Anti-Zwarte Piet activisten KOZP klagen bij Justitie

Actiegroep wordt genoemd in Terrorismerapport NCTV

Demonstratie KOZP te Dokkum (2 december 2017)

Titelfoto: Demonstratie KOZP te Dokkum (2 december 2017). Screenshot Beeld NOS.nl

 

Het houdt maar niet op. De Anti-Zwarte Piet activisten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) hebben vrijdag 8 februari een klacht ingediend bij het ministerie van Justitie. De klacht is gericht tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid die KOZP heeft vermeld in zijn periodieke terrorismerapportage.

 

Fragment uit NCTV rapport Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 46

Fragment uit NCTV-rapport Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 46

Dreigingsbeeld terrorisme

KOZP werd in november 2017 door de NCTV als “nieuwe extreemlinkse, antiracistische actiegroep” vermeld in het rapport Dreigingsbeeld Terrorisme. Dit in het kader van de toenemende polarisatie die de NCTV signaleerde tussen rechts- en links- extreem. In de paragraaf over extremisme staat dat het gaat om “actievoerders met een migrantenachtergrond” die strijden tegen “(in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden.”

Verontwaardiging

Heilige verontwaardiging uiteraard bij KOZP . ”Hoewel KOZP maatschappelijke veranderingen nastreeft, doet zij dit nooit (door te dreigen) met geweld”. Boegbeeld Jerry Afriyie deed er nog een schepje bovenop: “het beeld dat de NCTV met het rapport schetst van onze vreedzame beweging draagt onmiskenbaar bij aan de toegenomen agressie tegen vreedzame KOZP demonstranten.”

Merkwaardig, zo’n opmerking uit de mond van een man die veroordeeld werd voor het feit dat hij geweld gebruikte tegen een politieagent in 2014. En die op een bijeenkomst in Leiden zei: “de één gaat zingen op de Dam, de ander gaat met een knuppel naar een intocht. Ik vind dat ze allebei de ruimte moeten krijgen. Je kunt ons niet eeuwig aan het lijntje houden en verwachten dat we vreedzaam blijven demonstreren.” En Nitia Aitin, goede vriendin van Jerry, riep in november 2017 KZOP op tot een “Al-Qaidia actie”.

FB-post van Nitia Aitin (november 2017)

FB-post van Nitia Aitin (november 2017):

Waarschuwing

In feite sluit de waarschuwing die de NCTV gaf hier naadloos op aan: “KOZP is een van de bewegingen waar zich, hoewel er nu nog geen geweld wordt gebruikt, een extremisme ontwikkelt dat toch geleidelijk aan een gewelddadig karakter kan krijgen. Het betreft hier een vroege signalering”. En een organisatie die over onze veiligheid waakt, kan natuurlijk niet het achterste van de tong laten zien, maar het zal heus niet voor niets zijn dat KOZP in één adem wordt genoemd met de griezelige actiegroep de Grauwe Eeuw.

Onrechtmatig

KOZP stelt in een persbericht dat de NCTV onrechtmatig heeft gehandeld door de groep in het Dreigingsbeeld op te nemen; KOZP verlangt naar eigen zeggen aanpassing van Zwarte Piet. Deze opvatting zou worden gedeeld door het VN-Comité inzake de uitbanning van rassendiscriminatie, het College voor de Rechten van de Mens en de Kinderombudsman. “Hoewel KOZP maatschappelijke veranderingen nastreeft, doet zij dit nooit (door te dreigen) met geweld.”

Daar zijn wel een paar kanttekeningen bij te plaatsen.

Knuppel

Ten eerste: als KOZP stelt nooit te dreigen met geweld, waarom zegt de oprichter dan dat wij niet kunnen verwachten dat zij vreedzaam blijven demonstreren? Waarom krijgen demonstranten van hem de ruimte om een knuppel mee te nemen? En waarom vraagt een van de aanhangers dan om een Al-Quaida actie?

Bescherming minderheden

Ten tweede: KOZP orakelt in haar verklaring dat “bescherming van minderheden gaat vóór de meerderheidsmacht”. Los van het feit of dit waar is of niet – de stelling lijkt me discutabel – het gaat hier om iets anders, namelijk om KINDEREN. KOZP demonstreert de laatste jaren op de intocht van Sinterklaas. Kleuters die onbevangen feest denken te vieren, worden geconfronteerd met een grimmige troep demonstranten. KOZP ontzegt zichzelf zo het recht zich te afficheren als een vreedzame beweging”.

Het bedrijven van politiek voor de neusjes van kleine kinderen is nooit vreedzaam.

Kinderombudsman

Het beroep op de conclusie in het rapport van de Kinderombudsman zal ook niet helpen. Bij nadere beschouwing bleek dit rapport namelijk gebaseerd op slechts vier gesprekken met kinderen, waarbij de Kinderombudsman zelf al stelde dat het geen representatieve groep betrof. In wetenschappelijke kringen noemt men zoiets broddelwerk.

Vreemd is ook dat de Kinderombudsman ingaat op het VN -verdrag omtrent de Rechten van het Kind, maar daarbij niet wijst op artikel 94 van onze grondwet. Daarin staat duidelijk dat internationale verdragen vóór nationale wetgeving gaan. De rust van de kinderen gaat dus altijd vóór het grondrecht op demonstreren waar KOZP altijd mee schermt. Maar de Kinderombudsman zwijgt daarover.

Kwaadaardig gezeur

Ten derde: Terrorisme en geweld worden in de verklaring van KOZP in de fysieke sfeer geplaatst. Maar er is ook nog zoiets als verbaal geweld en geestelijke terreur en wreedheid. En dat de antiracisten zich beroepen op het rapport over Zwarte Piet van het College voor de Rechten van de Mens, is vermakelijk. Want het College legt in haar rapport in feite het abjecte handelen van KOZP duidelijk bloot:

“Als een negatief stereotiep beeld van een groep mensen zo’n ernstig effect heeft dat het zelfbeeld van een groep wordt aangetast, dan raakt dat hun identiteit en dus hun privéleven”.

Dit omschrijft haarscherp het effect dat het kwaadaardige gezeur van de anti-racisme actiegroepen heeft op onze samenleving; het kwetsend (onterecht) betichten van institutioneel racisme en discriminatie, de verwijten over het koloniale verleden van de ”witten”, de slavernij en het demoniseren van onze waarden en symbolen.

Geestelijke terreur

Zelfs de nationale Dodenherdenking wordt door KOZP-aanhangers bestempeld als ”racistisch”. Niets is heilig. Er wordt een onvervalst negatief stereotiep beeld van de Nederlandse samenleving neergezet. Dat die samenleving inderdaad in hun identiteit en privéleven raakt. Dankzij KOZP raakt de Nederlandse samenleving steeds meer gepolariseerd en wordt het sociale klimaat vertroebeld. Dit laat zich simpel samenvatten in twee woorden: geestelijke terreur.

Met andere woorden: dat de NCTV in het Dreigingsbeeld voor KOZP en andere actiegroepen waarschuwde, was volkomen terecht.

KOZP is absoluut niet de vreedzame organisatie die ze pretendeert te zijn. Dankzij KOZP is de Sinterklaasintocht noodzakelijkerwijs verworden van een vrolijk volksfeest tot een operatie met ongekende veiligheidsmaatregelen. Demonstranten treden provocerend op; roepen giftige leuzen als “Zwarte Piet is zwart verdriet” en roepen kinderen toe dat ze naar een racistisch feest gaan. Dat is pure verbale wreedheid.

