Open brief aan Sylvana Simons

Terugblik op bizar optreden in Amsterdamse gemeenteraad

Sylvana Simons, lid gemeenteraad Amsterdam voor Bij1

Titelfoto: Sylvana Simons, lid gemeenteraad Amsterdam voor Bij1. Screenshot YouTube-video, kanaal AT5

 

Hallo Sylvana, het spijt me als ik je stoor bij je pogingen om de samenleving te verbeteren, maar ik heb een paar mededelingen. Dit naar aanleiding van de abjecte reacties van jou en je discriminatoire naaikransje Bij1 op het schietincident in Amsterdam waarbij een amokmaker doodgeschoten werd.

We weten het allemaal: dit is Nederland. We hebben hier een premier die af en toe liegt en zijn beloften breekt, het regent veel en we hebben Sylvana Simons. In het begin was je zowaar nog leuk; je presenteerde bij TMF, deed een dansje bij Strictly Come Dancing, en we zagen je in tv-programma’s als De Bus en RTL Live. En Nederland was het erover eens: je was een raspresentatrice. Maar ergens moet er bij jou een ommekeer hebben plaatsgevonden. Helaas niet in positieve zin.

Koloniaal dédain

Want riep je in 2007 nog dat je huidskleur hier alleen maar in je voordeel had gewerkt, anno 2019 heb je Nederland verklaard tot een poel van institutioneel racisme, discriminatie en wit koloniaal dédain. In een interview met NieuwWij in 2017 legde je het allemaal uit: het is een proces van bewustwording. Uit je woorden bleek dat je niet echt lijdt aan zelfonderschatting. Want hoewel je beseft een ongemakkelijk debat aan te zwengelen, vind je jezelf door karakter en training in de media de geschikte persoon daarvoor.

“Degenen die de vinger op de zere plek leggen, krijgen de weerstand over zich heen. Maar dat hoort bij die rol. Denk aan Copernicus of Nelson Mandela. Iedereen die vernieuwing brengt, krijgt hiermee te maken.” En ach, je begrijpt het toch ook wel een beetje: “Mensen hebben het nodig om een zondebok te kiezen. We worden boos op de boodschapper omdat we de boodschap niet willen horen”.

Met andere woorden: Ik. Ben. Een. Miskende. Grootheid.

Opruiend

Maar helaas voor jou ziet de Nederlandse samenleving dat toch een beetje anders. Mensen kunnen namelijk ook boos worden op een boodschapper omdat, zoals bij jou het geval is, de boodschap gewoon niet deugt. En er is nóg iets. Door jezelf in één rij te noemen met grootheden als Copernicus of Mandela, maak jij jezelf klein. Grote mensen noemen zichzelf namelijk niet groot. Helaas geef je in je handelwijze en optreden sowieso geen blijk van grootheid. Ik zal hier niet opsommen waar je je Nederlandse medeburgers van beticht, want dat is inmiddels overbekend. Wat echter het meest irriteert is de hatelijke en opruiende manier waarop je dat doet.

Trucjes

Je hebt het over een “ongemakkelijk debat”, maar jij debatteert helemaal niet. Mensen die jou op social media een antwoord geven dat je niet bevalt, worden geblokkeerd. Voor reporters die jou vragen stellen, heb je een paar ondermaatse trucjes wanneer de vraag je niet aanstaat: óf je stelt dat de interviewer niet in staat is te begrijpen wat jij bedoelt, óf je zegt dat je de vraag aanstootgevend vindt. En als dat niet werkt, trek je de racisme-kaart. Heel irritant allemaal maar ach, we beschouwden je als een figuurlijke hagelbui; lastig, maar het hoort erbij.

Schietpartij

Maar nu ben je écht te ver gegaan. Op 6 februari werd de politie gemeld dat een man bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam mensen bedreigde met een vuurwapen. Toen de agenten kwamen, liep hij met getrokken wapen op ze af. Er ontstond een schietpartij, waarbij (volgens getuigen) minstens twintig keer geschoten werd. Een fietsende voorbijganger werd in zijn been geraakt. Uiteraard wordt het voorval onderzocht door de rijksrecherche.

Maar jij, als zelfbenoemde Grootheid, wist het al precies: er was een bovenmatig aantal kogels gebruikt. En je sprak van “buitensporig en onnodig politiegeweld”. Dat kwam je op een bewogen brief van één van de betrokken agenten te staan. Maar jij vroeg een debat aan, want je wilde “een spoedige verantwoording” van het College. Je had niet eens het fatsoen en verstand om eerst het onderzoek af te wachten. Blijkbaar heb jij nog nooit van de scheiding der machten gehoord.

 

Raadsdebat

Het debat kwam er op 13 februari. En je optreden was walgelijk. Zonder enige compassie met de getraumatiseerde agenten begon je wéér te zeuren over “jongeren van kleur” die zich zorgen zouden maken. En je reikte in feite een motie van wantrouwen uit aan het Openbaar Ministerie; je stelde hun verklaring over een incident “niet klakkeloos aan te nemen”. En dat jongeren van kleur bang zouden zijn om door de politie neergeschoten te worden, noemde je “niet geheel onterecht”.

Toen de Raad je daar woedend op aansprak, retireerde je lafhartig en begon je een lang verhaal, waarin de de hele reutemeteut weer opdook: discriminatie, diversiteit, inclusiviteit en arbeidsdiscriminatie.

 

“Witte cis-vrouw”

Een kleine rondgang op Twitter leerde me dat heel je anti-racistische naaikransje achter je stond. Blijkbaar vinden ook je kompanen het prima als jij je venijn uit over de ruggen van agenten, die nu nachtmerries hebben van de vreselijke situatie waarin ze zomaar verzeild waren geraakt. Blijkbaar zijn je maatjes dus geen haar beter dan jij. Je duo-raadslid Verkerke spande de kroon met zijn tweet naar raadslid Nicole Temmink, waarin hij haar voor ”witte cis-vrouw” uitmaakte.

 

Je nam geen afstand van deze smerige tweet, Sylvana. Waarom niet? Eén ding is wel duidelijk: jij en je clubje moeten ophouden met deze racistische (want dat ís het) kruistocht; met zulke kruisvaarders heeft Nederland geen vijanden meer nodig. Nederland is jullie beu. Het moet zelfs jou toch te denken geven dat de gemeenteraad je zo unaniem de wind van voren gaf als nog nooit in de politieke geschiedenis van Nederland gebeurd is.

Gediskwalificeerd

Met je uitspraken in het debat heb je in feite het OM en de politie, onze rechtsorde dus, het racisme-label opgeplakt. Hiermee heb je je, zoals de rest van de gemeenteraad ook aangaf, gediskwalificeerd als gemeenteraadslid en ik geef je dan ook dringend in overweging om terug te treden als raadslid. Iemand die zo handelt, mag geen kiezers vertegenwoordigen.

In een radio-interview zei je ooit: “Als ik iemand duidelijk maak dat hij me gekwetst heeft, verwacht ik van die persoon een vraag”, namelijk: “Heb ik je gekwetst? Hoe kan ik dat goedmaken?”. Nederland verwacht dus nu een vraag van je, Sylvana.

En stel jezelf nooit meer op één lijn met Copernicus. Want Copernicus had gelijk. En jij niet.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sylvana Simons sloot zich in eerste instantie aan bij de kalifaatdenkers. Dat was al een teken aan de wand, want grotere splijtzwammen lopen er niet rond in Nederlandse politiek. De naam zou wijzen op ‘gelijkwaardigheid’ in het Turks, maar het gaat in de praktijk om het bestrijden van vermeende discriminatie door met name autochtone hollanders, die hun welvarende kikkerlandje nu lang genoeg bezet hebben gehouden of zoiets. Nadere uitleg van de standpunten komt gewoonlijk uit Ankara, de gewenste toekomstige hoofdstad van het kalifaat en dus ook Nederland. Inmiddels is duidelijk dat er van alles schuil gaat achter Bij1. Soros is misnoegt over het onmiskenbare feit dat Wilders de islam geen warm hart toedraagt. Dus financiert hij groeperingen die in zwarte piet een uiting van racisme zien of in straatnamen een uiting van voortwoekerend kolonialisme, alsmede stemwijzers om zo het stemgedrag van nederlanders te beinvloeden (alsof we niet al genoeg invloed hebben uit Marokko en Turkije) en de buitenlandse politiek, bijv. in het geval van het referendum over het Oekraineverdrag. Soros is natuurlijk een slimme gast, want hij heeft in de tachtiger jaren de Bank van Engeland gekraakt en daar zijn miljarden mee verdiend. Dat wil niet zeggen dat hij de wijsheid in pacht heeft. Vast staat dat Soros allerlei subversieve clubjes financiert die op hetzelfde dwaalspoor zitten als Sylvana. Ze maakt zichzelf steeds belachelijker en doet daarin niets onder voor Bouterse, de corrupte, van de Decembermoorden en -martelingen verdachte president van haar geboorteland. Dit soort gedrag schrikt helaas kiezers van kleur in Suriname of in Nederland niet af, net zo min als het gedrag van Erdogan Turkse kiezers in Nederland afschrikt. Waar blijft de zelfkritiek.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De op Erdogans fascistische ideeën gebaseerde partij *denk* heeft zich meermaals heel vijandig uitgelaten over joden, Armenen, Koerden en Nederlanders (“autochtone artsen laten allochtone patiënten sterven”). Daarnaast nam *denk* stelling tegen door Erdogan vervolgde bevolkingsgroepen zoals (vermeende) aanhangers van Gülen, en weigerden ze Erdogans mensenrechtenschendingen te veroordelen (zoals het vastzetten of ontslaan van honderdduizenden Turken). Zij voedden zelfs een haatcampagne tegen Nederlands-Turkse politici die de Armeense genocide erkennen en afwijzen.
https://www.trouw.nl/democratie/kamerleden-met-turkse-wortels-bedreigd-om-erkennen-armeense-genocide~a58ad7d0/

*denk* verdedigt dat door er op te wijzen dat alles dat zij zeggen altijd dermate achterlijk is dat een 7-jarig kind daar nooit intrapt. Maar zij weten dondersgoed dat hun achterban maar zelden de intelligentie heeft van een 7-jarig kind. Juist daarom richten zij zich ook op de allerdomsten in onze samenleving. Daarom poseren ze zo graag met Grijze Wolven, voor wie domheid+geweld=Turkije.

En Sylvana, hoewel op intellectueel niveau al bijna 11, is geen haar beter. Ook zij ontkende de Armeense genocide bij RTL Late Night met als argument “er zijn maar 20 landen die hem erkennen”. Goed gezegd meid; als maar 20 landen de trans-Atlantische slavenhandel erkennen, heeft die gewoon nooit plaatsgevonden! Ook verdedigde SS de arrestatie van Ebru in Turkije, nadat die “fuck erdogan” twitterde. Volgens SS mag de oprichter van isis niet beledigd worden, omdat hij geen blanke is.

Then Hanzon
Then Hanzon
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Het ging hier om een blanke man die te bang was om zelfmoord te plegen en het graag aan de politie overliet. Zijn doel is bereikt. Dus mevrouw Simons is kennelijk kleurenblind en heeft totaal niet begrepen wat is gebeurd. Haar reactie heet in oer Nederlands “kletsen als een kip zonder kop”.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Then Hanzon

@ Then Hanzon.
Mevr. Simons heeft totaal niet begrepen wat is gebeurd ??
Mevr. Simons begrijpt totaal nérgens iets van !

