Conceptspeech minister Blok bij uitreiking Mensenrechtentulp 2018

Eerbetoon aan Hoge Commissaris Mensenrechten Zeid Ra'ad Al Hussein

VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Zeid Ra'ad Al Hussein.

Titelfoto: VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Zeid Ra’ad Al Hussein. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal UNWatch

Fragment Persbericht ministerie van Buitenlandse Zaken: 

“De Mensenrechtentulp 2018 is toegekend aan de Hoge Commissaris van de Mensenrechten Zeid Ra’ad Al Hussein. Minister Blok (Buitenlandse Zaken) reikt de prijs uit op 3 september in Den Haag. De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een persoon of organisatie die zich op een unieke manier inzet voor mensenrechten. Aan de prijs is een bronzen beeld en een bedrag van 100.000 euro verbonden om het mensenrechtenwerk van de winnaar voort te zetten. Dit jaar is een bijzondere editie, omdat ook het 70-jarig bestaan gevierd wordt van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.”

TEKST SPEECH Minister Blok met beeld en geluid

Vertrouwelijk – conceptversie 3.4 – Afgestemd met DMM (Directie Multilaterale Organisaties en Mensenrechten) en Communicatie – nog voor te leggen aan SG en Minister

Koninklijke Hoogheid, Geachte laureaat.

Dames en heren,

U, prins Zeid Ra’ad al Hussein, wordt als troonopvolger van het door militairen afgezette Iraakse koningshuis geboren in Amman, de hoofdstad van Jordanië. U bent ruim drie jaar oud als in 1967 de Zesdaagse Oorlog uitbreekt tussen Israël en Egypte, Syrië en Jordanië. Naar eigen zeggen zijn de indrukken en gedachten die u tijdens die paar oorlogsdagen als driejarige opdoet zo sterk, dat ze bepalend zijn voor de rest van uw leven. De Arabische landen verliezen de oorlog. Het is een vernedering. Arabieren verslagen door Joden. U neemt zich voor, net als velen voor en na u, de uitkomst niet te accepteren en met andere middelen deze oorlog alsnog te winnen.

Na uw opleiding in Londen kunt u als lid van de Jordaanse elite aan de slag bij de VN. Het supranationale orgaan dat alle aanwezigen hier zo na aan het hart ligt. Het instituut waar niemand van ons zich druk hoeft te maken over de volgende verkiezingen, maar waar alleen de allerbesten door vrienden en relaties worden benoemd.

(Lachpauze)

Dankzij uw gulle inborst en omdat de VN net als klassieke vorstenhuizen een ‘familiebusiness’ vormen, kunnen ook uw vrouw en uw broer rekenen op een baan bij de VN.

Bij de VN leert u dat moslims via de Organisation of Islamic Cooperation (OIC) veel meer macht kunnen uitoefenen dan u ooit voor mogelijk had gehouden. U merkt dat u niet alleen staat in uw strijd tegen Israël, maar daarin wordt gesteund door vrijwel heel Europa. Het geeft u hoop en energie. De ouderen onder ons zien nog uw vreugde en ontroering toen u duidelijk werd dat ook buiten de OIC de anti-Israël stemming in de VN nagenoeg algemeen is.

Gaandeweg weet u uw Israëlhaat op diplomatieke wijze te verbergen achter vrome woorden over de Holocaust. Een uitstekende keuze. Het verleent u het morele recht uw tegenstanders met de daders van deze genocide te vergelijken. Zelfs, of mag ik zeggen juist, als die tegenstanders Joden zijn. Het is een voorrecht waarvan u in uw functie van Hoge Commissaris voor de Mensenrechten volop gebruik maakt. U heeft in de VN een nieuwe standaard neergezet voor een beschaafd getoonzette afkeer van zionisten en hun Joodse staat. Woorden waarmee ook Westerse diplomaten goed uit de voeten kunnen.

(Attentie: video na 1.54 afbreken tenzij iemand een idee heeft voor een vernietigende grap over UNWatch)

U heeft ons geleerd dat je je weerzin tegen Joods gedoe ook kunt laten zien door te zwijgen. Zo veroordeelde u de terreuraanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo, herdacht u als moslim de slachtoffers, maar zweeg u in alle talen over de urenlange belegering van de Joodse supermarkt in Parijs en de vier vermoorde Joden. En in de daarop volgende Holocaust-herdenkingstoespraken laat u de aanval op de koshere supermarkt opnieuw weg en ‘vergeet’ u het benoemen van antisemitisme. Het toont uw diplomatieke talent en uw raffinement.

(Indringend moment van oogcontact met prins Zeid)

Vanaf dat moment benoemt of herdenkt u geen enkele aanslag meer waarbij Joodse slachtoffers vallen. Gesterkt door uw houding volgen andere beleidsmakers binnen en buiten de VN uw voorbeeld.

Onder uw bezielende leiding floreert de anti-Israël stemming als nooit tevoren. De Mensenrechtenraad is het epicentrum geworden van een niet aflatende stortvloed van anti-Israël-maatregelen. Onderzoek na onderzoek wordt gestart om de misdaden van Israël in kaart te brengen. En u kunt daarbij rekenen op brede steun. Van Caracas tot Caïro en van Doha tot Den Haag. Dankzij uw onvermoeibare inspanningen is de Joodse staat het doelwit geworden van het leeuwendeel aan Mensenrechten-resoluties en -veroordelingen in de VN.

U heeft er bovendien alles aan gedaan om de BDS-beweging te steunen en hun ideeën te verspreiden. Wat een geweldig idee was dat om een database aan te leggen met bedrijven die zaken doen met Israël in bezet gebied. En die dreigbrief die u alvast verstuurde aan 150 bedrijven met de waarschuwing dat de VN binnenkort boycotmaatregelen gaat nemen. Zulke acties zetten zoden aan de dijk zeggen wij dan in Nederland.

(Instemmend gemompel voorste rij ambtenaren)

Helaas werd u de laatste twee jaar behoorlijk gedwarsboomd door de VS. Met eisen dat u uw succesvolle Mensenrechtenraad moest hervormen. Uw anti-Israël houding wijzigen en de landen waar ‘echte’ mensenrechtenschendingen zouden plaatsvinden veroordelen. Uiteraard dreigde het losgeslagen Trump bewind de financiering van uw raad te stoppen. Maar u wist van geen wijken. Ook niet toen de VS bij monde van Nikki Haley en Mike Pompeo plotsklaps aankondigden te vertrekken.

Uw weigering om door de knieën te gaan voor de grillen van Donald Trump en zijn team is in Europa en hier in Den Haag met grote bewondering gade geslagen. Nog geen twee dagen geleden nam u vrijwillig afscheid van uw geliefde Mensenrechtenraad. U vertrok met opgeheven hoofd. Het toont uw eergevoel en uw morele superioriteit. En uw moed om de strijd aan te binden met alle rechts-extreme politici en regeringen die het onderdrukkende kolonialisme van de Joodse staat aanmoedigen en ondersteunen.

Hoe moedig u bent werd twee jaar geleden duidelijk toen u in Den Haag voor een publiek van enthousiaste diplomaten liet zien hoe je racisten en populisten als Geert Wilders en Donald Trump op hun nummer zet en moet bestrijden.

U heeft ons nieuwe manieren laten zien om die strijd aan te gaan. Hoe je islamofobische haatpraat kunt verbieden. En hoe verfijnde diplomatie het verschil kan maken in organisaties als de VN.

Wij hopen dat deze prijs u in staat zal stellen uw belangrijke werk ook buiten de Mensenrechtenraad te kunnen voorzetten. En dat u daarbij velen tot voorbeeld mag zijn.

Het is mij dan ook een eer u, namens de Nederlandse overheid, de elfde Mensenrechtentulp te mogen overhandigen!

(Langdurig applaus, staande ovatie)

Disclaimer: in deze column berust elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten, aangehaalde voorbeelden of namen van personen op louter toeval.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
raymond de roon
raymond de roon
5 jaren geleden

meesterstuk in ironie. in de roos.

Maenhout
Maenhout
5 jaren geleden

Wat zal Kaag balen dat zij deze jodenhater niet mag verheerlijken!

ni28
ni28
5 jaren geleden

Dit soort onderscheidingen verliezen stuk voor stuk hun bestaansrecht en dienen alleen de politieke correctheid. Al sinds Arafat de Nobelprijs voor de vrede heeft ontvangen is deze ideologisch niets meer waard. In hoeveel bommen is het prijzengeld omgezet? Dat zullen wij niet horen.

max
max
5 jaren geleden

En, waarde Zeid, nu maar gezellig gaan kamperen met Timmerfans in de Gazastrook, vergeet u uw bril niet?

Jan de Jong
Jan de Jong
5 jaren geleden

Walgelijk inderdaad. De Nederlandse regering vertegenwoordigt mij en vele anderen al heel lang niet.

karton
karton
5 jaren geleden

Ik vermoed dat ik één van de zéér weinigen ben die nog géén prijs heeft ontvangen !!
Ongeveer de hele wereldbevolking is voorzien van een oorkonde, medaille of speldje als “dank” voor dit of dat ! (cynisch bedoeld. Ik ben gezond, is voldoende)
Vreemde gewoonte, dat uitdelen van prijzen en prijsjes. “Jan met de Pet” die dagelijks a.d. lopende band werkt, of ouderen met een minimaal inkomen, DIE verdienen een prijs !!!
NIET de gasten die nog nóóit écht gewerkt hebben, maar héél erg goed zijn in het “delegeren” en het zichzelf op de borst slaan !!!

Kees
Kees
5 jaren geleden

Mooi gesproken! Zonder deze edele prins, dienaar der mensheid, was het slecht gesteld met de mensheid, die rechteloos aan zijn lot zou zijn overgelaten.

Ron
Ron
5 jaren geleden

Als tegenwicht: plant een boom in Israel
http://www.israeltrees.org/

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Door in het laatste filmpje de methoden van Wilders (en andere ‘populisten’) gelijk te stellen aan die van DAESH of ISIS slaagt Zeid Ra’ad Al Hussein erin – als je erin trapt – om drie onjuiste ideeen met elkaar te verbinden: (1a) Wilders is net zo erg als ISIS; (2a) ISIS is een verdraaide, populistische versie van de islam; en (3a) door de dynamiek tussen westerse en islamistische populisten houden ze elkaar in stand, dus Wilders heeft dubbel schuld en de ‘gewone’ islam heeft er niets mee te maken. Ze zijn natuurlijk geen van drieen waar: (1b) Wilders’ ideeen over de islam zijn onweerlegbaar juist; (2b) ISIS verdraait de islam niet, maar voert haar uit; (3b) er is geen werkelijke dynamiek tussen westerse populisten en ISIS, ook al verwijzen ze wel naar elkaar. Daarbij komt dat er zeer brede steun is voor ISIS en de fundamentele islam waar het voor staat onder de 1.4 miljard moslims. Het is een schande dat deze man hiermee wegkomt, dat hij kon worden benoemd tot Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, en dat hij de Mensenrechtentulp 2018 mag ontvangen. De permanente vertegenwoordiging van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) permanente vertegenwoordiging bij de VN moet beeindigd worden. De mensenrechtenraad kan eveneens worden opgeheven zolang de werking ervan wordt tegengegaan door OIS en haar marionetten.

Marc Bekkers
Marc Bekkers
5 jaren geleden

Ik onderschrijf de ironie met kracht.
Er zijn zoveel gelouterde personen voor mensenrechten dat er wildgroei is ontstaan in opgeleide jodenhaaters, het”Kagisme” noem ik het maar even. Er is in al die logge bestuurlijke organen, waaronder diverse in onze volksvertegenwoordiging, een soort broedkamer ontstaan tegen alles wat riekt naar joden. Ik zie een parallel met de dertiger- en oorlogsjaren waarin zij golden als de kop van jut. Ik schaam me kapot dat het wereldwijd weer zover gekomen is. Ik hoop dat Israël, met Amerika, zijn kennis gaat gebruiken om de wereld technisch op slot te zetten. Die knowlidge hebben ze voldoende. Een oud volk met traditioneel doorgeven van kennis zal, naar ik hoop, nog lang voortbestaan. Ongeachte de aanvallen van buitenaf.

Maris van de Hof
Maris van de Hof
5 jaren geleden

Grote klasse dit, de echte toespraak kan nooit te overtreffen zijn. Maar wel beschamend hoe Nederland is afgezakt.

Johanna Janssen
Johanna Janssen
4 jaren geleden

voor mij is de “”gewone” mens de werkelijke elite, want zonder hen hebben de z.g. machthebbers en rijken niets. Zij hebben op elk vlak de gewone mens nodig. Het wordt hoog tijd om de etiketjes te veranderen

Frans
Frans
5 jaren geleden

Na de tweede wereldoorlog zijn er twee dingen gebeurt die bepalend zijn voor de huidige situatie.
De eerste daarvan is dat de naoorlogse welvaartsexplosie in de westerse wereld de drijvende krachten achter het wereld socialisme duidelijk hebben gemaakt dat hun op armoede gebaseerde uitbreidingsmethodiek in het westen niet meer tot het gewenste resultaat gingen leiden. Vanaf dat moment is men daar dus overgestapt op het zogenaamde culturele Marxisme, wat staat voor de verbreiding van het socialisme middels socialistische infiltratie van opleidingen en, via die opleidingen, van media en bestuurlijke apparaten.
In diezelfde tijd is ook de staat Israël ontstaan, middels het met geweld afdwingen van resoluties van de Volkerenbond, de voorloper van de VN, waarvan de uitvoering toen al een decennium of drie door de Arabieren werd geblokkeerd. De initiële Arabische reactie daarop was het met geweld pogen te beëindigen van de kersverse Israëlische staat. Toen dat echter niet realistisch bleek is men overgestapt op een ander plan; het infiltreren van de VN met als doel de resoluties waarop de staat Israël gefundeerd is buiten werking te stellen.
De twee hierboven vermelde infiltratie stromen hebben elkaar dus in de VN ontmoet, en de huidige liefdesaffaire tussen Islamieten en Socialisten, ze strijden immers beiden tegen dat zelfde verfoeilijke christelijke/kapitalistische westen, is daar het directe gevolg van.
En dan kan het dus gebeuren dat de vertegenwoordiger van een onmenselijke ideologie voorzitter wordt van een VN mensenrechten organisatie, en vervolgens ook nog eens door zijn Socialistische bedgenoten tot gutmensch van het jaar bekroond wordt.
Allemaal te ranzig voor woorden natuurlijk, en triest dat de enige die hier daadwerkelijk actie tegen onderneemt de door de NPO tot volidioot verklaarde president van de USA is.
En dat is dus niet omdat bij de NPO de volidioten regeren, dat is omdat de NPO een walgelijk door het cultureel Marxisme gecreëerd links propaganda apparaat is.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen