@Lagonda_blogger over #DeleteFacebookNow

Ons hele persoonlijke leven hebben we overgedragen

 

Internet-veteraan, vrijheidsfilosoof en Social Media-expert @Lagonda_blogger legt in een serie kristalheldere tweets uit waarom we Facebook moeten deleten. Hij duikt daarvoor in het schimmige verleden van Facebook en de ontwikkeling van internet. Te verhelderend om niet te publiceren. Een tweetcollege.
Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bosgeus
5 jaren geleden

Facebook werd al jaren gepromoot door Nederlandse TV, voordat Lubach kwam met die waarschuwing.

Schrikbarend hoeveel mensen er in trappen, door hun eigen naam en foto’s van familie en vrienden openbaar daar neer te zetten. Alles wat men daar organiseert is al bekend, voordat de actie plaats vindt, bij de geheime diensten. Mensen verliezen hun baan en misschien wel erger door wat ze op Facebook plaatsen, maar gaan hardnekkig door met roekeloos geven van privé informatie aan onbekenden die oorlogen opzetten op basis van leugens en erg zieke propaganda.

Daarnaast worden vanuit Facebook ook systemen gebruikt, om internetgebruik te volgen, als je Facebook verlaat. Dit kwam naar voren bij de ondervragingen van Mark Zuckerberg. En is ook te merken, als je enige tijd op Facebook was, de computer is enorm traag, de tab sluit erg langzaam, het lijkt wel of al je files en history worden doorgenomen en gekopieerd.

Google is desondanks minstens zo gevaarlijk. Allerlei Google links worden zichtbaar bij het browsen zonder dat Google er bij betrokken is. Google werkt samen met buitenlandse defensie projecten, allemaal dikke mik. Er zijn genoeg andere zoekmachines. Er zijn ook veel andere alternatieven voor Facebook, zoals gratis blogservices en fora, die aanmerkelijk minder gevaarlijk zijn.

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x