Jihadi’s als slachtoffer van Apartheidstaat België

Hoe dichter bij de aanslagen, des te gekker de reacties. Menig Vlaming heb ik de afgelopen dagen zich zien wentelen in berouwvolle deemoed. Uitsluiting en Belgische bombardementen op ISIS zijn de schuld van de aanslagen in Brussel.

Schuldig
Eigenlijk zijn wij allemaal schuldig, beweerde nationaal geweten en theatermaker, Luc Perceval in het NRC. Bij Buitenhof sprak David van Reybrouck zelfs geëmotioneerd over feitelijke apartheid in België. “Een straat zonder haat”, de potsierlijke actie waarmee de Vlaamse burgerij zich 10 jaar geleden op de borst sloeg, kwam opeens in een heel ander daglicht te staan. Luc Perceval gaat binnenkort straattoneel met Molenbekers maken in een echte straat “slechts voor haat”. Vast een enorme uitdaging.

Maar Van Reybrouck maakte het lang niet zo bont als onze eigen Willem Schinkel in hetzelfde Buitenhof. Hij beweerde dat het bombardement op de universiteit van Mosoel afgelopen week een “desastreus iets” moet zijn geweest en dat onze politieke leiding verantwoordelijk is voor deze vicieuze cirkel van geweld. Zijn betoog op de nationale tv liet zelfs van Reybrouck ontredderd achter.

Bombardement
Nu heb ik niet precies de details op een rijtje en weet ik niet meer of juist België shareholder is in de vleugels van de anderhalve Nederlandse straaljager boven Irak of omgekeerd. Maar veel om het lijf heeft de bijdrage uit de Lage Landen zeker niet. Of zij betrokken waren bij het bombardement op de universiteit van Mosoel weet ik niet. Maar Schinkel is niet de enige die ik de afgelopen dagen een verband heb horen leggen tussen Mosoel en Brussel.

Even voor de duidelijkheid: de universiteit van Mosoel, onder Saddam nog de grootste universiteit van Irak, is onder de Islamitische Staat afgegleden tot een uitgewoond exercitiekamp voor kadaverdiscipline. Wetenschapsbeoefening reikt momenteel niet verder dan verplichte koranlessen en het mengen van explosieve stoffen en gifgassen, wat in deze op hetzelfde neerkomt. Als een dergelijk symbool van onafhankelijke kennis moedwillig wordt geraakt moeten wij volgens denkers als Schinkel niet verbaasd zijn dat IS wraak neemt.

Kruisigen
Dus je bent uitgesloten in Molenbeek. Je ziet dagelijks via talloze satellietzenders hoe jouw broeders worden geknecht van Libië tot Afghanistan. Eindelijk is er dan een plekje op de wereld, waar jouw medeslachtoffers van de Belgische apartheidsstaat in alle rust bouwen aan een rechtvaardige islamitische staat. Waar zij hun zelfvertrouwen en respect kunnen herwinnen door welverdiend hoofden af te hakken en lokale ongelovigen te kruisigen. Waar ze – als ze goed hun best doen – op de markt volgens de bepalingen van de Sharia een rechtmatig geroofd seksslavinnetje kunnen scoren. En als zij verstandig met hun investering omgaan, kunnen ze misschien nog een zakcentje bijverdienen door haar met een beetje winst door te verkopen. Een plek waar de laatste resten van cultuur en beschaving eindelijk de minachting krijgen die zij volgens de Islamitische Staat verdienen.

Wraak
Nu deze pioniers van vrede en gerechtigdheid in hun zorgvuldig opgebouwde open inrichting voor psychopaten, worden gebombardeerd door de Belgische apartheidsstaat, moeten wij blijkbaar volgens de Schinkels en vele anderen niet vreemd opkijken dat hun broeders in Molenbeek dit onrecht en dit meten met twee maten niet langer pikken en klaar staan om wraak te nemen.

Gemakshalve wordt de bittere overlevingsstrijd van de Koerden vergeten of het onvoorstelbare onrecht dat de Yezidi’s is aangedaan. Om maar niet te spreken van al diegenen die, ondanks alles, onder de verschrikkingen van de Islamitische Staat nog iets van hun waardigheid hebben weten te behouden.

Het is toch te dol voor woorden.

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
7 jaren geleden

@Cool Pete,

Vlak ook de Berberse en Turkse slavenjagers niet uit. Het gaat helaas niet alleen om de Arabieren. Ook Berbers, Turken, Koerden, Perzen, Somaliërs etc kunnen buitengewoon racistisch zijn naar niet-moslims èn naar andere moslims..

Nou heeft elk land en elk volk natuurlijk wel wat zwarte pagina’s in de geschiedenis. En racisme is van alle tijden en van alle volken, al hoeft racisme niet gewelddadig te zijn. De mythe dat alleen blanken soms bijna half zo racistisch kunnen zijn als elke anti-racist is, is achterhaald. Zie de genocides in Soedan, Pakistan, Irak, Rwanda, China, etc. Ieder mens doet aan wij en zij denken, dat is een evolutionair gegeven. Mensen die zich tolerant opstellen naar bijvoorbeeld groepsverkrachtingen door asieleisers, hebben doorgaans een blinde haat tegen joden, Amerikanen en islamcritici. Maar intolerantie an sich hoeft geen probleem te zijn, mits men de vrijheden en het bestaan van de ander respecteert.
Meningen zijn niet dodelijk; geweld is dodelijk.

En laat de kern van alle problemen met de islam nou net zijn dat het een oorlogsdoctrine is, net als bijvoorbeeld het socialisme. Een moslim die naar zijn 72 eeuwige maagden wil zal daarvoor een hoop “ongelovigen” moeten doden.
En wat nou als die even niet voorhanden zijn?
Dan worden andere islamitische bevolkingsgroepen “ongelovig” verklaard. Dat kan om huidskleur gaan of om taal, cultuur of klederdracht; maar de uitkomst is hetzelfde.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@Arie,
Prima. Je ziet het breed en kijkt er door heen.

In de geschiedenis:
De grootste genocide allertijden: is gepleegd door de islamitische [ oorspr. Seljoedse ] Turk[men]en,
op het gebied van het Indiase sub-continent: tussen 1206 – 1525 vdgj.:
op ongekende schaal: veroveren, plunderen, roven van [cultuur-]schatten, verwoesten, tot slaaf maken, moorden, massa-moord-partijen, georganiseerde massa-slachtingen, enz. enz. enz.
Vele tientallen miljoenen slachtoffers en doden.

bron: “Islam, kritische essays”, ed. S. en W. van Rooy, ASP, 2010; pag. 213-259: 221-226 en 244-245.

Arie
Arie
7 jaren geleden

Moslimlanden zijn de meest racistische landen ter wereld. Alle islamitische leiders roepen wel steeds dat ze alleen uit zijn op vernietiging van alle niet-moslims en de verkrachting en verkoop van alle vrouwen en kinderen van niet-moslims, maar dat is slechts een halve waarheid. Zo gauw niet-moslims (bijna) “op” zijn gaan moslims elkaar afslachten; Turken vs Koerden vs Arabieren vs Perzen vs Pakistanen; etc. Dat staat nog los van de religieuze verschillen tussen oa soennieten, sji’ieten, alewieten en baha’í.

Het enige waar al die moslims het over eens zijn is dat zwarte moslims nòg minderwaardiger zijn dan al hun andere moslimvijanden. Om die reden accepteert isis hun Nigeriaanse collegae van boko haram niet als “moslimbroeders”, en om die reden wordt ook zoveel gevochten tussen Arabieren en Afrikanen in onze asielcentra.

Maar laten we vooral doen alsof Europa racistisch is, omdat geweld tegen joden hier verboden is. En al die gasten die klagen dat ze het hier slechts 3.800 x beter hebben dan in het land van waar ze vandaan komen, belonen met nòg meer gratis geld. Zodat ze niet “radicaliseren”.
Het is maar goed dat voorbeeldmoslims als Bin Laden en al-Zarqawi stinkend rijk waren; anders zou hun extremisme niet te overzien zijn geweest.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@Arie, zeer juist gezien.
Door de geschiedenis heen, zijn Arabieren de grootste rovers, moordenaars, racisten en slavenhandelaren!
Arabieren achten zich superieur aan iedereen …………

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

En de enige bestaans-grond voor die Arabische superioriteitswaan is:
-[ naast een wrede “cultuur” ] ———– OLIE.
Olie en gas, die alleen door Westerse technologie en technische bedrijven, exploiteerbaar gemaakt is !

Eric
Eric
7 jaren geleden

Michael Jacobs heeft zeker gelijk voor wat betreft de houding van moslims. Maar om het mengsel echt dodelijk te maken voegt de schrijver daarbij het gutmensch lemmingengedrag van een generatie die zichzelf verloren heeft en onbewust uit is op zelfmoord (dat is niet erg, werp jezelf in de afgrond, dan zijn we van je gezeik af) maar ook moord van mensen die het gebeuren doorzien (en dat is wel erg). Dit fenomeen is wat Albert Pike omschreef als het loslaten van de nihilisten en atheisten (wat moslims feitelijk zijn).

Michael Jacobs
7 jaren geleden

“Het is toch te dol voor woorden.” Nee, het is dawa: de leugenachtige manier waarop moslims reclame maken voor de dienst aan Allah. Gezien de kern daarvan – ‘dood alle niet-moslims waar je maar kunt vinden’ – iedere logica ontbeert zuigen zij redenen voor hun afwijkende en vaak moorddadige gedrag uit hun dikke duim. Net zoals ook hun profeet, die volgens de koran en de soenna met minstens negen vrouwen gehuwd was en die het bloed van honderden krijgsgevangen aan zijn handen had, dat telkens weer presteerde.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Als die “GUTmenschen” zo slecht zijn, als ze zelf beweren – waarom maken ze er dan geen eind aan?
Is voor iedereen hun probleem opgelost.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x