Angela Merkel herdenkt terreurslachtoffers, behalve als ze Duits zijn

Schijnheilig politiek-correct verhaal

Angela Merkel op de herdenking van de terreuraanslag in Solingen

Titelfoto: Angela Merkel op de herdenking van de terreuraanslag in Solingen. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Welt

Vijfentwintig jaar geleden werd Duitsland opgeschrikt door een serie rechtsextremistische aanslagen. De gruwelijkste vond plaats op 29 mei 1993 in Solingen, waar jonge neonazi’s het huis van een Duits-Turkse familie in brand staken. Vier kinderen en één volwassene vonden hierbij een afschuwelijke dood.

Rechts-extreme aanslagen

Groot respect oogstte daarna de mater familias Mevlüde Genς die, ondanks het verlies van twee dochters, twee kleinkinderen en een nicht, opriep tot verzoening en zich sindsdien sterk maakt voor vreedzaam samenleven. Inmiddels 75 jaar, was ze op 29 mei jl. aanwezig bij de herdenking van het drama waar bondskanselier Merkel de familie bewogen toesprak. Uiteraard was dit eerbewijs aan de oude dame volledig op zijn plaats. Maar de toespraak van de bondskanselier was een gotspe. Merkel memoreerde in haar rede een lijst rechts-extreme aanslagen die “schrikbarend lang” is, maar vergat gemakshalve er bij te vertellen dat de lijst met aanslagen en gruweldaden, begaan door de “migranten” die zij zelf binnenliet, inmiddels veel langer is. “De slachtoffers en nabestaanden van deze daden hebben onze deelneming (‘tiefempfundenes Beileid‘) en zijn in onze gedachten”,  stelde zij in haar rede.

Berlijnse terreurslachtoffers

Ongetwijfeld zullen deze woorden door de nabestaanden van de twaalf terreurslachtofers op de Breitscheidsplatz in Berlijn met bitterheid aangehoord zijn. Want die werden, nadat een vrachtwagen op de kerstmarkt op hun dierbaren inreed, niet persoonlijk toegesproken door een zichtbaar bewogen bondskanselier. Die moesten het doen met een video van enkele minuten waarin Merkel een paar woorden van een papiertje las met evenveel empathie en emotie als een tentzeil. En werden pas 50 (!) weken na de aanslag in het Kanzleramt ontvangen nadat ze een messcherpe brief aan de bondskanselier hadden geschreven waarin ze aangaven dat de bondskanselier hen nooit schriftelijk of persoonlijk had gecondoleerd. En terecht stelden dat de aanslag kon plaatsvinden door haar gebrek aan politieke daadkracht en control.

Onbeschaamd

Echt onbeschaamd werd Merkel in haar toespraak toen ze naar artikel 1 van de Duitse grondwet verwees en de daaraan verbonden verantwoording voor politici; ze heeft die grondwet namelijk stelselmatig overtreden met haar vluchtelingenpolitiek. En je moet het toch maar durven zeggen: dat mensen beschermd moeten worden tegen vreemdelingenhaat en racisme, terwijl je honderdduizenden “migranten” ongecontroleerd binnenlaat en dus de eigen bevolking totaal niet beschermt.

Helmut Kohl

Angela Merkel was, zoals bekend, een pupil van Helmut Kohl; hij leerde haar het politieke vak. In haar ijskoude omgang met de slachtoffers van haar welkomstpolitiek trekt ze in feite de lijn van haar mentor door. Die ging in 1993 na de aanslag in Solingen niet naar de rouwdienst, want “hij had ook nog wel wat anders te doen” (“weil er weiß Gott noch andere Termine hatte”). Vijfentwintig jaar later zette ze de botheid van haar leermeester recht door wel voor de familie Genς te verschijnen en namens de Bundesregierung om vergeving te vragen voor de gemaakte fouten. Maar tegelijkertijd onderstreepte ze daarmee wederom dat haar eigen volk slechts bijzaak voor haar is. Want daar verschijnt ze niet.

Tweederangs

Ze kwam niet naar Keulen na de Sylvesternacht. Ze kwam niet naar München, niet naar Ansbach, niet naar Würzburg en niet naar Hamburg, toen het bloed daar door de straten spatte. Merkel zei in haar rede tot de familie Genς “dat het haar aan het hart ligt dat de familie zich in Duitsland veilig en goed voelt”. En bedankte de familie voor het feit dat ze hen toespreken mocht. Prima.

Maar waarom spreekt ze niet persoonlijk met de nabestaanden van de door asielzoekers vermoorde jonge vrouwen uit Kandel, Flensburg, Ahaus en Freiburg? Ze zou eens kunnen spreken met de jonge vrouw uit Burgwedel, die een messteek door een Syriër weliswaar op het nippertje overleefde, maar een deel van haar alvleesklier moet missen. Merkel doet het niet. Blijkbaar beschouwt ze slachtofers uit het eigen volk als tweederangs.

We kunnen alleen maar hopen dat een van haar opvolgers zich meer zal aantrekken van het eigen volk. En op zijn/haar beurt vergeving zal vragen voor Merkels schandalige bestuurlijke falen. En ons intussen een beetje schamen voor het feit dat de eerbiedwaardige Duits-Turkse oude dame werd getrakteerd op dit schijnheilige politiek-correcte verhaal.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Juanito
Juanito
5 jaren geleden

Door Duitse slachtoffers van moslim terrorisme te bezoeken, zou het Oost Duitse broekpak impliciet erkennen dat het moslim terrorisme haar (!) aangerekend kan worden. ZIJ is namelijk degene die op eigen houtje, zonder tussenkomst van de Bondsdag, de Europese partners of wie dan ook, besloot om hele hordes onaangepaste islamitische wilden in Duitsland toe te laten. Ze zal echt wel beseffen dat ZIJ het causale verband hierin is. Dat erkennen, zal deze huichelachtige, doortrapte kinderloze ‘mutti’ niet doen.
De grootste idioten hierin zijn Duitsers die afgelopen jaar opnieuw op haar gestemd hebben.

boris
boris
5 jaren geleden

Derde keer dat Germania Europa vernietigd. Nu door Adolf Merkel.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Ze heeft twee verdragen eenzijdig aan haar DDR-laars gelapt. Ik kan alleen maar totale minachting en walging opbrengen voor dit valse wijf. En haar paladijnen.

Joop
Joop
5 jaren geleden

Een voorbeeld van een totaal verknipt Oost-Duits wezen.

Vincent v d Berg
Vincent v d Berg
5 jaren geleden

”Zum kotzen” zeggen de Duitsers,dat doet deze dame in broekpak bij mij,alleen al bij het zien van een foto van haar.

karton
karton
5 jaren geleden

Deze oost-Duitse “mevrouw” blijkt steeds weer in staat om “gewone, normaal denkende” mensen te “beledigen” met haar optreden. Dit vrouwmens had reeds lange tijd geleden aan de kant geschoven moeten worden. Ons áller Rutte blijft maar achter haar aanhobbelen, zegt véél over haar maar óók over Rutte. Beide zijn n.l. nietsnutten, lachen alles weg en denken nog steeds álles te kunnen maken in hun landen; maar ik vrees dat ééns de afrekening zal komen. De tendens in Europa is wel die kant op ; zie nu weer Italië en nog steeds de Visegradlanden, die lak hebben aan Jan Cloot Korsakov en z’n vazallen.

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Dat “mens”(??) Merkel en haar trainer Kohl zijn de tweede ondergang van Duitsland in noch geen honderd jaar en dat schijnheilige gedoe met de turken plus het toelaten van een man die met twee vrouwen gehuwd is , is een duidelijk teken van volkomen dementie en dan is ze beweerdelijk de dochter van een predikant. Ze haalt de mensen die aanslagen plegen naar binnen heeft ze dat geleerd in haar Stazi tijd?.

Juan
Juan
5 jaren geleden

Dat dit Mensch maar snel oprot naar haar vluchthuis in Paraguay. Daar zijn in het verleden wel meer Duitsers neergestreken, vanwege “enige strubbelingen” in de Heimat.

Guido
Guido
5 jaren geleden

Heeft weinig met Merkel te maken, is hier ook beleid. Zie de moord op Theo.

trackback
5 jaren geleden

[…] hebben als Merkel niet zo nodig met daden en woorden keer op keer moest onderstrepen dat haar eigen vlag en volk maar bijzaak […]

Arie
Arie
5 jaren geleden

Het is precies wat Guido zegt, hieronder.
Dit heeft niks met Merkel te maken, maar alles met beleid.
Beleid van een politiek corrupte elite, die onder het motto “verdeel en heers” vijandige legers heeft uitgenodigd voor gratis huizen en uitkeringen.

Het terrorisme is niet eens het grootste probleem. In West Europa vallen ongeveer 200 doden per jaar door islamitisch terrorisme; grote delen van de wereld zouden daar graag voor tekenen.
Een veel groter probleem is de gigantische stijging van “gewoon” geweld. In Duitsland bijvoorbeeld steeg het aantal steek-incidenten met 600%, in 4 jaar tijd.
https://de.gatestoneinstitute.org/10503/messerverbrechen-deutschland
Voor seksueel geweld was dat 500% in dezelfde periode, linkje kan ik even niet vinden. Maar er is sprake van extreme problemen, wat niet raar is als we kijken naar de op eer, geweld en seksueel geweld gebaseerde clan-culturen waar deze mensen vandaan komen. In heel West Europa zien we hetzelfde beeld.

Daarnaast is er de kostenpost van honderdduizenden grotendeels onopgeleide, vaak zelfs analfabete immigranten. Na peperdure opvang komt er een duur traject van opleidingen en inburgeringscursussen, pas daarna komen ze op de arbeidsmarkt… Maar van eerdere immigratiegolven weten we dat het ruim 10 jaar duurt voor slechts de helft (!!!) een baan heeft van meer dan 30 uur per week. PS; met 30 uur werk betaal je nauwelijks genoeg belasting om alle subsidies (huur-, zorg-, kinderbijslag etc) te compenseren.

Het is al decennialang duidelijk dat massa-immigratie een kostenpost is, en toch gaan we er mee door. Alle problemen met de flinke toenames van (seksueel) geweld, Jodenhaat en potenrammen negerend.
Dat is beleid; kennelijk wil men het zo.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x