Ik begrijp de vaderlandsliefde van Thierry Baudet wel

Links maakt elke vorm van discussie kapot

Thierry Baudet

Titelfoto: Thierry Baudet. Screenshot video Lissauer.com

 

“Baudet heeft gewonnen; alle Marokkanen het land uit!” Met deze kreet werd ik om de oren geslagen door een goede Marokkaanse kennis. Ik, met mijn kritiek op Marokkanen, moest me maar geen illusies maken. Ik zou net zo goed op die ’transporttrein’ kunnen zitten, ook al heb ik een blanke man en ben ik moeder van zijn kind. “Het interesseert die fascisten toch niets. Wanneer ze het hebben over de stop op immigratie dan bedoelen ze ook ‘Marokkanen het land uit’, hoor. Dat weet je toch Samirrha?”

Toen ik hem vroeg naar de oorsprong van zijn uitspraken en wat ertoe had geleid dat hij hier heilig van overtuigd was geraakt, antwoordde hij dat hij de kranten leest. De Volkskrant, Trouw en ook de NOS gebruikt hij veelvuldig als nieuwsbron. De Telegraaf vindt hij een racistische krant, dus die leest hij niet.

Kortom: volgens hem geeft de leus stop immigratie – iets wat Forum voor Democratie (FVD) ook roept – een vrijbrief aan de ‘fascisten’ (FVD) om dit hele land te zuiveren en alleen ‘witte mensen’ over te houden. Een nieuwe witte samenleving zonder plek voor mensen met een andere achtergrond.

 

Hirakbeweging

In Marokko is de Hirakbeweging actief. Deze protestbeweging is eind 2016 ontstaan na de dood van een Amazigh visboer in El Hoceima die zijn waar van de Marokkaanse overheid niet mocht verkopen. De onvrede onder de Amazigh- (Berber-)bevolking in de Noordelijke regio rond El Hoceima en Nador, de oorspronkelijke bewoners van Marokko over hun achterstelling vlamde na decennia lange rust weer op. Zo’n 88% van de Marokkanen in Nederland komt oorspronkelijk uit deze regio

Wanneer ik hem vraag hoe de stand van zaken is ten aanzien van de Hirak vertelt hij dat die nog steeds leeft in Marokko. De onvrede is er nog steeds, veranderingen komen maar mondjesmaat op gang. In tegenstelling tot de rest van Marokko is het gebied volgens hem nog steeds zwaar achtergesteld.

Hij geeft aan dat het Amazigh weliswaar eindelijk landelijk erkend is, maar dat diverse eerste drukken in het Amazigh nog veelvuldig worden tegengehouden. Iets waar hij zich enorm aan ergert. Universiteiten zijn er nog niet (niet één) en het door de overheid toegezegde bouwen van extra ziekenhuizen blijft uit.

 

Nationalisme

Op mijn vraag of hij nationalistisch is ingesteld, antwoordt hij met een volmondig ja. Hij geeft aan dat de Amazigh al eeuwenlang lijden onder de overheersing door de Arabieren en dat het tijd wordt voor autonomie. Dat de Amazigh eindelijk iets te zeggen krijgen over hun eigen gebied in plaats van die Arabische kolonisators. Het moest maar eens afgelopen zijn met die Arabische overheersing.

Vervolgens wordt hij stil en begint te knikken….. Ja, ik had gelijk. Ik had gelijk dat ook Nederlanders recht hebben op zeggenschap over hun eigen land.

Dat ze het recht hebben om hun eigen cultuur en tradities te behouden. Dat ze het recht hebben om zelf te mogen bepalen wie ze wel en wie ze niet toelaten in hun land. Dat ze recht hebben op zeggenschap over hun eigen portemonnee en dat niet alleen zij maar ook de rest van de wereld moet gaan meebetalen aan de maatregelen voor bv. een schoon milieu. Dat recht moeten ze hebben en houden; te allen tijde. Daarvan is hij nu overtuigd geraakt. Wie was hij nu eigenlijk om nationalisme af te keuren?

 

Rechts en links

Hij vraagt mij vervolgens wat ik zelf nu eigenlijk ben: rechts of links. “Realistisch”, antwoord ik, “ik zie de dingen zoals ze zijn en heb hierbij rechtvaardigheid hoog in het vaandel staan”. Vervolgens stel ik deze vraag aan hem. “Links”, zegt hij. “Oké, maar hoe rijm jij je afkeer van homoseksuelen met links zijn?”, vraag ik hem. “Dat geldt ook voor transgenders. Het liefst wil je ook dat je zussen straks trouwen, kindjes krijgen en voorrang geven aan het gezinsleven. Hoe rijm jij dit met links dan?”