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik geef deze artikel maar een sterretje omdat ik mw. Simons een nul vind die teveel aandacht krijgt. Elk woord aan haar adres is er een teveel.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Het verhaal van mevrouw Verburg op zich verdient wel die vijf sterren.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Zolang de MSM Silly Syl als een weliswaar extreem dom, maar toch respectabel politicus bejubelen, moet er ook een tegengeluid zijn.

Jarenlang mocht SS bij DWDD, Nieuwsuur en Buitenhof haar gul spugen over Nederland en de Nederlanders, zwarte Piet, Armenen, joden en andere zaken en personen die volgens Sylvana verboden moeten worden. En nog steeds doen de media alsof SS het opneemt tegen mensen die soms wel bijna half zo racistisch zijn als zijzelf.

Maar SS is nooit opgekomen voor de ontelbare blanken in Amsterdam die door allochtoon tuig zijn beroofd, mishandeld, verkracht of vermoord. En trouwens ook niet voor de ontelbare “mensen van kleur” die eveneens door allochtoon tuig zijn beroofd, mishandeld, verkracht of vermoord. De “diversiteit” in onze gevangenissen zegt alles.
Dus. Zoals alle voorstanders van grootschalig raciaal geweld is SS dus heel selectief in haar “verontwaardiging”.

Als de openlijk racistische Sylvana haar selectieve verontwaardiging dan ook nog eens baseert op een gebrek aan kennis van de feiten, moet iedereen dat te horen krijgen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

“Elk woord aan haar adres is er een teveel”, klopt natuurlijk. Waar het vooral om gaat is dat elk woord aan haar adres een kritisch woord dient te zijn. Tenzij ze een punt heeft, natuurlijk. Maar dat punt moeten we steeds met een lantaarntje zoeken. Dat is niet zo vreemd. Haar punt is 1-dimensionaal: kleur is goed, ‘wit’ is fout. Elke kip zonder kop snapt dat een dergelijk partijprogramma zo fout is als wat (om maar eens geen Godwin te gebruiken).

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Beste reaguurders@ Mw. S.S. is iemand die perse in de schijnwerpers wil staan of het nu positieve of negatieve licht is dat maakt haar niet uit. Volgens mij herkent zij dat niet eens. Zij kent alleen de enige waarheid, mijn waarheid en liefst corrigeerde zij iedereen in de stijl van de ISIS moraalpolitie. Ik zag eens haar optreden tegen Martin Simek die zijn vrouw liefkozend een zwartje noemde. Wat er volgde was echt een commando in ISIS stijl. Simek stond perplex, die verwachte zo furie niet. Dat is maar een van de voorbeelden. Ik kende iemand die mij aan haar laat denken. Een nogal domme persoon die zich aangeleerd heeft om voor het doel geschikte mensen na te praten, lang en zonder inhoud maar voor een voorbijganger klonk het zowat intelligent. Uiteindelijk viel deze persoon door de mand maar wat heeft het lang geduurd voordat ie de laan is uitgestuurd. Het voorval deed mij meteen aan mw. S.S. denken.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Moet zijn: Ik kende iemand die mij aan haar DOET denken

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moest wel lachen om het artikel, maar m.i. is het efficiënter om figuren als Sylvana en clubjes als KOZP volkomen te negeren door alles wat pers heet. Anders hebben we straks weer eens een moron die een pistool hanteert. En daar kijken we met z’n allen niet naar uit.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Oneens, zolang de MSM Silly Syl en kozp de ruimte geven.

De vele tegenstanders van onze vrede, vrijheid, tolerantie en welvaart zijn voortdurend aan het woord. Op alle gesubsidieerde media zoals publieke omroepen, kranten en joop-achtige websites; maar ook op “commerciële” kanalen zoals RTL.
Ook de EU heeft inmiddels tientallen, elk vele miljoenen kostende organisaties opgezet die het plebs “de juiste mening” moeten aanleren. Compleet met censuurwetgeving, ongecontroleerde clubjes ter bestrijding van zogenaamd “nepnieuws”, en trollenlegers die websites van zelfdenkende mensen moeten terroriseren.

