Follow the leader

De alliantie Trump-Israël tegen anti-Westerse veroveringsdrang

President Trump staat de media te woord over opzeggen Iran-deal

Titelfoto: President Trump staat de media te woord over opzeggen Iran-deal

De kaarten worden geschud. Wie niet meedoet profiteert niet. De decadente EU vertoont de kenmerken van het einde van het Romeinse rijk.

Te lang gekoesterde welvaart in de handen van bekrompen ideologen die zich ongecontroleerd in ons bestel hebben genesteld bepalen de koers. Een EU die aangetoond verrot is vormt het visieloos bestuur van een collectie verwarde naties zonder verdedigbare waarden. Het bloed van de Verlichting is opgeruimd en vergeten. Maar het schaart zich in de rij vergeten gebeurtenissen vanaf Gilgamesj tot Churchill omdat het schoolcurriculum is aangepast aan de gerobotiseerde zombies die straks willoos de economie vooruit moeten helpen.

Onverschilligheid

Dat het verleden hard op onze decadente muur van onverschilligheid bonkt, beseft haast geen mens. Het is ondoenlijk uit te leggen dat Donald Trump dat besef wel heeft. Of hij via het Sumerische Gilgamesj-epos, de Assyriologie of de geschiedenis van Mesopotamië tot de strijd tegen IS kwam doet er niet toe. Maar het collectief verleden dat zich vandaag zo duidelijk opdringt in de millennia oude conflicten wordt door hem als een vorst uit de oudheid aangepakt.

Hoewel de pers ons wijsmaakt dat het opzeggen van de Irandeal door de Trump-Administratie is ingegeven door Republikeinse haat voor het onder Democratisch regime tot stand gebrachte akkoord, is dat natuurlijk alleen maar politieke bijvangst. Dat het mullah-regime op termijn aan nucleaire wapens wordt geholpen, zoals het oude akkoord toestond, kan geen zinnig mens waarderen. Oogluikend drugstransporten naar Zuid-Amerikaanse landen faciliteren om Hezbollah te financieren, zoals Obama toestond, is levensgevaarlijk. Niet in de laatste plaats voor Israël.

Achilleshiel

Nu mag men Israël haten zoveel men wil, maar wie de balans in de wereld een beetje begrijpt, snapt dat daar de Achilleshiel van de westerse beschaving zit. In elk geval snapt Trump dat en handelt dienovereenkomstig. Het eerste bezoek na zijn inauguratie was dan ook het kruitvat dat we het Midden-Oosten noemen. Sindsdien zijn daar in recordtempo de kaarten geschud. Dat de VS daar ook economisch de vruchten van plukt is ook weer mooie bijvangst. Dat de EU er onwetend als een onnozel kind achteraan hobbelt in volstrekte onkunde en onwil is een veeg teken en vraagt om introspectie.

Strijd tegen totalitarisme

Het opnieuw verwelkomen van het antisemitisme past in die eeuwige strijd zoals die onlangs opbloeide met de stichting en ondergang van een nieuw kalifaat. IS is goeddeels verslagen, voor nu, maar de revenuen blijven en wachten op een nieuwe kans. Politiek vertaalt de EU dat als ‘vreemdelingenhaat’ en andere nieuwe termen om haar onmacht ertegen te verbloemen. Een decadente eindfase, zoals we bij de Romeinen zagen, kan 1:1 gelegd worden op de huidige apathie.

Een bijzondere alliantie tussen de christelijke VS en de Joodse staat onder leiding van Donald Trump heeft de handschoen opgepakt en strijdt tegen de totalitaire heersers met veroveringsdrang die het op onze beschaving hebben gemunt. Dat Trump zijn real estate  beschermt is bijvangst. Als Israël valt, valt de westerse beschaving.