Het blijft angstvallig stil…..

 

Vaderlandsliefde de kop ingedrukt

Ik blijf het zeggen: vaderlandsliefde wordt de kop ingedrukt, opkomen voor je volk mag niet en o wee als je kritiek levert ten opzichte van een bepaalde groep, ook al heb je je afkomst met die groep gemeen. Het is treurig om vast te stellen, maar het Westen is zijn ruggengraat allang verloren. De Tweede Wereldoorlog heeft Europa met een schuldgevoel opgezadeld en de gevaren doen inzien van slaafse volgzaamheid en xenofobie. Hoe vaak worden deze vergelijkingen wel niet in het debat gegooid en spreekt men in termen als Remember WW2 en never forget.

Hetzelfde gebeurt in discussies waar te pas en te onpas de racismekaart wordt getrokken wanneer alle argumenten op zijn. Het woord ‘racisme’ wordt inmiddels al zo vaak gebruikt, dat het hard op weg is om een geuzennaam te worden. Het dekt echt de lading niet meer. Gewoon niet.

Een logisch gevolg van het onzorgvuldig omspringen met zulke beladen woorden en omschrijvingen.

 

Kruiperigheid

Europa wil graag tolerant zijn, maar die tolerantie is kruiperigheid geworden. De overheid handelt als een soort oncontroleerbare barmhartige Samaritaan, die elke minderheid moet beschermen en tevreden moet blijven houden. Het is de minderheid die nu op haar wenken bediend wordt en de meerderheid laat zitten met de ellende. Als we echt in een democratie zouden leven dan zou de meerderheid regeren en niet de minderheid; zoals het hoort.

Gezien het voorgaande hoeft men dan ook niet verbaasd te zijn dat een politicus als Thierry Baudet voor veel kiezers zo aantrekkelijk wordt. Mensen zien in hem de belichaming van hun ontevredenheid, hun vaderlandsliefde, patriottisme en bescherming van de Nederlandse tradities, cultuur, normen en waarden. Sommigen zien in hem zelfs een tweede Pim Fortuyn die destijds ook de onvrede inventariseerde en beloofde om er wat aan te gaan doen.

 

Waanzin regeert

De waanzin regeert. Het lijkt net alsof iedereen zijn verstand is verloren en de kluts kwijt is. ‘Rechts’ wordt veelvuldig vergeleken met fascisme, maar het is ‘links’ dat moord en brand schreeuwt tijdens groots opgezette manifestaties en zelfs oproept tot het vermoorden van een politicus (‘als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf‘).

Het is ‘links’ dat mensen met een realistische denkwijze wegzet als Mussolini of Hitler.

Het is ‘links’ dat elke vorm van discussie kapot maakt door met termen als ‘ fascisme’, ‘racisme’ en ‘nazisme’ te smijten.

Laten we alsjeblieft het verstand weer terug zien te krijgen en met elkaar blijven praten. Niets vervreemdt mensen en volkeren meer van elkaar dan het debat uit de weg gaan.

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een voortreffelijke uitleg van Samirrha Tarrass.
Nationalisme is naar linkse ideeën niet voor iedereen toegestaan. Elke volk in de wereld mag voor eigen land en cultuur strijden maar niet de Europeaan. Die moet zijn cultuur afstaan aan nieuwkomers want anders is hij racistisch bezig. Over racisme gesproken, ik heb niets met de idioten van vroeger maar ik ga niet lijden voor de idioten van vandaag door te boeten voor fouten van het verleden. Ik ga niet geschiedenis overschrijven met het aantrekken van de boetekleed. Ik leef in het heden.
En dan nog dit, de ondertitel “Links maakt elke vorm van discussie kapot”. Dat is niet helemaal correct, links discussieert namelijk helemaal niet, links dicteert liefst.
Links heeft niets met democratie en dat hebben ze al vaak bewezen.

