Principiëel opportunisme over kwetsbare vluchtelingen

De Tweede Kamer heeft deze week een D66-motie aangenomen waarmee het kabinet wordt opgeroepen om – indien gewenst – aparte opvang te regelen voor kwetsbare vluchtelingen, zoals LHBT’ers en christenen en andere kwetsbare individuen”.

Die laatste groep werd trouwens op het allerlaatste nippertje aan de tekst toegevoegd, zodat met SGP en Christenunie een kleine meerderheid kon worden bereikt. Waar de scherpslijpers van Jezus toch al niet nuttig voor zijn, hè?

Vervolgens brak de pleuris uit. Het ging over principes, over normen en waarden, over moraal, over apartheid. Wat als zwarten bedreigd werden in azc’s? Zouden we die dan ook apart opvangen? Hoezo moesten slachtoffers nu wijken? Dat was toch zeker de omgekeerde wereld? De daders moesten worden opgepakt en aangepakt en uitgezet en teruggestuurd.

de Nederlandse, principiële,
waardenvaste bevolking

Geweldig, wat een dadendrang. En wat een realistische oplossingen ook allemaal.

Daar heb je echt iets aan als je maandenlang wordt getreiterd en bedreigd, misschien niet steeds door dezelfde of herkenbare klootzakken, maar toch. Of als je weet wie het waren, maar dat je geen aangifte durft te doen vanwege eerdere, traumatiserende ervaringen met uniformen. Of als je uiteindelijk toch naar de politie wil gaan, maar van een medewerker van het COA te horen krijgt dat dit negatief kan uitwerken op je asielprocedure.

Dan is het ontzettend fijn te weten dat een zeer groot deel van de Nederlandse, principiële, waardenvaste bevolking achter je staat. Geheel belangeloos en vrijblijvend, maar toch: het geeft echt een heerlijk gevoel!

Maar je koopt er natuurlijk helemaal niks voor. Het draagt nergens een sikkepitje aan bij, al dat gezwatel over “een stukje Nederland dat wordt ingeleverd”, zoals held Halbe het verwoordde. En “Nieuwkomers moeten de Nederlandse normen respecteren,” aldus moraalridder Malik Azmani.

Dus de VVD stemde tegen, net als de PVV want “de daders moeten uit Nederland worden verwijderd en niet de slachtoffers apart gezet”. Gaap. Het CDA wil “pesters en dreigers” opsluiten in een aparte gevangenis. Maar moeder Mona zei er niet bij hoe dat dan moet gebeuren.

barbaarse, achterlijke homohaat van
islamitische testosteronbommen

Luchtfietserij is het tegenwoordig blijkbaar helemaal, ook bij Aboutaleb die vindt dat je homo’s niet vanaf dag één moet isoleren, maar dat je van meet af aan een harde grens moet trekken. Waar dan? Hoe dan? Wanneer dan? Door wie precies? Praatjes voor de vaak.

Stom eigenlijk hoe die LHBT’ers het hebben aangepakt. Ze hadden gewoon moeten lobby’en voor een Law and Order-motie: handhaving van de wet in plaats van “toegeven aan de barbaarse, achterlijke homohaat van islamitische testosteronbommen”. Met zo’n motie – uiteraard iets diplomatieker geformuleerd – hadden zowel PVV, VVD als CDA vast kunnen instemmen en de christenbroeders hadden het rond gemaakt.

Zou je denken.

Maar dat is natuurlijk niet zo. Want het gaat uiteraard meer om het politieke spel dan om het lot van de LHBT-vluchtelingen. Wat de VVD per se niet wil, is dat in het volle licht komt te staan waarvan heel Nederland – met principes, moraal, waarden en normen – weg wenst te kijken: het COA is een incapabele organisatie die bepaalde groepen asielzoekers geen veiligheid kan bieden. En verantwoordelijk VVD-staatssecretaris Dijkhoff is niet bij machte daar iets aan te veranderen.

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

correctie op punt 3. hierboven:

er is geen sprake van “immigranten”,
maar van: illegale, niet-geidentificeerde, grens-overschrijders;
en dat ook nog in onbeperkte aantallen.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Wat in de Tweede Kamer gebeurt, bij het aannemen van zo’n ONGEOORLOOFDE [zie 2.] motie, is
typisch Nederlaag-lands gemodder:
1. bedreigen, mishandelen, enz, enz., enz., zijn strafbaar, en dienen dus vervolgd te worden.
2. op Nederlands grondgebied mag niet ongelijk behandeld worden, is in strijd met de Grondwet
3. illegale immigranten zijn ILLEGAAL, en dienen dus uitgezet te worden.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x