Blanke trots

Er is niets mis met de Nederlandse identiteit

Blanke trots

CC0

 

Witte mensen. Witte vrouwen. Witte mannen. Vooral deze laatste groep heeft het zwaar te verduren momenteel: ‘witte mannelijkheid’, ‘saaie witte mannen aan tafel in Hilversum’ , ’teveel witte professoren op de universiteiten in Groningen’, ‘wit privilege’.

Wit. Wit. Wit.

Ben ik nu de enige die deze benaming racistisch vind? Ik heb geleerd dat mensen met een Westers-Europese afkomst met een doorgaans lichte huidskleur, gewoon BLANK zijn. Daarom praat ik ook in dit stukje verder over blanke mensen en niet over witte mensen.

Negatief smaakje

Blanke trots wordt meestal gelieerd aan nationalisme. Bij nationalisme denkt men doorgaans in eerste instantie aan: nazi’s, Hitler, racisten, fascisten, extreem rechts. Kortom, alles om het maar net dat negatieve smaakje te geven om iemand monddood te maken en zo het spreekrecht te ontnemen. Kaalgeschoren hoofden, swastika’s, Dr. Martens. Dat soort zaken. Enge mensen, haatdragende mensen, mensen die andersdenkenden niet moeten.

Gewoon lekker op één hoop, want nadenken kost teveel moeite. Dus verzinnen we maar wat.

Wanneer we echter Turkse vlaggen al wapperend uit auto’s zien steken tijdens bruiloftstoeten die door straten razen, of er met Marokkaanse vlaggen tijdens het WK-voetbal uitbundig een overwinning gevierd wordt, dan kraait hier geen haan naar. “Dat is leuk. Laat die mensen trots zijn. Ze moeten al zoveel missen omdat ze niet in eigen land wonen. Doe niet zo moeilijk.”

Maar dit ‘privilege’ wordt helaas niet gegund aan blanke mensen.

Sta je namelijk in een demonstratie voor een vakbond met een Nederlandse vlag te zwaaien, dan heb je het gedaan. Je wordt geframed, verketterd, gekauwd en uitgespuugd. “Hoe durf je. Hoe durf je om daar met je rood-wit-blauwe vlag te gaan wapperen om een punt te maken? Jij nazi!”

Slavernij

Die eenzijdigheid over het slavernijverleden en hoe alleen Nederlanders en ‘Nederlandse piraten’ zich in het verleden hier schuldig aan hebben gemaakt. Wanneer je echter in de geschiedenis duikt, kom je erachter dat Arabieren de slavernij praktisch hebben uitgevonden. Ook hebben Afrikaanse stammen elkaar op grote schaal verkocht. Met een beetje kennis komt men heel ver, maar het lijkt net alsof mensen maar willen blijven hangen in hun haat tegenover de blanke medemensen. Die zijn de veroorzaker van al het leed op de wereld. Die hebben het allemaal maar gedaan.

Over geestelijke armoede gesproken.

Maar wacht eens even: als je een hekel hebt aan blanken, hun geschiedenis, ze niet kan luchten of zien en jij vindt dat er sprake is van white supremacy …… waarom ben je hier dan? In een land van de blanken? Sterker nog; je hebt hier jouw hoofdverblijf, er wordt voor je gezorgd, op het lijfelijke en financiële vlak. Allemaal afkomstig van die white devils…toch?

Ik vind dat iedereen trots op zijn/haar afkomst moet zijn en blijven, maar het lijkt net alsof Nederlanders dat niet meer mogen. Nederlanders mogen niet meer trots zijn op hun afkomst zonder dat dit geassocieerd wordt met onverdraagzaamheid of een superioriteitsgevoel. Nederlanders mogen niet meer trots zijn op hun Nederlandse identiteit. En dat vind ik een kwalijke zaak.

Identiteit

Dit land moet zijn soevereiniteit blijven koesteren en zijn feestdagen blijven vieren zoals die altijd gevierd werden, zonder aanpassingen omdat men zich opeens gekwetst voelt’. Probeer eens in Marokko als niet-native een feestdag aan te passen. Ha!

