Beleidsbepalers doen niets tegen buitenlandse financiering moskeeën

Politici en overheid kijken weg

Titelfoto: As Soennah Moskee Den Haag. Screenshot YouTube-video, kanaal NieuwsItems

We hebben ophef. Eindelijk, zou ik bijna willen verzuchten. Eindelijk, omdat we hardop spreken over een probleem dat onze maatschappij ernstig bedreigt. Bijna, omdat dit niet de eerste keer is dat controverse rondom moskeeën en onwenselijke buitenlandse inmenging in Nederland voor ophef zorgt, maar het tot nu toe altijd bij ophef blijft.

Actie blijft achterwege. Zou het dit keer anders zijn? Gaat er nu wél ingegrepen worden om verdere escalatie en vervreemding te voorkomen?

Onder het tapijt geveegd

Noem me cynisch, maar ik heb er tot nog toe weinig hoop op dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Het maakt niet uit met hoeveel problemen en excessen ze geconfronteerd worden; de beleidsbepalers in dit land weigeren structureel het gevaar van de islamisering serieus te nemen en zich hiertegen te verweren. Het probleem wordt zo lang mogelijk ontkend of onder het tapijt geveegd. En als het écht niet anders kan, dan is men even ‘geschokt’ – om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.

We zien een burgemeester Krikke van Den Haag die de verstrekte subsidie aan de As Soennah moskee bagatelliseert en zich haast om te zeggen dat de islam vooral het probleem niet is. We zien een minster Dekker die aangeeft de lijsten met dubieuze financiers niet openbaar te willen maken omdat dit de diplomatie in de wielen zou kunnen rijden. Prachtig, maar ondertussen hebben we op lokaal niveau wel te maken met de desastreuze gevolgen van die dubieuze geldstromen, zonder dat we van het Rijk de mogelijkheid krijgen om dit zelf te monitoren. Verder dan controle op de jaarrekening komt de minister niet – en dan is hij gemakshalve vergeten dat publicatie daarvan nu al verplicht is om in aanmerking te komen voor de ANBI-status. Ik kan vast verklappen wat daar in de praktijk mee gebeurt: helemaal niets.

Sharia-promotie

Wegkijken heeft ertoe geleid dat we ook in Nederland te maken hebben met moskeeën die aan de voorkant spreken over tolerantie en integratie, maar aan de achterkant hun achterban blijven voeden met de boodschap van de ware islam, onder andere onder invloed vanuit de Golfstaten en de Moslimbroederschap. We hebben een niet aflatende stroom aan buitenlandse predikers gezien die spreken over de onderdanigheid van de vrouw, de smerigheid van joden en homo’s en de ongelovige honden en afvalligen. Die prediken dat de sharia de beste ordening is. Die dat ondermijnende vergif steeds verder in onze samenleving verspreiden, zodat we in Nederland anno 2018 politici in het Nederlandse parlement horen zeggen dat islam inderdaad de beste ordening is, en de voorman van NIDA horen verkondigen dat hij de sharia boven de Grondwet plaatst.

Salafisme groeit

Ondertussen groeit de invloed van buitenaf en neemt de omvang van het salafisme en haar aanhangers toe. In het bijzonder onder jongeren, wat natuurlijk extra zorgwekkend is. Dit is geen probleem waar we over een generatie vanaf zijn, maar dat juist per generatie verder zal toenemen. We laten dit gebeuren zonder consequenties en ondertussen blijven we ons verbazen dat steeds meer jonge mensen ervoor kiezen onze waarden de rug toe te keren en volledig te leven binnen hun eigen islamitische zuil. In de zuil waar we moskeeën hebben die illegale shariahuwelijken sluiten. Waar we moskeeën hebben waar radicale buitenlandse predikers de deur platlopen. En dan vinden we het vreemd dat we te maken hebben met radicalisering en wijken waar meisjes en vrouwen niet meer de straat opkunnen zonder door hun broers en neven gecorrigeerd te worden. Wijken waar je tijdens de ramadan verplicht bent om mee te doen als moslim.

Het antisemitisme en de intolerantie tegen homo’s blijven maar groeien, maar ondertussen staan we gewoon toe dat kinderen opgroeien in moskeeinternaten, islamitisch onderwijs genieten of koranles krijgen, al dan niet gesponsord vanuit Saoedi Arabië of Turkije.

Ons land in de aanbieding

Haatpredikers kunnen ongestoord ons land bezoeken en zelfs een Hamas-conferentie wordt geen strobreed in de weggelegd. Ondertussen worden we keihard uitgelachen door de fundamentalisten en salafisten, die er niet over uit kunnen hoeveel geluk ze hebben met useful idiots in ons kikkerland, die geen grenzen wensen te stellen aan intolerantie en liever onze vrijheden en westerse normen in de uitverkoop gooien. In de aanbieding: een voorheen gaaf en beschaafd land met goede voorzieningen, nu volledig uitgewoond en om zeep geholpen door doorgeschoten tolerantie en een soort aangeboren onmogelijkheid om “tot hier en niet verder” te kunnen zeggen.

