Hezbollah marcheert op Londense straten tegen Israël

Antisemitisme en Israëlhaat op straat en in de media

Op luttele meters afstand van de London Bridge, onlangs het decor van een gruwelijke aanslag, marcheerde vanmiddag een luguber gezelschap antisemieten – geïnspireerd door Iran – voor de bevrijding van Al-Quds (spreek uit hoe u wilt), de Arabische benaming voor Jeruzalem.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van tweet @omriceren

Hezbollah
Iran stelde in 1979 de alternatieve Jeruzalemdag in om de Palestijnen te steunen in hun claim op de Joodse hoofdstad van Israël. De burgemeester van Londen stelt de organisatie in staat de vlaggen van Hezbolllah te ontvouwen, zo ver gaat zelfs onze burgemeester Aboutaleb niet. Hezbollah is een proxy van Iran dat grote delen van Libanon bezet. Ik leg het uit, want meestal bezet Israël volgens de pers van alles inclusief haar eigen hoofdstad.

Behalve de vlag van Hezbollah vindt u daar de Jordaanse vlag, die we hier ook kennen als de vlag van Arabisch Palestina. Hij wordt te pas en te onpas uitgehangen om blijk te geven van antizionistische gevoelens. Kijk deze vlag: Jordanië. Niet te verwarren met de vlag van Palestina zelf, dat is deze vlag: Palestina. De organisatie van de mars is opnieuw in handen van de eerder in Rotterdam congresserende IHRC, inclusief banden met Hamas. Daar heeft Aboutaleb dan weer wel een rol in gehad. Gelukkig faalde die bijeenkomst bij gebrek aan belangstelling.

Linda Sarsour
Maar er wordt weer gemarcheerd. Niet alleen in Europa, want onder leiding van Linda Sarsour begon het Iraanse marcheren al daags na de inauguratie van Donald Trump. De heldin van de anti-Trump brigade werd door de internationale pers bejubeld als een Nelson Mandela. Wie ze werkelijk is mag u zelf opzoeken. Ik verklap u, dat als u met een bloemetjes omhangen bakfiets meereed in de stoet, u zich in een Iraans proxy-pak heeft laten naaien.

Aanslag Jeruzalem
De eensgezindheid in de strijd tegen Joden en hun staat of hoofdstad is zo ingeburgerd en salonfähig dat we ons niet meer verdiepen in de achterliggende feiten. Dat we in een Arabisch pak worden genaaid far beyond Pallywood deert kennelijk niemand meer.

De BBC meldt in de kop boven het artikel over een aanslag in Jeruzalem afgelopen vrijdag, dat drie Palestijnen door het Israëlische leger zijn gedood. Waarom of hoe dat kwam blijkt pas als je het artikel van zijn bias ontdoet. Een Israëlische politievrouw werd bij een aanval door messteken in het bovenlichaam vermoord. De aanvallers werden daarbij doodgeschoten door haar toegesnelde collega’s. Hadas Malka van 23 is inmiddels begraven. De zoon van Donald Trump dwong de BBC via Twitter tot rectificeren, wat uiteindelijk gebeurde.

Claim
ISIS, Hamas en El Fatah struikelden over elkaar om deze moord te claimen. Abbas weigert de moord te veroordelen en claimt dat het neerschieten van de daders een oorlogsmisdaad is. Lees die laatste zin even terug. De claim van ISIS nam niemand serieus, maar dwong de Nederlandse pers alsnog een paar regels aan de moord te wijden. Kennelijk zit het ISIS niet mee de laatste tijd, maar dat heeft niks met Donald Trump te maken.

Antisemitisme-documentaire
Een Iraanse Hamas/Hezbollah-geïnspireerde mars midden in hartje Londen. Het tekent een zwart scenario waarvan de contouren afgelopen week al zichtbaar werden toen het Duitse Bild een documentaire over Europees antisemitisme 24 uur online zette. Bild deed dat uit protest omdat de opdrachtgevers; het Duitse ARD en Franse TV5 schrokken van de inhoud. Men verwachtte een nette documentaire die de EU zou tonen als toonbeeld van verdraagzaamheid en vrijheid waarin geen plaats is voor ouderwets antisemitisme, maar had niet gerekend op de professionaliteit van de makers. Die tonen de realiteit die dan dus zwaar tegenvalt als je die uit je veilige universum hebt gebannen.

Trigger
Na een week van protest wordt de documentaire komende woensdag alsnog uitgezonden in Duitsland waar de Bundestag deze week een rapport over antisemitisme bespreekt dat onlangs is verschenen.  40% van de inwoners blijkt anti-Israël. Wie die inwoners zijn wordt duidelijk uit de documentaire. Ook de Belgen deden een peiling onder jongeren die niet rooskleurig uitviel. Ons Verwey-Jonker Instituut wijst in een rapport uit 2015 onder andere naar de negatieve berichtgeving in de pers als trigger voor antisemitisme.

Ik had ze dat ook kunnen vertellen.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.