Racistisch geweld tegen autochtone bejaarden wordt weggepoetst

Deugcultuur onder bestuurders verhindert effectieve aanpak

Meldkamer Politie Rotterdam

Titelfoto: Meldkamer Politie Rotterdam. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal MediaTVNL

Het is de afgelopen weken weer ontzettend veel gegaan over ‘deugen’ in de media. Meer specifiek over ’niet deugen’ als je, als in het geval van Stef Blok, buiten de moreel verheven paden baant en een kritisch geluid laat horen over de multiculturele droom.

Rauwe realiteit

We moeten immers en masse trots zijn op die ene succesvolle slager in de Schilderswijk of die ene leuke allochtone mevrouw op tv. We zijn toch gezegend met döner en couscous? Al die iftars zijn toch hartstikke gezellig en verbindend? De Turkse bakker staat symbool voor de vrolijke smeltkroes die de Nederlandse multiculturele samenleving is. Althans, als je leeft in de Amsterdamse grachtengordel en in het weekend met de ramen dicht en deuren gesloten hoopt dat de rauwe realiteit nog even weerstand kan worden geboden.

Niet als je woont in wijken die compleet verpauperd zijn en waar de vuilniszakken van drie hoog naar beneden worden gepleurd. Niet als je toevallig de pech hebt om een andere seksuele geaardheid te hebben of af te stammen van een volk waar de Mohammedanen een pesthekel aan hebben. Niets als je als blonde meid in een zomerjurkje door die door links bejubelde multiculturele straten moet wandelen.

Massale immigratie

Dan is je leven er in de afgelopen periode niet leuker op geworden, omdat de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent onder druk is komen te staan door de massale immigratie van andere culturen. Voornamelijk de islamitische.
Wellicht had de immigratie niet zo’n probleem hoeven zijn als we een overheid hadden gehad die als eerste het belang van Nederland en de Nederlanders in acht nam. Een overheid met visie die pal staat voor de verworven waarden en die er zorg voor draagt dat deze nageleefd en hoog gehouden worden. Die staat voor onze rechtstaat en onze veiligheid. En vooral: die op basis van die overwegingen had besloten wie we wel en niet binnenlaten.

Fortuyn

In plaats daarvan hebben we te maken met overheid die geen zin had (en heeft) in lastige discussies en heeft geprobeerd met bodemloze potten subsidie en een flinke dosis wegkijken een uitdijend probleem op te lossen.
Zestien jaar geleden stond er een man op die zei: genoeg is genoeg. Letterlijk “Dit land is het zat. C’est ca, … Godverdomme in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes.”

Die man was natuurlijk Pim Fortuyn en 16 jaar later moeten we constateren dat zijn boodschap van toen nog steeds actueel is. Dit land is het nog steeds zat.

Zat

Zat dat er nog steeds niet is ingegrepen.

Zat dat er met prioriteit wordt ingezet op de bestrijding van ‘islamofobie’.

Zat dat er bij de aanhouding van een rapper moord en brand wordt geschreeuwd over etnisch profileren en het institutioneel racistische karakter van de politie.

Zat dat bij discriminatoire handelingen door uitzendbureaus het land te klein is en partijen als de PvdA landelijk en lokaal over elkaar heen buitelen om dit aan te pakken, maar dat er slechts krekels klinken over datzelfde probleem als een Joods meisje op basis van haar achtergrond wordt uitgesloten, zoals eerder dit jaar in Rotterdam gebeurde. Of het kan zijn dat u dat nergens heeft kunnen teruglezen? Klopt. En dat is de kern van het probleem.

Overvallen

Je hoort geen hond als een PvdA-burgemeester een Hamascongres goedkeurt. Een congres waar maanden later materiaal van wordt aangetroffen bij een aanslagpleger op een Joods restaurant. Oeps, zei ik “aanslagpleger”? Ik bedoel natuurlijk ‘vandalist’. Zo, weer een probleem opgelost. Zo leer je nog eens wat van je overheid.

