De verdwenen X-factor van de VVD

In Rotterdam is de aanduiding ‘allochtoon’ verboden

Stadsgezicht Rotterdam

Titelfoto: Stadsgezicht Rotterdam. Bron: unsplash.com (CC0).

 

Volgens Dijkhoff moet het roer om bij de VVD‘ aldus een kop in de Telegraaf van vandaag. Ik ben het op zich met hem eens. Al zullen het weer stoere woorden van de VVD in verkiezingstijd blijken. De ruk naar links die de liberale mammoettanker in de afgelopen jaren heeft gemaakt is allang niet meer bij te sturen.

De voorliefde voor het vooruitlopen in het Klimaatdossier en het opmerkelijke uitblijven van steun voor het initiatiefvoorstel van Van der Staaij om de macht uit Brussel te beperken – notabene als het gaat om grondrechten – zijn daarvan de veelzeggende voorbeelden.

 

“X-Rotterdammer”

Nog veelzeggender was de opmerkelijke kop een dag daarvoor. ‘Geen allochtoon, maar X-Rotterdammer‘. Dit komt niet uit de koker van een overspannen GroenLinks-wethouder of hoeder van de politiek-correcte eenheid D66. Het was een heuse Rotterdamse VVD-wethouder, Bert Wijbenga.

 

Valse tegenstelling

Ik kan geloof ik wel zeggen: de VVD, formely known as rechts.

De aanleiding voor deze opmerkelijke uitspraak komt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de raadsfractie van D66. Ze nemen aanstoot aan het gebruik van het woord ‘allochtoon’ omdat deze term een valse tegenstelling zou impliceren. Aperte onzin natuurlijk, want de tegenstelling is er ook.

Het woord allochtoon betekent letterlijk vertaald vanuit het Oud-Grieks ‘van een ander land’. Deze gangbare definitie wordt gebruikt om in relevante studies personen te definiëren van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Dus geen waardeoordeel, maar simpelweg een onderscheidende term weer te kunnen geven.

 

Deugers66

Helaas voor D66 leven we nu eenmaal in een wereld waar verschillen zijn en soms is het kunnen onderscheiden van die verschillen noodzakelijk om maatschappelijke problemen te duiden en daar op een constructieve wijze beleid op te kunnen formuleren. De misdaadstatistieken waar Marokkaanse jongeren bijvoorbeeld nog steeds in grote mate oververtegenwoordigd bij gewelddadige misdrijven, tonen dat haarfijn aan.

Maar bijvoorbeeld ook de studie naar de omvang van seksuele straatintimidatie in Rotterdam liet zien dat het kennen van de achtergrond van de pleger van toegevoegde waarde is voor de oplossingsrichting. Dat was toen overigens ook al tegen het zere been van Deugers66.

 

Kneiterlinks

Eerder was de VVD al zover gegaan om op verzoek van de fractie van DENK akkoord te gaan met het schrappen van de term ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ uit beleidsdocumenten. Nu gaan ze zelfs zover dat ze bereid zijn om de uitkomsten van wetenschappelijke studies naar de maatschappelijke verhoudingen binnen Rotterdam te vervalsen door kunstmatig de verschillen – die er wel degelijk zijn – uit te vlakken.

Alles om het kneiterlinkse Rotterdamse college in stand te kunnen houden. Wat zijn principes nog waard, als je nog even ‘relaxed’ op het pluche kan zitten en aan het eind van de rit kunt zeggen dat onderlinge spanningen zijn afgenomen.

 

Segregatie

In Rotterdam hebben we te maken met een enorme uitdaging in het tegengaan van segregatie in bijvoorbeeld dominant islamitische wijken en in het scheppen van voorwaarden waarbij iedereen volwaardig meedoet en zijn eigen broek ophoudt. Politiek-correcte handelingen voor de bühne dragen daar niet aan bij en zullen het onbegrip en de afstand tussen groepen uiteindelijk alleen maar vergroten.

We zouden een stuk verder zijn in het bestrijden van de mislukte integratie als linkse partijen eens ophielden alleen verschillen te erkennen als ze daarmee kunnen ‘deugen’. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een iftar en meer diversiteit te eisen binnen de politie.

Wij hebben de duiding van verschillen in afkomst nodig om maatschappelijke problemen te kunnen analyseren en oplossingen te kunnen vinden. Als we daarvoor nog 30 jaar termen als ‘allochtoon’ nodig hebben, het zij zo.

Liever duidelijk dan straks door het leven gaan als ‘geboren vrouw zonder migratieachtergrond‘.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
13 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de VVD is het beste recept om zich z.s.m. op te heffen. De leider had Verdonk moeten worden toen en niet Rutte. Al is de VVD ellende toen met Dijkstal begonnen. Toen keerde de VVD al op hun PvdA roots en met Rutte is het daadwerkelijk geworden ondanks zijn leugens. Het blijkt nog erger te kunnen want de VVD met Rutte kan zich vandaag de dag zo bij Groen Links aansluiten. Rutte 3 doet aan de tijden van Den Uyl denken, wat is het wezenlijke verschil nog? De partij heeft Rutte te lang zijn gang laten gaan door de verdeeldheid in eigen gelederen en wat mij betreft mag deze nu verdwijnen. Als FvD geen rare dingen gaat doen hebben wij al een goede vervanger. De VVD is overbodig en eigenlijk in deze gedaante ongewenst. Wij hebben iemand nodig die onze eigen cultuur beschermt en niet in de uitverkoop doet. Deze VVD is nu een linkse partij met rechtse praatjes met als extra een leugenachtige premier die de burger al jaren belazerd en in wezen alleen aan eigen positie denkt.

Henny Keur
Henny Keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben hier in het westen een probleem gekregen bij de import van volkeren uit niet westerse culturen, vanaf het moment dat een deel een leefwijze aan ons ging opleggen, die volledig tegen onze normen waarden indruist.
Toen de mensen uit Indië, kwamen ontstonden er geen grote problemen, alleen de mensen uit Ambon, die hier naar toe zijn gevlucht, werden vele valse beloften gedaan, waartegen zij geprotesteerd hebben. De wijze waarop is wellicht discutabel, maar de aanleiding daartoe was zeer terecht.
De import vanuit China, Vietnam enz. heeft nooit een probleem voor onze samenleving opleverd en ook niet die vanuit Spanje en Italië. Pas toen vanuit Turkije en Marokko en later méér uit het Midden-Oosten de mensen zich gingen vestigen en hun volop alle gelegenheid werd geboden, om alle rechten wel te genieten, maar zich aan de bijbehorende plichten te onttrekken, toen onstonden de problemen. Sterker nog, zij gingen eisen aan ons stellen, drongen zich in met hun religie, waarbij ze openlijk mochten verkondigen, dat westerse moeders allemaal hoeren waren. Er werd niet tegen opgetreden. Sexuele uitspattingen ‘hoorde bij hun cultuur’ en zo kon het gebeuren dat al degenen, die wel wensten te integreren, door hun eigen volk verguisd werden en door de autochtone bevolking gewantrouwd, vanwege het wangedrag van hun eigen soortgenoten. Zij hebben zich nauwelijks verzet tegen die ontwikkeling, hebben wel de slachtofferrol voor een belangrijk deel op zichzelf gelegd en zodoende werd en is het voor de overige goedwillenden een zware strijd geworden in een land waar snel gegeneraliseerd wordt.
Zo konden extreme machten welig floreren en zijn we beland in een nauwelijks nog te keren situatie, zoals die door Tanya geschetst wordt

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor zover ik weet, is de term “allochtoon” de zoveelste naamswijziging voor medelanders van niet Europese afkomst.
Uiteraard kan je ook deze benaming verbieden, maar los je daarmee het werkelijke probleem op?

Dit verbod is eerder een signaal dat ook de deugmensen donders goed begrijpen, dat iets duurzaam grondig mis is met onze multiculturele samenleving.

Als je dat onderliggende probleem oplost doen benamingen als autochtoon en allochtoon niet meer ter zake. We zijn dan allen geïntegreerde Nederlanders, waartussen -blank, zwart of getint- nou eenmaal lieden zijn die niet willen deugen.

De werkelijke oplossing is, dat iedereen Nederland als zijn/haar vaderland beschouwt en meewerkt om deze liberale verzorgingsstaat overeind te houden.
Voor allochtonen houdt dit in, dat een substantieel deel van hen terugkeert naar hun land van herkomst.
Waarbij de overigen zich hier volledig kunnen ontplooien.
Als volwaardige Nederlandse burgers.

De ironie is, dat er heel wat allochtonen zijn, die dat graag willen.
Ook als ze de islam als hun religie hebben.
Mensen, die dankzij het linkse wanbeleid ook met de nek worden aangekeken.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ook in de politiek.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

supergoede column weer van mw Hoogwerf. Geen verkeerd woord bij.
bij het de VVD zijn ze al langer niet zo goed meer bij hun hoofd.
Geef mij Joost Eerdmans maar of Marco Pastors. Die kunnen altijd goed zeggen wat er fout is en hoe dingen WEL georganiseerd moeten worden.
Gelukkig hebben we landelijk nu Forum en ik ben ook heel blij dat ze gelieerd zijn met Leefbaar.

jory black
jory black
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens,uitstekend stuk.

r v gemert
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, iedereen die even leest op http://www.defoutenvanVVDrutte.nl weet dit alles al lang. Daar lees je volledig wat voor partij de VVD is… Wat ze allemaal al geflikt hebben. Waar het vandaan komt. En wat we nog gaan krijgen. Iedereen die nu nog VVD stemt is gek. Leeft in een bubble. En is ontzettend slecht geïnformeerd. Ga de wijken eens in zou ik zeggen. Met je prachtige VVD-beleid… De VVD-ers staan erbij en kijken ernaar. Ze durven niet op te treden. Op hun jaarvergaderingen is alles dichtgetimmerd. Keuze voor Rutte ipv Verdonk historische vergissing. Maar Van Aartsen wilde zelfs in 1997 al fuseren met D66. Alles te lezen op bovengenoemde site. Met vele links. Naar MSM-artikelen. Alles onderbouwd.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Tanya voor dit goed geschreven stuk.
Het enige wat ons rest is met verstand stemmen, en alert blijven!

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het roer moet om” zegt Dijkhoff.
Ik weet zéker dat dit de zoveelste leugen van de VVD is.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elke ideologische strijd wordt uitgevochten dmw van taal. De diversiteitsverheerlijkers hebben heel goed door dat ze macht kunnen verwerven door de taal aan te passen. Dat waar mevrouw Hoogwerf zich zorgen om maakt, schrappen ze gewoon de woorden voor. Kan je het er niet meer over hebben. Althans moeilijker.

Het is uiterst treurig dat partijen waarvan je een beetje nuchterheid zou mogen verwachten, hierin mee gaan. Ze denken… ach… maakt het uit. Er zijn belangrijker dingen.

Ik ben op het punt gekomen dat ik van traditionele partijen – VVD, CDA, PvdA niets nuttigs meer verwacht. Mij is altijd geleerd – je krijgt niet altijd je zin, je verliest wel eens. Maar – stand your ground. Wat die traditionele partijen echter doen… zelf hun handen op de rug binden, zelf zich willoos uitleveren aan partijen en entiteiten (VN en EU, bb) die niet het beste met NL voor hebben. En wat mij het meest verbijsterd… mensen stemmen nog steeds op die partijen. Mensen vinden die onderdanige houding wel goed. Zeer zorgwekkend.

Antonk
Antonk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De eerst verantwoordelijke voor de teleurgang van de VVD is Rutte.
Machtswellust gecombineerd met selectief wegkijken heeft hem Groenlinks en Islamieten als compagnions opgeleverd. Ik wed dat hij zelf dat nooit voorspeld had 20 jaar geleden. De Geschiedenisboekjes zullen korte metten met hem maken!

amf smit
amf smit
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Had u als redactie nu niet even die spelfout in “formaly known as” eruit kunnen halen?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  amf smit

Het foutje waar je overigens vrij makkelijk overheen leest, formaly-formerly, doet verder niets af aan de sterke inhoud van het artikel. Maar het is inderdaad een fout.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En van fouten weet ik zelf alles.

13
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x