Antonk
Antonk
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Er is gezond nationalisme, waarbij culturen elkaars hoogte punten bewonderen EN er is het oude egoistische nationalisme, viesgemaakt door Hitler. Waarom Hitler’s verdraaing posthuum ondersteunen?
dit geldt voor Nederlandeers, Berbers, Arabieren, Israeliers enz enz.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het door anderen opgeklopte nationalisme van Baudet is gewone vaderlandsliefde en trots op zijn geboorteland zoals elke bewoner van de aarde voelt. Daar zouden de politici die eigen land in uitverkoop doen voorbeeld aan moeten nemen. Vaderlandsliefde bestaat niet ten kosten van een ander. En als je als buitenlander binnenkomt moet je je afvragen of je daar begrip voor kunt opbrengen en mee leven. Je moet geen parallelle samenleving stichten in een andere land. Je moet beseffen dat niemand om jou heeft gevraagd of op je gewacht. Je doet mee of niet, het is een keuze als je in een ander land wil leven. Een paspoort zou hiervoor welkom zijn. Eten van twee walletjes is niet bepaald behulpzaam.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Samirrha Tarrass geeft exact het gevoel weer dat IK als Nederlandse van oorsprong heb. Mijn linkse medelanders trekken liever iemand van buiten Nederland VOOR ten koste van de ‘eigen’ landgenoten. (en dat zonder opgaaf van motivatie. Alleen het zelf willen ‘deugen’.)
Het is ook intens gemeen om mensen als Geert Wilders en Thierry Baudet weg te zetten als racist en facist, terwijl zij alleen pleiten voor rechtvaardigheid, rechtvaardig omgaan met ons gemeenschappelijke geld, maar ook met onze cultuur en waar losgeslagen bende in de jaren zestig voor ‘streed’. De linksen van toen schopten tegen alles aan wat met religie te maken had of maar enigszins conservatief leek te zijn. De linksen van nu lijken de islam te omarmen en stappen daarbij voor het gemak maar even over ALLE afschuwelijke kanten er van.

Theodorush
Theodorush
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Racist is tegenwoordig een scheldwoord voor mensen die kritiek hebben op jarenlange mislukte linkse politiek.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links is de kant waar je absoluut NIET moet rijden als je een lang en gelukkig leven wilt leiden (tenzij je in een Angelsaksisch land woont).

Rene
Rene
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Heel helder. Hier kan intolerant links nog veel van leren. R. Witter

Emilia
Emilia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rene

Mee eens. Wat een goed stuk. Hulde mevrouw Tarras!!

jan
jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Ik zit hier in Melbourne, rijden ze links, Commonwealth maybe, maar niet Angelsaksisch 🙂

Les
Les
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

DIT is de column die verplicht leesvoer zou moeten worden op alle scholen. Tevens in pamfletvorm bij alle gebedshuizen, van moskee tot Notre Dame.

Dit stuk zou bij het acht uur journaal voorgelezen moeten worden.

Ik deel ‘m.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig goed artikel.
Dank daar voor!

Henk
Henk
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima verwoord!
Een Linkse Realist😎

Dirk-Jan
Dirk-Jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je staat de spijker op zijn kop Samirrha! Prachtig opgebouwd opiniestuk.

Danny Snoek
Danny Snoek
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een mooi en waar stuk dat je geschreven hebt.

Andre
Andre
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alle kranten moeten dit plaatsen en wel pagina groot.
Zou goed zijn als een ieder dit leest

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘Links’ faciliteert het islamitisch totalitarisme om de moderniteit af te schaffen. En mensen hebben dat in de gaten. PVDA 29 zetels minder. FVD plotseling grootste partij van Nederland. Elders in de westerse wereld zie je hetzelfde patroon. Wanneer zal het kwartje vallen bij ‘Links’? Zal men er ooit iets van begrijpen. Mijn verwachting is dat over 10 jaar ‘Links’ nauwelijks nog bestaat. En dat we volop bezig zijn met proberen de islam te overleven. 10 jaar. Schrijf het maar in de agenda.

