VIDEO: Hongaarse minister laat zich over migratie niet de maat nemen door BBC-reporter

Zo kan het ook, Mark Rutte!

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó

Titelfoto: de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó

Wat zou het toch een verademing zijn als een Nederlandse minister eindelijk eens zou zeggen dat hij er in de eerste plaats voor Nederland en de Nederlanders is. Dat hij niet van plan is om de EU, de VN of welk land dan ook te laten bepalen wie er Nederland in mag of wat Nederland al dan niet moet doen.

Dat hij staat voor de nationale soevereiniteit en de bescherming van de eigen grenzen en de eigen burgers en niet van plan is zich de wet te laten voorschrijven door de Junckers, Timmermansen, Tusken, Merkels en Macrons van deze wereld.

Helaas kunnen we tot Sint Juttemis wachten voor het zover is. Rutte en zijn ploeg blijven uiteindelijk toch weer braaf aan de Brussels-Berlijnse leiband lopen.

Hoe het wél kan, laat de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó zien. In een recente aflevering van BBC Newsnight over de immigratieproblemen van de EU veegt hij de vloer aan met de politiek-correcte interviewster Emily Maitliss. In niet mis te verstane bewoordingen laat hij de hautaine deugdame – die de afkeer van haar gesprekspartner nauwelijks kan verbergen – weten dat hij zich door haar geen vreemdelingen- en moslimhaat laat aanpraten. En dat multiculturalisme, diversiteit en links-liberalisme niet de algemene maatstaf zijn, laat staan de norm van de regering-Orbán.

Affijn, oordeelt u zelf.

Wat ons betreft: game, set and match in ruim 7 minuten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
25 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjo
Marjo
4 jaren geleden

Deze man kan zich tenminste een eerlijke en oprechte minister noemen. Aan deze man zou Rutte een voorbeeld moeten nemen. Hij komt tenminste voor de eigen burgers op. Heel goed dat hij zich de mond niet liet snoeren door zo n geitenwollen sokken mens, wat nog denkt dat ze iets voor steld. Het is niet zo dat Hongarije geen immigranten in het land wil, nee ze zijn tenminste eerlijk en zeggen hier mogen best immigranten komen zolang ze maar geen islamiet zijn, want de ellende wat ze in andere Europese landen veroorzaken willen hun de eigen bevolking gewoon sparen. Er volgen nog wel meer landen die er genoeg van hebben dat ze door Merkel en Macron gedwongen worden hun land in een snelvaart te islamietiseren, Italy en Oostenrijk hebben er ook genoeg van wat Merkel en Macron van plan zijn. Kijk maar naar Duitsland hoeveel NO GONE zones er al zijn,en in Frankrijk het zelfde. Europese vrouwen kunnen niet meer normaal over straat lopen in Europese landen zonder uitgescholden te worden door hun voor hoer en ook in Duitsland hebben al vrouwen het leven gelaten door de import van Merkel en Macron. Het liefst zou Merkel nog zien dat wij ons snel aan hun middeleeuwse gebruiken gaan aanpassen en niet anders om. Ten eerste zou men deze twee figuren die Europa naar de afgrond gebracht hebben voor het gerecht moeten slepen. En Timmermans zou er ook moeten staan voor zijn uitspraken die juist tegen de Europese bevolking is gericht , maar hij spreekt in het voordeel van de import. Deze man is zo wie zo een schande voor Nederland geworden. Ik hoop dat de EU hierdoor wat hun aangericht hebben als een zeepbel uit elkaar gaat spatten voor het te laat is voor heel Europa en dat ieder land hierdoor het heft in eigen hand gaat nemen en per direct gaat stoppen met nog meer import en ze terug gaat sturen naar hun thuisland ,voor mij allemaal het liefst zo snel mogelijk. De kans om een sterk en gezamenlijk Europa te maken hebben de linkse politicus in heel Europa verpest en zal nooit meer opgaan. De EU heeft hiermee wel duidelijk gemaakt dat ze niet in staat zijn om juiste gezamelijke standpunten in te nemen. Het wordt tijd dat de Europese bevolking bevrijd word van deze ingenomen hersenloze mensen die zich nog leiders durven te noemen. Mijn petje af voor die landen die nu al hun eigen standpunt op immigratiegebied nemen en het zelf stoppen.

Paul Kremer
Paul Kremer
4 jaren geleden

Wat een verademing…!!! En wat een ronduit gênante BBC-mevrouw. Afschuwelijk. Keetje van een miljoen-of-wat in Kensington of zo. Beveiligd, hoogstwaarschijnlijk. Geen last van Tommy Robinson-supporters noch van degenen, of: dat, waartegen Robinson – met recht – strijdt.
Ontluisterende televisie. Maar, godzijdank, ook een bewijs dat de waanzin inmiddels door wallen wordt gekeerd.Er gloort wel iets van hoop en een revival van het gezond verstand.
Respect voor die Magyaren en vooral voor deze minister die zich de kop niet gek laat maken door staatsgesubsidieerd policor gezwatel. Tartsa teljes mértékben! (Google Translate: houd vol! Hoop ik..:-))

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

.@BegrensEuropa

Die 1% is geen schatting, het is een rekenkundige indicatie van wat dat aan aantallen politieke vluchtelingen betekent als die alle maal recht hebben op een bestaan in Europa, al dan niet onderhouden door de werkenden op dit continent.

Verder is het m.i. zo dat of uitzetten nou wel of niet moeilijk en/of (on)mogelijk is, het de taak is van een overheid is om illegale indringers altijd te weren. Juist door dat niet te doen, ontstaat er een verdienmodel.

……..dan “moeten we toegeven dat Orban gelijk heeft”

Deze is opmerkelijk, ik vroeg mij af of het een schande is om hem gelijk te moeten geven.
Hongarije neemt de (ruime) meerderheidswil van de bevolking in ieder geval serieus. De Jood met keppeltje kan gewoon over straat, er is geen parallelle samenleving, geen Sharia buurten, enz. En.. geen verdienmodel voor de faciliteerders van illegale immigratie.

Volgens zijn kiezers heeft Orban groot gelijk, dat bleek ook weer bij de laatste verkiezingen. Mijn indruk is dat Orban ook volgens de andere VISEGRAD landen groot gelijk heeft. De kiezers van Oostenrijk en Italië liggen inmiddels, door de “succesvolle ongelimiteerde overstroming” van hun landen, eveneens op de Orban lijn. Is dat vreemd?

In Duitsland en andere West-Europese landen beginnen burgers de houdbare lijn ook steeds meer te herkennen. De politiek van de “1968 generatie” en hun opvolgers is dood, morsdood, maar zij zullen zich tot de laatste snik verzetten. O.a. hun baantjes hangen er vanaf. Hun nakomelingen niet, want die schijnen ze weinig te hebben in die kringen.

karton
karton
4 jaren geleden

Geweldige regering in Hongarije; een regering die doet waarvoor zij, door de bevolking, is aangesteld/gekozen.
Is toch wel héél wat anders als dat bijeen geraapte zooitje bij ons, dat zich “regering” noemt.
En de “mevrouw” , die probeert deze Hongaarse minister de maat te nemen, zal in een villa-wijk wonen waar zij geen last heeft van gesis door hitsige islamieten, van intimidaties door die gasten, van inbraken, beledigingen enz. enz. Maar zodra zij ook maar één keer te maken krijgt met dat soort, zal ze die lui niet uitnodigen : “komt u toch ff binnen”, nee dan belt zij de politie en vraagt bescherming, hetgeen zij ook zal krijgen, zij vindt zichzelf immers een “deug-mens”?!
Nou, er deugt geen klap van, kan ik u verzekeren.
Hongarije : bravo en blijf u verzetten tegen de EU-dictatuur !!!
De Russische heeft u doorstaan, dus met de EU zal ’t vast ook wel lukken.
Geweldig land , Hongarije !!!!!

boris
boris
4 jaren geleden

Hij had veel harder kunnen zijn tegen deze policor BBC interviewster. Bijv. over het feit dat in London Britten zo langzamerhand een minderheid zijn. Of over Pakistaanse kinder verkrachters die de hand boven het hoofd werden gehouden door linkse councils. Dat in Brittanië radicale predikers ongehinderd hun gang kunnen gaan. Dat de meeste Britten de immigratie ook zat zijn dus vóór Brexit kozen. Dat je zo in de gevangenis belandt als je rapporteert over die vieze Paki pedo’s. Over de shari’a rechtbanken in de UK. Etc. etc. etc. en oh ja dat de BBC een politiek correcte fake news fabriek is!

Machteloze
Machteloze
4 jaren geleden

Prachtig hoe beheerst en inhoudelijk die Hongaarse minister al die vieze aantijgingen weerlegt. En hoe typerend is zo’n politiek correcte haatheks met haar interrupties wanneer de antwoorden haar niet bevallen.

mason
mason
4 jaren geleden

Wat ik niet snap waarom moet die diversiteit zo opgedrongen worden? Wat maakt het uit dat de visegrad landen graag een katholiek land willen blijven en geen islam invloeden in hun land willen hebben? Dat is toch hun goed recht of ben ik nou in de war? Saudi arabie wil ook geen christelijke invloeden hebben in hun land. Moeten wij het hen dan ook opdringen? Ik heb eens het kalergi coudenhove plan gelezen en ik heb echt het idee dat de eu leiders daar mee bezig zijn.

Maria
Maria
4 jaren geleden

Zo hè staaltje dictaturaal interview 😣wat een vreselijke kenau dat mens !
Sinds wanneer is een “onpartijdige “journalist moreel rechter geworden ? Man man , Europa is verloren met dat soort organismen, sorry maar ik kan aan deze vrouw niets menselijks ontdekken koud kil onbeschoft en bevooroordeeld. Wat geeft haar het recht om maar even haar normbesef op te dringen aan een ander land . Ik wordt er heel triest van dat deze “soort” of het nu in de politiek is of de media of showbizz hier in Europa de bepalende factor is .ik vind het beangstigend 😥😥. Ik wou dat Nederland zo’n sterke wijze regering had als kennelijk de Hongaren wel hebben .

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

De BBC juf blaast wel heel erg hoog van de morele toren. Kromme tenen en plaatsvervangende schaamte bij zoveel onnozele morele arrogantie

Ben
Ben
4 jaren geleden

De Hongaarse minister van Buitenlandse zaken liet een mooie kans voor open doel liggen om deze valse Engelse journaliste af te branden.
Hij had deze multiculturalist moeten wijzen op de Pakistaans/Afghaanse grooming gangs, die vele duizenden Engelse meisjes hebben verkracht en in de prostitutie gebracht..
Mevrouw, aan dit soort walgelijke criminele praktijken willen wij jonge Hongaarse vrouwen niet bloot stellen, als Uw regering het risico wil nemen, dat onder de migranten, die zij toe laat, vele criminelen, sexual predators, terroristen en mensen zitten, die Uw levenswijze verachten dan moet ze dat voor al doen, uiteindelijk worden ze er op afgerekend, maar wij denken daar heel anders over.
De minister vergat ook nog te vermelden dat van de terroristen, die onder meer in Parijs een bloedbad op terrassen en Bataclan aanrichtten er drie stuks via de Balkanroute Europa zijn binnen gekomen.

Jay
Jay
4 jaren geleden

Ik heb respect voor zijn rustige houding tov zo’n vijandige interviewster.

Het is doodzonde dat de MSM in het westen hun rol van informerende partij hebben verruilt voor een rol van moraliserende partij.
Dit is overigens geen toeval. Dit wordt gedoceerd op universiteiten. De neomarxisten die daar zitten die zullen vast wel weten dat dit het vertrouwen van mensen in de media aantast. En aangezien media belangrijk is voor het controleren van de staatsmacht, is het ondermijnen van het vertrouwen erin, hoogstwaarschijnlijk een strategie.
Wederom zeer toevallig dat dit allemaal gebeurt in hetzelfde tijdsframe waarin de EU steeds meer macht naar zich toetrekt..

Anton
Anton
4 jaren geleden

Ze ging af als een gieter.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

@ BegrensEuropa
Zelfs het onbeperkt opnemen van de ‘echte’ politieke vluchtelingen uit de hele wereld in Europa is niet houdbaar. Het betreffende verdrag stamt uit de tijd van de koude oorlog en was m.n. bedoeld voor politieke vluchtelingen uit het Oostblok. En het was niet eenvoudig daaruit te ontsnappen.
De vraag waarom iedere politieke vluchteling recht zou hebben op een (onderhouden) bestaan in Europa is een gerechtvaardigde vraag, waarbij het aan de Europese burgers is om dat te bepalen. Als 1% van de wereldbevolking politiek vluchteling is, dan hebben we het over 70.000.000 mensen. Die aantallen zijn onwenselijk maar vooral onhoudbaar. Europa is bovendien niet verantwoordelijk voor chaos, onderdrukking en andere ellende in de rest van de wereld. Andere oplossingen dienen gezocht te worden, daarbij kunnen Europese landen natuurlijk wel helpen.

trackback

[…] Source: VIDEO: Hongaarse minister laat zich over migratie niet de maat nemen door BBC-reporter […]

Willie
Willie
4 jaren geleden

Indien men deze documentaire bekijkt (10 delen en zeer heftig!) krijgt men nog meer inzicht over de achtergronden van wat er toe is geschied en wat nu geschied! Het zit allemaal anders in elkaar dan wij ooit werden (op)voorgelicht en heden ten dage voorgeschoteld krijgen. Ik hoop toch werkelijk dat steeds meer mensen wakker gaan worden en het “boeren (= nuchtere) verstand” hoogtij gaat vieren. https://www.youtube.com/watch?v=WqREtbt__O8

martin newling
martin newling
4 jaren geleden

We dont seem too love our children as much as they do theres , Its our children who will pick up the bill

karton
karton
4 jaren geleden

@ BegrensEuropa.
Begon het hele “vluchtelingen-gedoe” niet met de diverse oorlogen in het midden-Oosten ?
Oorlogsvluchtelingen zouden idd. een veilige, TIJDELIJKE, opvang moeten kunnen krijgen.
Na afloop van de oorlog terug naar hun land van herkomst om hun land weer leefbaar te maken; maar eenmaal in Europa zien de vluchtelingen hoe er hier voor hen gezorgd wordt, betaald door de belastingbetaler. Zij zouden hun vaderland aldus ook moeten opbouwen, maar ja , dan moeten ze wél werken, en dat schijnt moeilijk te zijn voor héél veel islamieten.
Als bovendien onder de échte vluchtelingen ook nog eens terroristen schuilgaan, dan zal daar toch iets tegen gedaan moeten worden, tenzij ónze “leiders” het allemaal wel prima vinden, en dáár lijkt het op. Zij hebben immers nergens last van ?!
Het vluchtelingschap is idd. een verdienmodel geworden, zowel voor de “vluchteling” , hun vaderland, en de vele z.g. “hulp-organisaties”.
Hier moet z.s.m. een eind aan worden gemaakt.
“den Haag” blijft het vreemd vinden dat de bevolking steeds minder vertrouwen in hen heeft.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

@Juanito Ik geef onmiddellijk toe dat 70 miljoen politieke vluchtelingen (eenmalig?) te veel is om op te nemen in Europa. Maar misschien is uw schatting van 70 miljoen wat aan de hoge kant. Het begint er mee dat voor de vrees voor vervolging bewijzen zouden kunnen worden geeist. Vervolgens is het ook zaak om de ernst van de vrees wat scherper af te bakenen. Dan blijven er maar hoogstens enkele tienduizenden vluchtelingen op jaarbasis over. Daar ligt dus volgens mij niet het echte probleem. De moeilijkheid zit hem in het juridisch dichttimmeren van een dergeljik restrictief model en het effectief maken van een uitzettingsmodel. Dat is wat ik bedoel met het zinnetje “De Hongaarse harde lijn is nodig omdat anders het hek van de dam is.” Het zou namelijk in de praktijk wel eens zo kunnen zijn dat juridisch dichttimmeren en het effectief maken van een uitzettingsmodel niet lukt. Voor je het weet wordt politiek vluchtelingschap ook een verdienmodel. Dan moeten we dat toegeven en heeft Orban gelijk.

Tommie Hendriks
4 jaren geleden

Aardige man, akelige dame.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

@Asher Als we alleen nog maar mogen opschrijven wat relevant is, dan kunnen we wel ophouden. Immers, wie bepaalt dat? En welke argumenten zijn daarvoor relevant? Ad infinitum.

Asher
Hoofdredactie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De Joodse achtergrond van de interviewster is even relevant als de kleur van haar ogen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

@karton Er zitten veel aspecten aan de huidige vluchtelingenproblematiek: (a) oorlogen in het Midden-Oosten; (b) Islam (ja, ja, zeker); (c) West-Afrikaanse armoede; (d) West-Europese welvaart; (e) ruimhartig uitgelegde vluchtelingenverdragen (met als achtergronden: Koude Oorlog en Duitse genocidale uitroeiingspolitiek in 2e WO); (f) bevolkingspolitiek Duitsland; (g) Schengen; (h) Westerse multiculti-politiek; (i) demografische transities. Die laatste is nog wel interessant om even uit te werken. In West Europa zitten we in de post-transitie (weinig sterfte, zeer weinig geboortes), terwijl men in de emigratielanden om ons heen nog steeds in fase 1 of 2 van de transitie zit (veel geboortes, weinig sterfte). Post-transitie is de mogelijke ‘redding van de aarde’ (daarmee bedoel ik beperking van de wereldbevolking tot 9 miljard). Door fase 1 en fase 2 transitiiemensen te importeren wordt die kans alleen maar kleiner. Dat nog afgezien van de onwenselijke sociale en economische gevolgen in ontvangende regio’s als West Europa, waardoor er weer minder geld over is voor energietransitie of beveiliging tegen zeespiegelstijging. Het is als met de atoombommen op Japan. De geallieerden hadden er ook voor kunnen kiezen om net als in Duitsland alle grote steden met conventionele bommen te vernietigen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Tijd voor Deense/Vinegrad/Oostenrijkse/CSU aanpak. De West-Europese bevolking is er in meerderheid voor. Dus waar wachten we op.

emilia
emilia
4 jaren geleden

Wat is er niet heerlijker en wat geeft je niet meer een gevoel dat je er bij hoort en misschien nog wel meer wordt gewaardeerd dan dat je al de deugdelijke politieke aanvalsvragen mag stellen . Waarschijnlijk krijgt ze hierdoor wel een betere positie bij de BBC en kijken er nog meer mensen tegen haar op. Ze weet zich in een veilige ruimte en het slachten kan beginnen. Denkt ze. Ik vrees dat we nooit dichter bij elkaar zullen komen . Als de gevolgen niet zo schrijnend en gevaarlijk zouden zijn, zou ik zeggen: “Laat ze allemaal maar komen , zie het een half jaar aan. Wie heeft er dan gelijk?

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Emily Maitlis is een door de wol geverfde BBC journaliste en een uitstekende interviewer. In het huidige internationale klimaat komt de Hongaarse aanpak onsympathiek over, daar laat ze geen misverstand over bestaan. Het onderwerp is natuurlijk compleet gepolariseerd. Elke formulering, ook die van de tweede zin van deze reactie, zit vol waardeoordelen. Zo zullen somige mensen het woord ‘onsympathiek’ liever vervangen door ‘xenofoob’ of ‘racistisch’ of ‘islamofoob’, terwijl anderen het liever niet hebben over het ‘huidige internationale klimaat’ maar over ‘multicultiralisme’, ‘main stream media’ en uitnodigende ‘Wilkommenkultur’. Maitlis – overigens van joodse afkomst – beschuldigt buitenlandminister Szijjártó van xenofobie om hem te dwingen zo helder mogelijk aan te geven waarom hij of Hongarije dat niet is. Hij houdt zich daarbij nogal op de vlakte met opmerkingen over volkssoevereiniteit en veilige buurlanden. Hij is dus niet expliciet over de werkelike problemen, zoals die van de islam en de economische vluchtelingen, die de grote meerderheid van de vluchtingen vormen en die zich – door hun leugens – maar moeilijk laten scheiden van de politieke vluchtelingen of oorlogsvluchtelingen (die zogenaamd even komen schuilen maar vervolgens nooit meer terug gaan en in Europa paralelle samenlevingen willen vormen). De Hongaarse harde lijn is nodig omdat anders het hek van de dam is. Verder hebben de Hongaren al genoeg te stellen met hun half miljoen Roma (ooit verdreven door de steeds verder oprukkende Turken).

Asher
Hoofdredactie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De Joodse afkomst van mevr. Maitliss is totaal irrelevant in deze. Het gaat om haar optreden in dit interview en dat was hautain, denigrerend, beledigend en expliciet onder de gordel.

25
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x