De politiek-correcte Fabeltjeskrant over de Hamas-conferentie

Bizarre goedpraterij van een beschamend evenement

Het moet niet gekker worden! Dat was in eerste instantie wat ik dacht toen ik – en de hele Rotterdamse gemeenteraad met mij – een brief ontving, van oud-ambassadeur Jan Wijenberg. In het kort: ik werd gemaand excuses aan te bieden aan de Palestinians in Europe, de organisatie achter het congres van april jl in Rotterdam. Oftewel de Hamas-conferentie.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal PressTV UK

De conferentie waar ik me met hand en tand tegen verzet heb omdat voor mij zonneklaar is dat we spreken over een conferentie georganiseerd door Hamas. Inmiddels is door Carel Brendel in een recent blog inzichtelijk gemaakt dat daar ook binnen de Palestijnse gelederen geen twijfel over bestaat, met een fikse ruzie en uiteindelijke bestuurswissel tot gevolg.

“Smaad en laster”
Als ik geen excuses zou maken, zou er vervolging moeten plaatsvinden vanwege smaad en laster. De organisatie zou geen banden hebben met Hamas en de deelnemend spreker Abu Jah Jah zou niet als antisemitisch bestempeld mogen worden; dat ontwricht namelijk de maatschappij. Dus niet de uiterst omstreden uitspraken van Abu Jah Jah, of het organiseren van een evenement met overduidelijk banden met een terreurorganisatie Hamas, is ontwrichtend, maar het benoemen ervan. En diegenen die dat doen moet je dus monddood willen maken. Zo heeft de man daadwerkelijk gesprekken gevoerd met het OM en komt hij aanstaande donderdag inspreken in de raadscommissie Veiligheid waar hij excuses zal eisen. Ja. When pigs fly.

Palestina-clubje
Waarom maak ik mij druk over iemand met z’n kop zo diep in de krochten van zijn eigen gelijk? Omdat het een symptoom is van een groter probleem dat aangekaart moet worden: de houding van de linkse pro-Palestina-clubjes jegens Israël en de Joodse gemeenschap in Nederland. Er bestaat een fanatieke Palestina-lobby die aangevoerd wordt door islamitische partijen, Social Justice Warriors, Antifa en de anti-Zwarte Piet figuren. Dit zijn groepen die zich encanailleren met terreurverheerlijkers en antisemieten.

Anti-joods geweld
Zo komen we in Nederland anno 2017 in de situatie terecht dat een Hamas-conferentie geen Hamas-conferentie genoemd mag worden, ondanks overduidelijke banden en bevestiging daarvan door de Duitse inlichtingendiensten het verband blijven ontkennen. Hiermee geven zij een terreurorganisatie de ruimte om zichzelf in Nederland te profileren. Ten koste van de Joodse gemeenschap, want die heeft hier alles bij te vrezen. Dodelijk geweld tegen joodse burgers in Europa is de afgelopen jaren afkomstig uit één hoek: die van islamitische extremisten.

Na gruwelijke aanslagen op joodse kleuters en een leraar in Toulouse volgde de aanslag in het Joodse museum in Brussel en een jaar later op een joodse supermarkt in Parijs. Vervolgens wordt er bij elke anti-Israël demonstratie hardop in het Arabisch geschreeuwd dat Joden eenzelfde lot wacht als de joodse stammen die door de profeet werden uitgeroeid. En iedereen staat erbij en kijkt ernaar.

Antisemitische leuzen
Ook bij de pro-Palestina-demonstratie op het Rotterdamse Centraal Station een aantal weken geleden, waar veel van de partijen die ook aanwezig waren bij de Hamas-conferentie elkaar opnieuw vonden. Een demonstratie waar sprake was van de gebruikelijke antisemitische betogen, waar dezelfde antisemitische leuzen aangeheven zijn waarvoor eerder dit jaar in Antwerpen een man veroordeeld is. Maar dan blijft het in de media vrij stil. Bij ieder vermeend `islamofoob` incident staan de kranten vol.

Beschuldigend vingertje
Nu doet een enkele krant wel melding, maar meteen met een reactie van de aanwezige partij NIDA die uiteraard ontkent dat er sprake geweest zou zijn van de leuzen en met een beschuldigend vingertje wijst naar Leefbaar. De krant meldt het niet wanneer uit videobeelden duidelijk blijkt dat er antisemitische leuzen worden geroepen. Dezelfde krant kiest er wel twee weken later voor om na Charlottesville een columnist de angst uit te laten spreken wat de volgers van Leefbaar zullen doen als de witte puntmutsen zich op de Coolsingel verzamelen.

Zo blijven de lezers veilig in de bubbel: rechts is fout en potentieel gevaarlijk en links danwel islamitisch is goed en vredelievend.

Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.