Er waart een hardnekkig virus rond

Er waart een hardnekkig virus rond. Een virus dat steeds meer slachtoffers eist. In de jaren zestig trof het virus voornamelijk dromers, idealisten en eenvoudigen van geest. Vanaf de jaren zeventig greep de infectie, via onderwijsinstellingen en de media, ongehinderd om zich heen. Ondanks antivirale programma’s in de jaren tachtig worden alle westerse instituties inmiddels bevolkt door ernstig zieke viruslijders

Imagine
Vers geïnfecteerden ervaren een gevoel van opluchting en euforie. De eenzaamheid van de eigen gedachtenwereld wordt verruild voor de gezelligheid van groepsdenken. Men hoort ergens bij. Zodra de viruslijder teksten van andere geïnfecteerden citeert wordt hij geprezen om zijn intellectuele inzichten en morele moed. Een viruslijder die deze groepsdogma’s op aangename wijze kan herverpakken wacht een carrière als denker en duider. In dit stadium pinkt menig getroffene een traantje weg bij liederen als ‘Imagine’.

De complexiteit van het bestaan wordt behapbaar voor geïnfecteerden. Bankiers bestelen het volk. Ondernemers handelen in hebzucht. Vleeseters veroorzaken voedselschaarste. Consumentengedrag creërt klimaatrampen. Mannelijkheid is verdacht en daadkrachtige leiders zijn gevaarlijk. Cultuurrelativisme is het uitgangspunt en Joden… die hebben niets geleerd.

Moreel verheven
Een portie werkelijkheidszin kan het virus nog een halt toeroepen. Voor velen is het dan al te laat. Zij beginnen zich te verzetten tegen het gezonde deel van hun omgeving, verliezen hun gevoel voor humor en voelen zich meer en meer moreel verheven. In dit stadium lacht de lijder alleen nog om VARA-grappen en volgt nauwgezet alle virale media. Tevens ontwikkelt hij sympathie voor het ‘Palestijnse verzet’, de Oriënt en Afrika. De getroffene ziet overal racisme en fascisme. 

Viruslijders wacht een gespreid ziekbed. Zo kunnen jonge zieken zonder noemenswaardige inspanning iedere alfa- of gammastudie afronden. Hoewel het bedrijfsleven nog grotendeels in handen is van gezonde mensen, zijn de carrièrekansen voor viruslijders enorm. Het betreft met belastinggeld gefinancierde functies binnen de overheid, de rechterlijke macht en de media.

Subsidieruif
Voor de meer avontuurlijke lijders lonken de kunsten, voor de bedaagden de academie en de kanslozen de subsidieruif. In dit besmettingsstadium springt achteloos omgaan met andermans geld het meest in het oog. Uitingen van het gezonde deel der bevolking ervaart de viruslijder als moreel verwerpelijk, kortzichtig en gevaarlijk. Overal ontwaart hij nu Joodse bemoeienis. Lachen doet hij nog zelden.

Het merendeel van de bevolking is gezond, getuigt van werklust en houdt de maatschappij draaiende. Tot voor kort sloeg men de viruslijders meewarig gade. Door de explosieve toename van zieken en hun ongebreidelde machtswellust en bemoeizucht is voor velen de maat vol. Men pikt de preken van moraalridders niet langer, weigert zich te onderwerpen aan dictatoriale dwangmaatregelen en 1984-censuur. Ook de leugens, spilzucht en het morele verval is men spuugzat. In het laatste stadium overspelen viruslijders hun hand, boycotten zij Joodse producten en worden bijzonder agressief bij ieder vorm van tegenwerking. Hun humeur is grimmig.

Antivirus
Gelukkig dient zich een krachtig antivirus aan. Een shocktherapie. Rauwe realiteit in overweldigende doses. Na de onvermijdelijke EU-crisis en het aantreden van virusvrije realisten zullen alle beklemmende bouwwerken van de viruslijders sneuvelen. De EU, de VN en het ‘internationaal recht’ zullen worden vervangen door effectievere samenwerkingsverbanden. De islamisering wordt gestopt en de weerzinwekkende ‘Imagine-koren’ zullen verstommen.

Want een volk dat door haar eigen leiders wordt bedreigd en vervolgd zal zich, zo leert de geschiedenis, onherroepelijk verzetten. Het valt voor ieder van ons te hopen dat dit verzet snel, democratisch en geweldloos zal zijn. Waarna voormalige viruslijders ook weer eens vrijuit kunnen schaterlachen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
krijn
krijn
7 jaren geleden

schitterend verwoord.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Een volk dat voor Korannen zwicht,
verliest meer dan lijf en elden,
dan dooft het licht

Annemijn
Annemijn
7 jaren geleden

Dacht even dat dit sprookje zou eindigen met GW die aan een vaccin werkt.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Annemijn

Zo-oo-oo, humor !
Ja-aa-aa, het leven is een lolletje ! ……………..

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Uitstekend artikel.
Maar om de samenleving weer gezond, rechtvaardig en constructief te maken,
zullen we ons allemaal daadwerkelijk in moeten zetten, ons verenigen, en als grote
meerderheid van het volk, het land opnieuw moeten inrichten.
Dat kan op vele manieren: politieke partijen, massa-demonstraties, bijeenkomsten, oprichten groeperingen,
t/m militaire dienstplicht, enz, enz, enz.
We laten ons, onze Westerse democratische rechtstaat niet afnemen !

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

Dat gaat dus niet gebeuren

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

Wie de vrijheid niet verdedigt, is haar niet waard.

Ivy
Ivy
7 jaren geleden

Je bent wel heel optimistisch. De meeste Nederlanders zijn te lui om kritisch te denken, om van enige heldhaftigheid maar te zwijgen.

Jan van Droffelaar (@JAFVD)
7 jaren geleden

Uri van As, complimenten voor het stuk hierboven, chapeau!

wauso
7 jaren geleden

Wishfull thinking. Er komt een kleine maar hevige burgeroorlog. Sla maar alvast wat proviand binnen, want de winkels zullen snel leeg zijn.
Wanneer: Als de mossel populatie meer dan 10% is zal de nieuwe onderklasse proletarisch WILLEN winkelen ! Aan de grenzen zullen 10.000den mossels staan met volle bewapening. En dan gaat het los ! En wij ? We worden industrieel vernietigd, want we hebben geen wapens ! Maar vrees niet, het Leger roept ‘Pang, Pang’ !

bari1951
7 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x