Nee, en begin vooral niet over het feit dat de door de deugers bestempelde slachtoffers veel vaker de dader dan het slachtoffer zijn. Statistisch gezien begaan Marokkanen en Antilianen het vaakst gewelddadige misdrijven zoals overvallen. Statistisch gezien lopen autochtone ouderen een hoog risico om thuis overvallen te worden. Of ziet u op Opsporing Verzocht vaak Nederlandse jongens die Marokkaanse omaatjes beroven?

Klein-Marokko

We kennen begrippen zoals skootcultuur, waarbij de eer binnen eigen gemeenschap hoog gehouden moet worden en er dus bewust buiten de eigen groep slachtoffers worden gekozen. De Marokkaans-Belgische journaliste Hind Fraihi legde dit in 2015 feilloos bloot in haar reportage Undercover in Klein-Marokko. “Op mijn vijftiende begon ik met stelen”, zo vertrouwde een Noord-Afrikaanse cultuurverrijker haar toe. “Ik had het alleen gemunt op de tasjes van Vlamingen. Ze zijn immers rijk en hebben altijd geld op zak”. Weerloze oudjes uit zijn eigen gemeenschap liet hij echter met rust. Stelen van Vlamingen was voor hem namelijk ook een “vorm van liefdadigheid”: “We pikken niets van onze Arabieren. Zij zijn arm en de Arabische jeugd is bereid om mee te strijden voor de jihad”.

Iemand uitkiezen als slachtoffer omdat deze persoon geen onderdeel uitmaakt van je eigen groep. Een schoolvoorbeeld van discriminatie of racisme. Toch?

Aboutaleb

Niet als het aan burgemeester Aboutaleb ligt. De gemeente Rotterdam produceert jaarlijks talloze rapportages en monitors over discriminatie en racisme. Onderzoek naar racisme tegen autochtone ouderen door allochtone daders is echter een brug te ver voor de burgervader, die zich (uiteraard met instemming van de rest van de raad) van onze vragen afmaakt met platitudes als: “De motivatie van plegers van deze delicten is gericht op buit. Het gaat de pleger om geld, mobiele telefoons, sieraden en/of andere waardevolle spullen”. Zo, weer een probleem weggeredeneerd!

Zou men ook volstaan met dit soort dooddoeners als roofovervallen structureel gepleegd werden door blanke mannen en vrijwel uitsluitend gericht waren tegen vrouwen met een hoofddoek? U en ik kennen het antwoord.

Deugen

Ook in toekomstige Rotterdamse rapporten over discriminatie en racisme zult u dus geen letter teruglezen over het structureel overvallen van autochtone bejaarden door allochtone daders. In plaats daarvan gaan we aanvullend onderzoek verrichten naar mogelijke (want niet aantoonbare) discriminatie van vluchtelingen en statushouders. Je moet tenslotte wel blijven deugen.

Mag ik een nieuwe overheid? Deze is stuk.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Alphons Mantel
Alphons Mantel
5 jaren geleden

Tanja meldt de relevante feiten, in afwijking van de staatspropagandaomroep, de wethouder en de minister

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

In mijn 020-wijk zijn nieuwe studio’s te koop voor € 225.000. Voor een kamer van 28m2. Verderop zijn appartementen neergezet voor 230 mannelijke statushouders. De huur betaalt de Gemeente. Laatst mochten ze een proeftraining doen op de voetbalclub. De wachtlijst is er blijkbaar alleen voor autochtone jongens. Ik prak er eentje, jaar of twintig. Vroeg hoe lang hij hier als was. 1 jaar, was zijn antwoord. Knettergek dit. Een autochtoon staat 18 jaar op de wachtlijst voor een woning en deze vluchteling krijgt het allemaal gratis. Er is recent een vredesverdrag getekend tussen Eritrea en Ethiopie. Dus tot ziens.

Ben
Ben
5 jaren geleden

Het racisme van de nieuwkomers jegens de oorspronkelijke bevolking van Nederland loopt de spuigaten uit.
Hier in Amsterdam is het niet anders.
Het racisme van met name de Marokkaanse en Turkse bevolkingsgroep wordt zwaar onderbelicht.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Ik ben bang dat het allemaal waar is. Het wordt tijd voor meer objectieve metingen van de problematiek. Deugjournalistiek hoort twee kanten op te gaan. Hup overheden en nieuwsgaarders, aan de slag.

