Is salafisme te bestrijden? Ja!

Salafisme is te bestrijden. Onder andere via scholing, maar dat is zo duidelijk dat ik daar verder geen woorden aan vuil maak. Ook aan een andere manier van bestrijding kunnen wij – niet-salafisten – bijdragen. Of we kunnen ons zelf tegenwerken door dezelfde weg te bewandelen die we al decennialang bewandelen.

De weg die zo normaal is geworden dat we er of niet over nadenken of als we er wel over nadenken, het steeds niet echt lekker uitkomt. Ik leg het uit.

Waarom groet het salafisme zo hard in delen van Europa? Omdat het gefinancierd wordt. En door welke landen wordt het gefinancierd? Door landen als Saoedi-Arabië en de Golfstaten. Deze landen vinden hun uitleg van de islam de enige juiste en die uitleg wordt dan ook agressief verspreid door middel van forse giften aan moskeeën in Europese landen.

Integratie
Kunt u zich nog herinneren dat het Koninkrijk Saoedi-Arabië Duitsland wilden helpen met de “integratie” van migranten? Nee? Dan zal ik uw geheugen even opfrissen. Saoedi-Arabië wilde een paar jaar terug de Duitsers helpen met de integratie van moslims door moskeeën te bouwen in Duitsland op kosten van het Koninkrijk. Want met veel salafisme zullen migranten beter integreren. Je had het niet kunnen verzinnen, maar de oliesjeiks vonden het – en vinden het waarschijnlijk nog steeds – een geweldig plan.

Een goede manier om de regressieve islam terug te dringen is dus door energieonafhankelijk te worden. En hoe verkrijg je dat? Simpel en u snapt het al: door minder olie van de Arabische haatbaarden te kopen. Minder olie betekent minder inkomsten voor oliesjeiks; minder financiering van moskeeën in Europa betekent minder salafisme.

Offers brengen
En nu komt de crux waar de gemiddelde Nederlander liever niet over nadenkt, de vervelende spiegel die voorgehouden wordt. U zult offers moeten brengen als onze manier van leven en uw vrijheid u lief is. Offers in de vorm van meer duurzame energie en ja ik reken kernenergie daar ook onder, net als zonne-energie, windenergie en getijde-energie. Minder vakanties naar het buitenland. Minder kilometers is minder brandstof enzovoorts. Minder de auto pakken of uw volgende auto elektrisch laten rijden. Slimmer werken, meer recyclen.

Paard van Troje
Nu denkt u waarschijnlijk dat u in een Uitzending voor Politieke Partijen van GroenLinks terecht bent gekomen, niets is echter minder waar. Het gaat mij niet om het milieu, maar wel om onze manier van leven met de normen en waarden die bij Nederland passen en daar past het salafisme niet in. Islam is een natuurlijke tegenstander van democratie en partijen als Denk gebruiken onze met bloed zweet en tranen bevochten democratie door via een achterdeur, als het Paard van Troje, hun islamofascistische gedachtengoed naar binnen te loodsen.

Wij, normale Nederlanders, kunnen het salafisme dus bestrijden door offers te brengen. En op de keper beschouwd, zijn het niet eens grote offers.

Actieplan
Ik roep verstandige partijen als SGP, Forum voor Democratie, PVV en ChristenUnie daarom op om eens bij elkaar te komen en een actieplan op te stellen om het voortwoekerende salafisme te vuur en te zwaard te bestrijden. Geld voor scholing, geld voor innovatie, geld voor alle veiligheidsdiensten in Nederland, inclusief defensie. Geld om met een campagne een gedachtenomslag te bewerkstelligen. Waarom ik de andere partijen niet benoem lijkt mij duidelijk. De niet genoemde partijen omarmen islam als hun bondgenoot en missen het gezonde verstand om kritisch naar deze religie van de oorlog te kijken.

Maar nogmaals, het begint bij u lezer. U kunt een eerste aanzet maken om het salafisme de kop in te drukken en de vrijheid te laten winnen. Ik herhaal het nog maar een keer: minder olie is minder inkomsten is minder financiering is minder salafisme. Uw keuze. Niets meer en niets minder.

© OpinieZ.com 2017 – De artikelen op OpinieZ zijn gratis voor u te lezen. U kunt ons steunen door dit artikel te delen op twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter, twitter-icon LinkedIn of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================
Titelfoto: Salafisten beim öffentlichen Beten by Metropolico.org
is licensed under CC BY-SA 2.0

===============================================

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.