Tegen de religie van de dood, vóór het NU!

Onpasselijk word ik er van, van die wijzende vingertjes. Naar links en naar rechts, maar vooral van dat enge wijzen naar boven. Er wordt verkeerd gewezen, mensen. Er is maar één plaats die de vinger moet aanwijzen. En dat is de plek vlak voor je voeten, de plek waarop je staat: het NU.

Het NU is je leven en de plek waar je gelukkig moet zijn, of in ieder geval proberen gelukkig te worden. En in plaats van ver weg is het NU altijd bij je, het reist met je mee. Al die onzin over stoeltjes in de hemel voor de gelovigen en van maagden die er op je wachten….Het belet de mens te zijn wat hij is: Een God in ’t diepst van zijn gedachten! (vrij naar Willem Kloos)

Als er inderdaad een God is, een opperwezen die de wereld heeft geschapen, die wonderen kan verrichten en liefde predikt – of zelfs eist – dan zijn de vingerwijzers flink op de verkeerde weg. Ze vernietigen immers alles waar Hij hard aan heeft gewerkt.

Al die onzin over stoeltjes in de hemel voor de gelovigen
en van maagden die er op je wachten

Het zijn verdwaasde aanhangers van een dodencultus in plaats van het hun door God gegeven leven te eren. De vrouw, het mooiste wat hij de wereld heeft geschonken, de draagster van leven wordt door de vingerwijzers vernederd, weggestopt en omgetoverd tot fokgeit. Nou: daar zal de Eye in the Sky blij mee zijn!

Toch raar, een God verzinnen om hem daarna flink te schofferen. Want dat lukt aardig. Hij ziet immers zijn schepselen rondparaderen in vreemde kostuums, legers gevormd door ongeschoren asfalt-hoolies op Nikes, bizarre handelaren in olie en wapens. Trots dat-ie op zijn vereerders is!

Devotie, de toewijding aan de hogere macht zichtbaar in de vorm van een mijter en als een bult op je voorhoofd… top! ‘God-vrezend’ jezelf beter vinden dan alles wat Hij verder geschapen heeft! Snakkend naar macht en een plaatsje in de hemel.

Het NU dat ruimte geeft tot creëren en zelfdenken

Zolang mensen blijven streven naar een verondersteld leven na de dood, blijven ze interessante werktuigen voor manipulatoren en vergeten zij de vrijheid om te houden van wat er NU om hen heen is. Het NU dat ruimte geeft tot creëren en zelfdenken.

Daarom verbranden Taliban’s muziekcassettes en instrumenten en verbieden en verwoesten zij kunst. Daarom vernietigen de vingerwijzers kunst, musea en oude gebouwen: ja, ze vernietigen schoonheid met liefde. Al het goede in de mens, de door God gegeven gave tot liefde en creëren, is namelijk gevaarlijk. Het laat namelijk zien dat mensen zélf kunnen denken, geen robots en automaten zijn.

Het vermogen zelf je leven vorm te geven, ervan te houden en zelf een weg te vinden door het leven, zouden wij nooit uit handen moeten geven. Ik ben daarom een fervent gelovige in het NU.

Over de auteur

Faulks
Jester, former 'Master of the Revels', Fool on the Hill, vrije ziel.... en wil dat graag zo houden.
Faulks @Revelsoffice

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x