Iran-proxy Hezbollah wil oorlog met Israël uitlokken

Nasrallah hoopt op harde Israëlische reactie

De wereld is vrij onverschillig voor de geopolitieke ramp die ons te wachten staat. Het Iraanse proxy-leger van Ayatollah Khamenei, Hezbollah, breidt zich uit over de hele regio van het Midden-Oosten met als eindbestemming Israël.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal PBS News Hour

Miljardair
Nu de strijd in Syrië bijna gestreden is, richten de ogen van miljardair Hassan Nasrallah zich weer op de Joodse staat. De ondergronds levende Nasrallah geeft leiding aan de ongeveer 145.000 militairen die Hezbollah in Libanon heeft gelegerd. Hezbollah ontvangt 100 miljoen dollar per jaar uit Iran en verdient vele honderden miljoenen aan de drugshandel in Zuid-Amerika. Een groot deel van de 1500 miljard dollar die uit Venezuela is geroofd bekostigt het onderhoud en bewapening van deze ‘zonen van de oemma’.

Raketfabrieken
De bewapening vanuit Iran is stelselmatig gesaboteerd door Israël. De meeste transporten van in Iran gefabriceerde raketten worden vanuit de lucht of via levensgevaarlijke geheime marine-operaties door Israëlische militairen onklaar gemaakt. Iran ziet dat met lede ogen aan en bouwt daarom nu ondergrondse raketfabrieken in Libanon zelf. In de Sjiitische dorpen van Zuid-Libanon staan 100.000 korte afstands-raketten klaar om vanuit burgerconcentraties op Noord-Israël af te vuren. Daarnaast heeft het nog 50.000 lange afstands-raketten klaarstaan.

De lanceerplaatsen zijn door Israël in kaart gebracht en aan de VN getoond die daar echter nauwelijks belangstelling voor had.

Human shields
Het gebruikmaken van ‘human shields’ is een oorlogsmisdaad die Hezbollah geleerd heeft van Hamas tijdens de Gaza-oorlogen. Het is voor het IDF, het Israëlische volksleger, dan ook haast onmogelijk die doelen uit te schakelen zonder burgerslachtoffers te maken. En dat is precies de tactiek die Nasrallah wenst. De strijd zal tienduizenden Libanezen het leven kosten. De voorpagina’s van de kranten zullen ongetwijfeld foto’s van de ravage en de slachtoffers tonen en overal woede opwekken. Niet in de laatste plaats bij de moslimbevolking overal ter wereld. De Israëlische diplomatie draait nu al overuren om de wereld te informeren over Hezbollah en haar bedoelingen. Belangrijkste argument is het overbrengen van de noodzaak de Israëlische bevolking te beschermen tegen deze nietsontziende jihad.

Binnen Israël heerst geen angst voor de kracht van Hezbollah of de bedoelingen ervan. Men vreest wel de negatieve gevolgen van een anti-Israëlische opstelling binnen de wereldpolitiek na de ongetwijfeld vernietigende klap die het zal uitdelen aan Hezbollah dat zich met strijders en wapens tussen de Libanese bevolking heeft verschanst.

Steun
Als Nasrallah op de verkeerde knop drukt zal er ook in ons land onrust ontstaan die tot ontwrichtende problemen gaat leiden. Wie houdt hier de woedende moslims in bedwang? De doelstellingen van Hezbollah kunnen immers ook hier te lande op levendige steun rekenen: een islamitische staat stichten in Libanon en het bevrijden van Israël en Jeruzalem van de Joden. Dat eerste lukt redelijk. Dat tweede nooit. Maar in dat streven vindt Hezbollah steun bij grote delen van de bevolking en politici binnen de EU en Nederland.

Vredesinitiatief Macron
Europese leiders en overheden maken de gekste sprongen in hun rituele dans om de hete brij. Voor de nuchtere beschouwer is het een toneelstuk met de meest onvoorspelbare wendingen, zoals zondag nog bleek in Parijs. Tijdens de herdenking van de razzia waarbij meer dan 13.000 Joden in 1942 in wielerstadion Velodrome d’Hiver in de brandende zon zonder water en voedsel samen werden gedreven, ontvouwde Macron een nieuw vredesinitiatief voor het Israëlisch-Palestijns conflict.

Netanyahu
Dat deed hij bij zijn Israëlische ambtgenoot, Benjamin Netanyahu, die aanwezig was bij de herdenking van dit Franse stukje Jodenvervolging van horribel niveau. De ironie is te morbide om van een gotspe te spreken. In dat licht moeten we een nieuwe Libanon-oorlog ook als een reële bedreiging van de stabiliteit binnen Europa beschouwen.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.