UNESCO verzint Palestijnse Tempelberg

Aanvankelijk haalde ik ook mijn schouders op. Wat moet je met een uitspraak door UNESCO die zo absurd is dat iedere reactie erop dat ook is? ‘Er is geen historisch verband tussen het Joodse volk en de Tempelberg en Klaagmuur.’ In feite worden ze daarmee tot Palestijnse heiligdommen verklaard. Als u bent uitgelachen neem ik u even mee in een inktzwart scenario.

Hoe absurd het ook is, op dit moment… wie zegt dat het in de toekomst geen wortel schiet? Collega’s betrap ik er vaker op dat ze door de stroom aan Arabische geschiedherschrijving zijn aangetast.

Onderwijs
Maar hoe kon die Arabische lesstof ons onderwijs binnendringen? Volgens mij door een gebrek aan goed onderwijs. Uitgeverij Wolters Noordhof werd in 2015 al aangesproken op feitelijke onjuistheden en vooringenomen politieke aannames in VMBO-lesstof. Daar komt straks Onderwijs 2032 overheen, dat het vak geschiedenis schrapt. Ongewild wegplaveiers voor culturen die de onze willen veranderen.

Uit plaatsvervangende schaamte heb ik een collega niet durven vragen of het sarcasme was toen hij zei: ‘de Joden kwamen naar Palestina in 1948 en schopten de Palestijnen eruit en bezetten het land’. Onbekend met het feit dat Palestijnen in 1948 Joden waren en de ‘Palestijnen’ die we nu dagelijks met messen op straat in Israël tegenkomen in 1964 zijn uitgevonden? De grap dat Mahmoud Abbas met de ingelijste voorpagina van de Zionistische Palestine Post, na 1948 omgedoopt tot Jerusalem Post, als cadeau bij de Saudische koning langs ging, werd hier niet begrepen. Joodse humor vrees ik.

Propaganda
Toen de Arabieren er na zes verloren oorlogen en de deportatie van alle Joden uit Arabische landen van overtuigd raakten dat zij het fysiek afleggen tegen Israël en het Joodse volk, begon de propaganda-oorlog. Antisemitisme, al of niet sluimerend, is een prima bedje om in te kweken. Israël heeft dat jaren onderschat. Het land was alleen bezig met het organiseren van een bloeiende natiestaat uit woestijnzand en moeras. Nu de geschiedvervalsingen ons onderwijs en UNESCO hebben bereikt, moeten we eens gaan heroverwegen of we dit nog langer zullen toestaan. Op social media wordt al opgeroepen iedere dag feiten over Israël en haar totstandkoming te publiceren.

Welnu, daar heb ik helemaal geen tijd voor en geen zin in. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar onderwijs. Ik wist niet hoe gauw ik terug naar school moest komen, nadat ik plotseling wees werd. Als je wilt leren, openen deuren zich vanzelf. Vandaar de stellingname: nee, ik haal mijn schouders niet op. Dat is in het verleden ook verkeerd gegaan.

Politieke realiteit
Natuurlijk is het een politieke realiteit en niet de feitelijke die UNESCO propageert. Maar het legitimeert Jodenhaat en is daarom verwerpelijk en dient te worden bestreden. Ik geef geen enkele garantie dat er in de toekomst in een VMBO-lesboek niet staat te lezen, dat  de Tempel werd gebouwd door Palestijnen. Gek? Waarom is er dan op dit moment een delegatie Palestijnen bij de UN aan het bedelen om toegelaten te worden?

Als zelfs het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich in een tweet vergaloppeert door de bouw van huizen in Judea en Samaria illegaal te noemen, een juridische term die ze niet kan onderbouwen, kruipt de giftige cocktail van Arabische geschiedherschrijving en politieke propaganda toch te diep in de aderen van de overheid. Nederland stemde dan wel tegen de UNESCO-resolutie, maar kan meer doen. Het opzeggen van financiële steun aan UNESCO is niet genoeg. Het onderwijs heeft zich van haar taak te kwijten. Anders wordt dat inktzwarte scenario dat ik u schetste bewaarheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.