Er moet een tegengeluid zijn.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

het is vreselijk dat deze vrouw in de Amsterdamse gemeenteraad mag zitten en het is vreselijk dat zij betaald wordt met zuur verdiend belastinggeld van anderen.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Laat Sylvana vooral als voorbeeld dienen.
Ter leering ende vermaeck.

En wijs iedereen in je familie- en vriendenkring erop dat partijen als denk, nida en bij1 niet uit de lucht zijn komen vallen. Vooral de PvdA heeft dat slachtofferschap decennialang gecultiveerd. Sylvana is slechts de oogst, en ook zij kon jarenlang haar gang gaan. Niemand in media of politiek sprak haar tegen, toen ze overal haar racisme roeptoeterde. Iedereen vond het dus best, en vindt het best.
Sommige linkse partijen (oa SP en GL) werkten bij de vorige verkiezingen gewoon samen met de fascisten van denk en de sharia-bejubelaars van nida. Ongegeneerd.

Als we willen dat Nederland een vredig, vrij, tolerant en welvarend land blijft, dan zullen we zelf héél anders moeten stemmen. Niet op links, maar ook niet op kartelpartijen die zich rechts voordoen. Denk aan de VVD, verantwoordelijk voor zowel het verdrag van Marrakech als de onbetaalbare energietransitie. Dat ze vlak voor de verkiezingen altijd even doen alsof ze het niet met hun eigen beleid eens zijn mag geen reden meer zijn om VVD (of CDA) te stemmen.

Zegt het voort, zegt het voort.

Els
Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

(zucht…) Soms betreur ik het dat wij in een (vermeende) democratie leven.
En net als reageerders hieronder: kunnen wij deze tante niet gewoon doodzwijgen, is toch effectiever dan over haar praten?

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere minuut, besteed aan deze niksnut, is verloren tijd.
Oh jéé, nu doe ik er zelf ook al aan mee !!
Ik vind haar trouwens, áls ik er toevallig niet aan kan ontkomen, altijd dol-komisch ! Zij is één van de zéér weinige negerinnen die mij aan ’t lachen kan krijgen. Zij is toch van het z.g. “negroïde ras”? en die mogen dan toch negers genoemd worden, of heb ik iets gemist ?
Jolig meisje, die SS, ze kan zó leuk uit de hoek komen, je zou haar er zo weer intrappen !!!

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs deze week nog toen de voormalige eigenaresse van een ijssalon terecht werd vrijgesproken van geweld tegen een stelletje relschoppers, die haar meermaals bedreigd hadden.
Zelfs daar meende SS nog vermeende rassendiscriminatie te moeten verwachten ipv rechtspraak. Uiteraard was de huidskleur geen argument dat door rechter gebruikt werd. Maar NPO gaf SS weer een podium om te betogen, dat dit een overwinning op grond van rassenonderscheid zou zijn.
Laten we inderdaad geen aandacht meer aan SS schenken maar laat dat ook duidelijk gemaakt worden aan NPO, die zo graag onafhankelijk en objectief genoemd wil worden.
Met name dit laatste was voor mij reden om nog iets over SS te berde te brengen.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat “mensen van kleur” omvat alle mensen op aarde, behalve de “witten”, en is dus een discriminatoire term, het is puur racisme.
En gezien dat “witten” in plaats van ”blanken” zuiver bedoelt is als denigrerende term om de betreffende raciale groep mee te kleineren is ook dat een zuivere uiting van racisme.
Dat dit anti-blanke racisme voornamelijk afkomstig is uit de kokers van lieden met een flinke portie Sub-Sahara-Afrika DNA wekt verder weinig verbazing.
Er is en wordt namelijk nergens zo hard gediscrimineerd als tussen de Sub-Sahara-Afrika “mensen van kleur” onderling.
Vroeger ging dat zelfs zover dat ze elkaar massaal als slaven verkochten, tegenwoordig beperkt het zich, omdat de gehate “witten” de slavernij wereldwijd hebben afgeschaft, voornamelijk tot uitbuiting en genocide.
Het is en blijft je zichtbare gedrag als groep dat het beeld bepaald dat anderen van je hebben.
De in Nederland woonachtige afstammelingen van Sub-Sahara-Afrika “mensen van kleur” zijn dus niet gediend met de grote racistische bekken van intellectueel beperkten als Sylvana Simons en Jerry Afriyie.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Dag Frans,
Ik meen dat de termen ‘mensen van kleur’ en ‘gehate witten’ door een blank automutilatiecollectivisme, oikofobie, is voortgebracht, evenals de termen multiculturalisme, diversiteit, inclusiviteit.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

@Ron
Oh, absoluut.
Zelfde goorlinkse hoek waar ook de policor Islamofilie uit voortgekomen is.
Maar dat doet niets af aan het rabiate racisme van figuren als Simons en Afriyie.
En ook niet aan de schade die dit de raciale groep waar zij toe behoren toebrengt.
Als ik een hardwerkende donker gekleurde Nederlander was zou ik niet blij wezen met deze twee sujetten, en ook niet met de linkse politiek en media die hen van een podium voorziet.
En ik heb zo’n vermoeden dat het merendeel van die hardwerkende donker gekleurde Nederlanders het daar hartgrondig mee eens is.
Degenen die het er niet mee eens zijn dat zijn diegenen die niet aan zelfkritiek doen en liever “racisme” roepen dan de werkelijke oorzaken voor hun eigen falen onder ogen te zien.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Mijn Surinaamse vriend, al 30 jaar vriend, is zo´n hardwerkende Surinamer sinds 1975 werkzaam als kaaschef bij een grootgrutter. Zijn woorden: ´SS maakt mijn wereld kapot. Kon met iedereen goed opschieten, had het naar mijn zin in mijn werk, nu loopt iedereen op eieren om mij maar niet te discrimineren en leef ik in een onechte werkomgeving. Wil nu vervroegd met pensioen. En ik zal mijn werk missen. Dank zij de misplaatste zichzelf toedienende discriminatiemodus van zwarten in Nederland, die ik tot SS nooit meegemaakt heb in Nederland.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Dag mijnheer Visser,
Kent u die regelmatig terugkerend affiches, berichten waar Afrikaanse kinderen op staan met een of twee Europesche weldoeners, altijd hetzelfde suggestieve beeld van arme hulpbehoevenden -mijn bias?- dan voel ik altijd plaatsvervangende schaamte. -Kortgeleden het beeld van mevrouw Kaag in Niger.-

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser
Dat is, van beide kanten, een menselijke reactie.
Ik heb dat zelf met al die “African American” acteurs die zich vroeger altijd als normale succesvolle mensen gedroegen en zich recentelijk opeens als spreekbuis voor hun arme gediscrimineerde ras opgeworpen hebben.
Daar komt dan plotsklaps een flinke dosis blanken haat boven drijven, van mensen waar je dat absoluut niet van verwacht had, waardoor je jezelf dan vanzelf gaat afvragen hoe het dan met al die andere donker gekleurde mensen zit die altijd zo aardig lijken.
En dat wantrouwen is dan waarschijnlijk niet reëel, maar het is wel een normale menselijke reactie.
De Sylvana Simonsen en Jerry Afriyie’s van de wereld zijn intriganten die wantrouwen en racisme zaaien, die met etnisch conflict flirten, wat DE methode is om een vreedzame welvarende samenleving in een smeulende puinhoop te veranderen.
Zelf hebben ze dat waarschijnlijk niet in de gaten, daar zijn ze te dom voor, maar degenen die hen een vrijgeleide en een podium verschaffen weten wel degelijk waar zij mee bezig zijn.
Zowel Sylvana Simons als Jerry Afriyie zijn, buiten irritante parasieten, tevens “useful idiots” voor het cultureel Marxisme.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ik ga een heel eind met uw redenatie mee.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed zo Letty. Goed gesproken. Sylvana is een niemendal in mijn ogen. Een zeer walgelijke vrouw.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zou Silvana Simons zich ook zo druk hebben gemaakt als de dader blank was geweest?

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Wie bedoel je precies met dader? Voor zover ik weet gaat het over een man die zelfmoord wilde plegen door zich dood te laten schieten door de politie. Een tragedie die niemand zou moeten misbruiken voor politiek gewin. En, nogmaals voor zover ik weet, gaat het om een blanke man en dat maakt dit hele verhaal zo bizar.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans, ik heb het verkeerde bericht erbij gelezen. ٩(͡๏̯͡๏)۶
Er vallen ook zoveel doden in ons mooie Amsterdam.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Ha ha er vallen zoveel doden in Amsterdam,nou misschien dat het hek erom heen de rest van Nederland dan wat veiliger kan maken.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
“ons mooie Amsterdam” ?
Amsterdam wás ooit mooi, daar is m.i. in de laatste 20 à 25 jaar weinig van overgebleven.
De stad is onleefbaar gemaakt, mede door de achteréén volgende “bestuurders” zoals van der Laan (aardige man maar géén bestuurder) en Halalsema.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Met die halalsema gaan we nog wat beleven.
Met wat naambordjes veranderen, parkeerplekken weghalen en de deugmensch uithangen zal ze de stad niet redden.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als veel meer mensen met stemrecht in Amsterdam (ik schrijf bewust geen Amsterdammers) de moeite hadden genomen om te gaan stemmen had Bij1 nooit die restzetel ingenomen. Het opkomstspercentage was 50% en Sylvana kreeg maar 6500 stemmen, ondank 1000 uur gratis zendtijd Politieke Partijen bij de NPO. Nu zitten we met deze racist opgescheept.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Letty, prima artikel! Zouden meer mensen moeten doen! Maar ja, Nederland is deugland bij uitstek, met een objectief journaille dat gelijk staat als een speld in een hooiberg!

Johan Cramer
Johan Cramer
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gekleurde tegen witte: “Jij bent nooit beoordeeld op je huidskleur”
Witte tegen gekleurde: “Wat doe jij nu dan?”

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als mislukte kapster proberen zonder een greintje verstand te hebben van politiek,is op zicht al veel vraagtekens waard.Dan bij een club zich aan te sluiten waar de Nederlanders van over hun nek gaan en ik nu nog steeds van vind dat het de naam als politieke partij niet waard is. Toen ze merkte dat dit geen riant inkomen voor haar zou worden en ze nooit een plaats in de tweede kamer zou krijgen, is ze zelf maar een denkwaardig clubje begonnen.Ik heb mij zelden zo geschrokken als toen ze haar bezetting van haar nieuwe club bekent maakte.Het was een horror senario,en de schaamte voor Nederland ver voorbij.Laten we hopen dat ze nog meer misstappen maakt zoals laats met die zelfmoordenaar, en dan verleden tijd gaat worden in Nederland.Ze begint steeds meer een schande voor iedere vrouw te worden, want dit en zo als zij is wil je als vrouw niet gekenmerkt worden toch.

Johan Cramer
Johan Cramer
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Als je de samenstelling van haar clubje bekijkt, ontbreekt er iets in hun naam. Zou moeten zijn: Bij1 geraapt.

p.d.
p.d.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger (ja, vroegâh), werden kleine kinderen vriendelijk neerbuigend toegesproken of genegeerd als ze mee wilden doen met het gesprek. Wegens te dom.
Het lijkt me goed om die traditie in ere te herstellen.

Rogier
Rogier
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat uitstekend verwoord, waarvoor dank. Ik hoop dat ze het gelezen heeft, hoewel ik niet denk dat ze het begrijpt.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rogier

@ Rogier.
Het zou mij zélfs verbazen áls zij kan lezen.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen