VARA fabriceert wereldwijd Joods Complot

Collaborateurs in de oorlog, verzetshelden in vredestijd en links tot in de tenen, weten de dames en heren van de socialistische arbeidersomroep VARA zich in ieder tijdsgewricht moeiteloos aan te passen aan de politiek-correcte mores van het moment. De vereniging is na tweeënnegentig jaar rood ‘vermaak’, ’verheffen’ en ‘veroordelen’, zo gepokt en gemazeld dat ze in omroepland een sturende rol heeft gekregen.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit video Zembla onderzoeksjournalistiek

In samenwerking met de NOS neemt de VARA het leeuwendeel van de dagelijkse portie policore radio en TV-verdoving voor haar rekening.

Deugtafels
De VARA media-medicatie bestaat uit praal-, priet- en propagandapraatjes geserveerd aan deugtafels vol zongebruinde babbelhoofden en lach-of-ik-schiet cabaretiers. Stevige doses verbinding en inclusiviteit worden vermomd als multiculti-massages met een happy end toegediend in TV-series, muziek- of cultuurprogramma’s. VARA-intellectuelen die hunkeren naar diepgang en duiding worden bediend met het paradepaardje Zembla, een documentaire-programma dat de vele misstanden in onze wereld wil blootleggen, belichten en bestrijden. Afgelopen woensdagavond 10 mei vertoonde de VARA de laatste vrucht van het vlijtige Zembla-team. Het betrof het slotdeel van een tweedelige documentairereeks De omstreden vrienden van Donald Trump. De aflevering heet King of Diamonds.

Suggestief
Een negen jaar oude foto van president Donald Trump waarop hij de hand schudt van de Israëlische zakenman Lev Leviev – gemaakt tijdens een bezoekje aan diens juwelierszaak in New York – vormt het uitgangspunt van een veertig minuten durend suggestief spektakel. Hoe sturend en misleidend Hilversum filmt en monteert kunt u lezen en bekijken in mijn artikel over de Nieuwsuur-reportages van Tom Kleijn en Roel van Hees. Zembla regisseur Sander Rietveld, cameraman Jeroen van der Drift en filmeditor Lennart Reijnders doen niet onder voor dit duo. Integendeel.

Joods netwerk
Via een krankzinnige wirwar van connecties weet Zembla Trump te plaatsen in een dubieus Joods netwerk dat op duistere wijze de wereldmacht in handen heeft. Het Zembla-team zet daarbij alle beschikbare film- en montagetechnieken in: slow-motion, onscherpte, korrelige zwart-wit beelden, dreigende muziek en soundeffects, ‘serieuze deskundigen’, een vileine voice-over en harde montageovergangen van goed (helder, kleurrijk, scherp) naar kwaad beeld (duister, schokkerig, onscherp).

Samenspanning
De scènes en de montage waarmee het Zembla-team Joden portretteert lijken regelrecht geïnspireerd op het beeldmateriaal uit de Veit Harlan film Jud Süß. Geen middel wordt geschuwd om de kijker te verontrusten. De antisemitische stereotypen spatten van het scherm. Joden zijn materialistisch, immoreel, sluw, onbetrouwbaar en fysiek onaantrekkelijk. Ze spannen samen met wereldleiders om hun roofstaat Israël in stand te houden, de Derde Wereld te plunderen en alle mensen van goede wil de voet dwars te zetten.

Foute diamanten
De vrouwelijke kijker met een voorliefde voor diamanten wordt flink schrik aangejaagd. Waar komen in hemelsnaam die juwelen in mijn lingerielade vandaan? Toch niet van Siebel juweliers? Bezit ik foute Joodse diamanten? Dragen mijn juwelen bij aan het leed in de wereld, de staatsgreep van Trump en de almacht van de Joodse lobby? Heren die hun vrouw, vriendin, dochter of moeder met diamanten willen verrassen beseffen na het zien van deze documentaire dat ze hun cadeautjes voortaan moeten aanschaffen bij juweliersbedrijf Coster.

Zembla is zo trots op deze Joods complot-documentaire dat ze een speciale Engelstalige versie hebben vervaardigd twitter-icon voorzien van een eikenhouten Amerikaanse voice over. Want voor dit exportproduct is een markt en de makers wachten linkse TV-prijzen. D’oude Hollandse Ziekte brengt tegenwoordig roem en geld in het laatje.

Weerzinwekkend
De ingrediënten voor het script van deze weerzinwekkende reportage gaan al tijden rond op allerlei antisemitische sites in de wereld. Bij Zembla heet het rondbanjeren in deze drek onderzoeksjournalistiek.

Antisemitisme is onder ons en voor iedereen zichtbaar. Kanaries zijn overbodig. De gifgassen zijn genoegzaam bekend. Een daarvan draagt de naam VARA.

Ik wens vandaag alle moeders een zoon, dochter en geliefde toe, net zo dapper en galant als ridder Alan Dershowitz. twitter-icon

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] heeft zich omringd met antisemieten ↔️ Trump wordt aangestuurd door de Joodse […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x