Links establishment haat vrijheid van meningsuiting

Progressief Nederland heeft decennialang het monopolie op de vrijheid van meningsuiting geclaimd en zich er eigenaar van gemaakt. Linkse stokpaardjes als de mislukte multiculturele samenleving en de misleidende mantra’s Islam is vrede en rechts is fascisme hebben als grote leugen Schwung gemaakt. Kreten die er voor hebben gezorgd dat Nederlanders deze newspeak bijna voor waarheid aannamen. Bijna, ja.

Alleenrecht
Na de moord op Pim Fortuyn en de moord op Theo van Gogh zijn er gelukkig Nederlanders wakker geworden die het zelfverklaarde alleenrecht van linkse en islamofobieroepende lieden op de vrijheid van meningsuiting niet meer pikken. Deze Nederlanders vinden elkaar op internet en met name op sociale media.

Meningenpolitie
Sociale media zijn tegelijkertijd het wapen geworden om de moralistische meningenpolitie te lijf te gaan. Vandaar ook de verwoede pogingen van het overwegend linkse establishment om de vrijheid van meningsuiting via Facebook en Twitter aan banden te leggen. Nu is dat relatief makkelijk, daar Facebook conservatieve geluiden weert. In social-mediabedrijf Twitter heeft een Saoedische prins 300 miljoen dollar geïnvesteerd. Het moge u bekend zijn dat Saoedi-Arabië niet echt uitblinkt in vrije meningsuiting. En zoals u weet: wie betaalt, bepaalt.

Hate Speech
PvdA-politicus en EU-tsaar Frans Timmermans leidt vanuit de krochten in Brussel een campagne om zogenaamde Hate Speech aan banden te leggen en is daarover “in gesprek” met Google, Facebook, Twitter en Microsoft. Deze Brusselse bemoeizucht is ontstaan na de tsunami aan vrijheid van meningsuiting door mensen die hun eigenzinnige, niet-linkse geluid tegen bijvoorbeeld de EU en de islam willen laten horen. Stel dat deze mensen waren blijven zwijgen, dan had de EU het niet in haar hoofd gehaald om met eerdergenoemde bedrijven in gesprek te gaan.

Mond snoeren
In Nederland is het dit VVD-PvdA-kabinet dat tracht het rechtse geluid de mond te snoeren. Het gevalletje Sylvana Simons is daar het perfecte voorbeeld van. Ja, er zijn racistische uitlatingen naar mevrouw Simons gedaan en ja, dat is te stompzinnig voor woorden. Maar de snelheid waarmee bijvoorbeeld Lodewijk Asscher en Mark Rutte dit racisme veroordeelden is veelzeggend. Zeker daar zij nooit en te nimmer er een tweet aan hebben gewijd om de onder moslims populaire kreet “kk Joden”, of “kk kazen” te veroordelen. Zo ziet u maar weer: al het racisme is gelijk, maar sommig racisme is toch net effe wat meer gelijk.

Islam
Wanneer ik het zo overdenk, is het werkelijk onvoorstelbaar dat de verlichte geesten in Nederland de islam de vrije hand geven onder het mom van bescherming van de vrijheid. Terwijl het juist de islam is die zo verschrikkelijk regressief is, dat je in een oogwenk 1.400 jaar terug in de tijd wordt geslingerd. Iedereen die zich tegen deze antiwesterse manier van denken verzet, is bij progressief Nederland aan de beurt. Het weet zich gesteund door de linkse Main Stream Media die geen andere slogans dulden dan islam is vrede, rechts is fascisme en Zwarte Piet is racisme.

Gelijkheidsfascisme
Ik vraag mij weleens af, wie in Nederland gaat nog het verzet leiden tegen deze progressieve gedachtendwang? Is er in Nederland iemand charismatisch genoeg om tegen dit gelijkheidsfascisme op te treden? Menigeen zal “Geert Wilders!” roepen, maar ik ben daar niet zo zeker van. Wilders is een goede wegbereider, eens. Maar Wilders is geen leider die ook de mensen buiten zijn eigen achterban kan mobiliseren.

Een echt charismatische leider is daarom nodig om de teloorgang van vrijheden in Nederland een halt toe te roepen. Laten we hopen dat hij zich snel aandient.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
bari1951
7 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

George Capelle
George Capelle
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  bari1951

Het laatste waar we , althans ik , is weer een ‘grote leider ‘ . Dat is echt slap gelul .

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus
7 jaren geleden

Media speelt hiet ook rol in – ooit bedacht voor informeren en meningsvorming. Tegenwoordig steeds meer gebruikt voor het persoonlijk activisme. Ik lees graag Joop.nl puur voor het vermaak, puur voor de verbazing waar ze zich nou weer druk over lopen maken.

Grofweg zie je 3 dingen – verwateren van woorden: racisme was ooit het toeschrijven van negatieve kenmerken aan 1 bepaald ras. Racisme is nu – alles wat wit is en geen goedgekeurde mening heeft. Het eten van een dropje, of het vragen om een zwarte kop koffie is al een probleem.

Tweede wat je ziet is het verdraaien en framen van gebeurtenissen – die rapper tyfoon was niet aangehouden, maar staande gehouden (= juridische term voor “even wat vragen stellen”). En profileren is opeens uniek en exclusief op afkomst – etnische gronden. Daar slaan ze dan op aan. Terwijl profilering vindt altijd plaats op een combinatie van waarnemingen.

Derde – een claim op fatsoen. Hun overtuigingen zijn gebasseerd op fatsoen en daarmee superieur aan de overtuiging van iemand die er anders overdenkt. Want dat kan nooit op fatsoen gebasseerd zijn. (begrijpelijk nietwaar)

Johan
Johan
7 jaren geleden

Een volk dat voor Korannen zwicht,
verliest meer dan lijf en elden,
dan dooft het licht

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Heel nuttig artikel.
Na de “opstandige” zestiger- en zeventiger jaren [ van de vorige eeuw ],
zijn het, later, vooral de bestuurlijke carrriere-makers onder hen, die verstokt vasthouden aan
ideeen, die ze eigenlijk vroeger nooit ECHT begrepen hebben.
Ik heb die periode meegemaakt, en wist en zag toen al, dat die latere carrière-makers,
de laffe maar doctrinaire !, burgerlijke, slappe, vooral: modieuze !, denk-luie, zelfzuchtige types waren.
Sinds een paar decennia zijn deze verstokte betweters aan de macht, in alle instituties, overheden, regeringen,
t/m de on-democratisch opgelegde “EU”:
een regenten-kliek en hun aanhang, is zelden ondemocratische !, manipulerender – via de media !!!! -, schadelijker en stompzinniger geweest, dan het huidige quasi-“linkse / mult-kulti”- regenten-dom.
Het toppunt van hun gemanipuleer zijn gewoon Stalinistische methodes:
“strategic management of people” / “social engineering”……………………

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x