Het Westen slikt Hamaspropaganda over Gaza als zoete koek

Intacte grensafscheiding essentiëel voor veiligheid Israel

Oproer in de grensstreek van Gaza en Israël

Titelfoto: Oproer in de grensstreek van Gaza en Israël. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal BBC News

 

Al een paar dagen schrikt de wereld van de taferelen die zich in het grensgebied van de Gazastrook met Israël afspelen. Bronnen uit Gaza, zoals het ministerie van Gezondheid van Hamas, berichten over meer dan 58 doden en 2.700 gewonden. De veroordelingen vanuit het buitenland stromen binnen.

Amnesty International heeft het over excessief geweld door Israël en schending van het internationaal recht. Turkije haalt haar ambassadeurs terug uit Israël en de VS. Frankrijk veroordeelt Israël en roept op tot terughoudendheid. De onheilige alliantie van links en islam fulmineert via de sociale media breed en eensluidend tegen het vermaledijde Israël. En ook het vlaggeschip van de NPO, Nieuwsuur, zet een klassiek kwartiertje agitprop-TV neer.

Veiligheidsgrens

De acties van de Palestijnen zijn – naar eigen zeggen – gericht op het doorbreken van het hek en de veiligheidszone op de grens met Israël en het terugclaimen van hun land in de Joodse staat. Een blik in het recente verleden leert dat de veiligheidsgrens tussen Gaza en Israël eerder is doorbroken. De eerste keer was in september 2000, aan het begin van de Tweede Intifada. Het gat dat toen is ontstaan – in combinatie met de toen nog zeer poreuze grens tussen Israël en de West Bank – is debet geweest aan de grootste terreurgolf die Israël ooit heeft gekend.

Aantal Palestijnse zelfmoordaanslagen tegen Israël | 1998 - 2008

Aantal Palestijnse zelfmoordaanslagen tegen Israël | 1998 – 2008 – bron: Wikipedia

De Israëlische regering heeft hier lering uit getrokken: het strikt handhaven van een gepatrouilleerde en gehandhaafde no-go zone op de grens tussen Gaza en Israël voorkomt terreuraanslagen. In totaal zijn er tot dusver meer dan 400 illegale pogingen om de grens over te gaan tegengehouden. De succesvolle aanpak in dit gebied is overgenomen in de West Bank, waar in 2002 de bouw van ‘de muur’ is begonnen. Of liever gezegd het veiligheidshek, een grensafscheiding die voor 95% bestaat uit een stalen hek en een muur op plaatsen waar er geen ruimte was voor een hek met een veiligheidszone. In 2004 werd de bouw voltooid.

Effectief

Het effect was direct merkbaar. Het aantal terreuraanslagen en het aantal slachtoffers wat daarmee gepaard ging daalde aanzienlijk. De veiligheidsafscheiding was militair gezien een succes. De terroristen was een dodelijk instrument afhandig gemaakt. Zij moesten overschakelen op andere, minder effectieve, middelen, zoals raketten, auto’s en messen. Israël heeft gezien de effectiviteit van deze maatregelen voor de veiligheid van haar burgers besloten om de grensafscheidingen met de Palestijnse gebieden te allen tijde te beschermen.

Nu, 2018, doet Hamas een nieuwe poging om de grens tussen Israël open te gooien. Niet omdat zij vredelievend willen demonstreren. Of omdat zij willen dat hun grieven gehoord worden. Ja, dat verklaren zij in het Engels, voor de naïeve westerse burger. In het Arabisch was de boodschap voor haar eigen achterban heel wat grimmiger en glashelder: “breng messen of pistolen mee en gijzel Israëlische burgers of soldaten”.

Hamas-propaganda

Achter wat Hamas tegen haar achterban vertelt ligt een lugubere wens: het bewust creëren van slachtoffers onder de eigen bevolking. Zo nodig honderden doden en duizenden gewonden. Deze ‘martelaren’ worden in het Westen probleemloos ingezet als politiek kapitaal. Zo wordt de goedbedoelende, maar o zo naïeve Westerse mens voor het karretje gespannen van diegenen die bereid zijn mensenoffers brengen voor het hogere doel. Zonder zich er van bewust te zijn, zijn ze consumenten geworden van de producten die Hamas levert. Dood en verderf, verkocht als zorgvuldig geënsceneerd slachtofferschap voor de Palestijnse Zaak. Zonder de gretige aftrek van dit gruwelijke Hamas-theater had het product geen enkele waarde gehad. Ze zouden er subiet mee stoppen.

Kanttekeningen

In de media worden kritische kanttekeningen geplaatst bij de acties van Israël. Is er geen andere, betere manier om op te treden? Een greep uit een aantal vragen en opmerkingen:

“Waarom schieten met scherp?”

Soldaten van de IDF krijgen heldere richtlijnen hoe de vijand benaderd dient te worden. Deze Rules of Engagement worden niet ad hoc aangepast aan de situatie. Ze worden continu geëvalueerd op militaire en ethische criteria. De richtlijn is dat als de veiligheid van Israëlische soldaten en burgers direct in het geding is er met scherp mag worden geschoten.

“Met een betere muur hoef je niet te schieten, toch?”

Een veiligheidshek is onderdeel van een breder verdedigingssysteem. Er is in de geschiedenis geen enkele grensafscheiding geweest zonder fysieke bewaking. Egypte pakt de afgrendeling van zijn grens met Gaza nog rigoreuzer aan. Er is een stalen muur opgetrokken die 18 meter diep de grond ingaat. Alle smokkel- en terreurtunnels zijn onder water gezet. Ook is de grensovergang bij Rafah al jaren gesloten voor goederen- en personenvervoer. Egypte heeft duizenden huizen gesloopt om een bufferzone te creëren van 1000 meter breed en werkt aan plannen dit te verdubbelen tot 2000 meter. En nog steeds vinden er vanuit Gaza gewelddadigheden en aanslagen plaats in de Sinaï waarbij het Egyptische leger nietsontziend terugslaat.

