Tijd voor een nieuwe zuil: Verstandig Nederland

Verzet tegen permanent gedram voor multiculturele heilstaat

Verzuiling in Nederland

Titelfoto: De verzuiling in Nederland tot en met de jaren ‘60 van de vorige eeuw – bron: Co Loerakker, stripserie Van Nul Tot Nu

Net als veel Nederlanders maak ik me grote zorgen over een zelfislamiserende, politiek-correcte overheid die het eigen imago in EU-kringen belangrijker vindt dan welzijn en veiligheid van de eigen burgers. Ben ik daarom een “populist”, of alleen maar een verstandige Nederlander? Wat kunnen al die verstandige Nederlanders samen doen, als ze geen grip meer hebben op de eigen overheid? Zich verenigen in een nieuwe zuil, zoals Sid Lukkassen suggereert?

Dat ik niet de enige ben die zich grote zorgen maakt blijkt wel uit het gegeven dat onderstaande tweet bijna 500 keer werd ge-liked.

Bijna elke dag zou je wel zo’n opsomming kunnen maken van gebeurtenissen waarbij het lijkt dat het gezond verstand het onderspit delft. Sinds ik bovenstaande tweet verzond hebben we alweer de Douglas affaire gehad, waar een Nederlandse vestiging van de parfumerieketen het beleid van geen ostentatieve religieuze symbolen aan de kassa wilde handhaven. Een hoofddoekdame werd van de kassa naar het magazijn verwezen. Het duurde nog geen 24 uur of het hoofdkantoor in Duitsland had ingegrepen: hoofddoekjes zijn prima. Of die soepelheid ook wordt betracht als een kassamedewerker in monnikspij op het werk verschijnt, betwijfel ik.

Of wat te denken van een bericht als dit:

Terwijl we nog amper zijn bijgekomen van de Syrische asielzoeker die op Bevrijdingsdag in Den Haag als koppensneller optrad en drie mensen ernstig verwondde, doen onze autoriteiten hun uiterste best nog meer koppensnellers en would-be bommenleggers binnen te halen.

Hetze tegen Israël

Zo gaat het maar door. Het evenwicht is volkomen zoek. Het is gekmakend. We betalen een hoop belasting voor een publieke omroep. Dan mag je toch verwachten, dat die het conflict in Israël bij de Gazastrook evenwichtig belicht. Er is daar een horde van 100.000 opgewonden jongemannen met brandbommen en messen op een grenspost afgestuurd door terreurbeweging Hamas. Israël verdedigt zich. Over het inzetten van scherpschutters door Israël mag je vragen stellen, maar het lijkt wel alsof de publieke omroep er één grote anti-Israël hetze van maakt. Met geen andere bedoeling dan in Europa wonende moslims nog extra op te stoken en hun antisemitisme aan te wakkeren.

Nieuwsuur Agitprop

Ene Dieuwke van Ooij van de Nieuwsuur-redactie bakte ze wel heel bruin. Zij deed verslag over Gaza op basis van één Palestijnse bron over Israëlische soldaten, die beweert dat deze vanaf hun grenspost plassen over een verborgen Palestijns graf. “Israëlische soldaten gooien afval over onze graven” is de ophitsende titel van haar bijdrage. Over geweld en intimidatie van Hamas-zijde: geen woord. Ook verzweeg de publieke omroep dagenlang dat de meeste slachtoffers Hamas-terroristen waren in plaats van vreedzame demonstranten.

Over eenzijdige anti-Israël berichtgeving gesproken: de NOS presteerde het om een filmpje te maken over het ontstaan van Israël dat totaal eenzijdig was en bovendien aan elkaar hing van historische onjuistheden. Hierover op de vingers getikt door CIDI volgde een halfslachtig excuus en een correctie van slechts twee van de vele door NOS gedebiteerde onjuistheden.

Manipulatie

Zo worden we dag in, dag uit gemanipuleerd. Door politiek, media en het grote bedrijfsleven. Met geen ander doel voor ogen dan de multiculturele heilstaat af te dwingen en van Israël – de enige democratische staat in het Midden-Oosten – de grote boosdoener te maken.

Ik ben het zat en velen met mij. Maar zolang de zogenaamde kartelpartijen het heft in handen hebben, zal er niets veranderen. In eerste instantie was ik niet zo enthousiast over de suggestie van Lukkassen om een soort nieuwe conservatieve zuil op te richten voor verstandige Nederlanders, die het zat zijn om als halve idioten behandeld te worden door een verwende elite. Het voelt als een nederlaag; een toegeven dat we er geen grip meer op hebben.

Sid Lukassen is pessimistisch. Hij ziet deze nieuwe zuil niet ziet als een oplossing, maar meer als een tijdelijke schuilplaats. In zijn boek Levenslust en doodsdrift schrijft hij hierover: “Zo komen wij tot de slotsom dat de decadentie in Nederland en Vlaanderen grondig tot de cultuur van de bovenklasse is doorgedrongen. Zowel qua media als politiek. De oplossing lijkt te bestaan in een Nieuwe Zuil. En zelfs deze Nieuwe Zuil zal de naderende chaos in West-Europa niet voorkomen: wel kan zij dienen als schuilkelder of isolatieruimte”.

Somber perspectief

Niet een perspectief om vrolijk van te worden. Aan de andere kant slagen minderheden er steeds vaker in om met een paar keer klagen het beleid te kantelen. Ook al vertegenwoordigen die klagers bijna niemand. Zo zagen we na het optreden van enkele klagers de verbanning van Zwarte Piet bij de intochten van Amsterdam en binnenkort ook in Rotterdam en Den Haag, alsmede bij RTL en NOS. Van de week slaagden een paar klagers erin het beleid van de 2400 winkels van Douglas in West-Europa hoofddoekvriendelijk te maken. Politici, media en grote bedrijven zijn kennelijk doodsbang die paar procent stemmen of omzet te moeten missen.

Wat nu als wij, de “stille meerderheid”, ons vanuit onze nieuwe zuil gaan gedragen als een minderheid die zich misdeeld voelt, net als al die andere minderheden? Dreigen met een kopersstaking of massaal de kartelpartijen laten vallen? Desnoods onze eigen winkels beginnen en onze eigen publieke omroep? Dan zal de paniek in de Tweede Kamerfracties en in de raden van bestuur van multinationals groot zijn.

Alleen al daarom is het idee van een Nieuwe, Verstandige Zuil misschien toch de moeite waard.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
Puck van der Land
5 jaren geleden

Uitstekend artikel. Ook heel goed dat iemand het voor de ideeën van Sid Lukkassen durft op te nemen. Een nieuwe verstandige zuil waarbinnen je ideeën en gevoelens over wat er gaande is in Nederland en hoe je merkt dat je besodemieterd wordt door de NPO kunt uiten. Maar ook dat wanneer je een kritisch commentaar levert op de policor activisten je artikel niet voorzien wordt van een hetze-achtige kop die weinig recht doet aan de inhoud van je artikel en de bal opnieuw op de persoon wordt gespeeld. Ik zoek met een commentaar een kans om een open discussie te voeren . Niet om de messen te slijpen. Met een nieuwe verstandige zuil kan hopelijk een open en eerlijke discussie gevoerd wordt. Dat is ook waar Sid voor staat en daarin steun ik hem volledig.

rene schuiling
rene schuiling
5 jaren geleden

ik kan dit iniatief alleen maar toejuichen, dus ja graag

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

De berichtgeving over de rellen van Hamas was weerzinwekkend. Maar ach, wat kun je verwachten van een NPO die het compleet vernielen en in brand steken van de stad Hamburg ook als “protesten” in het nieuws bracht? Onze schijn-elite brengt zichzelf wel ten val. Daarin ben ik wat optimistischer.

Vincent vd Berg
Vincent vd Berg
5 jaren geleden

Het zijn allemaal mooie woorden,maar er zal niets veranderen wat de MSM betreft.
Ik kan u meedelen dat het alleen maar erger zal worden.
Meningen waar wij voor staan,die worden doodgezwegen,en worden ze geuit,dan ben je een racist of nazi.
De enige macht die ik en wij hebben is de MSM totaal negeren,en familie,vrienden etc wijzen op alternatieve media.
Mijn conclusie is,veel mensen zijn ontevreden,maar er wat aan doen is een brug te ver.

Dr Gert Jan
Dr Gert Jan
5 jaren geleden

Uitstekend Jan Gajentaan en Sid Lukkassen. Het lijkt een uitstekend idee, maar de praktische uitvoerbaarheid lijkt me een lastige opgave. Lid worden van FvD en stemmen op die partij of de PVV van Geert Wilders zullen eenzelfde doel bereiken.