Weerbaarheid

Nu hoor ik u zeggen: Israël is de sterkste mogendheid in het Midden-Oosten dat, als het haar leger volledig ontplooit, over Syrië, Libanon en Iran heenloopt, maar zo simpel werkt de moderne oorlog niet (meer). Politiek en onderwijs moeten draagvlak creëren voor het consolideren van onze cultuur. Zonder het besef dat het luie decadente leven dat ons te vet, ongezond en dom heeft gemaakt ook weerloos is tegen de overheersingsdrang van een ideologie gericht op overname van gebieden en onderwerping, vraagt weerbaarheid. Die is er niet. Er heerst verwarring en onkunde. Niet alleen ons onderwijs heeft gefaald, ook het kapitalisme van de EU, waarin een zelfbeschermend mechanisme zit ingebouwd, voldoet niet. De neutronenbom, die alleen mensen doodt en gebouwen (real estate) laat staan was daar een voortreffelijk voorbeeld van.

Media snappen geo-politiek niet

Israël heeft woensdagnacht laten zien binnen één nacht de opgebouwde Iraanse stellingen in Syrië onschadelijk te kunnen maken. De Mossad wist onlangs de Iraanse bedoelingen na een inbraak in Teheran te openbaren. De volgevreten Europeanen lachten schamper en zagen er een publiciteitsstunt in. Na de vernietiging van raketbases in Syrië door het Israëlische leger komen media niet verder dan te melden dat Israël een oorlog met Iran vreest. Je hoeft geen strategisch genie te zijn om te snappen hoe vreemd die conclusie is.

Voor de pers, die gewend is in het frame van de Palestijnse jihad te publiceren, is dit geopolitieke spel te ingewikkeld. De opeenvolging van onwelgevallige feiten die zich nu in hoog tempo in het Midden-Oosten afspelen, benen zij niet bij. Israël heeft nooit oorlog gewild, met niemand. Als dat zo was geweest, was het nu een territoriale grootmacht. Het is een territoriale dwerg. Maar als oorlog onvermijdelijk blijkt, slaat Israël als eerste toe. Dat is het motto van de IDF en dat zag men vannacht geëffectueerd.

Hezbollah

Start-Up Nation Israël, waar al uw fijne gadgets zijn uitgevonden, heeft niet de prioriteit om oorlogen te voeren. Maar terwijl Rotterdam zaterdag achter Nida – een dependance van Hamas – aan tegen Israël marcheert, neemt de Joodse staat geen halve maatregelen tegen Hezbollah, de Iraanse proxy. Demonstranten zoals in Rotterdam liepen na de inauguratie van Donald Trump achter jihadiste Linda Sarsour aan en riepen om het hoofd van de president.

Zaterdag zullen de mullah’s tevreden naar Rotterdam kijken. Als hun hoofd er nog op zit tenminste.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
5 jaren geleden

Precies,opzouten met die aanhangers van de Islam .in de laatste paar jaar worden honderden jaren van cultuur plots verboden of verdwijnen die in de vuilnisbak omdat onze nieuwe bewoners zich eraan storen ,weg wezen als het je hier niet aanstaat ,ga lekker terug naar de zandbak en ga je daar druk lopen maken .

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

En wij begrijpen het ook. de USA heeft eindelijk weer een echte President en geen moslim oplichter en leugenaar zoals die obama

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Drugstransporten naar Zuid-Amerika om de slagers van Hezbollah te financieren als onderdeel van een deal om de gestoorde dictators in Iran aan een neutronenbom te helpen. Knettergekker moet het niet worden. En goedgelovige VN-meisjes die hier aan meewerken worden Minister in ons land. Er komt een keiharde reset aan. Het Perzische volk roert zich al.

Dr. Swonchek
Dr. Swonchek
4 jaren geleden

Fijn nog zo’n goed stuk over wat the Donald allemaal in gang heeft gezet. Het voelt overigens zeer ongemakkelijk om waar te nemen wat er in 010 allemaal aan de hand is. Je weet wel 010 is not just a code & feyenoord “Kijkt met weemoed terug naar de dagen zonder islamisering” cheers een rotterdammert

Hans
Hans
5 jaren geleden
Agatha Boon
Agatha Boon
5 jaren geleden

De bovenstaande tekst klinkt onheilspellend.
Geopolitiek: Waar staat Israël als het tussen VS en China gepositioneerd wordt: dichter bij VS of bij China?
Is deze actie van Trump een onderdeel van díe keuze?

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x