Niet wij moeten ons schuldig voelen

Onze vrijheid is te kostbaar voor hun waanideeën

CC0

CC0

 

Geloof wat je wilt, maar kom mij niet voorschrijven hoe ik moet leven. Nederland is vrij, maar cultuurmarxisten als GroenLinks, D66 en hun apostelen in Brussel breken graag ons ego af, om ons daarna steen voor steen weer op te bouwen, tot brave burgers, zwijgende monniken, een schaapachtig volk dat hún ideaal komt vereren.

De mantra is jaren geleden al ingezet en het gaat maar door, het gaat maar door. Verzet is zinloos want wie protesteert heeft het gewoon niet begrepen. De hersens worden dagelijks gespoeld totdat wij denken te weten wat we moeten denken. Totdat we voelen wat we geacht worden te voelen.

Wij moeten ons schuldig voelen. Dat wij hier zijn, en onze voeten zomaar ongevraagd op de aarde planten, dat is een grote vergissing met ernstige gevolgen. Bij elke ademtocht brengen we de planeet in gevaar. Bij elke stap vallen duizend doden. Bij elke hap maken we de wereld kapot. En gaan we vliegen? Dan sterven de vogels. En rijden we auto, dan verduistert de zon.

Wij moeten ons schuldig voelen. Dat wij leven, dat we genieten. Dat we eten wat we lekker vinden. Dat we te dik zijn. Te wit. Te oud. Te stram. Te giftig. Te dwars. Te slim. Te veel gehecht aan onze taal, aan onze stijl, aan Nederland. Bij elke liefde die we voor eigen land voelen, vertrappen we duizend andere landen. Bij elke vreugde die we voelen voor de vrijheid maken we andere gedachten kapot.

Wij moeten ons schuldig voelen. Over een ver verleden, over voorouders die we nooit gekend hebben, die we nooit tot de orde kunnen roepen omdat ze stierven voordat wij ontstonden. Wij moeten buigen voor hun fouten, wij moeten boeten voor hun daden, wij moeten excuses maken aan de mensen die net als wij onze voorouders nooit hebben kunnen ontmoeten.

Wij moeten ons schuldig voelen. Voor de woorden die we gebruiken, de zinnen die we vormen, de namen die we vereren, de straten die we vernoemen. Wij moeten ons schamen voor onze verhalen, voor wat ons tot óns maakt, voor levensgeluk.

Wij moeten ons schuldig voelen. Maar wie niet meer mag genieten, kan beter meteen maar doodgaan. Wie niet meer mag denken, sterft maar liever direct. Wie niet meer mag zijn wie hij graag wil wezen, kan maar beter meteen in een zwart gat verdwijnen. Wie zich laat ringeloren verliest zichzelf voorgoed.

Niet wij moeten ons schuldig voelen, maar zij. De cultuurmarxisten brengen onze leefwijze in gevaar. Met elke ademtocht waarop hun dwingende gedachten zweven, maken ze meer van onze vrijheid kapot. De echte schuldigen, dat zijn zíj. Zij willen hun leefwijze aan ons op komen leggen. Zij offeren onze vrijheid aan hun ideaal. Zij ontkennen het bestaan van individuen. Voor hen zijn we een massa van willoze wezens. Juist zij zijn degenen die zich diep moeten schamen. Juist door hen wordt onze huidige wereld verwoest. Onze vrijheid is te kostbaar voor hun waanideeën.

Laten zij zich voortaan maar schuldig voelen. Dan kunnen wij weer denken wat we denken, voelen wat we voelen en eindelijk weer zijn wie we altijd al zijn geweest.

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens.
Het is bizar dat (voormalig) aanhangers van Stalin, Mao en Pol Pot de hardwerkende burger de les lezen. Dat zij samen met aanhangers van isis, hezbollah en hamas ageren tegen joden, joodse organisaties en de enige joodse staat (toevallig de enige democratie in die regio). Dat zij samen met racistische black supremacists aanzetten tot rellen, pogroms en aanslagen. Zelfs tegen kinderen.

En maar blijven roepen dat de tegenstanders van raciaal, religieus en politiek geweld “racisten” zijn. Dat de tegenstanders van crimineel en seksueel geweld “populisten” zijn.
Het is het vrije Westen dat slavernij verbood.
Het is het vrije Westen dat racisme verbood.
Het is het vrije Westen dat iedereen gelijke kansen biedt.
Het is het vrije Westen dat iedere immigrant gratis huizen, uitkeringen, subsidies, opleidingen, nep-banen en onbeperkt gratis advocaten aanbiedt.

Afrikanen wagen hun leven voor onze levenslange gouden wieg.
Maar “wij” zouden allemaal “institutionele racisten” zijn?
Wegblijven dan.
En laat al die roomblanke cultuurmarxisten ook opzouten naar een willekeurige dictatuur naar keuze.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie.
Helemaal mee eens !
Ik begrijp ook niet waarom die z.g. roomblanke cultuurmarxisten zich in Nederland ophouden.
In bijv. Noord Korea staat hun bedje gespreid, dus opgerot naar hun eigen heilstaat, lijkt mij een heel goede oplossing, zowel voor hen als voor ons, échte Nederlanders.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@Karton,

Ik begrijp helaas best waarom ze zich hier ophouden.
Wij hebben namelijk allerlei uitkeringen.
Plus talloze extra subsidies voor iedereen die ons haat.
En nep-banen op hoge (semi-) overheidsposities voor talentloze en daardoor geradicaliseerde clowns die de juiste mensen kennen. Daarnaast bieden wij zelfs onze ergste vijanden méér rechten en vrijheden dan ze in hun eigen heilstaten zouden hebben.

Een hardnekkig probleem. Pakweg 70 of 50 jaar geleden bleven de aanhangers van Stalin en Mao ook liever hier. Ze gingen wel eens op “studiereis”, maar keerden altijd terug.
Denk aan filmmaker Joris Ivens, naar wie diverse straten en een filmprijs zijn genoemd. Die extremist vereerde zowel Stalin als Mao, gebruikte zelfs concentratiekampgevangenen voor een propagandafilm (“onkruid”, noemde hij Stalins slachtoffers).
Maar hij wou daar natuurlijk niet zelf blijven.

En die hufter wordt nog steeds aan alle kanten geëerd, in 2010 nog met een standbeeld in Parijs.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Joris_Ivens

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie.
Volkomen mee eens.
Joris Ivens, een links-extremist van de ergste soort.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig mee eens. Mooi om te lezen op deze zondagochtend. Inderdaad. Het lijkt wel of we niet meer van ons leven mogen genieten. Maar de linkse decadente drammers moeten zich in een hoekje gaan zitten schamen.
Waarom horen we alleen maar hun gezeur en gedram en gaat het nooit eens over wat onze culturen (westerse) allemaal voor mooie dingen hebben voortgebracht en uitgevonden. Op muziek en literatuur en kunst en zo voort.
Ze zijn volkomen op de verkeerde weg. Drammers voeren in hun verongelijktheid. Wat hebben we daar aan? Hoop dat het tij gaat keren.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn krankzinnige tijden vol linkse
indoctrinatie die mij sterk doen denken aan de communistische overname in de door de sovjets bevrijde landen. Voel je vrij maar spreek ons niet tegen anders ben je de vijand van het volk. Iedereen spreekt maar een taal om te beginnen de media. Met groot kabaal wordt je weggehoond als je een andere geluid laat horen. Je carrière zet je op spel, waar je ook werkt, politieke correctheid wordt nagestreefd. Dit is geen democratie meer naar dictatuur. Nergens mag je vrij spreken meer zonder consequenties of je moet wachten totdat je met de pensioen gaat. Dan mag je je vrij voelen omdat je niet meer meetelt. Laat deze partijen met hun vazallen je eigen stem horen, jouw eigen stem is de enige wapen. Op de gele hesjes na, natuurlijk.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En als je 70 bent,ben je een bespreek geval of je wel inaanmerking komt voor een dure behandeling!🤬

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Zorgbehandelingen van tevoren evalueren op effectiviteit via GL en aansluitend het voltooide leven beëindigen via D66. De twee partijen die het ouderenprobleem denken op te lossen met een Endlösung.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

@ Nenne.
Waar haalt u de lef vandaan om in dit “rijke” landje 70 jaar te worden ?
Je bent van geen enkel nut meer in én voor de NL-maatschappij; over een paar jaar dan komt er vermoedelijk een nieuwe wet : verplichte euthanasie vóór je 70 jaar wordt.
Maar onthoudt dit, beste Nenne : weest blij en gelukkig dat je in een democratisch en zeer “rijk” landje woont !
Althans, dat beweren de “schrift-geleerden” in den Haag.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Individualisten moeten zich dwingen zich te verenigen om de dwang van collectivisten te breken: dat maakt ze kwetsbaar. Gezamenlijk optrekken, kuddegedrag, is de collectivist aangeboren en maakt ze succesvol.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Yorien voor dit artikel.
Het stemmen in maart op een tegenpartij van GroenLinks en d’66 Is van levensbelang geworden!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Dat heeft u goed gezien, Nenne, dit zijn op moment de twee gevaarlijkste partijen die aanvoelen dat veel mensen, voornamelijk de jongeren zich makkelijk bij de neus laten nemen. Daarom slaan zij nu hard toe met hun droom die nachtmerrie wordt.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja zo zit de tegenwoordige wereld in elkaar. Zogenaamd vrij, maar in werkelijkheid losbandig. Bewegingen die ons opleggen wat in dit stuk beschreven wordt, willen niet opbouwen, maar afbreken. Niet instructief, maar destructief.
Goed dat je dit verwoordt. Niemand is volmaakt, ook wij niet. We mogen elkaar wijzen op verbeteringen of oplossingen, waar anderen het wel of niet mee eens zijn, maar aanvaarding is en blijft een vrije keuze. Het dwingend opleggen en onder een vals mom van ‘jij deugt niet als je wat anders denkt’ is de werkwijze van dictators. Daar ageer je zeer terecht tegen.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijk voel ik mij zeker niet schuldig, gezien mijn stem gedrag niet naar dit soort partijen gaan. Wie zich schuldig moeten voelen zijn die mensen die steeds weer terug vallen vlak voor de nieuwe verkiezingen en de loze beloftes en leugens van al die linkse partijen blijven stemmen,en hun stem uitbrengen op dit soort partijen. Hiermee stem je dan tevens in dat met je stem de goedkeuring voor het vernietigen van de Israëlische staat een feit is. En zeker als je ook nog partijen stemt en steunt zoals hier genoemd de roomblanke cultuurmarxisten. De Nederlandse regering is behoorlijk de weg kwijt en van het padje af als ze het toestaan dat dit soort partijen in het land het voor mekaar krijgt,en überhaupt deel mogen nemen in de regering. Ik dacht dat ze steeds roepen hoe zeer ze aan vrijheid gehecht zijn en dat zo willen behouden. Ook een grove leugen van de linkse partijen dan, want zo snel ze winst hebben gaan ze over tot het slaven maken van de burgers net als de EU al jaren doet. Nederland is zo n ziek land geworden met dit soort bestuurders,die er schijnbaar alles voor over hebben het christendom te vernietigen en de Islam er voor in de plaats te laten komen in dit land.

Els
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

“Nederland is zo n ziek land geworden met dit soort bestuurders,die er schijnbaar alles voor over hebben het christendom te vernietigen en de Islam er voor in de plaats te laten komen in dit land.”
Volkomen mee eens. Ik zag een paar dagen geleden dat er bij het CDA een moslima is aangetreden (geïnfiltreerd). In o.a. Egypte en Nigeria worden christenen uitgemoord door de moslims en hier…….

p.d.
p.d.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geheel eens… Maar met alleen zich schuldig voelen komen ze er wel érg makkelijk vanaf. Ik begin steeds vaker te denken dat deze misadigers eigenlijk gewoon berecht moeten worden. En betalen. Voor de onmetelijke materiële en immateriële schade die ze aangericht hebben, en nóg aanrichten, elke dag opnieuw.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.d.

Als na de tweede wereld oorlog alle socialisten aangepakt waren, en niet enkel de nationalistische variant, en ook alle dertiger jaren “gutmenschen” de rekening gepresenteerd hadden gekregen voor hun stompzinnige gedrag, dan hadden we nu niet in deze situatie gezeten.
Maar zowel de socialisten als de gutmenschen van deze tijd hebben allemaal in hun achterhoofd dat ook als ze de zaak weer eens totaal in de vernieling helpen, en er weer miljoenen slachtoffers te betreuren zijn, ze er toch wel weer mee weg zullen komen.
Daarom is het dus van cruciaal belang dat dit deze keer niet gaat gebeuren, dat ze ditmaal wel allemaal gaan boeten voor hun stompzinnigheid en regelrechte misdaden, om een voorbeeld te stellen voor de toekomst.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
Het is aan óns, de bevolking, om de toekomst van dit armetierig landje de goede richting op te sturen middels de a.s. verkiezingen.
Aan mij zal ’t niet liggen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De ‘Kritische Theorie’, waar het allemaal uit voortkomt is eigenlijk bedoeld voor bevrijding van de mens. De ‘kritische praktijk’ is evenwel heel anders: dan blijkt ‘kritische theorie’ te werken als een mechanisme voor de verwerping van het ‘kapitalisme’ en de onderwerping van de (verfoeide) westerse mens, die met dat kapitalisme de wereld domineert. Je zou het een soort antisemitische complottheorie voor blanken kunnen noemen. Dat is allemaal niet zo vreemd als men bedenkt dat de kritische theorie ontwikkeld is door een reeks twintigste-eeuwse Duitse filosofen en theoretici uit de Westeuropese marxistische traditie die ook wel bekend staat als de Frankfurter Schule. Duitsers, altijd weer die Duitsers. Wat het allermeeste verwondert is dat dergelijke ideeen, na een korte hoogtijperiode in de 60er en 70er jaren (samenvallend met Rote Armee Fraktion, de guerilliatheorie van Che Guevara etc.), een halve eeuw later alsnog aan invloed winnen. Via de kritische theorie wordt gezocht naar methodes om “echte democratie” te bewerkstelligen via analyse van ons ‘valse bewustzijn’ over de huidige maatschappij. En vervanging van dat valse bewustzijn door een ‘verlicht bewustzijn’. Dat is wat het uiteindelijk zo dwangmatig en totalitair maakt. In brede zin omvat de kritische theorie ook het feminisme, kritische rassentheorie, en postkolonialistische ideeen. Ook de islamisten liften hierop mee. Het is niet zo dat het helemaal nergens op slaat, maar het zou goed zijn als de kritische theorie een beetje aan zelfkritiek zou gaan doen. Maar dat is eng. Inmiddels is wel duidelijk dat GroenLinks er van vergeven is, dat de PvdA in een overgangs- of verdwijnfase zit, en dat D66 en de linker zijde van het CDA niet snappen waar ze mee te maken hebben. Tijd voor een wake-up call.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Oneens.
Niet alleen in de praktijk, ook in theorie waren en zijn aanhangers van de “kritische theorie” altijd tegenstanders van elke vorm van vrijheid.
Daarom ageerden ze nooit tegen de dictaturen van Stalin en Mao, maar uitsluitend tegen democratische landen.
Daarom ageren ze nog steeds niet tegen isis en hamas, maar uitsluitend tegen democratische landen.
Daarom ageren ze voortdurend tegen joden, christenen en blanken, maar nooit tegen de vaak gruwelijke misstanden in de islam.

Het gaat ze niet om bevrijding. Het gaat ze om macht.
En daarvoor moet de huidige democratische, vrije en tolerante samenleving wijken. Zo’n beetje al hun ideeën, al hun uitspraken en al hun acties zijn gericht op het ondermijnen en verzwakken van onze Westerse, vrije samenlevingen. Enerzijds door onze vrijheden voortdurend in een kwaad daglicht te stellen; anderzijds door hier stelselmatig tot raciale, politieke en religieuze spanningen aan te zetten.

Laat er eerst maar eens een “kritisch theoloog” opstaan die hardop durft zeggen dat hij het stenigen van homo’s bijna half zo kwalijk vindt als een grap over homo’s. Zolang die er niet is, is het voorbarig om goede bedoelingen bij een percentage van deze linksreligieuze extremisten te veronderstellen.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk toch. Politiek incorrect kunnen zijn,

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Politiek incorrect beschouw ik als normaal en in een democratie. Helaas moeten wij het steeds meer als een bijzonderheid zien.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Yorien, je bent een kanjer. Hoe fijn is het lezen dat wij er nog zijn. Dank.

Henk
Henk
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik geniet iedere dag en voel me niet schuldig. Ik lees iedere dag goed en slecht nieuws en voel me niet schuldig. Ik rij auto, motor, fiets en vlieg af en toe en voel me niet schuldig. Ik voel me vrij en bevoorrecht en trots om Nederlander te zijn!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Daarom gooi ik als stil protst wekelijks de lege flessen in de papiercontainer en de oude kranten in de glasbak.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
Geweldig om te lezen dat u zich óók incorrect gedraagt !
Ik rijd iedere weekend plm. 200 km. in de auto, om al onze lege plastic flesjes, plastic tasjes en ander plastic afval in de Noordzee te dumpen.

Nora
Nora
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel voor dit artikel. Alleen, hoe vertellen we het de jongeren?

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x