Overheid negeert onderwerpingsideologie islam

De ‘verwarde man’ als bewuste uitvlucht

Steekpartij door verwarde man in Den Haag

Titelfoto: Gewonden bij steekpartij door verwarde man in Den Haag (5 mei 2018). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal District Acht

De autoriteiten in Nederland gebruiken voortdurend de term ‘verwarde man’ om onze angst voor islamterrorisme te bezweren. Dat gebeurt vooral op advies van terrorisme-expert Beatrice de Graaf, om ons op de mouw te spelden dat Nederland gevrijwaard is van terrorisme.

Want in de kern vindt de overheid ons oerdomme sukkels en denkt ze ons alles wijs te kunnen maken. Eerst kon dat ook, want journalisten schreven klakkeloos over wat de autoriteiten in hun persberichten bij elkaar zwetsten en lieten talking heads kritiekloos onzin verkopen op radio en tv.

Maar dankzij zelfgemaakte filmpjes op social media en Google wordt het gespin van de overheid vrijwel onmogelijk. We geloven het allang niet meer, deze  versluiering van de duidelijk zichtbare waarheid. Zoveel incidenten, dat is geen toeval meer. Dat is een patroon.

Wat is het nou?

Is het een verwarde man of is het terrorisme? Politie en bestuur hanteren grofweg de volgende definities.

“Terrorisme is het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappijontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.”

Terwijl de politie onder verwarde personen verstaat : “Eenieder die vanwege zijn al dan niet tijdelijke verstoorde oordeelsvermogen gedrag vertoont waarmee hij zichzelf of enige ander in gevaar brengt en/of een bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid.”

Gezond verstand

Psychiater Esther van Fenema pleit ervoor om het vaststellen van psychische aandoeningen als ‘verward zijn’ vooral over te laten aan een psychiater en gewoon het gezond verstand te gebruiken. “Iemand met een mes die Allahu Akbar roept is bijna altijd gevaarlijk en een dolende bejaarde die ‘Merry Christmas’ schreeuwt in de zomer meestal niet”, zegt Van Fenema in ‘Verwarde man of vrouw voor dummies’.

Maar hoe zit het dan met de definitie van terrorisme? Dan kom je uit bij Ideologische motieven. Een ideologie is een geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de maatschappij, dat leeft binnen een maatschappelijke groep, een denkstroming of een sociale klasse.

Umma

Bijna niemand durft het hardop te zeggen, maar de islam voldoet perfect aan deze definitie. Arabist Arthur van Amerongen wijst op het begrip umma, de wereldgemeenschap van moslims, inclusief de miljoen soennieten in Nederland. Dat is een maatschappelijke groep, een band van mensen die sterker is dan elke landsgrens, dan elke kleur, dan elke leeftijd. Een stam waar je als moslim bij hoort. De umma wordt sinds 1924 – na de afschaffing van het kalifaat – officieel niet centraal geleid. Maar Saoedi-Arabië is wel het gidsland bij uitstek. En thans is de umma wereldwijd razendsnel aan het radicaliseren. Het salafisme rukt op en is via de diaspora de binnenlandse politiek van diverse westerse landen aan het beïnvloeden.

Robbert van Lanschot schreef reeds in 2016 in de Volkskrant: “Moslims in de hele wereld kijken met ontzag naar Saoedi-Arabië. Het land (..)  geldt voor velen in religieuze kwesties toch als de Gouden Standaard. Dit helpt het land ook bij de ‘export’ van salafisme. In islamitische boekhandels, ook in Nederland, ligt vrijwel uitsluitend Saoedische lectuur.”

Om nog maar te zwijgen van de financiering van moskeeën, islamscholen en haatpredikanten, zoals onlangs in het nieuws.

Instrument

Tegelijkertijd is ook Erdogan druk bezig via onze democratie poot aan de grond te krijgen in Nederland en Duitsland. DENK is er nu al in geslaagd in talloze gemeenteraden binnen te komen. Democratie is voor Erdogan en dus voor DENK alleen maar een voertuig voor een hoger doel. In zijn speeches in het parlement benadrukt Erdogan expliciet dat je in de context van de islamitische samenleving moet beseffen dat democratie niet meer is dan een instrument. “Democratie dient een volksbelang, geen groter islamitisch belang,” zegt hij.

Allesomvattende ideologie

Alles wijst dus in de richting van een ideologie die de islam boven alles stelt, die de grondwet uiteindelijk ondergeschikt maakt aan de sharia, die de maatschappij als geheel op islamitische leest wil schoeien. Als dat geen ideologie is, dan weet ik het niet meer. Een ideologie die op geen enkele wijze vergeleken kan worden met welke religie dan ook, zoals het christendom. Het christendom is immers al eeuwen geleden afgestapt van het idee om de maatschappij op religieuze basis in te richten, terwijl het in de wereld van nu wemelt van islamitische staten en er spoedig in Afrika nog veel meer zullen volgen.

Onderwerping als doel

De islam is een ideologie die jihadisten voortbrengt, die zich gestimuleerd vanuit de Koran bedient van geweld om af te dwingen dat we geen kritiek uiten, dat we geen cartoons meer tekenen, geen grappen meer maken over Mohammed, (foto’s en beelden van) vrouwen omhullen in doeken, mannen en vrouwen gescheiden houden, gebouwen volplempen met gebedsruimtes. We worden gedwongen betonblokken neer te leggen tegen witte bestelbusjes, of op straat metalen kragen of kogelwerende vesten te dragen tegen flitsende messen en suizende kogels. Dit alles opdat wij ons bekeren en onderwerpen aan deze ideologie.

Zolang de overheid de islam in de 21e eeuw nog ten onrechte als “een religie” blijft zien in plaats van als een kwaadaardige ideologie en de islam alle ruimte blijft bieden, gaan wij onze onderwerping keihard tegemoet.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Schaap (@JanZwartschaap)

Het artikel van YorienvdH in Opzij geeft weer een mes scherpe analyse van de doelstellingen en bedreigingen van de islam voor onze samenleving; van een “overheid” die maar blijft wegkijken en blijft ontkennen dat de islam op onderwerping uit is. Dit leidt tot onze ondergang, tenzij wij voor onze rechten durven op te komen en de islam uit ons land jaagt.

Drs. O.P. Zouten
Drs. O.P. Zouten
5 jaren geleden

Wat ons te doen staat, burgers van dit land, is dat wij de partijen weg moeten stemmen die verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de huidige situatie. Dat zijn ’toevallig’ ook nog de partijen die wegkijken en net doen alsof er niets aan de hand is.
Dat zou een goed begin kunnen zijn voor verandering op het immigratie dossier.

karton
karton
5 jaren geleden

“Terrorisme-expert ” Beatrice de Graaf weet absoluut niet waarover zij praat als zij ’t heeft over terrorisme. Zij aanschouwt de wereld, dus óók NL, vanachter haar eikenhouten bureau en weet NIET wat er om haar heen gebeurt. Het terrorisme is reeds langere tijd aanwezig, óók in NL. Zwart rijdende “vluchtelingen” worden uit een bus gehaald waarna zij de politie bekogelen met stenen; in den Haag steekt een “verwarde man” (ammehoela, het was een islamitische terrorist) een aantal onschuldige mensen doelgericht in hun nek daarbij zijn God aanroepend. Dit zijn maar twee voorbeelden van terrorisme, maar de meeste terroristische daden, die in Nederland plaatsvinden, worden stil gehouden als er geen autochtone getuige(n) is/zijn. Zelfs Justitie en politie krijgen een spreekverbod opgelegd. Ik weet van een steekpartij in Arnhem/Velp, gepleegd door een “vluchteling”, een toevallige passant werd levensgevaarlijk gewond; kwam nóóit in de pers, politie/justitie en het betr. AZC kregen een spreekverbod.
Praat mij niet meer over “verwarde mannen”, die mannen huizen n.l. in “den Haag” !!!!

Els
Els
5 jaren geleden

Beste drs. O.P.Zouten. Anderhalf miljoen Nederlandse burgers zijn zich hier al jaren van bewust. Helaas zullen de andere vijftien en een half miljoen Nederlanders mét de door hun gekozen partijen, blijven wegkijken. Ik heb tenminste de hoop opgegeven.

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Onze zgn. overheid zijn helden op sokken en luisteren naar Brussel want ze hopen op een baantje daar

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Negeert? De overheid faciliteert deze islamofascistische, antisemitische en seksistische ideologie. Politiekorpsen organiseren zelfs iftars tijdens de ramadan. Compleet idioot. Het is lafheid vermomd als hoffelijkheid, zoals mr Hiddema het treffend omschreef.

trackback

[…] en islamisering verholpen? Nee, maar zoals Bolkestein ooit zei: de euro zal vanzelf in mist opgaan. Islamisering is een verhaal apart, maar ook hier geldt dat zonder beperking van immigratie ieder streven tot […]

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x