Nederlanders moeten trots zijn en blijven op dit land wat zo klein is op de wereldkaart maar internationaal zo groot op veel vlakken. Nederlanders hoeven zich niet te schamen door te zeggen dat ze een Nederlander of Hollander zijn. Het is namelijk een deel van het ware ik. De identiteit.

Veel mensen met (ook) een andere afkomst dan de Nederlandse leven hier, werken hier, wonen hier en gaan doorgaans hooguit één keer per jaar of per twee jaar naar het land van herkomst voor een vakantie van een aantal weken. Velen zijn hier geboren en/of getogen. Maar het grootste deel van deze mensen wil uiteindelijk toch begraven worden in Turkije, Marokko of een ander land.

Is Nederland dan haram en Marokko halal om in begraven te worden? Werkt dat dan zo?

Lege hype

Er is dus kennelijk een vanzelfsprekende loyaliteit die je, vanwege je afkomst, opvoeding en omgeving, op de automatische piloot zet om er zo in te staan. Als je die niet opvolgt ben je een buitenstaander, een verrader, geen opvolger van ongeschreven wetten. Een mislukkeling.

Sorry, de logica ontgaat mij volkomen.

Helaas; ik doe niet aan de lege hype van identity politics waar door middel van een aantal voorwaarden voor jou bepaald wordt wie je bent, wat je bent en waar je bij hoort of moet horen. Dit alles op basis van waar je ouders vandaan komen, je geboren bent, je religie, levensbeschouwing, etc. Ik bepaal voor mezelf wel wie of wat ik ben.

Nationalisme en patriottisme hebben niets te maken met je afkomst; maar hebben wel alles te maken met je identiteit.

Patriot

Ben ik een trotse Nederlandse van Marokkaanse komaf? Ja. Ik ben een patriot. Heb vaderlandsliefde, maar in de eerste plaats wel voor Nederland. Dat mag ook een keer gezegd worden. En dat doe ik dan bij deze.

Blijft u, blanke mensen, alstublieft, ook trots op uw land met zijn cultuur, traditie en gebruiken. Blijft u alstublieft trots op uw identiteit als Nederlander.

De Europese Unie maakt al genoeg kapot.

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
baydawiya
baydawiya
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verfrissend en nuchter! Eindelijk iemand met een tegendraadse en gedurfde mening! Ik hoop nog veel van je te kunnen lezen

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil niet-blanken geen inferieuriteitscomplex aanpraten, maar feit is wel dat er wetenschappelijk, technologisch en maatschappelijk heel wat vooruitgang is geboekt door de blanke medemens. En daartoe hoort ook zeker de Nederlandse blanke medemens. Zonder de vrijheid om te denken en te publiceren wat men wil – in Nederland – was de Verlichting onmogelijk geweest. Descartes, weliswaar een Fransman, heeft tientallen, met name zijn meest productieve jaren in Nederland gewoond, en Spinoza, weliswaar een Jood, kon zijn gedachtengoed hier ontwikkelen doordat er een gunstig maatschappelijk klimaat was, dat elders in Europa, vooral ook in Frankrijk, maar ook in Duitsland, ontbrak. Kwa aantallen Nobelprijswinnaars per hoofd van de bevolking staat Nederland hoger dan Frankrijk en de Verenigde Staten en maar vlak onder Israel en Duitsland. De telescoop, de microscoop, vrijhandel, beurshandel, allemaal Made in Holland. Intensieve landbouw, de voedselkurk waar de wereld op drijft, is in Nederland geperfectioneerd. Het geleidelijke proces om de diervriendelijkheid ervan te doen toenemen vindt in Nederland al tientallen jaren plaats. Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan, gebouwd erfgoed, overal fietspaden, verkeersveiligheid, geen sloppenwijken, internationaal recht etc. En dat allemaal op 30.000 km2, ofwel 1/5000ste van het landoppervlak van de aarde. Als overal ter wereld net zo veel mensen zouden wonen, zou de wereldbevolking 100 miljard zijn. Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland, allemaal hebben ze geprobeerd Nederland in te lijven. Allemaal mislukt, soms ook met hulp van gelijkgezinden. Samirrha Tarrass, welkom en draag bij. Er moet nog veel gebeuren. Vooral ook in de hoofden van die medelanders die er later zijn bijgekomen. Daarvoor hoef je blanke Nederlanders niets te verwijten.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Helemaal waar helaas hebben de gekleurde zelf weinig de handen uit de mouwen gestoken altijd om iets te bereiken.Dat is nu zelfs nog het geval bij velen van hun,waar ze wel goed in zijn is kinderen produceren waar ze zelf niet eens in staat zijn voor te zorgen, maar daar hebben ze dan de wiite mensen voor gevonden die hun onderhouden kunnen dan toch.Laten we eerlijk zijn de gekleurden hebben zich zelf tot spot van de mensheid uitgeroepen.Daarom moet er ook jaarlijks miljarden belastinggeld van de witte naar hun om dat ze nog steeds niet in staat zijn zich zelf te onderhouden en hun handen uit de mouwen te steken maar wel hand ophouden dat is het enige wat ze schijnbaar geleerd hebben dan.Hoop dat Sylvana simons dit leest kan ze weer gaan liggen zeiken met haar domme kop.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Laat ik nogmaals benadrukken dat wat mij stoort in het hele ‘witte mannen’ debat is het idee van eenzijdige doorgedraaide verwijtbaarheid. Geschiedenis is daar namelijk veel te ingewikkeld voor. De verworvenheden van het Westen zijn het resultaat van een wisselwerking tussen inspanning en toeval. In grote delen van de wereld was het toeval de mogelijkheden tot ontwikkeling minder gunstig gezind. Er zitten ook nadelen aan die verworvenheden. Het Westen is dus nog niet af. Volop kansen om mee te doen voor iedereen. Die eenzijdig doorgedraaide verwijten zijn daarbij weinig behulpzaam. Het ‘witte mannen’ debat is daarmee wat mij betreft althans in deze vorm afgesloten.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De haat tegen de “witten” onder de nakomelingen van uit sub Sahara Afrika afkomstige slaven stoelt voornamelijk op de foute veronderstelling dat enkel zwarten slaven zijn geweest en enkel blanken andere rassen tot slaaf maakten, er in handelden, en als slaven exploiteerden.
Dat is dus nogal een misvatting, het roven van, handelen in, en exploiteren van slaven is al zo oud als de mensheid, en alle menselijke rassen zijn er het slachtoffer van geweest, blanke, gele, bruine en rode net zozeer als zwarte.
Als puntje bij paaltje komt zijn de meeste slaven afkomstig uit sub Sahara Afrika tot slaaf gemaakt door andere sub Sahara Afrikanen, en verhandelt door Arabieren.
Veruit de grootste slaven handelaren en gebruikers van de afgelopen millennia zijn sowieso de Arabieren.
Waarom er van al die zwarte (en blanke) slaven in de Arabische wereld tegenwoordig geen nakomelingen te bespeuren vallen kun je eens over nadenken.
De blanken hebben daarentegen de slavernij afgeschaft, en veruit de meeste nakomelingen van zwarte slaven zijn nakomelingen van door blanken geëxploiteerde slaven, ook daar kun je eens over nadenken.
En als je dan als donker getinte slaven nakomeling eeuwen na dato nog altijd meent ergens “je recht” te moeten gaan halen dan moet je bij de nakomelingen van de sub Sahara Afrikanen zijn die je voorouders tot slaaf gemaakt hebben, en bij de Arabieren die de slavenhandel controleerden en een groot deel van de familie van je voorouders uitgemoord hebben.
Maar ja, daar valt niks te halen natuurlijk.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
Goede reactie !
Trouwens, de meeste uit Afrika afkomstige slaven werden aldaar aan handelaren verkocht, en wel……..door hun eigen opperhoofd.
Zo’n Afrikaans dorps-opperhoofd kreeg dan bijv. voor één geleverde slaaf één spiegeltje of drie glazen knikkers.

