Vrijheid en fascisme

Bevrijdingsdag, 5 mei. Het is onze nationale feestdag, waarop de bevrijding van het juk van de Duitse bezetting wordt gevierd. De dag waarop ‘vrijheid’ hoog in het vaandel staat. U weet wel, vrijheid: de mogelijkheid om te doen en laten wat men wil en die ook ruimte aan anderen wil bieden. De fascisten waren verdreven en het geknechte volk kon het land weer gaan opbouwen.

Titelfoto: Antifa Stencil by Seven Resist is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Fascisme
Er is tegenwoordig wat verwarring over de term ‘fascisme’. Voor alle duidelijkheid: die is bedacht door Benito Mussolini. De filosofie van dit politieke systeem omvat drie principes:

1. De staat gaat boven alles. De regering is de opperste macht van het land. Alles binnen het land moet in overeenstemming zijn met het heersende lichaam, de dictator.
2. Er is niets buiten de staat. Het land moet groeien en het impliciete doel van een fascistisch volk is om elk mens te onderwerpen aan de overheid.
3. Niets tégen de staat. De overheid bevragen wordt niet geduld. Er is maar één mening! Om te handhaven beschikt de leider dan ook over een sterk militair apparaat. Immers: kritiek tolereren geeft kans op besmetting van de geesten van de goede burgers. Dus moet hard worden opgetreden tegen zo’n kritische mens. Die wordt uit de samenleving verwijderd, dikwijls geëlimineerd.

Concurrentie
Ook concurrerende geloven/goden worden niet geduld en daarom verboden… tenzij hun predikers het beleid ondersteunen. Een fijn een-tweetje is namelijk nooit weg. Fascistische landen staan daarom bekend om hun harmonie en gebrek aan interne strijd. Er zijn immers geen tegenstrijdige partijen meer in fascistische landen.

Na de oorlog sloeg Nederland voortvarend de hand aan de ploeg en de bouwmaterialen. Vooral Rotterdam had een hoge tol betaald en moest opnieuw herrijzen. Hoe ga je om met de wetenschap dat zovelen waren omgekomen, vermoord, afgeslacht, vergast en verketterd? Je werkt het weg, de economie moest weer draaien.

Vrijheid
Het is een bevreemdend idee dat velen, die nu die vrijheid vieren, niet echt een idee hebben van wat die verworven vrijheid betekende. De Übermenschen waren weg. Men had weer het recht vrij te denken en te zeggen wat je vond, ook al waren anderen het misschien niet met je eens.

De direct betrokkenen bij de opbouw, de veroorzakers van de ‘baby-boom’, lieten hun kinderen daarom veel ruimte. Zij mochten in vrijheid leven, onderwijs genieten of ‘drop-out’ worden, ont-kerkelijken en de neusophalen voor ‘de spruitjeslucht’ die rond het klootjesvolk hing, dat hen financierde.

Haren lang, spijkerbroek aan en door Europa liften: het kon. God heette Eric Clapton. Indiase goeroes en nieuwe politici brachten ‘nieuwe’ geloven/religies en/of politieke stromingen. Want hoe vrijgevochten ook: telkens blijkt de mens te willen aanbidden.

Filosofie, geloof of overtuiging
Heersers weten dat. Religies zijn leefregels, die door bestuurders handig kunnen worden omgezet in regeerattribuut. Kennelijk voelt de mens zich verloren zonder leidende hand. Gelukkig is er altijd een filosofie, geloof of overtuiging voorhanden. Aanbidden is mooi, dan draag je namelijk zelf geen verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt.

De tijd vliegt, de na-oorlogse generatie behoort nu tot de ouderen. Zij zijn het old-boys network van de ‘dat-nooit-weer’ EU-religie en de ‘all you need is love’-adepten, die toch maar liever geen touwtje uit de brievenbus laten hangen.

Antifa
Onlangs zag ik op Twitter foto’s voorbij komen van hun nazaten, de rellende Antifa. Het zwartgeklede slavenleger van die nieuwe heerschappij, dat mensen met een andere mening bedreigt, in elkaar slaat en zichzelf über goed voelt. Anarchisten in dienst van een totalitaire ideologie (en schimmig grootkapitaal), zichzelf nooit bevragend, beroemen zij zich op hun heilig gelijk.

Maar actie laat altijd zien waarom woorden niets betekenen. Verbijsterend hoe politiek en MSM vergoelijkend doen over een leger dat wordt gezien als bestrijders van ‘het verkeerde populisme’. Het geeft mij bepaald geen gevoel van vrijheid.

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Faulks
Jester, former 'Master of the Revels', Fool on the Hill, vrije ziel.... en wil dat graag zo houden.
Faulks @Revelsoffice

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.