De Superstaat-Agenda van D66

Partij kiest tegen nationalisme en voor de wereldoverheid

Titelfoto: D66 Congres 2017. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Democraten66

In tegenstelling tot hoe D66 wellicht overkomt, is het beslist geen partij zonder principes. Het progressieve D66 heeft diep in haar wezen het utopische doel verankerd te komen tot een wereldoverheid.

Denk hierbij aan een politiek orgaan waarin alle landen van de wereld vertegenwoordigd zijn en waardoor een ieder in vrede en harmonie met elkaar kan leven. Iedere stap in die richting – weg van de natiestaat – is een goeie stap in de ogen van D66.

Telkens als de partij fundamentele keuzes maakt, laat zij het streven naar wereldoverheid prevaleren boven andere belangen. Dit geldt voor welvaart, integratie, buitenlands beleid, het referendum en zelfs de vrijheid van meningsuiting. Alles en iedereen moet wijken voor het hogere doel. Het streven naar wereldoverheid door D66 is zo sterk dat dit gegeven voorspellend is.

Globalisten

De EU-agenda wordt vol enthousiasme nagestreefd. Iedere EU-crisis wordt bezien vanuit een wezenlijk conflict tussen globalisten en nationalisten. Zelfs structurele probleemdossiers zoals de Euro en massa-immigratie. D66 offert, door middel van de transferunie; de overheveling van rijkdom van Noord naar Zuid, graag welvaart op om de Euro in stand te houden. En net zo goed beziet zij massa-immigratie als een kwestie van ‘de schouders eronder’ of ‘wir schaffen das‘. Dat integratie van de nieuwkomers in hun gastlanden faalt, lijkt ze niet te deren. Zolang de nationalisten maar niet winnen.

VN

Ook de VN past naadloos in dit straatje. Als supra-nationale organisatie heeft zij de potentie om de ideale wereldoverheid te worden. Dat de VN gedomineerd wordt door het geld en de macht van de 56 landen van de Organisation of Islamic Cooperation (OIC) is bijzaak. De anti-Israël agenda van de VN wordt moeiteloos overgenomen en nagestreefd. De langlopende vriendschap tussen Israël met Nederland is van ondergeschikt belang.

EU-superstaat

In de jaren ’60 na de oprichting van D66 was de populaire tendens in Nederland: weg van het nationalisme en richting EU-superstaat. Dat juist in de beginperiode het referendum te vuur en te zwaard werd verdedigd door D66 is dan ook niet vreemd. De afgelopen decennia echter, is de houding van de burger naar de superstaat veranderd. Zelfs zover dat er onder de bevolking weinig draagvlak meer is voor de plannen van de EU.

Het feit dat D66 het referendum laat vallen zien zij niet als een verraad aan de eigen principes; het is juist de burger die de superstaat-agenda verraden heeft. D66 kan er niet langer op vertrouwen dat de burger de juiste keuzes maakt. Afscheid van het referendum is het logische gevolg. D66 zal het instrument trouwens niet missen. Zij is erachter gekomen dat er meerdere manieren zijn om richting wereldoverheid te manoeuvreren.

Duivels

Landen als Rusland en Republikeins Amerika beschouwt D66 als de verpersoonlijking van het nationalistische gedachtegoed. Er zijn dan ook geen groter duivels denkbaar dan Poetin en Trump. Je ziet het terug in hun geopolitieke commentaar. Zodra Halbe Zijlstra zijn leugen over de verzonnen ontmoeting met Poetin had toegegeven, reageert Alexander Pechtold, de leider van D66, met ‘Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet‘. D66 is mordicus tegen het wegzetten van volkeren, tenzij het nationalisten zijn.

Rusland als vijand

Voortkomend uit die aversie voor aartsvijand Rusland, is de grote angst voor manipulatie uit Russiche hoek. In het denken van de D66’er kunnen nationalistische gevoelens bij de burger niet zomaar zijn ontstaan. Deze sentimenten moeten van buitenaf zijn beïnvloed. Naarstig wordt gezocht hoe (niet of) de Russen Trump aan de macht hebben gekregen en welke organisaties er allemaal onder invloed van het Kremlin staan.

De achterliggende redenen voor het opkomende nationalisme en conservatisme worden genegeerd. De enige logische oplossing in globalistische kringen is de vermeende manipulatie-stroom vanuit Rusland in te dammen. Daarom werpt Kajsa Ollongren zich op als hoeder van de waarheid om u, de burger, te beschermen tegen de nationalisten.

Wereldoverheid

Het denken bij D66 is doordrenkt van het streven naar een wereldoverheid. De beste manier om Pechtold een hoofd zo rood als een kreeft te zien krijgen is niet hem te confronteren met zijn penthouse-kado , maar een pleidooi te houden voor de natiestaat. Door de bril van D66 is het politieke landschap vooral een schakering van partijen die het doel van een wereldoverheid ondersteunen, tegenwerken of besluiteloos zijn.

Om D66 goed te begrijpen en haar volgende politieke zet te kunnen voorspellen is het cruciaal door de bril van D66 te leren zien. Zo zou u bijvoorbeeld een goede inschatting kunnen maken hoe D66 zal reageren als het in haar streven naar wereldoverheid gedwongen wordt de islam te omarmen en derhalve haar secularisme op te offeren.

Weet u waar D66 in dat geval voor zou kiezen?

© OpinieZ.com 2018. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

De OpinieZ-artikelen van Robert Bor (volg twitter-icon @Robert_Bor) vindt u 👉🏽 HIER 👈🏽

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x