“Wanneer je aan onze kinderen komt, kom je aan ons!” schreef Jerry Afriyie in januari 2017. Maar dat weerhoudt onze antiracisme-apostel er niet van om andere kinderen bang te maken en vervolgens een klacht in te dienen dat hij gedemoniseerd wordt.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Afkomstig uit landen en culturen die nooit iets gepresteerd hebben, op het realiseren van totaal corrupte failed states na dan.
Te gast in het land en de cultuur van de witte man, die de hele moderne welvaartssamenleving zo’n beetje heeft opgebouwd.
Voluit profiterend van, of eigenlijk meer parasiterend op, alles wat de welvaartssamenleving van de witte man te bieden heeft.
Vervolgens van het schoppen naar en het pissen op de cultuur en de historie van de witte man je levenswerk maken.
En als je dan op je agressieve racistische gedrag wordt aangesproken ook nog de vermoorde onschuld uit hangen, hopende middels een collaborerende D66 rechter nog wat extra gratis geld te scoren.
Je moet het gore lef maar hebben.
Pek en veren, en dan op een ouwe stoomboot naar Liberia of zo.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

mee eens.

Eduard
Eduard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Sorry, maar ik heb bezwaar tegen de kreet “witte” man, ook al is dat hier spottend bedoeld. Niemand is wit of zwart. De z.g. witten zijn zijn schakeringen van rose en de z.g. zwarten zijn nooit zwart maar variëren van bijna-rose tot donkerbruin. De verzamelnamen zijn daarom ook “blanken” en “negers”, waarbij alleen een hypocriet daar wat negatiefs in kan zien. Laten we in godsnaam niet die belediging door de kreet “wit”, want dat is het toch, zonder tegenwerking toestaan.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De luidruchtige optredens van KOZP en soortgelijke herriemakers vindt plaats omdat het hun mogelijk wordt gemaakt door instanties ,scholen onder druk van politiek correcte linkse lieden en uiteindelijk door de slappe politici. Er wordt te makkelijk aan alles toegegeven en nergens tegen opgetreden. Democratische rechten worden te makkelijk misbruikt door ondemocratische lieden. Democratie moet je koesteren en beschermen tegen de stromingen die haar bedreigen.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is ronduit schandalig, dat deze import wel het recht heeft om hier tegen te protesteren, (en in Nederland waar dit feest al een traditie was voor dat hun naar Nederland gekomen zijn om te profiteren van alles wat de echte Nederlanders hebben opgebouwd en in de jaren zestig voor gevochten hebben), de kinderen geen recht hebben schijnbaar van hun en met medewerking van deze regering om ongestoord een kinderfeest te vieren wat gewoon bij Nederland hoort. Dit jaren lange gezeik gaat je strot uit hangen en vinden ze het dan nog verwonderlijk dat de echte Nederlanders hopen dat ze snel oprotten naar het land van herkomst met hun gezeik over zwarte piet,en inmiddels uitgekots worden. Het heeft mij nooit gestoord als kind dat ze zwart waren, dus zijn het gewoon gasten die nog nooit iets bereikt hebben en alleen maar er op uit zijn de Nederlandse samenleving totaal te ontwrichten. Stoppen dit en voor mij mogen ze al die jammer zakken eindelijk eens het land uit schoppen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede column van Letty Verburg. De argumenten waarom KOZP niet deugt zijn allemaal valide te noemen. Ik ben blij met de rapporten van NCTB. Die actiegroep is terecht als gevaarlijk en polariserend geoormerkt.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat KOZP niet om Zwarte Piet. Het gaat om een platform voor een extreemlinkse wereldbeeld, dat zich laat inspireren door een mix van Westerse figuren die kritisch staan tegenover de Westerse samenleving, zoals Fromm (‘xenofobie’), Adorno en Gramsci, of Derrida en Foucault (‘leve Khomeini’), of Marx (de inspirator van de massamoordenaars Stalin, Mao en Pol Pot), of Said (die kritiek op de islam wegwuift), die zo diep in hun studies van het postcolonialisme, feminisme, gender, ras en etniciteit (en islam, vooral waar het moslims betreft) zitten dat ze het zicht op wat goed is in de Westerse samenleving geheel kwijt zijn geraakt. De problemen komen voort uit een onevenwichtige ontwikkeling van de wereld. De wortels daarvan liggen in de geschiedenis en zijn economisch, technologisch, wetenschappelijk, theologisch (gelijkheidsbeginsel), en dus ook cultureel. Aan het eind van het artikeltje https://nl.wikipedia.org/wiki/Kritische_theorie staat dat de Westerse samenleving is gebaseerd op op onderdrukking, dwang en bedrog. Dat gaat verder dan Zwarte Piet. Het eindeloos gezuig en gemekker is verklaarbaar uit het feit dat men de Westerse samenleving geen enkele waarde toekent. Dus eigenlijk gaat het niet om Kick Out Zwarte Piet, maar om Kick Out Witte Mens, in welke verschijningsvorm ook, dus ook als zwarte piet, omdat dat vileine onderdrukking van de niet-witte medemens aanschouwelijk zou maken. Zwarte Piet is geen blackface (ofwel een overgewaaid Amerikaans idee uit een samenleving met een geschiedenis van racisme), maar een traditioneel kinderfeest. Daar hebben Fromm, Gramsci, Marx of Foucault zich nooit over uitgelaten. Ze zouden wel gek wezen. Blijft wel het probleem van de moderniteit en de onevenwichtige ontwikkeling van de wereld. Da’s een ander probleem.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch! Zo is het.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet bijna zeker dat hun “klacht” gegrond zal worden verklaard en dat de naam KOZP uit de periodieke terrorisme rapportage verwijderd zal gaan worden. En dát op last van onze onvolprezen D66 “rechters”.
Pinokkio en z’n maatjes zullen het helemaal met die “rechters” eens zijn, want zij kruipen voor dat linksdenkende , anti-democratische en cultuur vernielende buitenlandse volk !
Fijn landje geworden, dit Nederland.
Maar gelukkig naderen er verkiezingen !

hendrikush
hendrikush
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Google eens op KOZP en Soros.
Er zijn legio bronnen die een verbinding leggen tussen KOZP en organisaties als de Black Panthers. Het gaat om rotzooi trappen en stampij veroorzaken; om het afschuiven van eigen falen en onkunde.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De aanhang van kozp bestaat deels uit aanhangers van slavendrijver Mohammed, en deels uit aanhangers van de socialistische concentratiekampen; de “inter Nationaal Socialisten” bijvoorbeeld, zijn openlijk trotskisten. Ook neutralere voorstanders van slavernij, zoals zangeres Anouk (fan van kinderpooier Kempi) roepen graag op tot geweld (“Sinterklaas van zijn paard schoppen”).

Natuurlijk hoor je ook wel eens dat er wereldwijd tientallen anti-zwarte Piet activisten zijn die slavernij afwijzen. Die zich alleen vanwege de vele subsidiepotten aansluiten bij gewelddadige bewegingen die slavernij en genocide prediken. Zij stellen, terecht, dat de Nederlandse overheid nou eenmaal alleen gratis geld verstrekt aan criminelen en extremisten. Zij voelen zich daarom genoodzaakt om samen met criminelen en extremisten tegen kinderen op een kinderfeest te strijden.

Toch is het raar, als je bedenkt dat die tientallen “gematigde” anti-kinderfeestactivisten samen met aanhangers van isis (oa van Doorn) en Trotski (oa Bergman) op een podium willen staan. Juist als ze echt menen dat het ze alleen om de subsidie gaat, zou je verwachten dat ze slavernij bijna half zo kwalijk zouden kunnen vinden als een niet-racistisch kinderfeest.
Maar helaas. Kennelijk is ook voor die paar tegenstanders van slavernij binnen kozp het binnen harken van subsidies belangrijker dan hardop zeggen dat ze slavernij bijna half zo kwalijk vinden als kinderfeesten.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Nederland daadwerkelijk racistisch was geweest zoals KOZP het doet voorkomen, dan had die beweging niet lang bestaan en de leden zouden nu niet meer leven.
Maar niks van dat alles.. ze bestaan nog steeds.

Daaruit blijkt dat ze onzin uitkramen en zij radicale activisten zijn, groepen mensen die zich hullen in termen uit de intersectionele feministische hoek, waarin slachtofferschap je waarde bepaald en waarin alleen blanke, heteroseksuele mannen racistisch of seksistisch zijn.

Radicaal activisme is links ideologisch verblindt en vernietigt de structuur en regels van wat zij de patriarchie noemen en wij de westerse samenleving.

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x