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

Het moet na al die jaren sinds Pimmetje toch wel duidelijk zijn dat de radicaal ontkennende en wegkijkende mainstream partijen de geschetste toestanden nooit echt gaan aanpakken, laat staan oplossen. Te verkrampt, verstijft, onnozel, naïef en vooral ook gevangen in de flower-power ideologie.

Zolang kiezers de avantgardistische partijen niet aan absolute meerderheden helpen, gaat het ook niet wat worden in dit land. Die absolute meerderheden zijn helaas nodig in Nederland, zonder dat rest alleen de uitsluiting van het bestuur en verdachtmakingen voor de partijen met verfrissende steekhoudende standpunten en oplossingen.

Maar ook met absolute meerderheden is het een proces van lage adem met vallen en opstaan. De instituties zitten vol met luchtfietsers, wegkijkers en eigen positie eerst egoïsten. Dat alleen al zal een hele kluif zijn.

Met doorgaan op huidige pad is het wachten op het moment dat het grootschalig geweld gaat uitbreken. Dat wat we in Parijs hebben kunnen zien, wat we in Zweden geregeld zien en wat we vorige week in Zuid Spanje konden zien. Wees voorbereid.

karton
karton
5 jaren geleden

Wij, de échte Nederlanders, worden reeds sinds járen besodemieterd door de z.g. “elite” en “leiders”.
Daar doen de “regering” en de aan hen gelieerde instanties (CPB , CBS , politie , justitie , enz.) dapper aan mee

Ferdie
Ferdie
5 jaren geleden

Ben erg blij met dit artikel; heb in de familiekring 3 oude omaatjes het ziekenhuis in getrapt zien worden die geen van allen meer bovenop kwamen. De daders waren in alle gevallen Marokkaans of noord Afrikaans, en was in de tijd dat het in Amsterdam schering en inslag was met dit soort roof.

Yekkers
Yekkers
5 jaren geleden

In allerlei landen worden cijfers geproduceerd en overal is eenzelfde patroon en dat is dat moslim meer betrokken zijn bij schooluitval, misdaad, seksuele uitbuiting, geweld, zijn slechter geïntegreerd, meer geestesziekten, lager IQ. En overal wordt gecensureerd en onder het tapijt geveegd als het om moslims gaat. Meestal horen we ongefundeerde kreten als islamofobie, discriminatie en rasisme als reactie op kritiek op de islam. Overal zie je samenwerkingsverbanden tussen islamisme, feminisme en links. Overal worden discussies vertroebelt door schreeuwerige islamisten die niet willen luisteren en alleen hun kleingeestige denken willen ventileren. Nooit bereid zijn enige zelfkritiek te tonen omdat dit als zwakte gezien wordt. Overdrijven als het om fouten of falen gaat van anderen. Het mislukken van de multi-culti samenleving ligt echt aan gedrag van vele moslims wat niet zo leuk is voor de politiek correcten die grenzeloosheid willen.

max
max
5 jaren geleden

Een finale conclusie kan ook zijn, dat het nooit meer goed komt.
Dan is emigratie, bijvoorbeeld naar Australie of Japan, de laatste zinvolle optie.
Als de middenstand tevens economische ruggegraat van NL emigreert mogen de deugmensen laten zien hoe hun paradijs er dan uit komt te zien.

ruud beijer
ruud beijer
5 jaren geleden

Volkomen gelijk heeft deze mevrouw
Ze vergeet echter een belangrijk feit.Namelijk dat de Nederlanders dit zelf willen.Zij kiezen voor een regering die wegkijkt.Een regering die zijn eigen burgers discrimineert.Alleen de PVV en het Fvd komt voor Nederlanders op.

marjo012
marjo012
5 jaren geleden

De voorgaande en de huidige regering heeft het zelf in de hand gewerkt dat wij Nederlanders de import inmiddels uitkotsen en haten als de pest. Net zo als de import ons Nederlanders als ongelovige honden zien en haten als de pest. De multiculti shit van de overheid is een totale mislukking. De woorden van de Hongaarse premier zijn tot nu toe de beste woorden van een premier in heel Europa. Immigratie mag, zolang ze maar geen islamiet zijn, en deze man spreekt de waarheid is wel gebleken. Overal waar islamieten wonen hebben ze alles zowat overgenomen. Hiermee bevestigen ze zelf dat ze alleen maar naar Nederland gekomen zijn om te profiteren en het hier over te nemen, wat ook hun bedoeling is, Islam is een veroveringscultuur en geen normaal denkende mensen helaas. Alles wordt voor hun geregeld, ze krijgen ook als eerste een woning toegewezen, en hebben overal voorrang op inplaats van de eigen inwoners van Nederland. Dit zal nog zoveel kwaad bloed gaan zetten in dit land tot de bom ontploft en de Nederlanders het niet meer pikken en er zelf een eind maken aan al deze ongewenste import, met burgeroorlog tot het gevolg. De burgemeester van Rotterdam moet zich schamen dat hij het niet durft te benoemen dat juist de import onze Nederlandse ouderen overvallen beroven en vermoorden. Een hoop rotzooi van daders uit zijn eigen volk heeft die man daar in zijn stad wat hij schijnbaar nog met de mantel der liefde voor zijn eigen volk wil bedekken door het maar niet te benoemen. Als Nederlander hoef je je niet meer veilig te voelen in je eigen land met al die criminele import.

San Salvador
San Salvador
5 jaren geleden

En wat een rust in Oost Europa. Overal eigenlijk, waar geen moslim of afrikaanse achterlijkheidsimport is.

rob dekker
rob dekker
5 jaren geleden

helemaal gelijk, tanya, we hebben echter niet veel tijd meer om het tij te keren, ik weet zeker dat 75% vd ned bevolking het net zo ziet als jij, maar doodgepolderd houden ze hun muil dicht, ons volk moet volledig naar de klote gaan voordat het zich roert, maar dan is het te laat. je hebt niet te maken met een duitse invasie, of franse, nee, deze vijand sluipt als een vijfde colonne binnen, eenmaal binnen gebruikmakend van onze liberale wetgeving wordt de nederlandse samenleving een schuldgevoel aangelult, mmv politiek en media,, mijn land , jouw land ,ons land wordt verkocht , als een een goedkope hoer, excuse le mot, door onze EU georienteerde politici en ngo,s ,, ik zie deze ellende al 30 jaar gaande, mijn held verbleef bloedend op straat, totdat dood er op volgde,, wat deed onze zgn staat? niets! wat deden wij als bevolking ?? niets ! wat gebeurt er met de volgende ? dood! wat de staat der nederlanden? wederom niets!!!!!! beste tanya, ooit om goede raad verlegen, dont hesitate,, m vr gr rob dekker

Hoogenband
Hoogenband
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob dekker

Ook ik kan en zal nooit meer nederland met een hoofd letter schijven dat gaat gewoon niet .
Wel Hongarije dat wordt tenminste bestuurd voor de bevolking die er horen .Mensen de enige genoeg doening is geef geen euro uit in dit verrotte land .In Hongarije is alles nog goed koper ook. VLUCHT met je a.o.w. en je pensioentje je kan er drie maal zo veel mee . gr van de vluchtteling . Aat

Wim
Wim
5 jaren geleden

Mag ik een nieuwe overheid? Die zin is belangrijk in dit perfecte stuk.
Maar niet alleen een bestuurlijke vernieuwing. Het zou regel moeten worden dat met het wisselen van bestuurders ook de ambtenarentop wordt vervangen.
En, uitgezonderd het economische deel, het land los maken van Europa.

hendrikush
hendrikush
5 jaren geleden

Het ligt aan de islam-moraal en aan de intelligentie.

When the failure of high school graduates in the 2018 university admission exam was revealed in the results last weekend, many were really worried. Out of 2,260,000 students taking the exam, 65 percent failed to pass the threshold in the math and science sections and 25 percent in the humanities section. Some 41,000 students got zero points; they could not even answer one question right. In math, out of 40 questions, the average rate of questions answered correctly was 5.64. In science, it was even worse: 2.82. Even in Turkish language, whose questions are in the humanities section, the average rate of correct answers out of 40 questions was 16.18. The most successful students came from science-focused high schools, while the least successful ones came from religion-focused high schools in spite of the extra support the government gives to them.

karton
karton
5 jaren geleden

@BegrensEuropa!.

Objectieve metingen van de door u genoemde problematiek zijn dringend gewenst !
Echter……………tot heden worden dat soort metingen gedaan door CBS , CPB en meer van dit soort , onder “gezag” van onze “democratische regering” , staande instituten.
Álle metingen zijn tot op heden volkomen onbetrouwbaar óf worden niet openbaar gemaakt.

Janneke Tinga
Janneke Tinga
5 jaren geleden

@ruud beijer: je zegt dat NL zelf heeft gekozen. Dat klopt. Echter er is wel degelijk rechts van het midden gekozen. Rutte is daar tegenin gegaan door de PVV geheel buiten te sluiten! Vandaar nu een meer links van het midden bestuur!

Paul Kremer
Paul Kremer
5 jaren geleden

Hulde. Meer van dit type raadsleden! Realistisch. Zaken durven benoemen. Helder en recht door zee. Het is dat ik niet in Rotterdam woon maar stel dat: Tanya had mijn stem dubbel en dwars gekregen.
En wat is dat toch? De vinger op de zere plek leggen en vervolgens als ‘islamofoob’ en ‘racist’ worden weggezet. Ik voel me er niet meer door aangesproken. En meer en meer nuchter denkende mensen niet. Het tij keert?
We kijken bij de volgende raadsverkiezingen weer. Maar het frisse geluid van Tanya/Leefbaar/Annabel Nanninga/FVD Amsterdam en al die andere, vanuit de realiteit opererende lokale partijen gaat terrein winnen. Daar zet ik mijn ‘geld mobiele telefoon,sieraden en/of andere waardevolle spullen’ op in. Succes daar aan de Maas!

Hoogenband
Hoogenband
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben gevlucht hebt huis gekocht in Hongarije dit komt nóóit méér goed.

rob dekker
rob dekker
5 jaren geleden

bijdeze wil ik nog laten weten dat er een escape route bestaat : een paar jaar geleden heb ik de stap genomen om te emmigreren, naar brazilie, weg van de alom tegenwoordige uiting van de islam. ik woon in porto seguro, Bahia, elke dag een strandwandeling, geen uitingen v religie, geen baarden, boerkinas etc. perfect klimaat, goedkope huizen, wat wil je meer? ja wegwezen uit dat verrotte politiekeklimaat in nederland! sorry voor de de dubbel m in emigreren, feel free to respond, rob dekker

Cool Pete
Cool Pete
5 jaren geleden

Heel belangrijk artikel.

Islamiseren – wat is dat toch ?

Hoogenband
Hoogenband
4 jaren geleden

Ben twee maanden door Hongarije gereden (camper) zeer prettige bevolking ze laan je met rust je mag en je doet kamperen taal moeilijk maar behulpzaam. Verder er is GEEN dorp of er woont een Nederlands stel of Vlamingen. Ben er van geschrokken zo veel Nederlanders ik in de verste uithoeken tegen kwam. En overal het zelfde argument Nederland is niet meer van ons criminaliteit terreur moord en verkrachtingen worden af gedaan als incidenten. Politiek is niet gericht ten bate van de autochtone bevolking. Tegendeel. Ben de zaken aan afwerken (huisverkopen ed.) en dan naar mijn reeds gekochte huis in Hongarije . Hoopt dat alle linkse veroorzakers 200 jaar er bij krijgen van de voorzienigheid en bij hun verstand voor zo ver je er van kan spreken zo dat ze er bij zijn als hun kleinkinderen ze hun de laatste honderd jaar zullen vervloeken en ze getuigen zijn van de ellende die ze hebben veroorzaakt.
Ik ben weg tegen dergelijke achterlijkheid kan je niks.
gr

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x