lamberto
lamberto
5 jaren geleden

De decadentie en leeghoofdigheid van de huidige bestuurders is al zo ver gevorderd, dat er voor de weldenkende bevolking geen andere mogelijk over blijft dan via de door u geopperde “nieuwe zuil” op vreedzame wijze sturing te geven aan een maatschappelijke wending die mensen weer in de toekomst laat geloven.
Inzet, degelijkheid, sociale vaardigheden en weerbaarheid om het gezamenlijke gedachtengoed van het land te verdedigen tegen alle elementen die menen dit door bloed, zweet en tranen bevochten samenlevingsmodel naar de stortplaats te verwijzen, moet weer als leidraad voor ons allen gaan gelden.
De andere optie is die van het gewapende geweld, waarbij de genegeerde bevolking in ultieme woede vervallen de verraderlijke bestuurders met de haar bejubelende mee heulers liquideert.
Dit laatste zal als de heersende klasse zich zelf niet op korte termijn gaat corrigeren zeer zeker kunnen gaan gebeuren.
Een burgeroorlog ligt op de loer!
Al met al geen vooruitzicht om vrolijk van te worden.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Aantrekkelijke gedachte. De vraag is alleen wat die zuil moet inspireren. Protestantisme (AD 1517), Katholicisme (AD 313), en Socialisme (AD 1864) hebben diepe wortels en zijn ook ten diepste met elkaar verweven. Daarnaast hebben we Liberalisme (18e eeuw), Verlichting (17e/18e eeuw), Nationalisme (17e, 19e eeuw). De grabbelton van -ismes is gigantisch en ieder haalt er uit wat hem of haar als persoon of als partij te pas komt. Bourdieu stelde in 1999 dat we later terug zullen kijken op de huidige tijd (1989-2020) als een periode van kanteling waarin we drie eeuwen sociale, intellectuele en culturele vooruitgang teloor hebben laten gaan, tenzij we ons succesvol kunnen afzetten tegen het om zich heen grijpende obscurantisme. De zuil zou er dus een kunnen zijn van Anti-obscurantisme om de Nederlandse en Europese sociale, culturele en intellectuele vooruitgang in de nabije toekomst en daarna zeker te stellen.

Lars024
Lars024
5 jaren geleden

Klasse artikel. Graag meer-meer-meer van die nieuwe 4e zuil en minder-minder-minder van de afgebeelde 3 zuilen. Wie pakt de handschoen op?

Jannes
Jannes
5 jaren geleden

Wat zijn nou 500 likes op een bevolking van 17.000.000? Daarmee ga je geen oorlog winnen.
Zolang een ruime meerderheid, wat er gaande is niet eens opmerkt, het niet interesseert of het wel best vindt, is het trekken aan een dood paard.
En ja, ik stem al jaren met mijn voeten en met mijn bankbiljetten.

A Wilton
A Wilton
5 jaren geleden

Waarom conservatief, behoudend? Waarom niet innovatief en vooruitstrevend?
Laten we blijven nadenken over onze omgeving, over onderlinge verhoudingen en laten we vooruitgang nastreven.

trackback

[…] Net als veel Nederlanders maak ik me grote zorgen over een zelfislamiserende, politiek-correcte overheid die het eigen imago in EU-kringen belangrijker vindt dan welzijn en veiligheid van de eigen burgers. Ben ik daarom een “populist”, of alleen maar een verstandige Nederlander? Wat kunnen al die verstandige Nederlanders samen doen, als ze geen grip meer hebben op de eigen overheid? Zich verenigen in een nieuwe zuil, zoals Sid Lukkassen suggereert?…lees verder […]

trackback

[…] door de progressieve elite die buigt voor allerlei eisen uit de moslimgemeenschap. Jan Gajentaan schreef daar onlangs over op OpinieZ. Ikvind deze kritische houding terecht, maar een ‘nieuwe zuil’ zou de […]

Wouter Verkuijl
Wouter Verkuijl
5 jaren geleden

De illustratie van de Nederlandse zuilen is van Co Loerakker, uit de stripreeks “Van Nul tot Nu”.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Er is geen tegenspraak tussen behoudend en vooruitstrevend. Het gaat erom het goede te behouden zonder dat het vooruitgang te laten verhinderen. Reculer pour mieux sauter, zou je dat ook kunnen noemen.

Jan Strik
5 jaren geleden

Linkse politiek is gedreven door medelijden en schuldgevoel. Door onbegrip van de psyche zijn ze hier niet bewust van. Op basis van medelijden en schuldgevoel worden intellectuele theorieën gepredikt en bevochten. Helaas kan alleen lijden dit doorbreken. Er staat ons nog wat te wachten. CBS en het SPB worden teruggefloten met hun flutonderzoeken over veiligheid en geluk.

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

De vorige bevrijding kwam via Normandië en de komende bevrijding, de bevrijding van het politiek correcte tuig, zal naar ik veronderstel weer van buitenaf komen.

Volgens een of ander Duitse filosoof gebeurde in Nederland alles 50 jaar later dan elders. Burgers en MKB bedrijven die dus snel uit dit verstikkende politieke, sociale en culturele klimaat willen ontsnappen, kunnen beter emigreren.

Het is meer dan spijtig, dit te concluderen.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x