De ingebakken Israël-weerzin van D66

 

Op een lenteochtend begin jaren tachtig brak er paniek uit in Den Haag. Hans van Mierlo, oprichter van D66 en toenmalig minster van Defensie, liet verstek gaan bij een belangrijke NAVO-vergadering. Hans kon niet komen omdat hij met handboeien was vastgeketend aan een radiator in de slaapkamer van Greetje Nieuwenhuizen, beter bekend als Gretta Duisenberg, het keffiyeh keffertje uit Oud-Zuid.

’s Nachts, in Gretta’s villa, was het naakte liefdeskoppel ruw overmeesterd door twee inbrekers gewapend met een pistool en een geweer met afgezaagde loop. De buit bedroeg duizend gulden, een cassetterecorder en een gouden armband.

Privé-relaties
Het was in die dagen sowieso een drukte van belang in de woon- en slaapvertrekken van ‘Rooie Greetje’. Spannende activiteiten die de aandacht hadden gewekt van de BVD. Volgens dossiers van deze dienst onderhield de vriendin van Van Mierlo ook ‘privé-relaties’ met radicale ultra-linkse activisten, waaronder Basker Vashee van het Rhodesische Marxistische Bevrijdingsfront (ZAPU), de beruchte en later naar Cuba uitgezette ex-CIA-spion Philip Agee en de Pakistaanse drugsbaron Mushtaq Malik, bijgenaamd The Black Prince. Staatsgevaarlijke kringen waarin men defensieministers liever niet aantreft.

Toch, nadat de onstuimige liefdesrelatie eindigde en Hans zijn Greet had overgedaan aan vriend Wim Duisenberg, nam zijn bewondering voor rebellen en radicalen niet af. Integendeel. De D-sexysex leider (dixit NYT) zou een beslissende rol spelen in de kwalijke en kwaadaardige politieke strijd tegen Israël.

Palestijnse terroristen
Van Mierlo veroorzaakte grote opschudding nadat bekend werd dat hij geheime contacten onderhield met Palestijnse terroristen. Ook sluisde hij steeds bredere subsidiestromen richting Arafats terreurparadijs en stond hij aan de wieg van een openlijk virulente anti-Israël houding in diplomatiek Nederland en Europa.

In 1996 tijdens een officieel staatsbezoek met minister-president Kok schoffeerde ‘Hafmo’ de Israëlische regering met een bezoek aan het Oriënt House, een volgens de Oslo-akkoorden strikt illegaal en verboden PLO-bestuurscentrum. Dat de BezigeBij-sterauteur Abou Jahjah al in 2003 in Buitenhof gezegend en geprezen werd door bewonderaar Van Mierlo zal u verder niet verbazen.

Katholiek
Opvallend veel politici die de ‘Palestijnse strijd’ een warm hart toedragen hebben dezelfde achtergrond als Van Mierlo: een katholieke opvoeding in het zuiden des lands. Denk aan bekende terreurgoedpraters als Van Agt, Van der Broek, Van Bommel, Timmermans en Servaes.

Israël-weerzin
Wie denkt dat de treurige D66-congresteksten incidenten betreffen houdt zichzelf ernstig voor de gek. Afkeer van de Joodse staat kent een lange traditie en loopt van Van Mierlo via de ‘koninklijke’ Brinkhorst moeiteloos door naar lentediva Stienen en Palestinapromoter Sjoerdsma.

De sociaal-liberalen zullen deze koers stevig aanhouden liet partijventer Pechtold weten in de laatste radio-uitzending van Opvliegers: de pro-Palestina en anti-Israël opvattingen van D66 zijn identiek aan die van de SP.

Links laat in de strijd om de moslimstem steeds vaker zien dat men in Israëlweerzin niet onderdoet voor de Arabische variant. Links beweert antisemitisme te bestrijden maar vergoelijkt en voedt de haat met ingenieus geconstrueerde leugens. Zo voorziet links de moslimgemeenschap van ‘rationele’ argumenten.

Antisemitisme
Van fatsoenlijke linkse politiek is nergens meer sprake. Weldenkende mensen laten D66, Groenlinks, de PvdA, DENK en de PvdD links liggen. Het gat op links voor een beschaafde partij is gigantisch.

D66, de partij van de redelijke intellectuelen, is sinds van Mierlo onlosmakelijk vastgeketend aan een oud spook uit de duistere diepten van Europa. De een noemt het antikolonialisme, de ander gerechtigheid. Sommigen noemen het antizionisme en velen kritiek op Israël.

In werkelijkheid is het is niets anders dan smerig opborrelend, onwelriekend, oeroud antisemitisme.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
7 jaren geleden

Toen een jongerenwerker op TV schokkend Turks antisemitisme liet zien kwamen de aanvallen op hem vanuit een moskee, de penningmeester daarvan stond op de D66-kieslijst bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.
Toen Turkse kandidaten voor de TK-verkiezingen van de kandidatenlijst van PvdA en CDA werden gehaald omdat ze de Armeense genocide weigerden te erkennen werden Turken in Nederland vanaf Turkse overheidscomputers aangeraden op D66 te stemmen, die liet nl. hun Turkse kandidaat gewoon staan, alles voor de allochtone stem.
Op het D66 partijcongres was er een motie om de verdragen met Israël stop te zetten ivm bezetting, maar aan de bezetting van N-Cyprus en W-Sahara door Turkije resp. Marokko wordt geen woord gewijd.
Need to say more?!

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Sterk artikel.
Van die vunzige prive-praktijken, was ik niet op de hoogte; maar het verbaast me niks. De decadentie,
schijnheiligheid en gevaarlijke gestoorde “politieke” voorkeuren, druipen er van af.

Ik zie, overigens, niet veel verschil tussen Van Mierlo en Pechtold. De zelfde holle kapsones.

WFM de Lepper
WFM de Lepper
7 jaren geleden

Wat een treffend, verhelderend, goed artikel en analyse, Mijnheer Van As! Chateau: de spijker op de kop. Welke draai ze, Prut66, kereltje P of snotneus Sjoerd er ook aan willen geven; het is en blijven Anti-Semieten! Ook al noemen zichzelf Anti-Zionistisch. Die zogenaamde “intellectuelen” kennen niet eens het verschil.
Datzelfde geldt, helaas, voor al die linkse troep. We moeten vooral Hamasvriendjes als Bertje Koenders en Fransje, òòk Zuiderling, Timmermans niet vergeten!!!
Als het ruikt als een kadaver, en er uit ziet als een kadaver, ìs het een kadaver; hoeveel parfum je daar ook overheen gooit!

likoednederland
likoednederland
7 jaren geleden

Wat zegt de definitie van de EU over het gedrag van D66?

http://likud.nl/2016/04/de-kromme-meetlat-van-d66/

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

D’66 is vanaf het begin een soort Hans dekt Greetje club.
Het zijn van af het begin, een club van Palestijnen knuffelaars.
Zij zijn als sponsor, betrokken bij grote bedragen richt Palestijnen.
D’66 is een eng clubje.

Hoi Polloi
Hoi Polloi
7 jaren geleden

Hmm Hans en Greetje? Waren die handboeien niet onderdeel van het sexuele spel?

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen