Afgelopen vrijdag heeft Nederland de Palestijnse staat erkend

Kabinet schendt regeerakkoord en geeft cadeautje aan D66

Man zwaait met Palestijnse vlag bij Bet El (West Bank)

Titelfoto: Man zwaait met Palestijnse vlag bij Bet El (West Bank) – CC0

 

De kogel is stilletjes door de kerk. Via een sluipweg heeft het kabinet een Palestijnse staat erkend en daarvan ook de bijbehorende geografie benoemd. Daarmee is het koploper in het nu al 52 jaar durende conflict tussen Israël en de verliezers van de Zesdaagse Oorlog (1967). De erkenning geldt voor Judea en Samaria en de Egyptische Gazastrook.

Arabische inwoners van deze gebieden kunnen als ze naar Nederland emigreren voortaan Palestina als geboorteland opgeven in hun Nederlandse paspoort. Het geldt alleen voor Arabieren die na 1948 zijn geboren. Pikant in de erkenning is ook de verdeling van Jeruzalem. Het Joodse Kwartier (de Oude Stad) waar zich de restanten van de Tweede Tempel bevinden (Klaagmuur) behoort volgens onze regering tot Palestina.

 

Actie staatssecretaris Knops

De maatregel is genomen door de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops (CDA). Dit blijkt uit zijn antwoord op Kamervragen van Karabulut (SP) en Sjoerdsma (D66) over registratie van de geboorteplaats van personen die zijn geboren in Oost-Jeruzalem.

Aanleiding was de gang naar de rechter door een 26-jarige in Jeruzalem geboren Arabier die van zijn geboortelandvermelding ‘Israël’ afwilde. Hij kreeg ongelijk van de Raad van State, maar dreigt door te procederen tot aan het Europese Hof. Omdat het kabinet de Israëlische soevereiniteit over haar grenzen niet erkent, heeft het nu eigenstandig besloten waar die grenzen zich volgens Nederland bevinden. Daarmee voorkomt het de gang naar de Europese rechter van deze Nederlandse Palestijn en loopt het vooruit op een gewenste Palestijnse staat op Israëlisch grondgebied.

 

Zelfbestuur West Oever

De Palestijnse Autoriteit (PA) bestuurt een aantal soevereine gebieden in Judea en Samaria (West Oever). Dit zelfbestuur is het gevolg van de Oslo-akkoorden (1993) waarin afspraken werden gemaakt over Palestijns zelfbestuur voor de Arabieren die weigerden onder Israëlisch bestuur te leven. De gebieden zijn nooit adequaat bestuurd, omdat de strijd tegen de Joden belangrijker werd gevonden dan de ontwikkeling van het gebied. Er is een regering, onder bewind van Mahmoud Abbas, en een overheid.

Het is een onder shariawetgeving opererende dictatuur, maar er wordt samengewerkt met de Israëlische overheid op het gebied van veiligheid en voorzieningen. Joden zijn er echter niet welkom. Vele pogingen om er levensvatbare gebieden van te maken stranden op de prioriteiten van deze bestuurders, die zich richten op het verdrijven van hun Joodse buren in plaats van het ontwikkelen van hun eigen economie en samenleving. Palestijnen claimen heel Israël als hun territorium om langs die weg het Joodse volk alsnog te verdrijven.

Grenzen van 1967

Na de verloren oorlogen en met name de Zesdaagse Oorlog (1967) hebben zij de steun van de Arabische Liga en de EU om in ieder geval de door Israël op Jordanië terugveroverde gebieden op te eisen. Dat is de betekenis van de politiek vaak gebruikte term: ‘de grenzen van 1967’ – de grens zoals die in 1948 na de onafhankelijkheidsoorlog lag. Jordanië veroverde daarin het Joodse hartland – Judea en Samaria – en doopte het om tot ‘West Bank’. Ook Oost-Jeruzalem werd veroverd op de Joden; er vonden etnische zuiveringen plaats en er werden synagoges opgeblazen. De stad was gedurende de bezetting (tot 1967) verboden voor Joden.

Nederland en veel andere landen hebben de terugverovering van het oorspronkelijke grondgebied, dat de Joden door de Volkerenbond werd toegewezen, nooit erkend. Ook de hereniging van Jeruzalem in 1967 is nooit erkend door de EU en moslimlanden. Wie de situatie op de grond met eigen ogen aanschouwt, kan geen verdeeld Jeruzalem ontdekken. De vele toeristen zien vandaag de dag een bloeiende modern-klassieke wereldstad waar Joden en Arabieren in vrede met elkaar leven. Maar dat geldt voor heel Israël.

Politieke acrobatiek

Vandaar dat veel Israëli al deze politieke acrobatiek links laten liggen. Na aantreden van de nieuwe POTUS en de erkenning door de VS van Jeruzalem is het nieuwe van deze regering er wel af. Komende week vergaderen Arabische landen met de VS en Israël in Warschau over economische delen van een groter plan voor vrede en stabiliteit in de regio. Ook de Palestijnse Autoriteit is gevraagd aanwezig te zijn, maar die boycot dit vredesinitiatief. ‘Het is een samenzwering tegen de Palestijnse zaak,’ zegt Mahmoud Abbas.

 

Concessies

Het enige vredesplan dat Palestijnen accepteren zou het Arabische Vredesvoorstel uit 2002 zijn, waarin Israël zich terugtrekt tot de grenzen zoals die na de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 ontstonden. Precies zoals ook de EU dat wenst. Die oorlog leverde niet het gewenste resultaat, Israël wist zich te handhaven, maar het verloor wel zijn hartland (Judea en Samaria) en het Joods kwartier in Jeruzalem aan de Jordaniërs. In het verleden hebben linkse regeringen in Israël enorme territoriale concessies gedaan in ruil voor vrede, maar die werden nooit geaccepteerd.

Mini-superstaat

Op dit moment is het maar de vraag of Israël, wanneer dat zou worden gevraagd vanuit de Trump-regering, concessies wil doen. Het land staat al geruime tijd in bloei en is de main port van technologische vernieuwingen. Het heeft zich een leidende positie verworven als mini-superstaat en staat overal in de innovatieve belangstelling. Er is in deze economische bijenkorf van bedrijvigheid nauwelijks tijd voor de oude ideologische problematiek. Het zal Israël worst wezen wat er in het Nederlandse paspoort van de Palestijn staat. Hij zal er alleen Israël niet meer mee inkomen.

Plan-Trump

Zelfs de plannen van Donald Trump, die in Warschau ten dele zullen worden besproken, zijn geen prioriteit van de regering van Israël, noch van de Israëlische bevolking. Dat heeft vooral te maken met de harde prestatiegerichte samenleving waar een keihard voortdenderende 24-uurseconomie alle aandacht vergt. De prioriteit voor het ‘oplossen’ van een Palestijns probleem dat ooit ontstond uit een mislukte poging de Joden van de landkaart te vegen, leeft nauwelijks onder jongeren.

Geschiedenis gewist

136 van de 193 lidstaten van de VN erkennen Palestina en dat zijn er sinds afgelopen vrijdag dus 137. Nederland heeft daar nu eigenstandig de grenzen van ingekleurd. Daarmee heeft het de historie van het Joodse volk in principe gewist. Daar kan je van alles van vinden, maar gelukkig gaat Nederland daar niet over. Het kabinet erkent een Palestijnse staat waar die niet ligt en komt dus aan de soevereiniteit van Israël. In navolging van vele politieke VN-moties ontkent Nederland nu ook officieel de Joodse band met Jeruzalem. Het heeft zelfs in navolging van de Jordaanse bezetter de gebieden hernoemd om Joodse geschiedenis te wissen.

Deze formele erkenning van de Palestijnse staat door het kabinet zal natuurlijk voorlopig politiek worden ontkend.

Regeerakkoord geschonden

Pikant detail is dat er zes weken is onderhandeld over de drie zinnen tellende Israël-paragraaf in het Regeerakkoord. Die onderhandelingen vonden plaats op de kamer van Raymond Knops, de huidige staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sjoerd Sjoerdsma, voorstander van erkenning van Palestina, beet toen nog in het stof omdat Raymond Knops (CDA), Joël Voordewind (CU) en Han ten Broeke (VVD) dat tegenhielden.

Met verwijzing naar het regeerakkoord, waarin staat dat er een tweestatenoplossing moet komen, maar wel in overleg met beide partijen, heeft men nu de sprong naar voren genomen. Er ligt nu een dictaat uit Nederland wat die oplossing moet zijn. Onderhandelingen – Palestijnen weigeren die al vijftig jaar – zijn niet meer nodig. Daarmee schendt de coalitie de Israël-paragraaf.

Cadeautje voor D66

D66 heeft ergens onderweg een cadeau verdiend. Gelukkig is er de realiteit op de grond. Een realiteit die deze regering niet bevalt, maar waar ze geen invloed op heeft. De in Nederland wonende Palestijn is blij met zijn nieuwe Nederlandse paspoort zonder verwijzing naar zijn geboorteland en de collaboratie door Nederland die dat mogelijk maakte. Hij is op papier verlost van Israël en kan dat land vervolgens in de praktijk niet meer bezoeken. Een Phyrrusoverwinning.

De Nederlandse Staat heeft opnieuw laten zien haar ambtelijk apparaat te willen inzetten tegen het zelfbeschikkingsrecht van de Joden en de Joodse Staat. Lessen uit het verleden zijn niet geleerd.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik schaam me dood voor de Nederlandse overheid. Wat een verraderlijke lafaards zijn dat toch.
Ze spreken NIET namens mij.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Ik denk dat héél veel échte Nederlanders denken zoals ú !
De zooi die thans in “den Haag” zetelt spreekt eveneens NIET namens mij.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

lees boek ‘zoon van Hamas’ van Mosab Hassan Yousef. Dat geeft een aardig inkijkje in de Palestijnse ‘kwestie’. En dan weet je ook gelijk wie de oorzaak zijn van de vijandelijkheden. En dan is het des te meer beschamend dat de Nederlandse overheid dit lafhartige besluit nam. Lafhartig in hun positie tegenover Israel en de Joden.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Cadeautje voor D66???
Heeft Sigrid Al Qaq-Kaag met haar palestijnse man hier niets mee te maken ???

Ries
Ries
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Isabel, Dat is heel duidelijk, via een “ achterdeurtje” en met mooie woorden je zin doordrijven. Waar is het “ recht” gebleven….. De leugen wordt waarheid en omgekeerd. Terecht wordt hierboven het boek “ Zoon van Hamas” genoemd. Dat geeft de juiste situatie weer. Niet wat Sigrid Kaag ons wil doen geloven.

Quercus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat heeft zeker te maken met de invloed van minister Kaag. De steen des aanstoots waar de volkeren zich aan zullen vertillen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schande. Dus een immigrant die door dit land wordt opgenomen gaat als dank diezelfde staat aanklagen? Hij kon kiezen voor onbekend in zijn paspoort maar nee, meneer de jodenhater moest en zal zijn zin krijgen. Walgelijk.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

ja, drammen en zeuren. Daar gaat het om. Velen van hen zijn activisten. Dat blijkt wel.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een gemene achterbakse streek weer van onze regering het wordt de hoogste tijd dat dit Haagse moeras wordt drooggelegd!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

@ Bob Fleumer.
Wat dacht u van : het gehele Haagse moeras onder 3 meter hoog water zetten ?

Ries
Ries
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Het is niet alleen den Haag….. het is heel Europa! En de hele wereld. De wereld is “ op drift” De wereld bevolking wordt langzaam aan “ gehersenspoeld”
Waar vind je nog gerechtigheid? Rechtvaardigheid, Eerlijkheid, een land wat zijn burgers ECHT beschermd. En het goede zoekt voor zijn burgers. Noem mij een naam van een land, waar deze echte waarden nog bestaan……

En nu heeft deze nieuwe wereld orde ( die zich weinig tot niets van zijn burgers aantrekt ) een “ nieuw speeltje “ als afleidings manoeuvre. HET KLIMAAT.

Ondertussen beginnen de grote “ machtsblokken “zich te vormen, ( en dreigen met o.a. Brexit ook weer uit elkaar te vallen) maar de wereld zal worden “ opgedeeld “ in grote machtsblokken. Inclusief een groot religieus “ machtsblok”. Hierdoor zal een grote chaos ontstaan, en zal men om een krachtige leider smeken. Kwestie van tijd. Je ziet de chaos vanzelf ontstaan.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ries

@ Ries.
Óók in ons landje roepen velen om een krachtige leider, ik weet er wel een paar maar die worden angstvallig door de huidige “leiders” buiten beeld gezet én gehouden.
Maar weet u : de kruik gaat zo lang te water totdat zij barst.
Dat moment nadert, dát is zeker.
Hoe één en ander zal gaan verlopen weet (nog) niemand, maar ik vrees dat het niet erg zachtaardig zal gaan !
De schuldige “leiders”, dus de “leiders” van nu, zullen zich lang vóór die tijd hebben verscholen in veiliger oorden zodat zij de dans ontspringen, want de lef om zich te verantwoorden mist dat soort lieden.
U begrijpt het wel ……. helemaal met u eens.

Rien E
Rien E
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gekruip van de d66achtigen voor de eu en de arabieren komt onderhand m’n neus uit. Welk een walgelijke vertoning wederom. Waar is de eens zo trotse houding van nederland gebleven die achter de statt Israel gingen staan? De door knops van het cda (c kan overigens allang weg) ingeslagen weg is fout en ik hoop dat ze dat bij de verkiezingen gaan merken. Zelf heb ik nooit het cda of haar voorlopers gestemd. De antismietisch opstelling van van agt heeft daar voor meer dan 100% aan bijgedragen.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem tussen de Joden en Arabieren wordt nooit opgelost. Politici reageren opgewonden tegen de ontkenning van de Holocaust maar de strijd van het democratische eilandje Israel tegen een nieuwe Holocaust nu door de Arabieren wordt door dezelfde politici gedwarsboomd. Ongeëvenaarde hypocrisie.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En opnieuw loopt Nederland voorop in de wereld in een zéér bedenkelijke kwestie. Als ’t niet de gezondheidszorg betreft is ’t wel het z.g. dierenwelzijn als ’t niet de ouderenzorg betreft is ’t wel het onderwijs ! En dát met een minister die niet kan uitrekenen hoeveel 8 X 17 is ! Door zo’n oen wil toch niemand vertegenwoordigd worden ? De gehele z.g. “regering” bestaat uit dergelijke niets-kunners.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou mensen.
Jubel-jubel-blij-blij-hiep-hiep-hoi.

Eindelijk een land in die regio dat traditionele islamitische waarden als grootschalige corruptie, extreem nepotisme, totale achterlijkheid, bloedig terrorisme, strenge censuur en wrede dictatuur gaat waarborgen. Daar was wel behoefte aan, in de islamitische wereld.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk eens aan, kunnen we mooi even zien hoe diep de Palestina lobby er inmiddels bij het partij kartel in zit.
Klimaat, vluchtelingen, Palestijnen, we leven onderhand in een geheel bij elkaar verzonnen wereld die feitelijk enkel in de zieke hersenen van de linkse elite bestaat, maar die dankzij diens welhaast totale controle over scholing en media als een soortement virtuele realiteit over de kiezers gedrapeerd ligt.
En er komt maar geen einde aan het onrecht dat, en de schade die, de Joods/christelijke samenleving, die de moderne beschaafde wereld nota bene heeft opgebouwd, door dit Marxistische tuig wordt aangedaan.
Kwestie van rugnummers noteren, de tijd voor de afrekening komt echt nog wel een keer.

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schande!😓😡

Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een verachtelijke daad door een verachtelijk kabinet.
De anti Israël lobby van de socialisten in optima forma.
Erkennen van een bende islamitische schurken op een nooit bestaand stuk grond.
Een beter voorbeeld dat onze overheid gedomineerd wordt door de sociaal nationalisten van de Europese Unie is nauwelijks te bedenken.

Een Duits n-tv heeft er een documentaire over gemaakt, het antwoord op de vraag waarom links zo’n hekel heeft aan Israël en de Joden.
Zoek op: Geheimakte – NS-Kriegsverbrecher auf der Flucht

Pieter
Pieter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Cornelia vergeet niet dat er 2 christelijke partijen mede verantwoordelijk zijn voor deze schanddaad, met het jaar zie ik dat mijn besluit van 16 jaar geleden om Nederland te verlaten een juiste beslissing is geweest.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is bedroevend om te zien hoe onrealistisch Nederland met de joods-arabische problematiek om gaat. De feiten zijn: 1. arabieren accepteren israelische staat niet; 2. nederland en de eu erkennen het israelische recht van bestaan op historische en internationaalrechtelijke gronden. De vraag is nu: waar ligt de grens? Het antwoord op die vraag is onderwerp van een eindeloos discussie. De feiten op de grond zeggen dat de grens daar ligt waar hij gehandhaafd wordt door israel. Israel houdt zich daarbij aan de internationaalrechtelijke regels om te voorkomen dat de eindeloze discussie ten einde loopt. Elke stap van derden die vooruitloopt op de uitkomst van die discussie is een onrealistische stap. Dat blijkt ook uit de waarde van het nieuwe paspoort de betreffende Nederlandse ‘palestijn’: nil. Sjoerd Sjoersma en D66 tonen eens te meer totaal de weg kwijt te zijn. Erkenning van een agressieve staat, waarvan de grenzen ter discussie staan is het stomste wat je kunt doen. D66 probeert de rol van de PvdA als Partij van de Arabieren in de Nederlandse politiek over te nemen. Ironisch hierbij is dat democratie (van het oorspronkelijke D66) bij Arabieren ver te zoeken is. Dat is logisch verklaarbaar uit het gedachtengoed van de Islam. #defaitisme66

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Die grenzen liggen exact daar waar de overwinnaars van de eerste wereldoorlog deze vastgelegd hebben, en hebben exact dezelfde rechtsgeldigheid als het overgrote merendeel van alle andere grenzen in de moderne wereld.
Door deze grenzen ter discussie te stellen, wat het Nederlandse partij kartel nu effectief doet, stel je feitelijk alle grenzen in de wereld ter discussie, en solliciteer je naar een nieuwe periode van wereldwijd internationaal conflict.
Tenzij je vind dat de regels die voor de hele wereld gelden enkel niet op je Palestijnse knuffeldieren van toepassing zijn natuurlijk.
Als er werkelijk recht geïmplementeerd zou worden dan bosten de Israëlisch, onder internationale toejuiching, alle in zowel de Gaza strip als op de Westbank woonachtige “Palestijnen” op en keilden ze deze de grens over naar Jordanië.
Dat is namelijk het land dat hun “Palestijnse” voorvaderen, nu inmiddels een eeuw geleden, door het internationale recht toe is gewezen, de rest is linkse/islamitische geschiedvervalsing.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@Frans Dank voor de verduidelijking. Blijft het punt dat Israel bereid is tot territoriale concessies binnen die grenzen. In ruil voor permanente vrede, vanzelf. Blijft dus het gegeven dat die grenzen dus wel degelijk ter discussie staan. Het opgeven van de tempelberg en de klaagmuur zoals nu in de paspoortkwestie wordt gesuggereerd is natuurlijk onmogelijk.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Dat is correct, de Israëli’s zijn al sinds het ontstaan van Israël bereid tot concessies, en de “Palestijnen” niet.
Een vreedzame oplossing is dus onmogelijk gebleken, en de schuld hier voor ligt voor de volle 100% bij de “Palestijnen”.
En dan wordt het tijd om gewoon de wet er bij te halen en de zaak volgens de wet op te lossen.
Wat dan voor de “Palestijnen” inpakken en wegwezen betekend.
En meer verdienen deze ook niet.
Sterker nog, meer zou zelfs een heel verkeerd signaal afgeven, misdaad hoort namelijk niet te lonen.
Zou niet goed zijn als bijna driekwart eeuw aan gewelddadige provocatie en moord partijen nog wat zou opleveren ook.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grote schande van dit, maar het is inderdaad wel zo dat deze laffe regering zeker niet namens het Nederlandse volk met hersens gesproken heeft. Dan praat ik niet van dat mens en haar aanhang Kaag die in Den Haag zit.Nederland wordt geregeerd door hersenloze malloten die het terrorisme van de palestijnen schijnbaar ondersteunen. Hoe zou het toch komen dat men als Nederlander al die islamitische import met de dag meer uit gaat kotsen, bedankt Rutte en ko dat wij als Nederlanders ons inmiddels moeten gaan schamen voor al die slachtoffers die door dit soort islamitische terrorisme gemaakt is.

Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Afschuwelijk!
Laat niemand dit vergeten.
Het kabinet zal het afdoen als de wens van een Arabische inwoner van Nederland, en daar schuilt niet zoveel kwaad in? Kaag? Niet te veel waarde aan hechten.
Het is meer dan afschuwelijk wat hier gebeurt. Waarom schrijft de Elsevier hier niet over, waarom Geenstijl niet, waarom de Telegraaf niet.
Waarom moet dit door een, fantastische overigens, website als Opiniez naar voren worden gebracht?
Lang leve Twitter waardoor de aandacht er wel op wordt gericht. Een halve dag later en we horen hier nog niets over op andere media.
Moeten ze eerst onderzoeken of dit wel echt waar is?
Is dit waar? En zoja, dan is dit afschuwelijk en gigantisch groot nieuws.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ben benieuwd of mijn vorige reactie door de censuur komt. Niks bijzonders aan, maar ben benieuwd of moderatie de context ook leest of alleen regeert op losse woorden.
Ja, na even wachten is het toch gelukt. Chapeau voor de moderator die goed de context beoordeelt.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn vader draait zich om in zijn graf.
Het is diep treurig😢

Ada Prins
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onegelooflijk!!Zondagmiddag heeft Minister Kaag hier niet over gesproken.Het vredesplan van Trump voor De zg Palestijnen en Israel zou pas na de Israëlische verkiezingen op 9 april bekend worden gemaakt.Minister Kaag was bij een bijeenkomst van Bne Brit bij de LJG met oud ambassadeur Chaim Nivon!!
Ik snap hier niets van….

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat zou ons wel eens goed kunnen opbreken!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P. Puk

@ P.Puk.
Ik vrees dat u gelijk krijgt.
Echter……..de daarvoor verantwoordelijken zullen ruim vóór die tijd ons “rijke” landje zijn ontvlucht !

Leo Schouten
Leo Schouten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volksverlakkers, wat een enorm dedain voor de burgers. Ik heb hier geen woorden voor.

Daw
Daw
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Judea en Samaria zijn het hartland van Israel. Of Nederland dat erkent of niet. Hoogmoedig en eigengereid om op deze wijze te werk te gaan. Nederland zou beter moeten weten.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x