstra versneld een hersenspoeling ondergaan. Onze manse Rutte die voor de verkiezingen altijd ferme taal bezigt krimpt in zicht van zijn directe bazen altijd tot een willoze dwerg. Hoekstra heeft Macron natuurlijk boos gemaakt en Rutte moest op het matje komen. Met zijn lezing heeft Hoekstra alles glad gestreken en legt zich neer bij de wil van Macron. EU erop en niet eronder maar dan als een kolossale eenheidsstaat met maar een wil en een gedachte. Net als de gerenommeerde partijen in Nederland,wat je ook kiest je krijg altijd hetzelfde. Denk erom als je gaat stemmen, hoe vaak ben je er ingetuind? Dit wordt de volgende keer, dat staat vast. Moet je toch al weten!

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kroonprins Wopke ?
Hoeveel kroonprinsen heeft het CDA inmiddels al versleten vóórdat zij konden worden gekroond ?
Hetzelfde gevoel bekruipt mij bij het woord “mastodont”, iedere politieke partij bezit wel één of meerdere “mastodonten”.
Opstelten werd ook “mastodont” genoemd, de man kon totaal niks, liet het hele min. van Justitie in ’t honderd lopen, samen met z’n maatje Teeven (tegenwoordig buschauffeur).
Loek Hermans, óók al zo’n “mastodont”, vervult 10-tallen nevenfuncties, de man houdt geen tijd over voor het 1ste Kamerwerk waarvoor hij vorstelijk wordt betaald !
“Mastodont” staat voor mij gelijk met een eng doch bang dier, dat leeft “op kosten” van andere dieren, een z.g. parasiet, zeg maar.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is wellicht niet heel diplomatiek en misschien vindt iedereen het wel een beetje off-topic, maar mijn voorzichtige conclusie is: ‘alweer een verwarde man’. En we hebben er al zoveel, maast al die eveneens verwarde therapeuten. Help, het halve land lijkt wel verward.
Zijn ze allemaal beneveld, onder de drugs, slaapkoppen of heeft men hier het gezonde verstand met vakantie gestuurd?
Normaal ben ik niet gauw cynisch, maar ik begin me nu toch werkelijk enige zorg te maken. In de afgelopen ruim honderd jaar hebben volkerenleiders met de meest gruwelijke middelen getracht om hun eigen volk een betere toekomst te geven. Dat was hun doel, maar het ontaarde in vreselijke moordpartijen.
Maar de huidige leiders beginnen al met verraad aan hun eigen volk, om zichzelf te verrijken. Hoe moet dat eindigen???

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Nu pas? Al 20 jaar heb ik ernstige zorgen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

@ Henny Keur.
“Hoe moet dat eindigen ???”
Ik weet ook niet precies hoe e.e.a. te stoppen valt, maar ik hoop dat de “leiders” die dit hebben veroorzaakt, worden gestopt op de manier zoals het ging met o.a. Napoleon en Adolf H. te D.
Verder zouden de weldenkenden in dit z.g. “rijke” landje bij de a.s. EU-verkiezingen een schot voor de boeg kunnen afgeven ?!

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton,
Ik vrees dat we het niet meer kunnen stoppen. Dat komt omdat de mentaliteit van ook onze leiders steeds meer gericht is op eigenbelang. Het individualisme in optima forma. Het dolle daarbij is dat leiders die wel het landsbelang voorop stellen, uitgejouwd worden. Trump, hoewel wat lomp, dient zijn landsbelang. Poetin, hoewel geen vriend van mij, dient zijn landsbelang.
Blijven we in eigen land, dan zijn er echt wel volksvertegenwoordigers die het landsbelang willen dienen. Ik heb ze meermaals gesproken, máár… zodra hun eigen positie op het spel staat, dan staat dat voorop en draaien ze de kont in elk gewenste richting.
Er zijn er steeds minder, die hun rug rechthouden en de druk van bovenaf is enorm. Ik kan je de oorzaak precies duiden, maar niet hier op deze beperkte ruimte. Stuur me desnoods via de redactie een privé bericht, dan wil ik daar wel wat meer over zeggen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

@ Henny Keur.
Ik zou graag gebruik willen van uw aanbod om via de redactie een privé bericht aan u te sturen. Echter…….ik verblijf voor enige tijd in Oostenrijk en omdat de duur van mijn verblijf niet exact bekend is, zou één en ander nogal “rommelig” bij u kunnen overkomen, omdat ik niet doorlopend in de gelegenheid ben om te reageren via de p.c. of laptop.
Ten overvloede wellicht : met uw zienswijze ben ik het volledig eens.
Leiders die het landsbelang voorop stellen zijn o.a. óók Orban, Zeman en meer mannen met ruggengraat. Ook deze échte leiders worden uitgescholden en gecriminaliseerd door een het stelletje aardwormen in de EU-“leiding”.
(Sorry hoor, maar “diplomatieke benamingen” waren altijd al mijn zwakke kant)

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton,
Helemaal niet erg. Ik reageer ook niet altijd, maar afgelopen periode bemerkte ik regelmatig dat onze standpunten, gebaseerd op gezond verstand gebruiken, goed aansluiten op elkaar. Goeie tijd gewenst in Oostenrijk.

`henri
`henri
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad zullen veel burgers door de bomen het bos niet meer zien; geen wonder, gezien de over elkaar heen buitelende informatie- en desinformatiecampagnes, waarvan vele professioneel en met veel financiële middelen (Soros, EU) zijn voorbereid. Kijk bijvoorbeeld naar het bericht van eergisteren uit de VN over de uitstervende insecten; NOS Journaal 1 bracht het als primair nieuwsonderwerp, de dag erna stonden alle kranten erover vol. Dat is geen toeval, maar gecoördineerde publiciteit, en dan ben ik al direct achterdochtig. Kennelijk wordt iemands agenda uitgespeeld.

peter
peter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  `henri

Afleiding Henri,Klimaat ,uitstervende dieren ,een hele grote groep in dienst van het ministerie doen er van alles aan om het maar nergens over te hebben,dat Juncker zuipt,Merkel alles om zeep helpt met haar asielbeleid ,niks hoor of lees je ,zoiets kan alleen tegen betaling van veel geld ,en dat is ze het wel waard ,veel mensen kijken nog NPO ,en die geloven die boeven .

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat de Nederlandse kiezer nog bij zinnen komt, maar vrees dat de gemiddelde kiezer nog steeds geen idee heeft wat er aan de hand is.

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook deze CDA ’topman’ gedraagt zich als de windvaan op hun geliefde kerk. Meedraaien met de wind is het enige dat ze kunnen. Maar wel op TV dikke krokodillentranen huilen omdat ze maar niet begrijpen waarom de burger geen vertrouwen meer heeft in de politiek.

Ons huidige politieke bestel gedraagt zich als de adel vlak voor de Franse revolutie. Ze zijn de weg kwijt en proberen met alles wat ze nog hebben de macht te behouden. Hopelijk zal ook deze elite zijn neergang vinden in de bijna onontkoombare volkswoede.

Wat het alternatief moet worden weer ik niet, maar deze vorm van ‘democratie’ is al een tijdje dood en begont behoorlijk te stinken.

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x