Henri G.
Henri G.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Het eiland Zanzibar, gelegen voor de Afrikaanse kust in de Indische Oceaan was tot in de 19e eeuw (en wellicht langer) een arabische verzamelplaats van uit Afrika geroofde zwarte slaven; een soort groothandel dus. Vandaaruit werden de slaven door arabische handelaren verspreid over de moslim landen. Ook was het een feit dat veel zwarten door hun eigen stamhoofden werden verkocht aan arabische slavendrijvers.

Lees het boek ‘Congo’, geschreven door David van Reybroek. In dit boek wordt de ontstaansgeschiedenis van Congo als kolonie van België en privé eigendom van koning Leopold II van dat land uitputtend en goed onderbouwd beschreven, waarbij ook de kwalijke rol van de arabische slavendrijvers aan bod komt

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

@ Henri G.
“Mooie” aanvulling op mijn eerdere reactie.
Lijkt mij een goed plan om de “anti-slavernij-demonstranten” t.t.v. de Sinterklaas tijd, te verwijzen naar bijv. Mekka of welke andere stad c.q. land in de Arabische wereld.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Slavernij is nog altijd een probleem in grote delen van de Islamitische wereld.
De hoofdreden daarvoor is dat zogenaamde “heilige boek” van ze, waarin de onderwerping van andersdenkende middels slavernij wordt gepromoot.
Waarin Moslims het recht wordt toegekend “ongelovigen” tot slaaf te maken.
IS deed dit openlijk, in de rest van de Islamitische wereld is het meer een achter gesloten deuren gebeuren, maar wel de gewoonste zaak van de wereld.
Vanuit Azië worden hele families als “huispersoneel” naar de golfstaten gelokt, eenmaal aangekomen worden hun paspoorten afgenomen, en worden ze gewoon als slaven behandeld, met alles wat daar bij hoort.
En het Westen, linkse media voorop, kijkt weg, vanwege de olie, en omdat het “zo slecht afstraalt” op het “geloof van de vrede”.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. En “identity politics” is niks anders dan Newspeak voor wat we vroeger “racisme” noemden. En dat woord “racisme” gebruiken we tegenwoordig voor “logica”. De linkse kerk wil racisme stimuleren en logica verbieden, vandaar dat ze verwarring zaait over de betekenissen. Iedereen zou “1984” van Orwell moeten lezen, om te weten wat er nu gaande is in de Westerse wereld.

Het meest pijnlijke is overigens dat die haat tegen blanken wordt gestimuleerd en gesubsidieerd door oikofobe blanken. Broeinesten van anti blanke haat zijn vaak roomwitte bolwerken als Groen Links, SP, NPO, Volkskrant, NRC, etc.
Bijzonder gênant.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het artikel van Samirrha Tarrass is een verademing in het huidige klimaat van identiteit politiek van niet succesvolle minderheid schreeuwers. Het eigen falen afreageert op de succesvolle blanke medemens. Presteer eerst want dan pas heb je recht om kritiek te spuiten op mensen die het al gedaan hebben. Ga na of je echt gekwetst bent. Misschien is eigen falen een passender term.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn stukje om te lezen.
Het wordt tijd dat blank Nederland zich laat horen.
Dat kan in maart door verstandig te stemmen!

Cinderelle
Cinderelle
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Blij met dit artikel. Ik vind “wit” ook racistisch, omdat het impliceert dat ik me voor mijn blanke huidje moet schamen. Bovendien wordt het altijd gebezigd door mensen die me veroordelen voor dingen waar ik niks aan kan doen. Dat het NOS journaal hieraan meedoet, vind ik beneden alle peil. Echt een schande.

Daarom ben ik heel blij met deze steun, Samirrha. Mochten we buren zijn, dan zou ik denk ik heel goed met je kunnen opschieten.

Saskia
Saskia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lieve Samirrha, wauw, wat een fijn stuk. Dank je wel.

Els
Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Dit land moet zijn soevereiniteit blijven koesteren en zijn feestdagen blijven vieren zoals die altijd gevierd werden, zonder aanpassingen omdat men zich opeens gekwetst voelt”.
Daarbij niet te negeren dat deze gekwetsten aangestuurd en gefinancierd worden door blanke, weg-met-ons linkse gutmenschen, waarvan er naar mijn smaak in Nederland nog teveel van rondlopen.
Prima artikel.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Pakkend in de hele verhaal is dat iedereen voor zijn identiteit mag opkomen en wordt nog in gesteund behalve de blanke bevolking. Die worden door dezelfde links meteen omgedoopt tot zieke nationalisten en nazi’s. En dat is pas ziek.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Oikofobie heerst vooral onder het collectivisme, het individualisme heeft er geen last van. Het collectivisme beheerst de MSM daarom lijkt het alsof iedereen aan oikofobie lijdt.
Ik, mijn ouders en voorouders hebben niet iets in het bijzonder bijgedragen aan Nederland, de Westerse beschaving, anders dan dat wij er deel van uit maken(ten): gewone aardige mensen, niet om op een uitzonderlijke manier trots op te zijn. Ik kan dus niet bogen op een bijdrage van mij of ouders/voorouders aan Nederland waaraan ik mijn trots voor Nederland zou kunnen ontlenen.
Nederland maakt deel uit van de Westerse beschaving.
De Westers beschaving heeft, absoluut gezien, de wereld zoals zij er nu uit ziet geschapen en de Westers beschaving is ook absoluut de superieure beschaving. Beschavingen relatief beschouwen is onzin (de migratiestromen zijn naar het westen en niet andersom). Het Westen heeft de leidende positie te danken aan het Humanisme: de mens als maat van alle dingen, de werkelijkheid is niet het bovennatuurlijke model van de Kerk. Het betekende het begin van de moderniteit en de dominantie van de rede, en het idee dat ieder mens recht had op leven, vrijheid en het nastreven van geluk, niet in een toekomstig beloofd paradijs, maar in het hier en nu, in een zelf vormgegeven werkelijkheid. (onderschat overigens niet wat het Christendom voor die tijd al had bijgedragen aan: wetgeving, economie, politiek, kunsten, literatuur, kalender)
Ik vraag mij in rede af waaraan de genoemde Turken met vlaggen hun trots op baseren, heeft het Ottomaanse ook maar iets bijgedragen aan de moderniteit? integendeel zou ik zeggen. Nu is onderwerping, en gericht zijn op een leven na de dood, ook geen uitgelezen uitgangspunt om vooruitgang te boeken. Zet dat eens af tegen Het Plakkaat van Verlatinghe.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

@Ron: Mooie reactie. Het is jammer dat de centraal-aziaten niet boeddhistisch zijn gebleven. Nu is het moeilijk Centraal-Azie en haar bloedige invloedssferen in het Midden Oosten, India, Klein Azie en Zuid-Oost Europa anders op te vatten dan als een duizendjarige schandvlek in de geschiedenis.

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zonder de historie van de ‘witte man’ zou het merendeel van de wereldbevolking niet bestaan. Geen dank, geen dank. Onder wie de meeste klagers…

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nou, mw Tarrass, goede, verfrissende column. U bent een echte Nederlandse.
Waren alle immigranten als u, zou er geen probleem zijn. Onze Nederlandse emigranten zijn ook heel trots op hun nieuwe landen, Nederlandse Australiërs (die ik in mijn familie heb) zijn trots op beide landen, laten dat van de situatie afhangen, maar op beide landen trots. En zo hoort het ook.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wens niet dat ik “witte man” genoemd word; ik ben van het z.g. blanke ras zoals een neger is van het negroïde ras.
Vraag me af tot wanneer ik mag zeggen :”De wanden in m’n woonkamer zijn wit”. “Ik heb een zwarte auto”, mag dat ?
“Blanke room” bestaat óók, nog geen protest tegen gehoord.
Dan spring ik zo meteen maar eens op m’n gekleurde brommer om ff een boodschapje te doen; dat zal een ieder, óók de gekleurde medemens, toch als muziek in de oren klinken ?

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Samirrha, geweldige vrije geest!

Ik sta 110% achter je bijdrage en hoop zeker meer van je te lezen.

De volle 5 sterren van mij.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan haast niet geloven dat u echt bestaat.

Theo Prinse
Theo Prinse
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trots is een naieve subjectieve zelf gedwongen gevoelshouding. Mensen als Ben Feringa, Andre Geim, Gerard ’t Hooft, Martinus Veltman, Paul Crutzen, Simon van der Meer, Nico Bloembergen, Frits Zernike, Peter Debye, Kamerlingh Onnes, Johannes van der Waals, Hendrik Antoon Lorentz, Pieter Zeeman, Jacob van ’t Hoff e.a hebben namens Nederland de beta wetenschap vooruit gebracht.

Angelos
Angelos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi relativerend stuk. Door een Nederlandse Marokkaanse geschreven die slachtofferschap hekelt. Geef nooit op. Peddle you’ re own canoo, schreef een Amerikaanse onderzoeker eens.
Ook de reacties onder het artikel zijn veelzeggend. Sommige gaan weer iets te ver in mijn optiek.
Maar de meeste reacties en ook dit artikel laten zien dat de ‘witte mens’ blijkbaar iets is, waarvoor je je moet schamen. Polariseren is iets wat aan beide zijden gebeurt, ongetwijfeld. Als je je zo op het scherpst van de snede wilt begeven, dan kan daar niets anders dan strijd uit voortkomen, waarbij heel veel mensen tegenover elkaar komen te staan.. met alle gevolgen van dien.
Dat moeten we niet willen. Het is echter lastig in redelijk conclaaf te gaan met partijen die zo op de emotie inspelen…

Wellicht geven mijn woorden ook weer aanleiding tot het geven van reacties die afbreuk doen aan mijn vermogen tot inleven.
Want ik begrijp het wel.
Maar niet iedereen is per definitie een slecht mens. Ook niet degenen die aandacht voor hun zaak willen.
Iedereen wil gelukkig zijn en gunt een ander ook het geluk.
Aan de periferie van de samenleving worden echter dingen uitvergroot en afgescheiden. Dat zou niet daar binnen in moeten gebeuren…

Angelos
Angelos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi relativerend stuk. Door een Nederlandse Marokkaanse geschreven die slachtofferschap hekelt. Geef nooit op, zegt zij in haar profiel onderaan. Dat zeg ik ook altijd. Peddle you’ re own canoo, schreef een Amerikaanse onderzoeker eens.
Ook de reacties onder het artikel zijn veelzeggend. Sommige gaan weer iets te ver in mijn optiek.
Maar de meeste reacties en ook dit artikel laten zien dat de ‘witte mens’ blijkbaar iets is, waarvoor je je moet schamen. Polariseren is iets wat aan beide zijden gebeurt, ongetwijfeld. Als je je zo op het scherpst van de snede wilt begeven, dan kan daar niets anders dan strijd uit voortkomen, waarbij heel veel mensen tegenover elkaar komen te staan.. met alle gevolgen van dien.
Dat moeten we niet willen. Het is echter lastig in redelijk conclaaf te gaan met partijen die zo op de emotie inspelen…

Wellicht geven mijn woorden ook weer aanleiding tot het geven van reacties die afbreuk doen aan mijn vermogen tot inleven.
Want ik begrijp het wel.
Maar niet iedereen is per definitie een slecht mens. Ook niet degenen die nu aandacht voor hun zaak willen.
Iedereen wil gelukkig zijn en gunt een ander ook het geluk.
Aan de periferie van de samenleving worden echter dingen uitvergroot en afgescheiden. Dat zou niet daar binnen in moeten gebeuren..

A. Hoogendoorn
A. Hoogendoorn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi nuchter artikel. Juist in deze tijd belangrijk dat dit door veel mensen gelezen wordt.

Jo Peters
Jo Peters
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit het hart geschreven, puur en oprecht prachtig Samirrha Tarrass 👍

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x