Job
Job
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed artikel. Dit zijn de feiten. Ik heb Turkse vrienden die erg nationalistich zijn als het over Turkije gaat. Die ook rechts stemmen in Turkije. Maar in Nederland hebben mijn Turkse vrienden een afschuw tegen elke rechtse partij en vinden ze dat een Nederlander niet nationalistisch mag zijn of rechtsdenkend. Ik vind dit dan ook meten met twee maten. Verder vind ik dat je in dit artikel ook zo een soort vergelijking mooi belicht. Binnen de marokkaanse gemeenschap word trots op je land en je cultuur als iets normaals gezien. Maar bij de gemiddelde Nederlanders mag het woord trots op Nederland niet vrijuit gezegd worden omdat hij dan bang is dat hij voor rascist of facist word uitgemaakt dit is natuurlijk de wereld op zijn kop.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Langzamerhand mag je spreken van ‘onweldenkende minderheden’ die in een zeer dicht bevolkt land als Nederland ongebreidelde immigratie bevorderen tegen de achtergrond van een demografische tijdbom. Deze onweldenkende minderheden, voornamelijk van islamitische snit, zijn druk doende hun overduidelijk onaanpasbare geloof en bijbehorende cultuur en gewoonten op te leggen aan de goed opgeleide, zelfredzame, ruim denkende, in grote meerderheid oorspronkelijke bevolking, en dat aangemoedigd door of toch op zijn minst onder goedkeurend oog van wat de linkse kerk mag heten, die een reeks min of meeer met elkaar samenhangende maar absoluut onrealistische dogma’s propageert in de MSM zoals transferunie, klimaathysterie, massa-immigratie, globalisering, en onbebrijpelijke tolerantie voor de meest destructieve vormen van religieus fundamentalisme. Er zijn drie minimale voorwaarden om een catastrofe te vermijden: 1. onmiddellijke stop van verdere massa-immigratie, met name uit islamitische landen (er zijn sinds 1994 2.5 miljoen vreemdelingen bijgekomen in Nederland); 2. totale acceptatie van kritiek ten aanzien van de islam en de islamitische geschiedenis alsmede bevordering (en bescherming) van zelfkritiek; 3. verbod op elke uiting van islamitisch fundamentalisme, met name uit de hoek van de moslimbroederschap en het salafisme alsmede een verbod op buitenlandse inmenging en financiering uit diezelfde hoek.

Carmen
Carmen
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jeetje meis, hoe jij het beschrijf is exact wat ik al jaren probeer uit te leggen en ja, ook ik ben een allochtoon en mijn kinderen hun vader donker maar, dat maakt voor onze linkse broeders en zusters niet uit. In mijn geval, ik ben wit ( blank dus ) Europees zit er in mij dus, ben ik gewoon een racist, discussie gesloten. Ik houd al tegenwoordig vaak mijn mond over mijn joodse kant want dan zijn de rapen helemaal niet gaar van zowel islamitische alswel linkse kant. Die anderhalve neo tel ik niet eens mee want die zijn ( ongelooflijk ) nauwelijks aanwezig. Ook draag ik mijn davidster dusdanig dat hij niet direct gezien word, te vaak uitgescholden en bespuugd. En het enige wat ik wil, net als jij, echte democratie, de meerderheid bepaald en niet de minderheid. Mensen in hun waarde laten en gelijkwaardig behandelen en niet vanwege een ideologie of geloof een status aparte te geven etc.etc.etc. Toen wij naar NL ( midden jaren 50 ) kwamen werden mijn ouders als volwaardige mensen behandeld i.p.v. een stel domme onmondige kinderen die bij het handje genomen dienden te worden want anders ging het niet goed met hen. Dat is gewoon misselijkmakend, beledigend en denigrerend. Dankjewel, heb van je verhaal genoten en fijn om ook mijn gedachtes erin te herkennen. Ben trots op je 🙂

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel. Ook goed om Marokkanen te laten lezen als ze weer eens tekeergaan tegen die zionistische bezetters in Israel. Hun eigen land is veroverd door de Arabieren. En hun moederland bezet illegaal de Spaanse Sahara. Die berbers moeten eens googelen op prinses Kahina, de Berberse religieuze en militaire leidster, die in de 7e eeuw het verzet leidde tegen de oprukkende islamitische legers in Noord-Afrika. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kahina

De Vulkanoloog
De Vulkanoloog
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het linkse grut gelooft in Wereldburgerunië. Zij willen geen Nederland, geen Duitsland, geen Polen, etc. Natiestaten zijn volgens hun verleden tijd en irrelevant voor de toekomst. Zij willen een rechtvaardige en gelijke wereld. Derhalve opper ik dat er een land voor deze mensen opgericht moet worden (Wereldburgerunië) waarin ze hun hersenspinsels op elkaar kunnen botvieren. Dat het uiteindelijk een soort van Noord-Korea wordt, deert mij niet. Dát hadden ze kunnen weten, maar wilden ze niet weten want socialisme is toch altijd goed omdát het voor de onderdrukten e.d. opkomt?
Wie niet voor zijn land wil opkomen, wie zijn land en diens mensen niet wil steunen, die kan dan naar Wereldburgerunië emigeren.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We leven in een heerlijk interessante tijd, waar de historici over honderd jaar massaal op kunnen promoveren.

We kennen democraten, die vinden dat een minderheid belangrijker is dan de meerderheid.
Nationalisten worden beschuldigd oorlogen te ontketenen, terwijl de globalisten streven naar een groter grondgebied.
Deugmensen schreeuwen om inclusiviteit en sluiten daarbij iedereen uit, die anders denkt.
Deugmensen zeggen de enige beschermers te zijn van homo’s en vrouwen, maar importeren massaal aanhangers van een cultuur die homo’s van flatgebouwen willen gooien en vrouwen zien als fokvee, ook als die vrouw niet van hen zelf is.
Een handjevol activisten denken het recht te hebben om op te komen voor een grotere groep, die nog steeds een zeer kleine minderheid vormt om de overgrote meerderheid te discrimineren.
Een handjevol activisten houdt een heel land in een economische gijzeling vanwege een niet-bewijsbare klimaattheorie
Omwille van gelijke rechten voor man en vrouw wordt de laatste voorgetrokken bij overheden, semi-overheden en straks verplicht bij grote bedrijven.
Onze cultuur en identiteit moet wijken voor de mensen aan mensen, die we gastvrij een plek in onze maatschappij hebben gegeven.
Van ons belastinggeld worden clubs gesubsidieerd, wier enige bestaansrecht het is om hun geldschieters te vernietigen.

Zelfs de nazi’s waren minder destructief in het interbellum.
En dan het mooie…75% van het volk doet er niks tegen omdat ze bang zijn om voor nazi uitgemaakt te worden.

Bosgeus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links is misleid, rechts is geïnfiltreerd.
Propaganda en de internationale spionage gemeenschap zijn de oorzaken.

Dit verdelen in links en rechts is ook propaganda, de Romeinen pasten het al toe, verdeel en heers. Hegeliaanse dialectiek beschrijft de strategie. Natuurlijk is links ook geïnfiltreerd en rechts misleid, maar de tendens is andersom. CDA weet dit, tracht altijd buiten de dialectiek te blijven, het is een val opgezet door romanisme.

Iemand die werkelijk de gemeenschap voor laat gaan in politiek, zal zich buiten het links-rechts debat houden, want eigenlijk is beiden landverraad, maar helaas is de propaganda te sterk. Dagelijks wordt het links-rechts verhaal herhaald, terwijl iemand die wat geschiedenis kent, weet dat de beoogde politiek van links en respectievelijk rechts 180% gedraaid is de afgelopen 50 jaar.

Wijsheid moet het beleid zijn, niet polarisatie.
Een verdeeld land gaat ten onder.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zal wel ongelooflijk racistisch zijn en bovendien een vreselijke nationalist; maar ach, ik kijk néér op het links gepeupel dat ons landje heeft verkocht aan criminelen, buitenlandse gelukzoekers en meer van dat soort. Ik denk maar zo : “Arm, árm links gepeupel”.
Ik verblijf momenteel voor een periode in Oostenrijk : hier heerst een mentaliteit als de Nederlandse voor 10-tallen jaren geleden n.l……..verfrissend. Ook hier is niet álles 100 %, maar in ieder geval wel méér als in ons “rijke” landje.

Sjaan
Sjaan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevr. Tarrass, wat een feest om uw stukjes te lezen.

Velthuis
Velthuis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed verhaal. Dank je wel!

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben blij te lezen dat je iemand bereikt hebt. Dat hij zijn eigen gedachten kon ordenen door een gesprek met je en daardoor in een klap door de mainstream propaganda heen wist te prikken.
Dat is toch weer 1 extra persoon die de rode pil nam ipv de blauwe.

Jeroen P
Jeroen P
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Samirrha,

Super netjes verwoord. Hoe jij dit brengt geeft mij een nieuwe invalshoek.

Dank u wel

Harry
Harry
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is gebrek aan respect met politici voorop.
Denk werkt op een gluiperige manier en speelt de verschoppeling. PVV vergelijkt elke moslim met een terrorist.
FvD komt met ingewikkelde spreuken die een normaal mens niet begrijpt maar wel de minder intellectuele mens geen schop naar beneden geeft. Arrogantie ten top. Ga lekker zo door en inderdaad de onrust zal alleen maar groter worden.
Wordt wakker ! En toon respect

Walter
Walter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Harry

Wordt wakker ! En toon respect ,lees de geweldige column nog eens Harry

Michel
Michel
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Harry

Harry@; Dit is een prima collum. Deze mevrouw zegt precies wat er gebeurd in Nederland; monddood maken van alles wat anders denkt dan de linkse gevestigde orde. Het lijkt voor jou moeilijk dit te accepteren. De huidige zittende politici hebben geen respect voor het eigen volk en trappen de burger steeds meer grond in. Dus hoe kan je dan verwachten dat het volk respect voor de politiek heeft?!

Hanneke
Hanneke
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Harry

PVV/Wilders zegt niet dat elke moslim een terrorist is. Wilders heeft bij herhaling gezegd dat niet elke moslim een terrorist is maar dat de meeste terroristen wel moslim zijn. Bij herhaling heeft Wilders gezegd niets tegen moslims te hebben maar wel tegen die islam en net zoals in het verleden het christendom veel kritiek te verduren heeft gekregen, m.n. vanaf de jaren ‘70, mag de islam ook bloot staan aan kritiek. Maar wat gebeurd er, aangewakkerd door links, moslims kruipen in de slachtofferrol en krijgen daarbij steun van allerhande gesubsidieerde linkse clubjes. Bij herhaling heeft Wilders gezegd dat hij helemaal niets heeft tegen moslims die hier gewoon hun werk doen, kinderen goed opvoeden, hun bijdrage leveren aan de maatschappij. En waar zitten we nu mee, o.a. met een salafistisch HAGA college dat, als het op een negatieve manier in het nieuws komt, juist veel en veel meer aanmeldingen krijgt, ondanks het advies om hun kinderen daar niet in te schrijven.
Ik zou tegen moslims willen zeggen, wordt wakker en toon respect.
Met dank aan de schrijfster van deze column!

Polyglot
Polyglot
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.welingelichtekringen.nl/cultuur/911950/voor-joden-was-pasen-eeuwenlang-levensgevaarlijk.html

Toevallig kwam ik dit artikel net tegen. Over een van de duistere kanten van onze ‘Joods’-Christelijke cultuur (hallo! Nog kerkgangers in de zaal?). Aan dit lijstje kunnen we nog heel wat gruwelijkheden toevoegen. Mijn vader moest 3 jaar naar Ned Indië. Daar heeft hij wel het een ander aan over gehouden. Allemaal onze superieure cultuur. Die zou dan ook superieur zijn aan de Marokaanse, nietwaar?
Begrijp me goed, ik zie mezelf als chauvinist. Ik ben trots op elementen in ons verleden, mensen ons vooruit hebben geholpen, Erasmus, Spinoza. Ik ben niet trots op roof en plunder.
Dat we niets meer te zeggen hebben in ons land is natuurlijk larie. We hebben ons strafrecht, burgerlijk wetboek etc. En we bepalen zelf wie er binnenkomt. Maar waar ik hier niets over hoor is Baudets ‘ontwijkologie’. Homeopatische verdunning, boreaal (Baudelaire? Ha ha), superieure cultuur, vrouwen die eens lekker gepakt moeten worden. Hij bedoelt natuurlijk iets en zegt het niet rechtuit. Wilders tenminste wel.
En iedereen met een andere mening is vijand van de staat. Ook ouwe koek, dat heette ooit Defaitismus. Vrijheid van meningsuiting tot je zelf aan de macht bent.

Vaderlandsliefde kent vele gezichten. Mijn kant is vrijheid gelijkheid, broederschap.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Polyglot

Het artikel in Welingelichtekringen gaat over de middeleeuwen.
Daar is naderhand een reformatie overheen gegaan. Waardoor de Joden o.a. in Amsterdam een bloeiende gemeenschap konden vestigen. Daar hoeven kerkgangers zich niet voor te schamen.

Veel verder terug in de geschiedenis -ca. 600 v Chr.- ontstond het Purimfeest, waarin de Joden vieren dat ze ternauwernood aan een holocaust zijn ontsnapt.
Toen waren er nog geen kerkgangers.

Vwb onze cultuur. Die is in beginsel succesvoller dan menig andere cultuur. Maar niet overal toepasbaar. Onafhankelijkheidsoorlogen in “ons” Indië, maar vooral in o.a. Vietnam hebben dat wel aangetoond. Onze bemoeienis in Afghanistan, Irak en de mislukte Arabische lente hebben dat nog eens pijnlijk onderstreept.

Maar dat betekent niet, dat we dan ons land maar moeten overleveren aan migranten, die overwegend niet bijdragen aan het overeind houden van onze verzorgingsstaat en die hun mores aan onze samenleving willen opdringen.
En dat laatste is inmiddels een serieus probleem geworden.

Het is dan ook niet een Baudet of een Wilders die de bevolking opzweept, het is een explosief groeiende onvrede onder de bevolking die een Baudet of Wilders in het zadel helpt.

Nu nog een Baudet of Wilders. Maar wat als linkse “democratische” elementen deze heren omleggen?
Uiteindelijk krijg je iemand die de flair heeft van Rutte, wijs praat als Segers en die denkt als Adolf Hitler.
En dan hebben we dus echt een probleem.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

En dan te bedenken dat Hitler zeer te spreken was van de islam, goede contacten onderhield met de Groot-Moefti van Jeruzalem, van wie hij waarschijnlijk het idee kreeg van de Holocaust op de joden, en ook gewerkt heeft aan het ontstaan van een islamitische SS-divisie: 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Handschar“.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Polyglot

“En we bepalen zelf wie er binnenkomt. U weet zelf goed dat het niet zo is. De linkse politiek bepaalt het en de partijen die daar op tegen zijn wordt cordon sanitair opgelegd.
Ik wou zo graag eens in mijn leven de Aurora Borealis met eigen ogen willen zien maar met het krankzinnig opkloppen van het laatste woord ben ik mogelijk met mijn wens in overtreding. Aurora Borealis is mogelijk een racistisch verschijnsel.

Carmen
Carmen
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Yep, wederom en woord wat verkracht is door de linkse roeptoeters zoals, racisme, discriminatie, buitenlanderhaat etc. Deze beladen woorden zijn niets anders geworden dan om een pakje boter vragen. Door links zijn deze woorden van een zwakke betekenis geworden. Als ik om mij heen kijk in mijn multiculturele gezin, vriendenkring en familie en het woordje racisme gebruik gaan alle ogen draaien en volgt er een pffffffft daar waar wij vroeger in shock waren. Dat is dus wat links bereikt heeft en bedankt 🙁

Michel
Michel
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Polyglot

@polyglot; het maternale gedeelte van mijn familie komt uit voormalig Ned. Indië. Een land dat nu de republiek Indonesië heet; het grootste moslim land ter wereld; dus hier ga je al mis. Nooit gehoord van de Bersilap periode? De moordperiode van moslims ten aanzien van andersdenkenden aldaar. Dit kwam voort uit wraak ten aanzien van de overheersing en vaderlandsliefde. Moord en plundering is nooit goed te keuren, maar volg de geschiedenis en je zult zien dat ook NL onder het juk van andere landen heeft geleden, zoals Romeinen, Spanjaarden, Fransen en als laatste Duitsers. Toen was vaderlandsliefde in NL heel gewoon en kostte het je kop als je dat liet merken. Nu lijkt het erop dat vaderlandsliefde bij Nederlanders niet meer mag en alleen geldt in andere landen. En dit is nu precies wat deze mevrouw zegt. Vaderlandsliefde mag ook in NL onder de autochtone Nederlanders en is niet voorbehouden aan alles dat geen deel uitmaakt van deze groep. Defaitisme betekent kort gezegd niets meer dan opgeven. En dat is nu iets wat Wilders en Baudet niet willen, namelijk opgeven van de Nederlandse cultuur. En ja, je bent een vijand van de linkerkant van de staat als je anders denkt. En dat is jammer. Misschien wordt het tijd voor een herhaling van de Franse 17e eeuwse variant van vrijheid, gelijkheid en broederschap; deze huidige slappe regering vervangen voor een regering die het wel goed voor heeft met het volk der Nederlanden.

Carmen
Carmen
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Michel

Chapeau mijn beste.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x