We gaan het debat over buitenlandse invloeden in Rotterdam binnenkort voeren in de gemeenteraad. Wat mij betreft spreken we daar over concrete maatregelen die ongewenste inmenging moeten tegengaan. Zoals het toepassen van de wet BIBOB en het realiseren van een zwarte lijst zodat omstreden organisaties geen voet aan de grond meer kunnen krijgen in onze gemeente. Dus geen pand, geen school, geen welzijnssubsidies en zeker geen toegang tot het netwerk van sleutelfiguren die radicalisering zouden moeten bestrijden.

Links draait weer

Ik houd mijn hart vast voor dit debat omdat we we nu al zien dat links draait. Het mag toch weer niet gaan over de islam. Dat is stigmatiserend. Het mag niet alleen gaan over religie in den brede en we moeten ook gaan kijken naar de financiering van politieke partijen.

Ik ben benieuwd of de partijen nog in staat zijn om hun politiek correcte bril af te zetten en te concluderen dat we dit debat concreet en over maatregelen moeten voeren. Niet in de laatste plaats omdat we dit moeten doen met een partij in de gemeenteraad die onderdeel is van het probleem. Burgerraadslid Bas van Noppen van NIDA heeft als voorzitter van moskee de Middenweg in Rotterdam onder andere geld gekregen uit Qatar.

Hoe ga je een probleem bestrijden als je systeem al zo ver geïnfecteerd is?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bosgeus
5 jaren geleden

Onze waarden?
Dit volk is zo ontworteld van haar eigen waarden, dat het zich op geen enkele wijze kan verdedigen tegen islam. Democratie is hier ingesteld in 1848, 5 jaren later werden er hier bisschopszetels geïnstalleerd dankzij die democratie. Onder protest van Koning Willem III en ondanks de Aprilbeweging. En dat was hetzelfde als wat er nu gebeurd. Behalve dan dat de huidige koning niet de kant van verzet kiest. Zou die ook niet kunnen.
Onze waarden worden al aangevallen vanaf de 17de eeuw, islam is daar voor heden een middel en geen doel.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

@Karel // 2 mei 2018 11:55 at 11:55: Die openlijke uitlevering aan de Islam is volgens sommige denkers een uitvloeisel van twee gegevens; Het Coudenhove-Kalergi-plan en de Resolutie van Straatsburg in 1975, kortweg Oil for Immigration. Google maar eens op. Dit wordt allemaal snel weggezet als rechts complotdenken maar een feit is dat er in Europa een heuse Kalergi Prize bestaat. Voor mensen die zich hebben ingezet voor de eenwording van Europa, massa-immigratie en alle dramatische gevolgen. Recente winnaars zijn geen onbekenden: Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Herman Van Rompuy, Angela Merkel, Martin Schultz en dit jaar Emmanuel Macron. Je leest en ziet er alleen niks over in de kranten en bij de NPO. Er is ook een prijs voor de Jeugd, voor groepen die blind EU-beleid steunen met EU-subsidie: http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/nl/previous-laureates/prev_winners_2008.html

Karel
Karel
5 jaren geleden

Ik kan maar niet aan de indruk ontkomen ,dat Europa en Nederland willens en wetens uitgeleverd wordt aan de Islam. Dit is het doel en gebeurd niet zomaar.Waarom????Ik begrijp er niets van.Het stemt mij heel verdrietig,maar mijn geboorte jaar is 1942 en het zal mijn tijd wel duren.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

De islam verbieden is lastig maar zo opzichtig moskeeën subsidiëren en politie-iftars promoten lijkt mij ook geen overheidstaak. Hiddema noemde het lafheid vermomd als hoffelijkheid. Het is onbestaanbaar dat een Minister van Binnenlandse Zaken er niet op toeziet dat deze islamitische organisaties zich aan de Wet houden. Ollongren heeft haar mond vol over schimmige buitenlandse invloeden (Russia!) maar bij overduidelijke ontwrichtende islamitische geldstromen uit het Midden Oosten heeft ze d’r mond vol meel. Bij demonstraties tegen AZC’s en pro Kinderfeestjes gaat de lange lat er wel over en wordt er vervolgd maar zo gauw het wetsovertreding bij moslims betreft deelt de overheid weer gevulde roze koeken uit. Misselijkmakende discriminatie.

Ruud
Ruud
5 jaren geleden

Het zoveelste juiste artikel dat de koe bij de horens pakt!
Maar bestuurlijk Nederland blijft hangen in hun naieve, politiek correcte droom en laat zich voortdurend in slaap sussen, de slaap van de deugmens!

Marjo
Marjo
5 jaren geleden

Het is natuurlijk van de overheid een goedkoop excuus om te zeggen dat men de islam en moskeeën niet kan verbieden in dit land. Ze roepen dat men normaal een geloof belijden niet mag verbieden, maar tevens weten ze ook heel goed dat de islam geen geloof is, maar een ideologie van dood en verderf. Dus om de veiligheid van de eigen burgers en het land te waarborgen zou men dit gewoon moeten verbieden. Motorclubs die crimineel zijn en de fout in gaan verbieden ze toch ook zonder problemen. De radicale haathutten wat hun nog moskeeën durven te noemen vallen volgens mij daar ook onder. Dus verbieden vind ik zodat wij Nederlandse burgers geen gevaar meer gaan lopen in de toekomst in ons eigen door dit geimporteerde probleem.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x