“Israël pikt land in!”

Gaza is niet bezet. Israëlische soldaten en burgers hebben in 2005 Gaza verlaten. Hun land, huizen en bezittingen in Gaza werden opgegeven in ruil voor vrede en vervolgens verwoest door de Palestijnen. Bedrijven werden veranderd in productieplaatsen van en lanceerinstallaties voor raketten. Het is geen burenruzie over aan wie een stuk grond precies toebehoort. Voor Israël is het een existentiële kwestie om terroristen buiten de deur te houden die er op uit zijn de Israëlische bevolking te verdrijven en te vermoorden. De geschiedenis leert dat deze zorg niet onterecht is.

“Kinderen worden doodgeschoten!”

De ouders van deze kinderen zetten hun kinderen willens en wetens in de vuurlinie, daartoe aangemoedigd door hun leiders. Hamas hoopt op zoveel mogelijk slachtoffers, want de naïeve westerse burger is altijd bereid om de schuld hiervan volledig bij het schandalige optreden van Israël te leggen. Ook in het verleden heeft Hamas kinderen ingezet als menselijk schild, bijvoorbeeld als ‘bescherming’ voor terroristen, wapenopslagplaatsen of in scholen verstopte raketinstallaties.

Conclusie

De kern van de zaak is dat Hamas geprobeerd heeft een gewapende aanval te plegen op het verdedigingssysteem van Israël. Dat is mislukt. Zij hebben deze poging geprobeerd te verpakken als een vredelievende demonstratie. Een aperte leugen – zoals blijkt uit onderstaande tweet van nota bene een hoge Hamas-functionaris – maar één waarin een hoop mensen toch graag willen geloven.

Het Israëlische leger heeft gepast gereageerd op de agressie uit Gaza door het adequaat beschermen van haar grens en haar burgers. Het toestaan van illegale grensoverschrijdingen is geen optie, gezien de ervaringen uit het verleden met een lange reeks zeer bloedige aanslagen.

Zodra mensen in het Westen stoppen met het slikken van de zoete koek van Hamas en de zorgvuldig gecultiveerde slachtofferrol van de Palestijnen zullen deze dwaze, zelfvernietigende acties ook verminderen. Zolang het Westen in de Hamas-spin trapt en Israël eenzijdig blijft veroordelen, zal Hamas bewust blijven aansturen op moord en doodslag onder de eigen burgers.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Het Westen slikt altijd alles wat anti-Israel is. Dat schijnt politiek correct te zijn maar hier is het duidelijk dat Hamas er alles aan heeft gedaan om haar eigen volk (jongeren en ouderen) te vermoorden. Israel moet haar grenzen verdedigen om zo haar burgers te beschermen iets dan Nederland ook zou moeten doen haar burgers beschermen tegen die toevloed van zgn. asielzoekers anders worden we net als Zweden en Engeland een islamitische provincie als we dat al niet zijn.

WFM de Lepper
WFM de Lepper
5 jaren geleden

Waarom wordt, willens en wetens!!, door ALLE linkse media, ook in het buitenland, dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om Gaza in en uit te komen! Namelijk via Rafah…tenminste als die Palestijnen zich gedragen.
Zie het uitmuntende artikel van Khaled Abu Toameh: “De werkelijke blokkade van de Gazastrook”. Zo juist verschenen op de site van het Gatestone Institute.
.
Israel moet kapot; linksom of rechtsom en die smerige eu-tante, (haar naam begint met M, ze is Italiaanse EN communiste), werkt daar driftig aan mee, met als haar baas, die comazuiper.

Nederland: hoe ver en hoe diep kunnen we nog zinken…?

Ted
Ted
5 jaren geleden

Ongefilterde eenzijdige Hamas propaganda met een extra kers op de slagroom. Wordt de NOS tegenwoordig door Iran gefinancierd?

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

De West-Europese “leiders” zijn een stel naïve sukkels en de kiezers die hen in het zadel houden eveneens.

Zo’n muur, of die nou aan de grens van Israël staat, aan de zuidgrens van de VS of aan de grens met Hongarije, is bittere noodzaak om ongewenst volk / illegale grensoverschrijders buiten de deur te houden. Iedereen kan zien wat er gebeurd als zo’n bouwwerk ontbreekt.

Zelfs na 70 jaar kunnen die Arabieren geen vrede sluiten of een fatsoenlijke staat opbouwen, ondanks de toegeschoven miljarden. Nee, wapens en tunnels zijn natuurlijk veel belangrijker voor deze religieuze blinde massa met hun achterlijke middeleeuwse ”leiders”.

emilia
emilia
5 jaren geleden

Ik schaam me diep voor mijn eigen onwetende,domme en naïeve( maar ook gemakzuchtige- laat een ander maar voor mij denken en een mening vormen- medeburgers hier in het Westen. Probeer dit artikel op de agenda van de NPO-nieuwsgaring te zetten.
Laat nou eindelijk eens de schellen van de ogen vallen van onze wegkijkende regering.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Met al die miljarden had Gaza en tweede Hong Kong kunnen zijn. Of een bloeiende streek als Abu Dhabi met indoor-skibanen en luxe winkelcentra, maar neen, de ziekelijke Jodenhaat wordt door de Palmaffia-leiders belangrijker gevonden. Losers.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x