Middaghumeur: Brusselse vluchtelingenkermis!

Vandaag vergaderen de regeringsleiders onder leiding van Mark Rutte in Brussel voor de zoveelste keer over de vluchtelingencrisis.

Wat er ook gebeurt: het gaat niet meer om rationele probleemanalyse en besluitvorming, maar om achter de feiten aan rennen. Het gaat om het redden van het gezicht van Angela Merkel (wat niet gaat lukken), het voorkomen dat Oosteuropese EU-landen hun grenzen dichtgooien (hebben ze toch al gedaan) en het overhalen van Turkije om vluchtelingen die naar de EU willen tegen te houden (wat Turkije totaal niet van plan is om te doen).

Dat wordt dus niks. Dat voorspel ik u.

Ik ben wat de asielzoekerscrisis betreft het stadium van woede, ongeloof, sarcasme en cynisme al ver voorbij. In welke gemoedstoestand ik mij nu bevind, valt moeilijk te omschrijven. Het heeft iets van de doffe berusting van een inwoner van de Tornado Alley in het Midden-Westen van de Verenigde Staten die voor de negende keer in zijn leven een tornado het dak van zijn huis ziet meenemen. Zelfs natuurrampen wennen uiteindelijk.

Maar het kan altijd nóg absurder in het voortetterende vluchtelingendrama. Wat denk u van de volgende nieuwsfeiten:

  • Oekraïense gelukszoekers (want geen vluchtelingen) komen in groten getale naar Nederland, vragen asiel aan, krijgen dat niet en ontvangen toch een vertrekpremie van maximaal € 3450, zijnde bijna twee gemiddelde Oekraïense jaarsalarissen. Gewoon omdat het kan.
  • Deel van het plan-Merkel waarover vandaag wordt gesproken is het voortaan op uw kosten op kosten van de EU direct uit Turkije invliegen van minstens 200.000 vluchtelingen per jaar. Gewoon omdat het kan.
  • Turkije verleent in tegenstelling tot de EU-landen geen asielzoekersstatus aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Omdat de Turkse wet dat verbiedt. Turkije heeft alleen gasten. Gewoon omdat het kan.

We delen dus jaarsalarissen uit aan Oekraïense oplichters, de EU wordt een reisbureau dat gratis vliegreizen met permanent gratis verblijf in Europa gaat verzorgen en we vinden het geen probleem dat veilig land Turkije geen asiel verleent aan Syriërs en wij wel.

Probeer het niet te snappen. Dat is mij ook niet gelukt. De Brusselse vluchtelingenkermis verzint dagelijks nieuwe attracties.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Berusting?Ik word hier agressief van,dat wil je niet weten!Terwijl ik altijd het toppunt van zachtaardigheid ben geweest!

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x