De Weekend Leestips: Van Walgelijke Arabische Leugens tot Vladimir Poetins Doomsday

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, Palestijnse terreur, Oekraïne, kernoorlog

Welkom bij De Weekend Leestips van zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over de lange, walgelijke geschiedenis van de Arabische Al-Aqsa leugen, die dankzij onze mee-liegende media, Midden-Oosten experts en politici vrijwel dagelijks binnendringt tot in iedere huiskamer; de gruwelijke gevolgen van deze weerzinwekkende leugen; de hoofdrolspelers in het ‘blob’-team achter het blunderende buitenlandbeleid van Joe Biden; de verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne; het slechtste moment in de geschiedenis komt eraan; de Doomsday-waarschuwing van Vladimir Poetin en meer…

 

De lange, walgelijke geschiedenis van de Al-Aqsa Leugen

Israël blijft proberen de Palestijnse rellen op de Tempelberg van Jeruzalem te blussen, de heilige plaats die de Al-Aqsa-moskee van de islam en de westelijke muur van de Joden herbergt. Maar de terreurorganisatie Hamas blijft het geweld aanmoedigen en aandringen op meer.

Yahya Sinwar, de leider van Hamas in de Gazastrook, riep onlangs de Palestijnse Arabieren in Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Israël op om hun geweren, messen en bijlen klaar te maken voor meer aanvallen op Joden.

Een paar jaar geleden, toen Sinwar een Israëlische gevangene was, verwijderden chirurgen een hersentumor en redden ze zijn leven. Als dank blijft Sinwar een grote leugen herhalen, die de afgelopen honderd jaar heeft geleid tot talloze gewelddadige botsingen tussen Arabieren en Joden. Het nog altijd krachtige verzinsel dat “de Joden Al-Aqsa in gevaar brengen!”

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

De Al-Aqsa leugen volledig ontleed

Lees deze diepgravende studie over de gruwelijke geschiedenis van een bloeddorstige Arabische leugen, die dankzij onze mee-liegende media, Midden-Oosten experts en politici vrijwel dagelijks binnendringt tot in iedere huiskamer.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Joe Biden en de Al-Aqsa leugen

Het is 2022 en het Witte Huis waarschuwt Joden dat hun gebeden “provocerend” zijn.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Hamas dreigt met wereldwijde Al-Aqsa oorlog

De Gaza-chef Sinwar van de terreurgroep Hamas heeft gezworen dat er “duizenden synagogen” wereldwijd worden aangevallen als de politie de Al-Aqsa-moskee binnenvalt. De terreurleider dringt er bij Palestijnen en Arabische Israëli’s op de Westelijke Jordaanoever op aan terreuraanslagen te plegen.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

De gruwelijke gevolgen van de Al-Aqsa leugen

Palestijnen vermoordden drie feestvierende Joden met bijlen en messen en verwondden vele andere aanwezigen en voorbijgangers, van wie drie zeer ernstig. Het is de zoveelste aanslag in een lange, lange rij moordaanslagen gebaseerd op de Al-Aqsa leugen. Toch blijven onze media en politici deze leugen herhalen. En voorziet onze overheid de moordenaars en hun families van uitkeringen en pensioenen.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Hoe zou een overwinning in de Russische oorlog eruit zien?

Oorlogsexpert Gastone Breccia zegt in een lang interview met The Asia Times dat het Westen vastzit aan het voeden van een grootschalige conventionele oorlog om een dreigender guerrillaconflict te voorkomen.

Gastone Breccia is professor in militaire geschiedenis aan de Universiteit van Pavia, die veel heeft gepubliceerd over onderwerpen variërend van de Romeinse oorlogskunst tot het Koreaanse conflict. Hij heeft ook live onderzoek gedaan in oorlogsgebieden, waaronder Afghanistan, Irak en Syrië.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Lichamen van Russische soldaten gerangschikt in de letter Z

Er is een gruwelijk beeld opgedoken van de lichamen van vier Russische soldaten, gerangschikt in een Z – een symbool van Moskous invasie van Oekraïne.

Het macabere tafereel werd maandag gefotografeerd in de buurt van een dorp, dat onlangs is heroverd door Oekraïense troepen aan de rand van Charkov na hevige gevechten gedurende meerdere dagen.

Journalisten van Associated Press zagen de lichamen gevormd tot een Z, zoals het symbool op Russische gepantserde voertuigen. De lijken droegen witte armbanden, die gewoonlijk door Russische troepen worden gebruikt.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

VS sturen aan op de vernietiging van het Russische leger

Het is nu het beleid van de VS (en dus de NAVO) om de Russische strijdkrachten zodanig te beschadigen dat het erg lang zal duren om daarvan te herstellen. Het is een strategische benadering, die gevaren met zich meebrengt en niet door alle NAVO-lidstaten volledig gedeeld wordt.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

De hoofdrolspelers achter Bidens buitenlandbeleid

Maak kennis met de hoofdrolspelers in de Witte Huis-‘Blob’ die verantwoordelijk zijn voor de vele onverstandige buitenland-beleidsbeslissingen van Joe Biden.

“Gezien hun collectieve kijk, vraag je je af of het wonderbaarlijk goed gediplomeerde en rijk ervaren Biden-team zelfs maar minimaal in staat is om te erkennen hoe gevaarlijk het spel is dat ze in Oost-Europa zijn begonnen?”

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Het slechtste moment in de geschiedenis komt eraan

In reactie op Russische dreigementen zei president Joe Biden op 28 februari dat het Amerikaanse volk zich geen zorgen hoeft te maken over een kernoorlog.

Integendeel, betoogt politiek analist Gordon Chang, er is alle reden om je zorgen te maken. De wereld lijkt snel het slechtste moment in de geschiedenis te naderen.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

De ‘doomsday’-waarschuwing van Poetin

President Vladimir Poetin zal een ‘doomsday’-waarschuwing naar het Westen sturen wanneer hij aanstaande maandag de vieringen leidt ter gelegenheid van de 77e verjaardag van de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland. Het wordt een vertoon van de enorme vuurkracht van Rusland, terwijl zijn troepen gewoon doorvechten in Oekraïne.

Ondanks het diepe westerse isolement van Rusland sinds hij opdracht gaf tot de invasie van Oekraïne, zal Poetin spreken op het Rode Plein voor een parade van troepen, tanks, raketten en intercontinentale ballistische raketten.

Een fly-past over de Sint-Basiliuskathedraal omvat “supersonische jagers, Tu-160 strategische bommenwerpers en, voor het eerst sinds 2010, het Il-80 ‘doomsday’-commandovliegtuig, dat Russische topleiders vervoert in het geval van een nucleaire oorlog”, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Klik op de tweet of lees het artikel hier verder.

 

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een passage die mij als oudere Nederlander pijn doet en waar ik geen enkel begrip voor kan opbrengen.
De gruwelijke gevolgen van de Al-Aqsa leugen.
Palestijnen vermoorden feestvierende Joden met bijlen en messen.
Toch blijven onze media en politici deze leugen herhalen.
En voorziet onze overheid (Kaag en Co) de moordenaars en hun families van een uitkering en pensioenen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Palestijnse leider Sinwar had een hersentumor, die door Israëlische artsen is verwijderd. Als ‘dank’ blijft hij stoken tegen Israël.
Ondanks alles is het beter dat hij zich zo gedraagt, hij heeft ook eigenlijk geen keus.
De Israëlische artsen hadden de keus wel of niet opereren. Als ze het wel deden, zou het uitgelegd kunnen worden als Sinwar’s opstelling willen beïnvloeden, als ze het niet deden, dan zou het als discriminatie o.i.d. kunnen opgevat.
Als Sinwar zijn opstelling na de operatie had veranderd, zou hij door zijn partijgenoten als verrader zijn neergezet.
Daarom is het beter dat hij zijn opstelling niet veranderde. Want op deze manier blijft duidelijk tot wat voor soort mensen Sinwar behoort.
Er zijn nu eenmaal twee soorten mensen.
De ene soort ziet in dat er nu eenmaal meningsverschillen moeten zijn tussen mensen en landen, omdat elk mens en land zijn eigen ervaringen en belangen heeft.
De andere soort wil niet inzien dat die verschillen nu eenmaal onderdeel zijn van het leven. Deze mensen willen de perceptie van die verschillen veranderen door steeds te praten over achterstand, discriminatie of jihad. Het zijn alle drie methoden om de visie of beleving van deze soort mensen op te leggen aan anderen. Deze tweede soort is bovendien het soort die steeds weer de eerste soort mensen verwijt dat ze onderdrukken en discrimineren.

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

HUIVERINGWEKKEND.
Genesis 1:
1 In den beginne schiep God den hemel en de aarde.
2 De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren.
3 En God zeide: Daar zij licht! en daar werd licht.

Toen kwam Koekoek en draaide als laatste het licht uit.

joep de kat
joep de kat
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De ‘doomsday’-waarschuwing van Poetin ????????????????
Geen oorlogsverklaring en geen algehele mobilisatie tijdens toespraak president Poetin op 9 mei parade.

Laad maar weer zien hoe de propaganda machine van de VS werkt en alles wordt klakkeloos over genomen door de westers media. en hier op opinie Z doen ze daar gewoon aan mee.

Uri van As
Hoofdredactie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  joep de kat

Overmand door emotie een reactie typen, schieten met vraagtekens en OpinieZ beschuldigen. Lucht het op? Nee? U had zichzelf dit alles kunnen besparen door eerst het artikel te lezen. Dan had u gezien dat deze uitspraken afkomstig zijn van het Russische ministerie van Defensie.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x