Nazi’s en Antifa: één pot nat!

Geen verschil tussen extreemlinkse en extreemrechtse straatterreur

De recente uitbarsting van rechts- en links-extremistisch geweld in Charlottesville leek verdacht veel op het Berlijn van de Weimarrepubliek, waar rood- en bruinhemden elkaar begin jaren ’30 van de vorige eeuw regelmatig op straat te lijf gingen. Toen waren het nazi’s en communisten, nu zijn het nazi’s en I-nazis.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal The Mediators

I-nazi’s
I-nazi’s is mijn verzamelterm voor de internationale linkse, uiterst gewelddadige coalitie van Internationaal Socialisten, AFA/Antifa-aanhangers, Anarchisten, krakers en anti-globalisten. Deze agressievelingen duiken overal in de wereld op waar wat tegen “het establishment” en tegen “rechts” te rellen valt. Nazi’s en I-nazi’s zijn al decennia in een stammenstrijd verwikkeld. Een stammenstrijd omdat ze beide voorkomen uit zich socialistisch noemende bewegingen. De val van hun ideologische voorbeelden, resp. het Nationaal-socialistische Duitsland in 1945 en de Sovjet-Unie (Soyuz Sovetskikh Sotsialisticheskikh Respublik) in de meer recente geschiedenis heeft geen einde kunnen maken aan de socialistische broederstrijd.

Gewelddadig
Een grote gemeenschappelijke factor van nazi’s en I-nazi’s is dat beide groepen dodelijk geweld niet schuwen om hun ideologie (of wat daar voor doorgaat) aan de ander op te dringen. In Charlottesville reed een nazi op een groep demonstranten in, wat resulteerde in een dodelijk slachtoffer. We zagen onlangs in Hamburg bij de G-20 rellen dat de I-nazi’s, goed georganiseerd in het zwarte blok alles kapot sloegen wat zij tegenkwamen. Met het bizar grote aantal gewonden aan de kant van de politie mag het een godswonder heten dat daar geen dodelijke slachtoffers bij zijn gevallen. Niet voor niets werden speciale, zwaar uitgeruste anti-terreureenheden ingezet om het I-nazi-bolwerk Rote Flora binnen te vallen en uit te kammen. Vanuit dat bolwerk werd met katapulten met stalen kogels op de politie geschoten.

Ook in Nederland tijdens Pegida-demonstraties bleken het steeds de I-nazi’s te zijn die de gewelddadige confrontatie opzoeken en ten uitvoer brengen.
De geschiedenis waarvan het welwillende deel van de bevolking wil dat die zich niet gaat herhalen, herhaalt zich dus al. Het is bekend dat de zwijgende meerderheid zich nooit tegen deze gewelddadige minderheden zal verzetten. Want de zwijgende meerderheid, naïef als zij is, valt voor het frame van bijvoorbeeld onze eigen demissionaire minister-president die zo graag roept: “wij zijn met meer”. Wij kunnen dan wel met meer zijn, maar als de overheid blijft toelaten dat gewelddadige demonstraties plaatsvinden, dan is dat “meer” van nul en generlei waarde.

Jodenhaat
Een andere factor waar I-nazi’s en nazi’s elkaar blindelings vinden is in hun haat tegen Joden. Nazi’s zijn daarbij meestal heel direct en niet mis te verstaan in hun uitlatingen; I-nazi’s zijn vaker indirect en verpakken hun Jodenhaat in een doosje met een strik erom waar op staat: Antizionisme. Duidelijk is dat Joden bij beide bewegingen aan het kortste eind trekken.

Voor mij zijn nazi’s en I-nazi’s dus één pot nat: beide groepen zijn antidemocraten, beide groepen gebruiken grof geweld om hun doelen te bereiken, beide groepen zijn antisemitisch.

Het enige dat wij als zwijgende meerderheid kunnen doen is onze stem te laten horen tegen deze verachtelijke straatterreur. Hoe lang laten we nog toe dat onze democratische samenleving wordt geteisterd door dit soort rapaille? Blijven wij zwijgen en laten wij het afhangen van politici die de andere kant opkijken en er niets tegen doen?

De keuze is aan u.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.