Tirza de Fockert droomt over meer migrantenboten naar Amsterdam

GroenLinkse liefdadigheid op andermans kosten

NGO-boot Aquarius met Afrikaanse migranten.

Titelfoto: NGO-boot Aquarius met Afrikaanse migranten. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal The Newsmakers

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid” was de titel van het coalitieakkoord dat het donkerrode nieuwe stadsbestuur van Amsterdam dit voorjaar presenteerde. Er werd gesproken van “een mooi akkoord dat van Amsterdam een mooiere en eerlijkere stad zal maken”.

Uiteraard genereert een dergelijk gejubel uit de linkse hoek bij de rest van Nederland al een onversneden wantrouwen. Echter, kan een nieuw bestuurscollege in eerste instantie nog het voordeel van de twijfel krijgen, inmiddels maakt een artikel van één van de kersverse gemeenteraadsleden dat 16 Augustus in Trouw verscheen, duidelijk wat dat nieuwe geluid in gaat houden.

Gemeenteraadslid

Tirza de Fockert is de naam en zij is gemeenteraadslid voor GroenLinks. Freelance journaliste en antropoloog. Haar CV vermeldt een studie culturele antropologie en sociale geschiedenis. Ze deed onderzoek naar de populariteit van Russische muziek in Berlijn en studeerde daar op af met een script getiteld die Besten Falschen Russen. Daarnaast is ze projectcoördinator bij “Taal op maat”; een vluchtelingenproject te Haarlemmermeer, hoewel ze me niet de juiste persoon lijkt om zich met taalonderwijs bezig te houden gezien de vele taalfouten in haar eigen schrijfsels. Zo staan er in haar – overigens onderhoudende en inhoudelijk sterke – afstudeerscriptie zoveel taalfouten dat ik een beetje schrok.

Maar haar opinie-artikel was pas echt om te schrikken.

“Heldhaftig beleid”

Het zal geen verrassing zijn dat het over vluchtelingen ging. Het nieuwe gemeenteraadslid sprak haar afkeuring uit over het feit dat de landen rond de Middellandse Zee, die de aanhoudende stroom migranten spuugzat zijn, in toenemende mate reddingsschepen de toegang tot de havens weigeren wanneer zij vluchtelingen uit zee hebben gered en die naar Europa willen brengen. Staatssecretaris Harbers stelde o.a. dat de Lifeline, die onder Nederlandse vlag voer, aan de ketting gelegd moest worden wat Nederland betreft, met het terechte argument dat mensensmokkel niet kan en mag lonen.

Maar zet u schrap: de raadsfractie van Groen Links Amsterdam staat voor een andere koers, betoogt mevrouw de Fockert. “Wij staan voor een heldhaftig, vastberaden en barmhartig beleid voor iedereen die onze hulp nodig heeft”. Ze weet het precies: “dat past bij Amsterdam. Onze stad biedt al eeuwenlang een veilige haven aan mensen die worden vervolgd, onderdrukt of verbannen”.

Dit kan nog gerangschikt worden onder de ranzige zelfverheerlijking waar Links Nederland nu eenmaal het patent op heeft; stralenkransje achter ons hoofd, wij vangen (op andermans kosten en over andermans rug) vluchtelingen op. Wij Zijn Goed.

Maar wat er dan volgt is niet grappig meer.

Anarchie

“Schepen die mensenlevens redden, leg je niet aan de ketting” betoogt mevrouw. ”Die haal je veilig de haven binnen en je laat ze vrij uitvaren om door te gaan met hun werk. Als EU-lidstaten ze dan toch toegang weigeren, zijn ze wat GroenLinks betreft welkom in de haven van Amsterdam. Ook als de Nederlandse overheid of de EU ze willen weigeren”.

Hebt u dat goed vast?

Wat hier wordt neergeschreven, is proza waar het subversieve geneuzel van Kajsa Ollongren over de Republiek Amsterdam bij verbleekt. Hier wordt in feite anarchie gepredikt. De Dam versus het Binnenhof. De Bierkaai versus Brussel. Rebellie in plaats van democratische orde. Maar onze kersverse linkse ayatollah is nog niet klaar. “Laten we een voorbeeld nemen aan andere Europese steden die al op eigen houtje (..) aan een humaner vluchtelingenbeleid werken. Steden als Barcelona, Madrid, Grenoble, Lissabon, Napels en Palermo hebben zich verenigd in het netwerk van Fearless Cities. Ze werken aan een progressieve politiek nu er in de Europese lidstaten een conservatieve en populistische wind waait”.

Fearless Cities

Ja, daar konden we op wachten. Iedereen die ook maar de geringste bedenking uit tegen de sociaal-maatschappelijke problemen en veiligheidsrisico’s die de massa-immigratie met zich meebrengt, is in de ogen van de linkse Welkomwezens populistisch en xenofoob en moet bestreden worden.

Het artikel eindigt met een waanzinige uitsmijter:
”Laten we de idealen van Fearless Cities in de praktijk brengen door het volgende schip dat vluchtelingen uit de Middellandse Zee redt, uit te nodigen in Amsterdam”.

Een paar vragen

Veronderstel dat de gemeente Amsterdam dit idiote voorstel opvolgt en schepen met vluchtelingen uitnodigt om in Amsterdam aan te meren. In dat geval rijzen er toch een paar vragen.

Ten eerste: beseft mevrouw de Fockert wat het effect van een dergelijke handeling zal zijn bij de passeurs in Niger, die migranten door de woestijn smokkelen naar Libië? Die zullen hun activiteiten, die momenteel op een laag pitje staan, onmiddelijk opschroeven – met dank aan onze hoofdstad.
Met als gevolg een nieuwe stroom migranten die in de bootjes stappen.

Ten tweede: even een rekensommetje. Laten we eens aannemen dat het aantal migranten door zo’n hersenloze actie van onze hoofdstad weer oploopt tot de hoogte van 2017; toen kwamen er (opgave UNHCR) 171.635 migranten naar Europa via de Middellandse Zee.

Forse rekening

Wanneer Amsterdam die allemaal “onbevreesd” op gaat nemen, krijgt de hoofdstad dus 475 migranten per dag te verwerken. Waar moeten die in onze uitpuilende hoofdstad gehuisvest worden? Conform opgave van de Rijksoverheid kost de opvang van een vluchteling jaarlijks 37.300 euro per jaar. Kan ons lieve gemeenteraadslid even aangeven waar de hoofdstad dat geld vandaan moet halen? Weet onze groene ayatollah dat Ada Colau, de linkse burgemeester van Barcelona, kort na de opvang van 100 migranten van de Aquarius begon te piepen dat ze wel verwachtte dat de Staat geld en andere middelen hiervoor beschikbaar zou stellen? “De steden kunnen het niet allemaal zelf doen”, riep ze toen opeens.

Het oude liedje: Links speelt Liefdadigheid en presenteert anderen de rekening daarvoor.

Wanneer ik het artikel van mevrouw de Fockert lees, komt mij die quote voor de geest van de Duitse journalist/oorlogscorrespondent Peter Scholl-Latour: Wer halb Kalkutta aufnimmt, rettet nicht Kalkutta, sondern der wird selbst Kalkutta.

Welkomwezen

Deze uitspraak geeft blijk van een realiteitszin waar ons groene Welkomwezen nog ver van verwijderd is met haar gebral over Fearless Cities. Misschien zou zij eens onderworpen moeten worden aan een deradicaliseringsprogramma ; een poosje wonen in migrantenwijken als het Zweedse Rinkeby in Stockholm, Rosengård in Malmö, of het Berlijnse Neukölln. Waar ze de effecten kan zien van de door haar gepropageerde massa-immigratie. Met bijbehorende angst.

En als zelfs dat niet helpt, moeten we haar maar aan de ketting leggen. Naast de opgelegde reddingsschepen.

Om te voorkomen dat Amsterdam zelf Calcutta wordt.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
4 jaren geleden

Deze mevrouw De Fokkert, zal beslist van wanten weten, zij deed n.l. onderzoek naar de populariteit van Russische muziek in Berlijn !!! Alsjeblieft !! Das ff niet mis zeg !!!!!
“Heldhaftig en vastberaden voor iedereen die hulp nodig heeft” zegt deze Rooie Rat. Ik zou zeggen : “Er zijn duizenden échte Nederlandse Amsterdammers die worden achtergesteld bij de “vluchtelingen” en die door diezelfde “vluchtelingen” worden uitgescholden, bespuugd en beledigd.
Doe dáár wat aan, Fokkert !!
Laat het nu eens niet bij al dat “bla-bla-bla” geblèr van jullie wereldvreemde clubje, met die halve Marokkaan, Yasser Feras aan ’t roer !!!

Tom Mees
Tom Mees
4 jaren geleden

Hoeveel van die uitkeringsgeile Afrikanen hebben eigenlijk op mevrouw De Fockert gestemd? Zou ze daar niet voor het belang van juist Amsterdámmers moeten zitten?

ruud beijer
ruud beijer
4 jaren geleden

Groen slinks betekent de ondergang van Nederland. Nsbers en landverraders.Wij weten waar u zich bevindt.Vrees bijltjesdag want dat gaat komen.De nsbers en verraders komen aan de beurt.

Bryn Ryden
Bryn Ryden
4 jaren geleden

Provincialisme.

Wat van ver komt is lekker. Interessant om een zwarte Afrikaan het hof te bieden en je daarop in je vriendenkring op voor te laten staan. Meeliften op de hype van het moment. Carriere maken, gebrek aan realisme en religieuze beschadiging zijn de ingrediënten van de soep die hier te heet wordt opgediend.

Ik stel voor (niets nieuws) dat een ieder die een vluchteling wil opnemen in zijn kring dat doet op zijn kosten en verantwoordelijkheid voor minimaal 20 jaar. En, zorgt voor onderdak.

Mensen doen alles of niets om geld. Kijken hoeveel gelukzoekers zullen worden opgenomen door barmhartig Groenlinks en soortgenoten.

Bryn

karton
karton
4 jaren geleden

Ik mis van haar een diepgaand onderzoek naar de invloed van het gesjirp van krekels op het geburrel van edelherten, maar dan alléén op de Veluwe.
Hoe meer ik nadenk over deze vreemde vrouw, des te meer ik mij verwonder over het feit dat dit soort, beslissingen kan gaan nemen die échte Nederlanders raken.
Ik zou dit soort mensen nog niet als afwashulp in dienst willen hebben, ze voeren geen flikker uit en stoken alle andere medewerkers op.
Zij missen elk zicht op de wereld én onze maatschappij.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden

Als dit de gemiddelde intelligentie betekend van groen links wat deze mevr uitkraamt is dat rampzalig voor de stad Amsterdam en Nederland. Met de zeer kille harde uitstraling vande ogen van Groot Wassing er bij brrrrrrr……rennen!

Kees van Mourik
Kees van Mourik
4 jaren geleden

“Haar CV vermeldt een studie culturele antropologie en sociale geschiedenis.”
Als ik dit lees, dan vraag ik me af welk percentage van de studenten en studentes in culturele antropologie en sociale geschiedenis affiniteit heeft met Groen Links. Ik vermoed dat deze Tirza niet de enige is die na het studeren van deze vakken op zijn minst sympathisant van, zo niet actief in Groen Links is geworden. En vervolgens vraag ik me af of het aan de aard en de inhoud van die studies ligt waardoor studenten in het Groen-linkse denken worden gevormd, of dat meer toevalligerwijs deze studies studenten trekken die al van origine tot Groen-Links denken geneigd zijn. Is het wellicht ook zo dat het merendeel van de docenten in deze vakken (proffen, reuze wetenschappelijke medewerkers, auteurs van de voorgeschreven studieboeken) zelf óók nogal (groen-)links zijn?
En moeten we daaruit misschien concluderen dat reuze wetenschappelijkheid in deze vakken als vanzelf tot Groen-Linkse standpunten leidt en dat deze standpunten derhalve juist zijn, want wetenschappelijk onderbouwd? En zou dát misschien ook voor een deel de zekerheid van eigen gelijk verklaren die zo kenmerkend is voor Groen-links?
Interessant ook die taalfouten in de afstudeerscriptie van Tirza. Waarschijnlijk is het in dit tijdsgewricht al lang niets bijzonders meer dat men met scripties vol taalfouten kan afstuderen. Misschien hoeft het ook wel niet te verbazen dat een aldus afgestudeerde projectcoördinator van “taal op maat” wordt. In het Trouw-artikel trof ik overigens geen taalfouten aan, maar anders dan bij die afstudeerscriptie zal hier vermoedelijk een daartoe aangestelde Trouw-medewerker een handje hebben geholpen. Zo zal dat wel vaker gaan met artikelen in kranten.Of foutloos Nederlands de uitsluitende verdienste is van de inzenders van artikelen in kranten weet je dus maar nooit. Verneukeratief, voor wie zich daar niet bewust van is.
.

Mazzl
Mazzl
4 jaren geleden

Ik word helemaal kotsmisselijk van dit soort mensen, ik vraag me af of zij ook wel eens naar het nieuws kijken. Ik zie alleen maar beelden van mensen die hier goud willen zoeken en dus nuet politiekvluchteling zijn. Deze roven en slaan alles kort en klein in oa Spanje en als ze dan in Nederland ontvangen zijn en is gebleken dat ze niet terecht hier zijn en uitgeprocedeert. Dan breken ze in verruineren huizen slaan mensen schelden ze verrot en nooit in het Nederlands omdat ze dat uberhaupt niet willen leren. Hand op houden altijd wel geholpen door 1 of andere geitenwollensok, een ieder in Nederland werkende en dan heb ik het dus ook over alle wel terechte medelanders, miljoenen euro’ s kosten en voor de rest niet. Dit soort mensen horen niet in de Amsterdamse raad of waar dan ook te zitten en naar alle landen te gaan waar deze mensen vandaan komen en daar eens even flink tegen de koning, president of ander soort leider aan te trappen en dan kijken of ze uberhaubt gehoord worden.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Het lijkt me zinniger dat ranzige Tirza verkast naar afrika of arabië. Kan ze fijn haar ding daar doen zonder dat de hele achterlijkheid naar hier wordt getransporteerd.

max
max
4 jaren geleden

Ach, De Fockert, meisje toch, mag ik jou een levensgevaarlijke volidioot noemen?
Ja, dat mag ik.
En mag ik jou ook een gratis advies geven?

Ga lekker fulltime in de zorg werken als verpleegster en probeer die scriptie van je maar te verkopen aan AZCbewoners.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Om te voorkomen dat Amsterdam zelf Calcutta wordt.

Wat mij zo verbijsterd is dat Amsterdam dat blijkbaar wil. GroenLinks doet het fantastisch in Amsterdam.

Overigens denk ik ook dat Amsterdam, als het niet bij Nederland zou horen, allang Calcutta zou zijn. Ze kunnen niet besturen… althans niet met een sluitende begroting. Tussen de 3 en 4 miljard schuld. En ze komen er mee weg. Daarmee kweek je politici dat denken dat alles gratis is en wie het geen ene moer uitmaakt of er nog meer schuld bijkomt.

En dat is mijn voornaamste kritiek op mw de Fockert. Amsterdam is niet groot geworden met deugen. Amsterdam is groot geworden omdat door de eeuwen heen mensen hard gewerkt hebben, hun handen uit de mouwen hebben gestoken en handel hebben gedreven. Anders gezegd – geld verdienen. De open einde regeling die mw de Fockert voorstaat gaat niets aan Amsterdam bijdragen. Alleen maar zelf meer deugen, zelf je een goed mens willen voelen – dat mag wat kosten.

Steven
Steven
4 jaren geleden

deze mevrouw De Fockert is het slachtoffer geworden van haar opleiders die hebben nagelaten zelfstandig met feiten denken te onderwijzen ( als ze daar toe in staat zijn ). Als raadslid is zij voor A’dam van geen nut. De politieke partij die haar naar voren heeft geschoven is hulpbehoevend en mist ook maatschappelijk nut : oorzaak en gevolg is te moeilijk om te begrijpen en in de praktijk te brengen

Frans
Frans
4 jaren geleden

De kern van het verhaal is dus eigenlijk dat deze mevrouw over geen enkele realiteitszin beschikt, en dat ze niets met democratie op heeft.
Nou, dan past ze dus perfect in een partij als Groen Links.
Voor dit stelletje verstokte Stalinisten is de democratie namelijk enkel een tram waar je afstapt als je het einddoel bereikt hebt, maar in tegenstelling tot Erdogan lopen ze hier niet mee te koop.
En wat wil je eigenlijk ook verwachten van aspirant politici die zich aangetrokken voelen tot een partij met een kader dat voor een groot deel uit voormalig activistisch links tuig bestaat, die zelfs een rasechte terrorist in de tweede kamer heeft zitten (Hoi Wijnand).
En denk maar niet dat mevrouw niet op de hoogte is van de veiligheidsrisico’s verbonden aan haar waanzinnige immigratieplannen.
De mens heeft tenslotte een ingebouwd mechanisme dat hem/haar ervan overtuigd dat slechte dingen altijd andere mensen treffen; mevrouw is er dus gewoon van overtuigd dat enkel anderen het slachtoffer van haar plannen gaan wezen.
En gezien haar elitaire achtergrond, en de daarbij horende maatschappelijke kringen waarin ze verkeert, gaat het waarschijnlijk geeneens iemand die zij kent treffen.
En dan is het dus maar een kleine prijs die betaald moet worden voor het voorwaarts helpen van het grote linkse gedachten goed.
Ook dat past dan weer naadloos in het linkse denken natuurlijk; je laat per definitie anderen betalen voor jou idealen.
Een partij als Groen Links moet eens dringend gefileerd worden, de Stalinistische botten eens duidelijk zichtbaar gemaakt voor het grote publiek, zodat het een ieder duidelijk word wat de werkelijke drijfveren zijn achter die groene milieu maskerade.
Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten; na het grote failliet van het communisme eind vorige eeuw was er dringend een nieuw geloof nodig om te voorkomen dat de radicale linkse kerk leeg liep.
Dat is toen dus het milieu geloof geworden, maar dat het uiteindelijke resultaat van de klimaat top in Parijs voornamelijk een grootschalige kapitaal transfer van de “Rijke” landen naar de “Arme” landen betrof toont duidelijk aan wat de werkelijke drijfveer is achter het groen linkse milieu beleid.
Het heeft allemaal niets met het milieu van doen, het draait weer gewoon om wereldwijde nivellering, het draait weer gewoon om de oude communistische idealen, het milieu is enkel een stemvee lokkertje.
Groen Links is anti democratisch, uiteindelijk uit op het afschaffen van de democratie, en dus, in tegenstelling tot wat NPO & Co het grote publiek wijs maakt, de werkelijke gevaarlijke partij in ons huidige politieke landschap.

Claudia
Claudia
4 jaren geleden

Lekker stukkie! 👍

Henri G.
Henri G.
4 jaren geleden

De Fokkert wil alleen maar zichzelf op de kaart zetten, en dat is haar gelukt. Wie had ooit van dit mens gehoord? Hoe dom en kortzichtig zij is, is ook direct duidelijk.

p.
p.
4 jaren geleden

De bijbel (ja dat is een oud boek waar veel vreemde verhalen instaan, maar dat op éen of andere manier heel populis… – sorry populair geweest is in vroeger tijden) heeft een in dit geval toepasselijke spreuk:
“Antwoord den zot naar zijn dwaasheid, opdat hij in zijn ogen niet wijs zij” – Spreuken 26:5

P. Sisterons
P. Sisterons
4 jaren geleden

Tirza de Fockert bewijst hier nogmaals dat het linkse gajes lijdt aan een psychische aandoening. Ze zou preventief opgesloten moeten worden om tegen zichzelf beschermd te worden. En dat dan de rest van Nederland weer een beetje veiliger wordt, is mooi meegenomen.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden

Amsterdam wil haar eigen omvolkingsstrategie toepassen. Vluchtelingen voor rolkoffertoeristen. SWucces.

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x